Chrupiąca beza z serkowym nadzieniem i truskawkami. Wymarzony deser na lato. Serek można zastąpić bitą śmietaną, ja użyłam go bo chciałam zmniejszyć ilość kalorii i przełamać słodycz żeby deser nie był zbyt mulący. Składniki na 6 sztuk: 4 białka 200 g drobnego cukru łyżeczka mąki ziemniaczanej łyżeczka octu szczypta soli 150 g truskawek 300 g serka homogenizowanego z wanilią
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniawiem jak Wy, ale ja uwielbiam prażone płatki migdałowe :) Cudownie chrupią, pachną i idealnie pasują do każdego rodzaju deserów, ciast, a także - jak widać - śniadań. Taka owsianeczka jest doskonałym pomysłem na pozytywny początek dnia :) Składniki : 4 łyżki płatków owsianych 250 ml mleka 1 płaska łyżka budyniu waniliowego bez cukru orzechy włoskie Dodatkowo : 3 łyżki płatków migdałowych truskawki Płatki zalać
Chocolate Muffin BlogSzybki torcik bez pieczenia to najlepszy deser na lato. Najprostsze rzeczy są najsmaczniejsze. Mocno chrupiacy spód z orzechami laskowymi, kremowa masa z serka mascarpone z dodatkiem jogurtu greckiego i dużo świeżych jagód i truskawek pokryte cieniutką warstwą Tortengussu, zamiast ciężkiej galaretki. Spód wystarczy zmiksować, krem wymieszać, rozpuścić Tortenguss i pyszny torcik gotowy. Zamiast piekarnika, ciasto z lodówki. Polecam! Składniki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Kolejny ,ekspresowy deser z truskawką w roli głównej .Crumble czyli chrupiąca kruszonka migdałowo – amarantusowa z truskawkami .Koniecznie podawać na gorąco!. Składniki: na 3 kokilki 200 g truskawek ,pokroić na większe kawałki 3 łyżki zimnego masła 2 łyżki cukru trzcinowego 2 łyżki mąki migdałowej 1 łyżka mąki krupczatki 4 łyżki poppingu z amarantusa Masło łączymy z mąką migdałową ,krupczatką ,amarantusem
Ladylaura.słodko :) Deser ten jest szybki w wykonaniu i ładnie się prezentuje. Idealny na wizytę niezapowiedzianych gości. Kwaskowy smak jogurtu fajnie przełamuje słodycz marmolady, dzięki czemu deser nie jest za słodki. A ziarenka fajnie chrupią :) (Ilość składników według uznania) Gęsty jogurt grecki Konfitura figowa Bonne Maman od DeCare Musli lub domowa granola W ozdobnym pucharku układamy warstwowo: musli, jogurt
Zawsze głodna!czeka? JA. Cytat pochodzi z Czarodzicielstwa Terry'ego Pratchetta. Też jesteście zasmutkowani ? Bo ja tak. Ostatnio przygotowałam wyjątkowo źle wyglądający deser, smakował za to bajecznie. Bo czy połączenie bananów i czekolady w cudownie chrupiącym cieście może być niedobre...? Zaczęło się od tego, że miałam trzy banany, które wymagały natychmiastowej interwencji. Nie było sensu robić całego ciasta, stwierdziłam więc, że znajdę(...)Czekoladzie Erica Lanlarda trafiłam na samosy czekoladowe z ciasta filo. To ostatnie jakiś czas temu kupiłam, i ciągle zastanawiałąm się, co z nim zrobić. Szybko więc zdecydowałam, że ten deser to bardzo dobry pomysł. Okazało się, że nie umiem lepić samosów. A przynajmniej nie z bardzo delikatnego ciasta filo pokrojonego w kwadraty. W związku z tym szybko porzuciłam tę dziwną
Pożeraczka, czyli raz adobrzejako słodka przekąska w czasie dnia oraz jako podwieczorek. Klasyczne połaczenie lekkiego jogurtu naturalnego z owocami z dodatkiem nietypowego składnika, czyli orzechami otoczonymi chrupiącym karmelem. Chwilkę trzeba poświęcić na ich produkcję, ale dzięki nim ten deser jest świetny
Milion Smakówpopularność. I nie dziwi mnie to. W końcu połączenie soczystego i dojrzałego mango z delikatnym jogurtem jest bardzo trafione. Do tego warstwa chrupiących, domowych pierniczków… mhmm… No ale zanim rozpocznie się sezon piernikowy, proponuje Deser z mango, jogurtu naturalnego i macerowanych malin . Świeże maliny zasypane odrobiną ksylitolu (ew. cukru pudru), polane sokiem wyciśniętym z pomarańczy i wymieszane
Moja DelicjaTruskawki z kruszonką to świetny pomysł na szybki i tani deser. Ponadto kruszonka z dodatkiem wiórek kokosowych jest lekko chrupiąca i naprawdę bardzo smaczna. Truskawki przygotowane w ten sposób powinny delikatnie puścić sok. Mąkę ryżową możecie zastąpić zwykłą mąką, np. pszenną, ale gdy ją zamienicie to danie nie będzie już bezglutenowe. Składniki: 800 g truskawek (waga z szypułkami
UgotowaćZasługują na szczególną uwagę! Delikatne, chrupiące z wilgotnym i ciągnącym środkiem. Pyszne! Robi się je bardzo szybko, a zjada się jeszcze szybciej. SKŁADNIKI 70 g masła
zabawa smakiemUlubione łakocie łasuchów czyli chrupki czekoladowo - miodowe , to nie tylko puste kalorie ale także zdrowy miód i chrupiące płatki kukurydziane. Proste wykonanie i smakowita przekąska na deser . składniki na 15 kulek 25 dag miodu 20 dag masła pół szklanki cukru 3 łyżki kakao 3 szklanki płatków kukurydzianych przepis Masło, miód i cukier topimy w rondelku na małym ogniu. Dodajemy
Smakowite DaniaPyszne, chrupiące, kruche. W sklepach takich nie znajdziecie :) Ciasteczka owsiane o smaku orzechowym z dodatkiem żurawiny lub rodzynek posmakują wszystkim (no chyba, że je spalicie podczas
Moja DelicjaSą słodkie i chrupiące, a w dodatku zdrowe - ich bazę stanowią płatki owsiane, a słodki smak uzyskujemy dodając wartościowy miód. Myślę, że pięknie zapakowane w elegancki
Kulinarny Pamiętnikdeser Copa Melba czyli domowe lody waniliowe, soczysta brzoskwinia i beza włoska. W musie brzoskwiniowym wyczuwalna była miętowa nuta, beza była chrupiąca i do tego ukryta pod obłokiem bitej śmietany kulka lodów waniliowych. Poezja… Zakochałam się w tym deserze od pierwszej łyżeczki. Podsumowując, restauracja Kryształowa to miejsce dobre na specjalne okazje - zaręczyny, elegancki obiad, jubileusz czy na spotkanie ze znajomymi
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkibezę, bo czy jest coś piękniejszego...? Idealnie biała, krucha na zewnątrz i delikatna, mięciutka w środku; nieco nawet ciągnąca. Do tego chrupiące orzechy, chmura lekkiej, bitej śmietany i zniewalająca słodycz fig w miodzie. Mówię Wam, poezja! Deser jest słodki, ale jednocześnie tak pyszny, że nie można się od niego oderwać. Sezon na figi jest tak krótki, można więc troszkę zaszaleć
Pożeraczka, czyli raz adobrzeDlatego na pewno na blogu pojawi się sporo przepisów z jego udziałem :) Na początek pyszne i zdrowe crumble z mnóstwem rabarbaru i truskawek oraz chrupiącą kruszonką z płatków owsianych i migdałów. Pycha! A w dodatku deser nie zawiera cukru. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA (4 porcje) masa truskawkowo- rabarbarowa 4 łodygi rabarbaru 200g truskawek 2 łyżki ksylitolu lub innego słodzidełka owsiana skorupka
DefinicjaSmaku