będą także poniższe placuszki, które są równie proste, o ile nie prostsze. W miejsce owoców w cieście znajdziesz chrupiący dodatek w postaci posiekanych orzechów włoskich, dodatek kawy sprawi, że placki będą miały interesujący, lekko cierpki charakterystyczny dla kawowych deserów smak. Jeżeli osoba zasiadająca do śniadania jest niższego wzrostu, zamiast kawy dodaj kakao lub jeszcze lepiej karob. Składniki
Roślinna - blog wegańskiowocami. Maliny, truskawki, jagody, porzeczki… i nie tylko, są jego bezsporną i chlubną wizytówką. Kto nie lubi domowych konfitur, deserów, lodów i ciast z owocami? Chyba jeszcze się taki nie urodził. Świeże, pachnące maliny zatopione w słodyczy ciasta z chrupiącymi migdałami, już czas na placek malinowo migdałowy. Składniki: - 8 jaj- 3 szklanki mąki luksusowej (typ 550)- 2 szklanki drobnego
mojewypiekiinietylkotempurze, sałatka domowa, szpinak blanszowany, ziemniaki pieczone pod sezamem, plastry pomidorów i cebuli pod powidłem domowym); a na deser sernik z powidłem. Sashimi Cukinia w tempurze, z tyłu blanszowany szpinak Do steków wybraliśmy cukinię smażoną w tempurze, była chrupiąca, delikatna, a co najważniejsze nie ociekała tłuszczem. Drugim dodatkiem był blanszowany szpinak z płatkami ostrego sera, idealnym dodatkiem do szpinaku. Steki
Kulinarne przygody Gatityoddadzą tego widoku. Co do smaku, to tatar miał mocny, intensywny smak, dokładnie tak, jak się spodziewałam. Był idealnie doprawiony, mocno pieprzny, a dodatek ogórka i cebuli powodował przyjemne chrupanie. W połączeniu ze słodkim pudrem truflowym i świeżutkim pieczywem było to pyszne danie, dopieszczające kubki smakowe w stu procentach. Daniem głównym była koźlęcina sous vide z musem z czerwonej kapusty(...)ponieważ moja śliwka w czekoladzie, która okazała się deserem na zimno, miała bardzo duże kryształki lodu. Nie wiem, czy był to zamierzony efekt, jednak owa struktura psuła zdecydowanie całość wrażenia. Z ostatniego dania najbardziej smakowała mi posypka, która łączyła w sobie smak mocno śliwkowy z czekoladowym, a do tego cudownie chrupała. Podsumowując, obiad uznaję za bardzo udany. Kucharze pokazali swoje
Cakes By KejtMakaroniki zostały przygotowane na bezie francuskiej. To przekładane ciasteczka bezowo – migdałowe z chrupiącą cienką skórką i mięciutkim wnętrzem. Przesłodkie świąteczne makaroniki w postaci bałwanków. Składniki
Podróż w kulinariaMoja kolejna propozycja na słodki, pyszny i aromatyczny deser. Tym razem muffinki, czyli coś dla amatorów czekolady. Absolutnie czekoladowe, pyszne i rozpływające się w ustach, z fragmentami czekolady do chrupania. Pyszne, mniam! Składniki: 120g rozpuszczonego masła 150ml mleka 1 duże jajko 380g mąki pszennej 55g gorzkiego kakao 3 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 200g cukru 75g posiekanych orzechów laskowych 100g
Cakes By KejtUwielbiam gofry a te z nutką wanilii wyjątkowo przypadły mi do gustu. Są chrupiące z wierzchu i wyjątkowo puszyste w środku, pychotka! Składniki: 2 szklanki mąki
Wielki apetytOto moja propozycja na pyszne, puszyste, słodkie śniadanie. Puszyste pancakes polane miodem, posypane chrupiącymi migdałami z dodatkiem własnoręcznie przygotowanej konfitury z pomarańczy. Polecam gorąco! Miłego dnia
Smakowity Blog KulinarnyDeser w klimacie Halloween, ale sprawdzi się też przy innych okazjach.Pyszny krem dyniowy z naturalnym serkiem ciekawie łączy się z chrupiącym makiem.W wersji dla dorosłych można dodać likier Baileys o smaku karmelu zamiast syropu karmelowego.Czas przygotowania: 60 minut (poza chłodzeniem ciastaPorcje: 20 Składniki:Ciasto:2 szklanki mąki,¼ szklanki cukru pudru,1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
SzczyptaSmaQPhyllo with coffee cream. Każdy kęs to nadzwyczajne przeżycie dla podniebienia, płatki chrupiącego ciasta filo przełożone delikatnym, rozpływającym się w ustach kremem. Składniki: Ciasto. 2 płaty
Kulinarny karnet ChristopheraBardzo smaczne muffinki z powidłami śliwkowymi (jak przystało na pączki :)). Delikatne, puszyste, z chrupiącą skórką, obsypane posypką cynamonowo-cukrową. Polecam na szybki podwieczorek, w środku tygodnia, gdy mamy mało czasu na przygotowanie pracochłonnych deserów. Choć przyznam szczerze, że efekt końcowy pozytywnie mnie zaskoczył. Może być to też dobra alternatywa dla pączków smażonych na głębokim tłuszczu (w Tłusty Czwartek). "Pączkowe" muffinki
coolinarnastrefa.blogspot.comLody nie tylko dla ochłody. Bardzo smaczne – nie za słodkie, lekko kwaskowate i z fantastycznie chrupiącą czekoladą. Mleczną czekoladę można zastąpić gorzką, która jest bardziej intensywna. SKŁADNIKI: 300g wiśni 1/3 szklanki cukru 3 żółtka 1 szklanka śmietanki 30% 50g czekolady mlecznej Wiśnie wydrylować, włożyć do garnka i zasypać cukrem. Podgrzewać na małym ogniu i smażyć, aż wiśnie puszczą(...)wmieszać w masę. Przelać do pojemnika i włożyć do zamrażalnika. Co godzinę przemieszać ze względu na to, że większe kawałki czekolady będą opadać na spód. Smacznego :) Kategoria: Bez pieczenia , Desery , Lody i desery lodowe , SŁODKO , Wykorzystanie żółtek Tagged: czekolada , kremówka , wiśnie
https:KKuchniaMniamRobiłam już wiele różnych ciast do pizzy, jednak od jakiegoś czasu w moim domu króluje właśnie to :). Jest mięciutkie a zarazem chrupiące i świetnie smakuje z
Niezły MłynekUwielbiam kaszę mannę. Desery, ciasta, placuszki, jako dodatek... możliwości na jej wykorzystanie jest wiele. Dziś postawiłam na prostotę i zrobiłam szybki, sycący mannowy pucharek z chrupiącym musli i owocami. Dla mnie i mojej pociechy było, to śniadanie idealne. Spróbujcie, zapraszam. Składniki: (na 2 porcje) 1 1/2 łyżeczki miodu 1/2 litra mleka około 10 łyżek kaszy manny 100 g musli
Słodkie okruszkiUrzekło mnie zdjęcie tego deseru bo przepis pochodzi z książki Nigelli "Lato w kuchni, przez okrągły rok". Pomarańcze są z jednej strony schłodzone a z drugiej chrupiące od karmelu, pychunia :) Składniki: - 6 pomarańczy - 500 g cukru kryształu - 250 ml wody - 2 łyżeczki kardamonu Przygotowanie: Pomarańcze obieramy z białej skórki i kroimy je w plasterki, wrzucając do płaskiego
Zainspirowana w kuchni