ZAKWAS BURACZANY !!! 1 kg buraków 3 litry przegotowanej wody kawałek skórki z razowego chleba 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka cukru, soli Buraki umyć, najlepiej wyszorować szczotką, obrać, opłukać, i pokrajać w plasterki lub zetrzeć na grubej tarce do jarzyn. Rozdrobnione buraki przełożyć do wyparzonego wrzącą wodą kamiennego naczynia, zalać zimną, przegotowaną wodą, dodać odrobinę cukru, soli, skórkę z razowego chleba
ClauditteMissCookingboczku wędzonego (raczej chudego), 2 kiszone ogórki , 4 szalotki (małe), 1 kawałek razowego chleba , 4 ząbki czosnku, musztarda (daliśmy bawarskiej, bo sarepska wyszła) chrzan, 2 cebule, sól, pieprz, 3 listki laurowe, 3 ziarna ziela angielskiego, może być do smaku też majeranek. Mięso rozbijamy, smarujemy z jednej strony musztardą i kładziemy na tą stronę po małym kawałku boczku, kiszonego ogórka, razowego
Delicious Titbitscennego źródła wiedzy i inspiracji :) Składniki: 2 litry wody 250 g fasoli „Jaś” 5 suszonych grzybów 100 g wędzonego boczku 1 cebula 5 ziemniaków 1 marchew 200 g czarnego razowego chleba pieprz, sól, liść laurowy Fasolę płuczemy i zalewamy zimną wodą dzień wcześniej. Suszone grzyby również. Na drugi dzień wodę w fasoli wymieniamy, gotujemy ją do miękkości (nie odcedzamy!). Grzyby(...)Ziemniaki kroimy w kostkę, marchew w talarki. Grzyby, boczek i jarzyny łączymy z wywarem fasolowym, gotujemy do miękkości i przyprawiamy do smaku. Do ugotowanej zupy dodajemy pokrojony w kostkę razowy chleb, naczynie przykrywamy i jeszcze przez parę minut trzymamy na słabym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Inne przepisy kuchni podkarpackiej znajdziesz TUTAJ
Trzeci talerzpysznego, wytrawnego barszczu podawanego często na wigilię. Przygotowanie go nie zajmuje wiele czasu, jednak trzeba na niego poczekać około tygodnia. Jeżeli potrzebujemy zakwas szybciej możemy dołożyć do niego kromkę razowego chleba lub dolać trochę soku z kiszonych ogórków, co skróci czas oczekiwania do 4-5 dni Składniki: 1 kg buraków 5 ząbków czosnku 2 litry wody 2 łyżki soli(...)ziaren ziela angielskiego 3 listki laurowe 5 ziaren pieprzu opcjonalnie: 100 ml soku z kiszonych ogórków lub 1 kromka razowego chleba *** Buraki obieramy i kroimy na ćwiartki. Ząbki czosnku obieramy i przekrawamy na połówki *** *** Wodę zagotowujemy, dodajemy sól, rozpuszczamy i odstawiamy do wystudzenia. W dużym słoiku układamy naprzemiennie buraki, czosnek, ziele angielskie, pieprz i listki laurowe *** *** Całość zalewamy wodą
Blog z ApetytemSkładniki 500 g mięsa z karpia 2 łyżki masła oliwa 100 g wędzonego boczku 1 cebula 2 ząbki czosnku 50 g suszonych żurawin sól pieprz 4 łyżki suchego chleba razowego, zmielonego Przygotowanie Mięso z karpia zmieliłem dwa razy. Na patelni rozpuściłem masło z odrobina oliwy, dodałem pokrojony boczek, przesmażyłem, dodałem pokrojona cebule i posiekany czosnek. Smażyłem(...)zeszklenia, wystudziłem. Przestudzoną cebulę, boczek i czosnek dodałem do zmielonego mięsa z karpia, dodałem pokrojone żurawiny. Doprawiłem sola i pieprzem. Uformowałem małe kotlety, obtoczyłem je w zmielonym, suchym chlebie razowym, usmażyłem na patelni. Podałem z sosem
R'n'G KitchenJajko w koszulce, jajko poszetowe z awokado i razowym chlebem będzie bardzo fajnym i zdrowym pomysłem na niedzielne śniadanie i oczywiście nie tylko na niedzielne. Jajko w koszulce ( poached eggs) lub jajko pochette nie jest wcale takie trudne do przygotowania jak się Wam wydaje. Zapraszam Was do wypróbowania ! Jajko w koszulce, jajko poszetowe z awokado Czas przygotowania: 10 minut Składniki(...)duże wiejskie jajka 2 kromki razowego chleba wieloziarnistego 1/2 dojrzałego awokado sól płatki chili 2 łyżki octu Wykonanie: W garnuszku gotujemy 1 litr wody, wlewamy ocet. Jedno jajko wbijamy do miseczki. W gotującej się wodzie robimy wir łyżką i delikatnie wlewamy jajko. Gotujemy na średnim ogniu przez 3 minuty. W międzyczasie obieramy awokado i kroimy je na plasterki, układamy
Kulinarne przygody Gatityboczku wędzonego (kroimy w słupki) kilka kiszonych ogórków (kroimy w słupki na cztery) 3 duże cebule (siekamy drobno) musztarda Dijon kilka listków laurowych kilka kulek ziela angielskiego kilka kromek chleba razowego kilka suszonych grzybów sól, pieprz do smaku smalec lub olej do smażenia kilka łyżek mąki pszennej 2 kieliszki wódki (opcjonalnie) Mięso kroimy w poprzek włókien na 1 cm kotlety(...)pszennej. Rozgrzewamy na patelni smalec lub olej i obsmażamy zrazy z każdej strony. Podlewamy wodą, dodajemy kilka liści laurowych i kilka kulek ziela angielskiego. Możemy wkruszyć także pokruszoną kromkę chleba razowego. Solimy i dusimy do miękkości. Jeżeli po godzinie mięso będzie twarde to podlewamy je wódką (wódka zmiękcza mięso). Podajemy z kluskami śląskimi i modrą kapustą. Smacznego
Marder&Marder Manufactureprzez cały rok, kiedy w końcu zjawiam na wakacje. Torty kanapkowe można przyrządzić na wiele sposobów. Najprostszym z nich jest wytrawny cheesecake . Tutaj zamiast specjalnie upieczonego spodu można wykorzystać razowy chleb lub pumpernikiel. Taki spód zrobiłam do tortu z awokado. Serową masę przygotowałam z kwaśnej śmietany i serka philadephia. Najprzyjemniejszym zajęciem oczywiście oprócz jedzenia tortu jest jego dekoracja. Fantazja(...)wszystko co akurat znajduje się w lodówce. Jeśli lubicie wędzonego łososia, awokado i jajka to skorzystajcie z przepisu poniżej. Przepis na tort kanapkowy Składniki: 10 porcji Spód 280 g razowego chleba 70 g rozpuszczonego masła Nadzienie 4 listki żelatyny 250 g philadephia 300 ml kwaśnej, gęstej śmietany 2 awokado 1 łyżeczka soku z cytryny 2 jajka , ugotowane na twardo
codojedzeniatylko kilka dni. Już trochę późno, ale - lepiej późno niż wcale. Dlatego, kto jeszcze nie nastawił zakwasu na barszczyk czerwony, ma ostatni dzwonek. Składniki: * 1 kg buraków * 1 kromka razowego chleba * czosnek * liście laurowe * ziele angielskie * ziarna pieprzu czarnego * przegotowana, zimna woda Wykonanie: Buraczki wyszorować, obrać ze skóry i pokroić w plastry. W słoiku układać plasterki buraków, wsypać kilka ziaren(...)czosnku. Przykryć następną partią pokrojonych buraczków. Ponownie wsypać przyprawy i czosnek. Ułożyć ostatnią warstwę buraczków. Całość zalać zimną, przegotowaną wodą, tak, żeby woda przykryła buraczki. Na wierzchu położyć kromkę razowego chleba. Słoik przykryć gazą i odstawić w ciepłe miejsce. Po 4-5 dniach zakwas powinien być gotowy. Należy wówczas usunąć zgromadzoną na powierzchni pianę, a zakwas zlać do butelki/słoika
kolorowotorcikowotylko Kanapka przez wielkie K. Nie wiem jak Wy, ale ja ostatnio bardzo potrzebuję ciepłych śniadań. Takich, po których zyskam zastrzyk energii przynajmniej do południa. Stąd właśnie takie zestawienie. Razowy chleb na zakwasie, wędzony ser typu góralskiego, rukola, jajko. A do tego... dżem prozdrowotny z rokitnika. A tak przy okazji... Wiedzieliście, że rokitnik zawiera praktycznie wszystkie witaminy, które występują(...)się w nim zakochać i od samego początku wiedziałam, że będzie pasować do żółtego wędzonego sera. Zresztą przekonajcie się sami... Kanapki na ciepŁooo... Składniki na 2 kanapki: 2 kromki razowego chleba na zakwasie 1-2 łyżki dżemu Łowicz Rokitnik 100% z owoców duża garść rukoli 4 plastry wędzonego żółtego sera , niezbyt cienkie 2 jaja odrobina oleju kiełki słonecznika według uznania
Pełny talerzpodsmażonym szpinaku moszczą się ulubione dodatki, a na nich unosi się jajko z płynnym żółtkiem na śmietankowej chmurce. Do tego kilka krążków świeżego, aromatycznego szczypiorku i chrupiące tosty z razowego chleba. Wierzcie, to nie tylko brzmi wspaniale ale tak samo dobrze smakuje, sprawiając, że wydając z siebie przeciągłe mmmmmm , unosisz się na podobnej śmietankowej chmurce pyszności :) Kęs chrupiącego kawałka chleba(...)pieprzem i resztą parmezanu. 7. Słoiczki umieść w brytfance i wlej do niej gorącą wodę do 3/4 wysokości słoiczków. 8. Piecz 20min. w 180*C. 9. Opiecz kromki razowego chleba i pokrój w słupki. Smacznego! Creamy baked eggs for 2 servings Ingredients: 100g fresh spinach 2 pinches of garlic powder 2 pinches of salt 1 tbsp oil 2 slices
Kuchnia w Słońcu SkąpanaSkładniki: 1kg buraków (4 duże buraki) 5 szklanek wody 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 4 ząbki czosnku 2 liście laurowe garść kminku 3 ziarenka ziela angielskiego kromka razowego chleba na zakwasie (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zakwas z buraków wg Magdy Gessler – Wykonanie: Wodę z cukrem i solą zagotować. Buraki obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach lub pokroić(...)cienkie plasterki. Czosnek obrać i pokroić na plasterki. W kamiennym garnku ułożyć buraki, dodać przyprawy i zalać letnią wodą, tak aby wszystkie buraki były pod wodą. Wrzucić skórkę chleba razowego na zakwasie (tę opcję polecam bardziej) lub dolać sok z ogórków. Przykryć garnek gazą i zostawić w temperaturze pokojowej na 4-5 dni. Lejek wyłożyć gazą i wlać kwas
Kulinarne Przebojepora, selera naciowego, jest tu oczywiście nasz główny bohater, czyli cały kalafior. Po drugie, na wierzchu zapiekanki, zamiast startego sera pojawia się pyszna, chrupiąca posypka. Przygotowujemy ją z suchego, razowego chleba z dodatkiem ziół i odrobiny oliwy z oliwek. Uwierzcie mi, gdy raz spróbujecie tej posypki, będziecie jej używać do wszystkiego! Składniki Makaron . Możecie użyć dowolnego, ulubionego makaronu. U mnie(...)mieszanki ulubionych serów (u mnie cheddar, feta i grana padano) 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżeczki musztardy 2 łyżki masła klarowanego szczypiorek do posypania Posypka 100 g suchego chleba razowego 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka suszonych pomidorów 1 łyżka oliwy z oliwek sól, pieprz Kroki Kalafiora umyj, zostaw różyczki i pokrój je w plastry
Na-talerzu.plzłożone powinny stanowić trzon każdej diety, jeżeli postanowiłeś/aś je odstawić musisz liczyć się z efektem jojo. Czy węglowodany tuczą? Sprawdź które wcale nie tuczą! Pieczywo razowe Chleb razowy z mąki żytniej zawiera duże ilości błonnika i białka, ponieważ przez te dwa składniki odżywcze nasz organizm czuje się najedzony i nie jesteśmy skłonni do podjadania między posiłkami
To Musisz Wiedziećczosnku 1 łyżka masła 1l bulionu warzywnego 3/4 łyżeczki mielonej kolendry 1/2 łyżeczki płatków chili pieprz i sól do smaku Do tego: 1 gruszka kwaśna śmietana 2-3 kromki razowego chleba natka pietruszki olej rzepakowy Sposób przyrządzenia: 1. Wszystkie warzywa obierz i pokrój w kostkę. 2. W głębokim garnku podsmaż na maśle delikatnie cebulę i poszatkowany czosnek. 3. Dodaj ziemniaki(...)kolendrą i chili - zmiksuj/ zblenduj na krem. 6. Dopraw do smaku solą i pieprzem. 7. Pokrój w kostkę gruszkę i chleb - z chleba zrób grzanki na suchej patelni. 8. Podawaj zupę z kleksem śmietany, gruszką i grzankami z chleba razowego oraz natką pietruszki. 9. Skrop całość odrobiną oleju. Smacznego! Rutabaga autumnal creamy soup Ingredients : 2 medium potatoes 700g peeled rutabaga
Kuchnia w Słońcu Skąpanałyżki soli kromka razowego chleba na zakwasie opcjonalnie ½ lub 1 łyżka soli na 1 litr wody (można zrobić również zupełnie bez soli) Wykonanie: Buraki umyć , cienko obrać ze skórki i pokroić w grube plastry. Do wyparzonego i suchego garnka z kamionki , na dno włożyć wszystkie przyprawy ,wraz z kromką chleba razowego .Na to poukładać pokrojone buraki. Całość zalać letnią wodą
mojej kuchniłyżki soli kromka razowego chleba na zakwasie opcjonalnie ½ lub 1 łyżka soli na 1 litr wody (można zrobić również zupełnie bez soli) Wykonanie: Buraki umyć , cienko obrać ze skórki i pokroić w grube plastry. Do wyparzonego i suchego garnka z kamionki , na dno włożyć wszystkie przyprawy ,wraz z kromką chleba razowego .Na to poukładać pokrojone buraki. Całość zalać letnią wodą
w mojej kuchniżurku. Nie ma nic trudnego w jego przygotowaniu. Robi się pierwszy raz, drugi, trzeci, potem już samemu się coś kombinuje i dochodzimy do własnego przepisu. Składniki: * dwie kromki razowego chleba * 3 łyżki żytniej mąki * 5 liści laurowych * 5-6 kulek ziela angielskiego * 3-4 ząbki czosnku * przegotowana letnia woda * słoik 0,9 l Robię tęgi zakwas. Ma być wyczuwalny mocno(...)liść laurowy. Czasami wrzucam więcej czosnku, liści i ziela niż podałam w składnikach. Do zrobienia mojego zakwasu był mi potrzebny słoik 0,9 l. Wrzuciłam tam wcześniej ususzony chleb razowy. Kiedyś zostało mi troszkę z bochenka i ususzyłam go właśnie w tym celu. Dodałam 2-3 łyżki mąki razowej, 3-4 większe ząbki czosnku. Rozgniotłam go delikatnie nożem
Pieprzyć z Fantazjąpolskiego lub kminu rzymskiego główka czosnku 3 łyżeczki soli 2,5-3 l przegotowanej i ostudzonej wody D 3 łyżki wody z kiszonych ogórków (w wersji bezglutenowej) lub kawałek chleba razowego w wersji klasycznej Obrane i pokrojone w plasterki buraki i warzywa wrzuć do 4,25 l szklanego słoja, dodaj w kolejności przyprawy, zalej przegotowaną wodą tak, aby przykryła wszystko(...)wierzchu połóż kawałek razowe chleba (przyśpiesza kwaszenie
Anioły w kuchnimałe główki czosnku ,lub 1 duża ,nie obrane przekrojone na pół 3 litry przegotowanej ostudzonej wody 5-6 ziele angielskie 4 liście laurowe 2,5 łyżki soli kromka razowego chleba na zakwasie Wykonanie: Buraki umyć , cienko obrać ze skórki i pokroić w grube plastry. Wyparzyć i wytrzeć kamionkę , na dno poukładać wszystkie przyprawy ,wraz z kromką chleba razowego
w mojej kuchniSkładniki : 6 dużych jabłek 2,5 szklanki cukru kryształu 4 l ciepłej wody 1/2 łyżeczki żywych drożdży winnych kawałek skórki razowego chleba Sposób wykonania : Jabłka umyj, zetrzyj na tarce o dużych oczkach razem ze skórką. Wsyp do dużego garnka najlepiej glinianego lub stalowego. Zalej ciepłą wodą ( nie gorącą ! ), dodaj 1,5 szklanki cukru, skórkę z chleba razowego, drożdże
Przepisy i porady kulinarnewołowiny bez kości ( udziec, antrykot ) 20 dag boczku wędzonego, surowego 3 ogórki kiszone 2 cebule 3 kromki razowego chleba ostra musztarda 2 ząbki czosnku liść laurowy, ziele angielskie olej rzepakowy sól i pieprz Mieso kroimy w poprzek włókien na plastry o grubości ok 1 cm. Plastry wołowiny układamy na desce, przykrywamy folia spożywcza i rozbijamy cienko tłuczkiem(...)małym ogniu do miękkosci mięsa - ok 1-1/2 godziny, systematycznie dolewając wody. Podczas duszenia tworzy sie aromatyczny sos. Wystarczy ok 15 min pod koniec gotowania dodać pokruszoną kromkę chleba razowego - do zagęszczenia sosu. Przed podaniem wyjąć wykałaczki :) Podawać najlepiej z kluskami: kopytka, śląskie lub kaszą gryczaną i surówką: zasmażane czerwone buraczki lub np. z pora i kukurydzy
Atlas SmakówDanie ma 324 KCAL. 0.5 szkl.płatków kukurydzianych -30 g. 1szkl.mleka 0.5% - 200 ml. 1 łyżeczka miodu -5 g. 1 śr.wielkości kromka razowego chleba 30 g. 1 łyżeczka majonezu light 5g. 1 plasterek szynki konserwowej 30g. 1 duży ogórek kiszony 100g. *************************************** Płatki kukurydziane wymieszać z mlekiem i miodem.Kromkę chleba razowego posmarować majonezem ,obłożyć SZYNKĄ i pokrojonym KISZONYM ogórkiem
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkipodudzia indyka bez skóry 180 g. 1 strąk papryki czerwonej 120 g. 120 g.małych pieczarek sól pieprz 1 łyżka oleju 10 g. 2 średniej.wielkości kromki żytniego chleba razowego chleba 60 g. 1 szkl.soku pomidorowego 200 ml. ********************************************* Mięso pokroić w paski i obsmażyć ,przełożyć do rondelka , a na pozostałym oleju udusić pokrojone warzywa - cebulę , pieczarki , paprykę.Wszystko
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiprzepis poniżej. Ten krem to pełna improwizacja ale wyszedł pysznie :) 7 dużych pomidorów malinowych 1 puszka pomidorów 1 małe opakowanie suszonych pomidorów 1 duża cebula 2 ziemniaki 2 kromki razowego chleba 3-4 ząbki czosnku 1 litr bulionu ( może być warzywny lub wołowy ) pęczek bazylii 2 łyżeczki Adobo Canario ( na foto) 2 łyżki brązowego cukru pieprz oliwa z oliwek(...)Dodać do tego pokrojone pomidory oraz pomidory suszone. Podduszać aż się lekko zredukują a pomidory suszone zmiękną. Dodać bazylię i doprawić przyprawami. Zagotować bulion z ziemniakami. Na koniec dodać chleb razowy. Zredukowane pomidory dodać do bulionu i dodać pomidory z puszki. Przegotować. Zmiksować na gładką zupkę. Udekorować oliwą z oliwek i bazylią. Dodać prażony słonecznik. Można też podać z jajkiem
Jemy Pijemyzwiększyć ilość :) Składniki: garść sałaty lodowej garść sałaty roszponki 1 łyżka ziaren słonecznika plaster wędzonego łososia 1 łyżka sosu vinegret lub oliwy z dodatkiem przyprawy do sałatek pół kromki chleba razowego Chleb pokroić na kostki, opiec w opiekaczu lub na suchej patelni tak, aby były chrupiące. Do miski wrzucić posiekaną sałatę, słonecznik i pokrojonego na małe kawałki łososia. Polać sosem
Chocolate Muffin Blogwięc mamy ostatnio moment aby taki wykonać. Można go bardzo długo przechowywać w lodówce wiec nie ma co zwlekać i zadziałać.:) SKŁADNIKI: - 1,5 kg buraków ćwikłowych - 1 kromka chleba razowego( dałam z tego przepisu klik ) - przegotowana woda - 4 ząbki czosnku - pół łyżeczki kminku (dla miłośników) - sól SPOSÓB WYKONANIA: - buraki myjemy i kroimy w cienkie plastry. Układamy w garnku(...)szklanym słoju i zalewamy letnią, przegotowaną wodą, tak aby przykryła buraki - dodajemy posiekany, utarty z odrobiną soli czosnek, a na wierzch kładziemy kromkę razowego chleba. - żeby przyspieszyć proces kiszenia można też dodać łyżeczkę soli na litr – kwas wówczas jest bardziej kwaśny i lepiej się konserwuje. Słój lub kamienny garnek obwiązujemy gazą i stawiamy w ciepłym miejscu
Basia w kuchniłyżka oliwy z oliwek 1/4 łyżeczki kuminu szczypta imbiru szczypta chili sól pieprz 1 i 1/2 szklanki bulionu 4 łyżki mleka kokosowego 30 gram sera gorgonzola 2 kromki czerstwego, razowego chleba Na oliwie z oliwek smażymy pokrojoną w kostkę cebulkę oraz obraną i pokrojoną gruszkę. Dodajemy pokrojoną dynią i całość dusimy kilka chwil. Doprawiamy solą, pieprzem, imbirem, kuminem oraz chili(...)blenderujemy całość na gładki krem. Jeszcze raz doprowadzamy do wrzenia i ściągamy z ognia, ewentualnie doprawiamy jeszcze szczyptą soli. Patelnię rozgrzewamy i wrzucamy na nią pokrojone w kostkę kromki chleba razowego, doprawiamy szczyptą soli i rumienimy na gorącej patelni kilka minut. Zupę podajemy z grzankami i gorgonzolą. Gotowe
Mango PapajaTyle słońca w całym mieście, Nie widziałeś tego jeszcze Popatrz, o popatrz.... Składniki chleb razowy pasta rybna -twaróg+ryba w oleju rzodkiewka oliwki sałata papryka pomidor ziarenka Słoneczne Pola od Ziarenkowo jabłko Sałatę pokrój na drobno, dodaj paprykę,pomidora. I wsyp ziarna od Ziarenkowa.Wymieszaj. Przygotuj pastę rybną- twaróg wymieszaj z rybą. Na kromki razowego chleba wyłóż pastę i dodaj rzodkiewki
Z Kuchni Do Kuchniklimatu praskiej gospody u Fleka Czeski gulasz na piwie 300 g mięsa gulaszowego 1 łyżka mąki tłuszcz do smażenia (najlepszy byłby smalec) 1/2 cebuli słodka papryka, majeranek 1 kromka chleba razowego sól, pieprz 0,5 l piwa Lacjo Øl Mięso pokroiłam w paski, obtoczyłam w mące i podsmażyłam na oliwie (niestety). Dodałam pokrojoną cebulę oraz paprykę i majeranek. Podlałam ćwiartką(...)piwa, wymieszałam i dusiłam pod przykryciem ponad 30 min. Sos zagęściłam pokruszoną kromką razowego chleba. Dodałam resztą piwa i gotowałam jeszcze przez 15 min. Pełnię szczęścia dopełniły b ramborové knedlíky Czeskie knedle mogą występować w 2 wersjach: ziemniaczanej ( b ramborové) lub bułczanej (housk ové). Z braku świeżej bułki zdecydowałam się na te pierwsze. Jak ma być po czesku
bastalenajest pyszne śniadanie. Ja zrobiłam bardzo proste ale jak dla mnie śniadanie idealne. Mamy nowalijki więc trzeba korzystać, dlatego zapraszam na twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem jako dodatek oczywiście chleb razowy. Czy można chcieć czegoś więcej? Składniki: 250 g twarogu półtłustego 7 rzodkiewek większych 50 ml śmietany kremówki 1 pęczek szczypiorku sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Twaróg przełożyć(...)pokrojony szczypiorek i wlać śmietanę. Wymieszać doprawić do smaku solą i pieprzem. Odłożyć na pół godziny do lodówki żeby smaki się przegryzły. Serwujemy na śniadanie lub kolację najlepiej z razowym chlebem. Razem ze mną w "wypiekaniu na śniadanie" udział brali Dorota z Moje Małe Czarowanie Marzena z Zacisze Kuchenne Małgosia ze Smaki Alzacji Bożena z Moje Kucharzenie Karina
Ala piecze i gotuje