burgery - 2381 przepisów (strona:6/159)

Przepyszne burgery BBQ z indyka 159

Oglądałam ostatnio pewien program o najbardziej kojarzących się smakach z danym krajem. Zgadnijcie, co oprócz fish&chips i steków pojawiło się przy Ameryce...burgery! Kilka dni później przyfrunęła do mnie paczka z tegoż kontynentu właśnie, od przyjaciela, a w niej nieopisane szczęście dla smakoszy m.in. w postaci 6 butelek sosu barbecue. Każdy inny! :D I własnie wtedy zderzyły się(...)mojej głowie te dwa amerykańskie smaki, burgery i BBQ sauce, jednak zamiast wołowiny użyłam delikatniejszego mięsa z indyka. O, Stumilowy Lesie i Dolino Muminków! Jakież to połączenie okazało się przepyszne! Do tego bardzo proste w przygotowaniu i w lżejszej odsłonie, niż te burgery z amerykańskich fast foodów, bo zamiast majonezu- jogurt grecki, do tego świeże warzywa i kiełki. I wcale

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Burgery jaglane 186

profilaktyce nowotworowej.Przy tym można wyczarować z niej wszystko. Zastąpi mąkę w ciastach, ziemniaki do obiadu i pieczywo na śniadanie. Smakuję przepysznie na słodko jak i na słono. Zapraszam na burgery jaglane. Składniki:1 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej1 marchewka1 cebula2 ząbki czosnku0,30 dag  pieczarek1 jajko od szczęśliwej kurki 1-2 łyżki mąki kukurydzianej1 łyżka płatków owsianych1 łyżka(...)maśle, ok. 8-10 minut.Przestudzić. Dołączyć ugotowaną kaszę jaglaną, jajko, mąkę, płatki, żurawinę, przyprawy, ser. Bardzo dokładnie wymieszać aż połączą się wszystkie składniki.Z przygotowanej masy uformować burgery, piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Podawać z  sałatka buraczana.Miłego dnia

pieprzny smaczek
Burgery z łososia 203

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zapraszam do mojej kuchni na pyszną i zdrową wersję burgerów z łososia.  Podane w domowej bułce z sezamem z tego przepisu, pysznym pomidorowym sosem BBQ z śliwką oraz warzywami. Zachęcam do zrobienia w swojej kuchni, są naprawdę bardzo pyszne Post Burgery z łososia pojawił się poraz pierwszy

Marta Gotuje
Owocowe burgery z masłem orzechowym 259

Burger na deser? Proszę bardzo :) Domowa bułeczka drożdżowa z masłem orzechowym, jogurtem greckim i świeżymi sezonowymi owocami. Wydaję mi się, że nie muszę Was specjalnie przekonywać jakie to było pyszne :) na 10 bułek: 380 g mąki pszennej 30 g świeżych drożdży 2 jajka 3 łyżki cukru 3/4 szklanki maślanki pół szklanki oleju 2 łyżki zagęszczonego mleka 10 łyżek masła orzechowego

Mienta blog
Środa: Wegetariańskie burgery z cieciorki i koziego sera 178

Sycące i pachnące przyprawami wegetariańskie burgery z cieciorki i koziego sera, które pokocha również każdy miłośnik tradycyjnego hamburgera. Co zamiast fast food – wegetariańskie burgery z cieciorki i koziego sera Jeśli chodzi za Wami hamburger, zamiast fast food proponujemy wegetariańskie burgery z cieciorki i koziego sera . Przepis pochodzi z programu Karola Okrasy , lekko go tylko zmieniliśmy jeśli chodzi o podanie(...)Karol Okrasa podał je w sosie pomidorowym. My serwujemy burgery na ciepło, w bułce, z sałatami, kalerpką, marchewką, cukinią, rzepą…. Generalnie ze wszystkimi warzywami jakie są pod ręką. Burger według tego przepisu jest jednym z ulubionych Eugeniusza – stawia go na równi z hamburgerami z wołowiny. Można go podać dokładnie w tak sam sposób jak wersję mięsną, czyli

Niedzielny kucharz
Burger z miętą + camembert z sosem porzeczkowym i tagliatelle z cukinii 219

dobrą jakość swoich produktów. Nie dodają sztucznych dodatków, mają konkurencyjne ceny, dzięki czemu wyróżniają się na rynku. Jeśli jesteś zainteresowany, to zapraszam do ich sklepu internetowegoSkładniki na 1 porcję burgera:200 g wołowiny mielonej (dobrego gatunku)1 łyżeczka przyprawy do kebaba od Edmir-pol albo kuminsól, pieprz1 garść posiekanej, świeżej mięty2 łyżki zimnej wody pozostałe składniki:1 camembert1/2 szklanki(...)pomocy obieraczki do warzyw. Tagliatelle z cukinii blanszujemy 3 minuty w osolonym wrzątku. Następnie odcedzamy. Porzeczki gotujemy w rondelku aż do oparowania 1/2 soku. dodajemy cukier i karmelizujemy.Finał: Burgera układamy na liściu jarmuża, obok układamy podgrillowany camembert i sos porzeczkowy, zestawiamy z tagliatelle z cukinii.  przyprawa do kebaba Edmir

Bon Appetit Małgorzaty
Burgery z łososia i ogórka kiszonego 178

Mój P. łososia niestety nie lubi, ale w takim wydaniu zjada go nawet nie kręcąc nosem :)Jak to dodatek ogórka kiszonego potrafi zdziałać cuda! ;)))Ja uwielbiam te burgery, smak łososia wyczuwalny jest bardzo delikatnie, ogórek wcale nie dominuje nad całością, ale nadaje bardzo ciekawy smaczek, a jeżeli zaserwujecie do nich jeszcze sos np. BBQ, to już bajka! ;)Z czystym(...)sumieniem mogę polecić te burgery, smakować Wam będą na pewno! :)* łosoś- 140 g* ogórek kiszony- 1 średniej wielkości* jajko- 1 szt.* koper- 2 łyżki* sól, pieprz* oliwa do smażeniaWymytego łososia zmielić.Dodać ogórka kiszonego pokrojonego w małą kosteczkę (wcześniej należy odcisnąć sok), wbić jajko, wsypać koperek i doprawić.Całość wymieszać i formować spore kulki, które następnie należy delikatnie spłaszczyć.Smażyć

Kraina Miodem Płynąca
Burgery wołowe nie tradycyjne 205

potrafię zrozumieć podawania wszelkiej maści burgerów ( hamburgerów-wołowych, fishburgerów-rybnych, chickenburgerów - drobiowych  . cheeseburgerów - z serem ) w bułce z dodatkami i frytkami. Po co frytki ? Albo po co bułka ? Rozumiem kotlet w bułce z dodatkami jako coś do zjedzenia na szybko na mieście , ale w domu ?.W każdym razie ja robię burgery jako normalny obiad - chyba że dla dzieci przy okazji

Buniabaje w kuchni
DOMOWE BURGERY Z MIELONEJ MORTADELI 229

bardzo trafny :) Miał być szybki obiad czyli mortadela panierowana w bułce. I tak pomyślałam, że ciekawe co by wyszło, gdybym ją zmieliła, przyprawiła i usmażyła z niej płaskie burgery. Nic tylko trzeba było sprawdzić pomysł na żywo :-) I tym sposobem powstały bardzo smaczne kotleciki, które super smakują włożone pomiędzy razową bułę, z dodatkiem surówki, sałaty czy ogórka, albo(...)lubię słonawych rzeczy, szybko ugotowałam 4 jajka, starłam na drobnych oczkach i wymieszałam razem z masą. W ten sposób lekko słonawy smak masy został zneutralizowany, a burgery ... jeszcze zyskały na smaku :-)Składniki:mortadela (u mnie 1szt ok 400g )2 jajka1 cebulanamoczona kajzerkapieprzsól (ostrożnie bo mortadela bywa słonawa)4 ugotowane na twardo jajkakopereksłodka paprykaolej do smażeniaWykonanie:Mortadelę kroimy na kawałki

Walijskie Pichcenie
Burgery z kaszy jaglanej i marchewek 433

Jest to kolejna propozycja na kotleciki wege! To kolejny pomysł na odchudzony fast food. Wcześniej przygotowałam już burgery z czerwonej fasoli oraz pieczarek i rzeżuchy . Bo po co się truć tymi tłustymi hamburgerami z budki za rogiem? Lepiej zrobić samemu i wiedzieć CO SIĘ JE.Zdrowe, smaczne, bardzo mało kaloryczne. O kaszy jaglanej wspominałam już przy okazji ciasteczek(...)zbyt sypkie, ale gdy delikatnie przełożymy je na talerz i chwilkę "odstoją" to stwardnieją. Możemy je podawać jako hamburgery (z bułką i warzywami) lub toples z jakimś sosem jogurtowym. Burgery z kaszy jaglanej i marchewek

Czarnawisienka
BURGERY Z CZARNEJ SOCZEWICY. 238

sprawach, minionych sytuacjach i nieokiełznanych uczuciach. Czyżby to jesienne rozmarzenie i melancholia? Oby nie. Nie lubię tego stanu ogólnego przybicia. Czuję się wtedy taka.. niepotrzebna światu.    BURGERY Z CZARNEJ SOCZEWICY. /własny;/ na 6-7 kotlecików 3/4 szklanki suchej czarnej soczewicy 2 średnie marchewki 1 pietruszka 1 biała cebula posiekany pęczek natki pietruszki 0,5- 1 szklanka(...)formuję z masy kotleciki. Układam je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiam  do rozgrzanego piekarnika i piekę w 180 stopniach około 20 minut, w połowie pieczenia przewracając burgery na drugą stronę.  SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Papirusowe burgery 230

burgerówPrzepis:Pierś kurczaka rozbijamy i zawijamy w papirus. Z każdej strony smażymy pierś na rozgrzanej teflonowej patelni (po 5 minut). Po usmażeniu przekrawamy ją na dwie części. Bułkę do burgera smarujemy połączonym majonezem z ketchupem nakładamy liść sałaty, kurczaka, ser, cebulkę, pomidora, ogórka i ponownie nakładamy nasz sos majonezowo-ketchupowy. Zdrowsza wersja bez ociekających tłuszczem kotletów i do tego ekspresowe

Emcia Pichci
Burger z polskiej wołowiny 215

Przepis powstał przy współpracy z portalem beefmania.org Składniki (na 3 burgery):200 g wołowego mięsa mielonego (tatar)1 łyżeczka musztardy dijon1/2 cebuliOliwa z oliwek do smażeniaDodatki:3 bułki pełnoziarniste kajzerki3 łyżki listków roszponki1 pomidor gruszkowy3 plastry sera topionego1 ogórek kiszonySos:1 łyżka ketchupu1 łyżka majonezuPrzepis: Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę i dodajemy ją do mięsa razem z musztardą(...)Następnie ściągamy kotlety z patelni.Bułki rozcinamy i od wewnętrznej strony nakładamy sos, następnie roszponkę, kotleta z serem, pomidora, ogórki i przykrywamy górna częścią bułki. Świetnym dodatkiem do burgerów będą frytki (steak fries

Emcia Pichci
Kotlety brokułowe i pyszne burgery z awokado 162

Brokułowe burgery powstały z pomysłu Kasi z bloga Bake&Taste. Nie była bym sobą gdybym trochę nie pokombinowała i czegoś nie pozmieniała, ale inspiracja była WIELKA! I tak oto powstały pyszne burgery bez grama mięsa. Kto jeszcze ich nie robił- niech żałuje i koniecznie zrobi. Są obłędnie pyszne! Składniki na 4 kotlety :* brokuł* ząbek czosnku* pół cebuli* 3 łyżki

Magiczne Życie Marty
Burgery rybne (z łososiem) 184

Dzień dobry!Zdecydowanie jestem burgerożercą. Mogłabym burgery jeść i jeść, dlatego też od czasu do czasu przygotowujemy różne wariacje burgerowe.Na przykład mieliście już okazję zobaczyć burgery z mięsa i soczewicy, więc teraz pora na rybne, zrobione z łososia. Każda ryba dobrze smakuje z cytryną, dlatego też do masy mięsnej dodałam startą skórkę z cytryny, aby była bardziej aromatyczna

Pora coś zjeść

Proponowane wyszukiwania