Ostatni już przepis z wykorzystaniem naszych węgierek. Pyszne, puszyste ciasto drożdżowe z soczystymi śliwkami i chrupiącą kruszonką. Uwielbiam zapach drożdżowego ciasta, który
Rozpustne gotowanieTo ciasto jest ostatnio bardzo popularne, robiłam je już kilka razy i muszę przyznać, że jest pyszne. Chrupiące z zewnątrz i mięciutkie, pulchniutkie
Rozpustne gotowanieMały, ale za to pyszny prezent dla ukochanej osoby – Ciasteczka na Walentynki, nadziewane ulubionym dżemem. Kruche, delikatne, chrupiące. Do tego pięknie zapakowane. Świetny pomysł, aby
Moja DelicjaJeśli chodzi o ciastka moimi ulubionymi zdecydowanie są wszystkie te z dużą ilością orzechów i innych bakalii.Chrupiące , kruche … delikatne!Dziś ma dla Was właśnie
Ostra na SłodkoMieszkanie z dziećmi w jednym domu ma tą zaletę, że można ich potrzebami tłumaczyć swoje obżarstwo. Na przykład chrupiące racuchy z jabłkami posypane cukrem pudrem
Z butelką mleczka w tlebabcia bardzo często przygotowywała ciasto zwijane w waflu i do dziś mam sentyment do takich deserów. Jeśli nie macie piekarnika i lubicie smak kaszy manny to ciasto powinno Wam posmakować. Najlepiej wzbogacić je o domową, kandyzowaną skórkę pomarańczową (dzięki niej ciasto wspaniale pachnie!) i chrupiące bakalie, dzięki którym ciasto zyskuje strukturę. Ja raczyłam się roladą z kaszy na śniadanie. Rolada
Poezja smakunajlepiej przez siebie przyrządzonego W ramach poszkolnego relaksu zrobiliśmy z Gabrielem batoniki. Dobry, słodki deser nie jest przecież zły a super sprawowanie w szkole można od czasu do czasu słodko nagrodzić. Z myślą o dzieciach powstały i one – pyszne, mięciutkie batoniki, w środku chrupiące, gdzieniegdzie ciągnące, pełne ulubionych przez dzieci M&M’sów, Smarties’ów, groszków
Made By Mom And SonWyszło coś obłędnie pysznego; C. stwierdził, że to chyba najlepsze bezy, jakie jadł. Słodko-kakaowe, chrupiące z wierzchu i ciągnące w środku - idealne. Do tego śmietana ubita na delikatny puch i nieco cierpki mus z żurawiny. Całość pięknie wygląda, i jeszcze lepiej smakuje. Niekonwencjonalny deser na Święta, lub, dla tradycjonalistów, coś na zimową niedzielę.Deser nie jest trudny w przygotowaniu
Pożeraczka, czyli raz adobrzefakturą tradycyjnie serwowany na polskich stołach twarogowy deser, ale na tym kończy się podobieństwo obu tych ciast. Jednak nawet jeżeli jesteś tradycjonalistą, proszę, nie odwracaj głowy, ponieważ jaglarnik jest skierowany nie tylko do roślinożerców. Jestem w dużej mierze przekonana, że Ci posmakuje. A to dzięki naprawdę pysznej masie spoczywającej na przyjemnie chrupiącym owsiano-migdałowym „fundamencie”, a z wierzchu posypanej orzechowymi(...)użyłam, miał tak oszałamiający zapach, że przeniknął wszystkie warstwy ciasta; likier pomarańczowy i migdały też dały o sobie znać. W rezultacie z piekarnika wyłonił się pyszny i bardzo aromatyczny deser. Miło, kiedy nasze plany, choć zrealizowane w odbiegający od naszych wyobrażeń sposób, okazują się dla nas najkorzystniejsze. Składniki (tortownica o średnicy 20 cm): Spód: 1 szklanka płatków owsianych ½ szklanki
Roślinna - blog wegańskimojprzepisna.pl | Ogórki małosolne Powoli zaczyna się sezon ogórkowy … więc polecam ogórki małosolne. Są pyszne, chrupiące i szybko znikają. Inspiracja Składniki na 4 litrowe słoiki 2
moj przepis nazrobienia blatów pod mój deser Pavlova w wersji mini :)) Bezy a'la Pavlova z bitą śmietaną i owocami Na blaszce na papierze do pieczenia robimy z masy okręgi (większe i mniejsze) i pieczemy w temperaturze 120 stopni przez ok 50 minut. Bezy a'la Pavlova z bitą śmietaną i owocami Moje bezy były bardzo chrupiące z wierzchu a w środku(...)góry dnem i nakładamy krem a na to niewielką ilość pokrojonych w małe cząstki owoców. Przykrywamy całość mniejszą bezą. Na talerz nakładamy jeszcze trochę owoców i serwujemy pyszny deser :) Bezy a'la Pavlova z bitą śmietaną i owocami Bezy a'la Pavlova z bitą śmietaną i owocami
Pyza i Surówkadobrze. Małe, ciemne ziarenka, nawet po nocy moczenia się w mleku, nadal delikatnie chrupią. Ta wersja jest obłędnie kokosowa (jeśli pudding rano będzie zbyt gęsty, można dolać odrobinę mleka i wymieszać) i niezbyt słodka. Mi zasmakowała bardzo. I na podwieczorek się nada, a nawet na zdrowy deser. Czego chcieć więcej...? Kokosowy pudding chia z jeżynami Składniki: (na 2 porcje
Pożeraczka, czyli raz adobrzeTłusty czwartek zbliża się wielkimi krokami, a my już przebieramy nogami na sama myśl o mięciutkich, gorących pączkach, chrupiących faworkach czy też smakowitych oponkach. Dziś mam
Ostra na Słodkozlewu traktując jako odpad... A tu proszę, da się z tej wody zrobić deser! Deser, który nie odbiega zbytnio smakiem od prawdziwej bezy na białku! Wegańskie bezy przygotowuje się dokładnie tak jak zwykłe, ubijamy wodę na sztywną pianę, dodajemy cukier, suszymy i są i chrupią i są smaczne! ;-) Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćPomysłowe lody bananowe - zdrowe, smaczne, a przygotowanie ich zajmuje dosłownie chwilę. Najprzyjemniejszy moment - gruba warstwa kruchej czekolady chrupie podczas gryzienia, jak w moich ulubionych lodach :) Składniki
Domowa Cookierenka AgiŚwięta coraz bliżej, a ja przedstawiam Wam babkę piaskową podaną inaczej, bo jako małe babeczki. Pyszne, ze słodką i chrupiącą skorupką! SKŁADNIKI 150 g masła 1
zabawa smakiemNajzwyklejsze ciasto drożdżowe, a jakie pyszne, bardzo puszyste, z chrupiącą skórką, mięciutkie w środku, nic dziwnego że nawet małe smyki wyciągają rączki po więcej :). Pierwotnie miałam
moj przepis narozbełtanym jajem. Pieczemy w 170 stopniach 25 minut. Rogale wyszły delikatne, lekko chrupiące po prostu pyszne. Opinia: Różana rozkosz dla podniebienia – konfitura z płatków róży, jest doskonałą kompozycją smaku, zapachu i koloru o przepiekanym rubinowym kolorze. Pasuje idealnie do rogalików jak i do deserów. Warta swojej ceny
Różowa kuchnia