cebula - 11518 przepisów (strona:556/768)

Tortilla ze Stripsami z Kurczaka 758

sałata lodowa (lub inna)                ok. 3 pomidory                duża cebula                duży ogóreksos czosnkowy sos chiliTortilla ze Stripsami z Kurczaka- Sposób przygotowania:Piersi z kurczaka kroimy na długie paski o grubości ok 2 cm. Następnie

Słodka Strona
Pasta Jajeczna 322

jadłam. Polecam. Pasta Jajeczna - Składniki:4 jajka2 łyżki majonezupolowa cebuliok. 20 g żółtego serałyżeczka masłasol pieprzPasta Jajeczna - Sposób przygotowania:Jajka gotujemy na twardo. Następnie jaja i cebulę kroimy w drobna kostkę. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Łączymy wszystkie składniki na pastę jajeczną i przyprawiamy odrobiną soli oraz pieprzu.Podajemy z pieczywem. Kanapeczki można posypał ściętym

Słodka Strona
Jaja faszerowane Pastą Jajeczną 215

Pastą Jajeczną - Sposób przygotowania:Wszystkie jajka gotujemy na twardo. Pięć z nich przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka. Dwa pozostałe jajka oraz 3 żółtka i cebulę siekamy w bardzo drobną kostkę. Ser żółty ścieramy na tarce o małych oczkach. Wszystko łączymy z pozostałymi składniki i dokładnie mieszamy. (Jeżeli chcemy otrzymać krem z jajek wszystko należy

Słodka Strona
Sos Meksykański 268

słodka papryka lub kolorowy mix papryk (ok. 100 g)papryczka chilicebula2 duże ząbki czosnkupomidory krojone z puszki 400 golejsól, pieprzSos Meksykański - Sposób przygotowania:Wszystkie warzywa kroimy w drobną kostkę. Cebulę i czosnek podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy słodką paprykę, chili i dusimy przez ok. 3 minuty. Następnie dodajemy pomidory z puszki i dusimy przez kolejne ok. 5 minut

Słodka Strona
Tarta / Zapiekanka z Ciasta Francuskiego z Kurczakiem, Szpinakiem i Trzema Serami 474

serka brie100 g żółtego sera (np. Gouda, Edamski) ok. 2 łyżki masłaprzyprawy: gałka muszkatołowa, pieprz, sól Tarta z Ciasta Francuskiego z Kurczakiem, Szpinakiem i Trzema Serami - Sposób przygotowania:Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy na maśle, dodajemy poszatkowany czosnek i gdy się zrumieni wrzucamy wcześniej rozmrożony szpinak. Smażymy do momentu wyparowania ewentualnej wody. Pod koniec dodajemy szczyptę gałki muszkatołowej, pieprzu

Słodka Strona
Shoarma z Kurczaka 26320

rozgrzanym oleju przez ok. 6-10 minut w zależności od wielkości Shoarmy.Shoarmę możemy podać z frytkami oraz sałatką przygotowaną z warzyw charakterystycznych dla gyrosa: pomidory, ogórki, kapusta pekińska, cebula. Całość również możemy polać sosem czosnkowym lub innym ulubionym.  Moje posty

Słodka Strona
Twarożek z Rzodkiewką (Pasta z Rzodkiewką) 162

rzodkiewki w połączeniu z delikatnością twarożku tworzy pastę, której ciężko się oprzeć... i ten różowy kolorek... Mmm... Twarożek z Rzodkiewką - Składniki:200 g półtłustego twarogu100 g rzodkiewekpołowa niedużej cebuli (ok. 60 g)1,5 łyżeczki śmietany (12% lub 18%)sólpieprzTwarożek z Rzodkiewką - Sposób przygotowania:Rzodkiewkę i cebulkę kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Twarożek rozrabiamy widelcem. Następnie dodajemy śmietanę, pokrojoną

Słodka Strona
Mini Calzone ze Szpinakiem 189

dlatego najlepiej wyrobić je w food procesorze lub hakami do wyrabiania ciasta drożdżowego. Staramy się nie dosypywać mąki, ponieważ ciasto straci puszystość.Farsz: Szpinak rozmrażamy (jeżeli używamy mrożonego). Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle. Następnie dodajemy posiekany czosnek i dalej smażymy do zrumienienia. Wrzucamy szpinak i wszystko razem gotujemy do momentu wyparowania ewentualnej wody.Doprawiamy solą

Słodka Strona
Roladki z kapustą-alternatywa dla pierogów z kapustą 357

masła6 łyżek wody2 dag grzybów suszonych1 cebula25 dag kapusty kiszonej3 goździki5 ziaren jałowcaWykonanie.Zagnieść gładkie ciasto z mąki, jaj, stopionego masła, wody i soli. Przykryć i odstawić.Przygotować kapustę. Cebulę naszpikować goździkami. Kapustę posiekać.Przełożyć do garnuszka, dodać namoczone i posiekane wcześniej grzyby,wymieszać ,wlać 200 ml wody i dusić około 20 minut.Ciasto cienko rozwałkować, wyłożyć równomiernie kapustę i zrolować

Kulinarny karnet Christophera
Gulasz z kopytkami 147

talerzuolej rzepakowy, sól i pieprzSposób przyrządzenia:Mięso kroimy w kostkę, solimy i podsmażamy. Przekładamy do garnka, w którym będziemy gotować gulasz.Na patelni smażymy pokrojoną w krótkie paseczki paprykę i cebulę pokrojoną w piórka, następnie także przekładamy do garnka. Podlewamy wodą ok 0.5 l i gotujemy aż mięso będzie miękkie (ok. godziny). Wodę solimy lub dodajemy pół kostki rosołowej albo

upichcic
Cukinia zapiekana z mięsem mielonym 162

położenia na wierzchuser żółty do starciaolej do smażeniaSposób przyrządzenia:Cukinie kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy środek, aby powstały rynienki, w które będziemy nakładać farsz. Na patelni smażymy cebulę, krótko czosnek i wrzucamy mięso mielone. Mięso doprawiamy solą, pieprzem, czerwoną mieloną papryką, oraz bazylią i oregano. Dodajemy przecier pomidorowy. Smażyć aż sos trochę zgęstnieje. Do miski przekładamy usmażone

upichcic
Kotlety mielone 125

mielonego1 duża bułka1 jajko1 średniej wielkości cebulasól, pieprz, majeranekSposób przyrządzenia:Bułkę należy przez parę minut namoczyć w wodzie, a potem dokładnie wycisnąć z nadmiaru wody i dodać do mięsa. Cebulę pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Dodać jajko, a następnie doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Wszystko dokładnie wymieszać, a następnie formować kotlety. Jeśli ktoś lubi

upichcic
Tarta z kurczakiem i szpinakiem 1373

jajkaser żółty do starciasól, pieprzfilet z piersi kurczakaNa początek kroimy kurczaka w kostkę, posypujemy solą, pieprzem, a następnie smażymy na oliwie. Na drugiej patelni smażymy na oliwie cebulę pokrojoną w drobną kostkę, potem podajemy wyciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy chwilkę, by czosnek się nie spalił, bo farsz będzie gorzki, a następnie dodajemy szpinak. Próbujemy farsz i doprawiamy go solą

upichcic
Pierogi ruskie 115

łyżki olejuSkładniki na farsz:0,8 kg ziemniaków400 g białego półtłustego sera2 średnie cebulesól, pieprzSposób przyrządzenia farszu:Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie następnie studzimy i przeciskamy przez praskę. Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na oleju, a następnie dodajmy do ziemniaków. Do miski dodajemy w następnej kolejności biały ser i wszystko zagniatamy ze sobą. Doprawiamy solą i pieprzem.Spos

upichcic
Saltim bocca 150

szklanki wodyKaszę gotujemy, co jakiś czas mieszając, pod koniec gotowania dodajemy pokrojone w kosteczkę suszone pomidory (jeśli ktoś ma pomidory suszone w zalewie też mogą być).Sposób przyrządzenia sosu:Cebulę, czosnek oraz paprykę drobno kroimy i smażymy na odrobinie oliwy, dodajemy troszkę wina, a gdy odparuje dodajemy śmietanę i czekamy aż sos się zagotuje. Przyprawiamy solą, pieprzem.Idealna potrawa na obiad

upichcic

Proponowane wyszukiwania