Wszyscy lubimy upraszczać sobie życie i ja tym razem tak zrobiłam. Chleb zarobiłam i na noc pozostawiłam do wyrośnięcia, rano do piekarnika i jest, pyszny, mięciutki
Moje Małe CzarowanieMieszanina mąk razowych sprawia że chleb jest w 100 % zdrowy, pyszny i godny polecenia. Czeka się na niego dość długo ale jest tego wart, polecam wszystkim
Moje Małe CzarowanieWyszło trochę masło maślane czyli jak chleb żytni to tylko na zakwasie żytnim a jak pszenny to tylko na zakwasie pszennym bo nie jest to prawda
Moje Małe CzarowanieFajne doświadczenie przy pieczeniu tego chleba bo nie dość że używamy tutaj piwa to jeszcze po wyrobieniu nic więcej nie trzeba robić tylko do lodówki i
Moje Małe CzarowanieChleb bardzo prosty w wykonaniu, zostawiamy na noc zarobione ciasto a rano pieczemy. To chleb dla leniwych bo pracy przy nim naprawdę mało, no chyba że
Moje Małe CzarowanieChleb jest tym co Polacy uwielbiają i sławią go na całym świecie. Czemuż więc nie upiec go samemu i nie ma wtedy konserwantów, ulepszaczy i wkładamy
Moje Małe CzarowaniePełnoziarnisty chlebek ze słonecznikiem. I posmakiem maślanki. Prosty w wykonaniu, jak zwykle zresztą :) Składniki: 500 g pełnoziarnistej mąki pszennej 500 ml maślanki 30 g świeżych drożdży
Marder&Marder ManufactureNie pamiętam kiedy ostatnio robiłem grahama. Musiały jakieś miesiące minąć. Pora więc najwyższa zrobić, tym bardziej, że jutro do pracy, a pieczywka ani na rano na
Marder&Marder ManufactureChleb szwajcarski nie ma za wiele wspólnego ze Szwajcarią ale został wypieczony w ramach naszego wspólnego wypiekania "Wypiekanie na śniadanie" [ klik ] Gospodarzem wydarzenia jest
Moje Małe CzarowanieKolejny miesiąc za nami i nastał marzec, nowe wypieki i całkiem pyszne wyzwania. Marcowa Piekarnia nie stoi w miejscu, czas na pieczenie. W marcowej Piekarni dowodzi
Moje Małe CzarowanieChleb z dodatkiem werbeny cytrynowej, pyszny i aromatyczny. O zbawiennych działaniach werbeny poczytajcie tutaj [ klik ] a o chlebku ja Wam napiszę. Jest miękki, szybko się przygotowuje
Moje Małe CzarowanieSKŁADNIKI: 1 l maślanki 520 g mąki razowej 140 g orkiszowej 160 g mąki z nasion amarantusa 180 g mąki kukurydzianej 1/2 szklanki
w mojej kuchniPomysł wlasny..Polecam Składniki 150g maślanka 230g letniej wody 150g orkisz mąka razowa
w mojej kuchniMoja propozycja na dziś to chlebek bo je kocham piec i piekę dużo. Ten chleb zauroczył mnie chociażby tym że pachnie latem i ogórkami małosolnymi. Jest
Moje Małe CzarowanieChrupiąca skórka, zapach lata, mięciutki miąższ oto moje dzisiejsze bagietki. Pomidory suszone na słońcu w pełni lata więc są aromatyczne i pachnące, podczas pieczenia wydzielają niesamowity
Moje Małe Czarowanie