burgery - 2381 przepisów (strona:13/159)

Hamburger wołowy z serem provolone 183

Hamburger wołowy z serem provolone. Przepis krok po kroku   Prawdziwy hamburger wołowy nie musi oznaczać wyjścia na miasto. Z dzisiejszym przepisem przygotujecie rewelacyjne burgery w domowym zaciszu, o ile macie pod ręką wszystkie potrzebne składniki. Przekonacie się, że wołowina wcale nie jest ciężka w obróbce.     Składniki(...)Burgery:   500 g mielonej wołowiny 100 g sera provolone, mozzarella lub cheddar 2 pomidory, ja użyłem kolorowych 1/2 główki sałaty sos do steków i burgerów, ja użyłem tego od  Roleskiego sól, pieprz   Grillowane warzywa:   1 cukinia 1 bakłażan 2 małe czerwone cebule kilka gałązek świeżego tymianku 4 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy

kuron.com.pl
Burgery z kurczakiem i surówką z czerwonej kapusty 150

Powstaje coraz więcej miejsc, w których można zjeść dobrej jakości burgera. Takie miejsca oferują szeroką ofertę burgerów wołowych, drobiowych i wegetariańskich, więc każdy znajdzie coś dla siebie. Kiedy mam okazję zjeść w takim miejscu, oczywiście to robię. Później jest mi łatwiej skomponować własny zestaw. Burgery wołowe są moimi ulubionymi, ale burgery z kurczakiem i surówką z czerwonej kapusty kojarzą(...)się z wakacjami, lekkim zapachem lata i słońcem . Spróbujecie? Zaczynając tworzyć tego burgera, musicie wybrać dobre pieczywo . To musi być naprawdę dobra maślana bułka – może być czysta, ale pięknie wygląda oblepiona makiem . Jeśli w waszej piekarni takich nie mają, warto poszukać w innej. Zjadłam wiele różnych burgerów i wiem, że nie tylko od mięsa zależy jakość i smak najlepszego

Słodkie Gotowanie
Domowy burger z konfiturą z cebuli 257

Ostatnio pokazywałem Wam jak przygotować domowego burgera. Tym razem będzie podobnie, tylko część dodatków zastąpimy konfiturą z cebuli. Konfitura będzie słodka i delikatna w smaku. Nie musicie się również obawiać „przykrego zapachu z ust” :) Konfiturę z cebuli możecie również wykorzystać np. do kanapki z wołowiną albo kurczakiem. Z całą pewnością posłuży jako smaczny dodatek. Składniki na burgera 200g(...)cebuli Cebulę kroimy w cienkie piórka, a następnie szklimy je na odrobinie oleju. Dodajemy cukier, miód i wino. Całość dusimy przez ok. 15 minut aż cebula będzie miękka. Domowy burger z konfiturą z cebuli – przepis Mięso wyrabiamy razem z żółtkiem, bułką tartą i przyprawami. Formujemy okrągłe burgery o grubości ok. 1-1,5 cm i smażymy z każdej strony

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wołowe burgery z guacamole w brioszce 258

Lubicie hamburgery, to na pewno przypadną Wam do smaku wołowe burgery z guacamole w puszystej brioszce. Jeśli już przyrządzam domowe hamburgery to oczywiście pamiętam o dodatkach. Co powiecie na wołowe hamburgery z guacamole? Są po prostu przepyszne. Mój małżonek był zachwycony! Guacamole świetnie zastępuje sos i ser. Awokado bardzo dobrze współgra z wołowym mięsem. Nie myślałam, że tak przyrządzone hamburgery(...)smaczne! Nie spróbujesz to nie wiesz! Hamburgery przyrządzam często, bo jest to potrawa, którą wszyscy lubią. Moje dzieci wolą oczywiście hamburgery wołowe. My z mężem lubimy warzywne burgery jak burgery z fasoli i quinoa . Smakują nam również burgery z łososiem . Wołowe burgery serwuję w sezamowej brioszce z frytkami. Przyrządziłam je z ziemniaków podobnie jak frytki z batatów . Wołowe burgery Składniki

codojedzenia
Domowe burgery 286

Domowe burgery... Chrupiąca bułka sezamowa. Soczysty burger wołowo-wieprzowy. Plaster żółtego sera i chrupiącego bekonu. Liść zielonej sałaty i plaster pomidora. A do tego sos a'la Big Mac. Amerykańska klasyka! Składniki: 8 bułek hamburgerowych; 8 plasterków żółtego sera (u mnie cheddar); Mała głowka sałaty lodowej; 2 pomidory; 16 cienkich plasterków wędzonego boczku; Ketchup. Mięso: 1/2 kg mielonej wołowiny(...)wszystkie pozostałe składniki (tj. jajo, odciśniętą bagietkę, starty parmezan, przeciśnięte ząbki czosnku, mleko, oregano, natkę pietruszki, sól/vegetę i pieprz) i dobrze wyrobić ręką. Z mięsa formować okrągłe burgery o grubości około 1 cm i smażyć na rozgrzanym na ptaleni oleju, na złoty kolor z obu stron. Pod koniec smażenia na każdego burgera położyć plaster sera i poczekać

Gospodyni Miejska
Burgery rybne w błyskawicznych bułkach 150

Błyskawiczne są i burgery rybne i bułki. Burgery właściwie nie wymagają smażenia, a ciasto na bułki nie musi rosnąć. Całe danie zrobisz w 20-25 minut Czas : 30 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 duże Burgery rybne, które dzisiaj prezentujemy, to genialnie prosty sposób na zrobienie szybkich kotletów np. z resztek ryby jakie zostały w lodówce. Może to być(...)ryba pieczona, lub wędzona, może też być surowa, ale wtedy kotlety trzeba smażyć 4-5 minut dłużej. Burgery rybne są bardzo smaczne i zdrowe, bo oprócz ryby jest w nich kasza, która pełni rolę spoiwa (dlatego do kotletów nie trzeba dodawać jajka) i warzywa. Ważne, żeby do burgerów dodać świeżą cebulę i czosnek. Równie proste do zrobienia są błyskawiczne bułki

Niedzielny kucharz
Złote keto bułki lniane (Paleo, LowCarb) 235

Burger na bazie złotej keto bułki lnianej Keto pieczywo zawsze w cenie Niejednokrotnie przy okazji prezentowania przepisu na keto pieczywo zaznaczałam, że nie jest to dla mnie produkt pierwszej potrzeby i nie jadam go na co dzień. I tak też w sumie jest, jednak przy każdym rzucie burgerów powstają jakieś keto bułki … Wszystkie przepisy, które wypróbowałam jak do tej pory(...)gdybym nie wypróbowała kolejnego przepisu na keto bułki . Tym razem są to złote keto bułki lniane, a dokładniej bułki ze złotego lnu . Bardzo smaczne i idealnie nadające się na burgery . Nie potrzeba do nich przy tym żadnych wymyślnych składników typu mąka sezamowa lub orzechowa. Len jest bowiem łatwo dostępny i znany szerokiej publiczności. Wystarczy go zmielić lub kupić od razu

Modern Cave Girl
Zjadłem mięsnego burgera bez mięsa! 149

Wiem, że tytuł brzmi dziwnie, ale to prawda. Już rok temu pisałem o tak zwanych „niemożliwych burgerach”, czyli daniu, które jest roślinne, ale w smaku mięsne. Produkty zwane z angielskiego „Beyond Meat” (ponad mięso) trafiły w końcu do Poznania. Musiałem więc sprawdzić jak smakują. O co chodzi z bezmięsnymi burgerami o smaku mięsa? W 2018 roku w amerykańskich mediach głośno(...)było o start-upie, którego twórca sprzedawał „mięsopodobne” kotlety na burgery. Ich przełom polegał na tym, że choć były roślinne, to smak miał przypominać mięso. Naukowe podejście sprawiło, że udało się stworzyć produkt zawierający żelazoporfirynę roślinną. To właśnie ten związek odpowiada zdaniem wielu za mięsny smak potraw. Firma, o której było głośno dodało ją do białka ziemniaków, pszenicy

Fleksitarianizm.pl
Boskie frytki i żeberka, smakowite poutine i burgery - Pittu Pittu 147

można zjeść te nafaszerowane dobrociami buły. Ja też bardzo je lubię, jednak czasami nie mam na nie aż takiej ochoty jak Runoholic , dlatego często szukamy miejsc, w których oprócz burgerów zjemy także inne pyszności. Właśnie tak odkryliśmy Pittu Pittu , gdzie menu zaspokoi potrzeby nie tylko fana burgerów, ale także inne podniebienia. W tym miejscu zachwyca nie tylko smak, ale przede(...)zielone, sos serowy/wybrany sos, szczypiorek 👉 Indyjskie poutine - frytki, curry, smażone tofu, sos tahini-sriracha, soczewica, kolendra 👉 Truffel poutine - frytki, kurczak opiekany, sos truflowy, parmezan, rukola Serce Dominika podbiły zaś burgery, które są robione z najwyższe jakości byczego mięsa z rodzinnej ubojni pod Łodzią. Bułki przyjeżdżają do lokalu z innego zakątka Polski, ale dzięki temu mamy pewność, że są najwyższej jakości

Cooking Monster
Burgery curry 279

mąż ciągnie mnie na fast fooda (albo ja jego), często wybieramy burgery. Uwielbiam miejsca, gdzie podawane są z maślaną, miękką bułką i dużą ilością sosu. Mamy swoje miejsca, jednak nie zawsze mamy czas i chęci jechać w miasto. Ostatnio coraz częściej zaczynam przygotowywać burgery sama. Testuję różne smaki i wariacje – te z orientalną nutą podbiły nie tylko moje serce(...)żołądek. Soczyste, słodkie mango w połączeniu z burgerem, rukolą i Sosem Kieleckim curry to prawdziwy kosmos. Wyszły znacznie smaczniejsze niż z większości burgerowni. Mięso doprawione jest jedynie kolendrą, sosem Worcester i sprawdzoną, Kielecką Musztardą sarepską, która zaostrza smak i nadaje mięsu charakteru. Nie ma ona zupełnie gładkiej struktury, są w niej widoczne cząstki ziaren czarnej gorczycy, więc idealnie nadaje się

Poezja smaku
WOŁOWY BURGER PO HAWAJSKU 191

Burger wołowy z żytnio- razową bułką, ze świeżym ananasem, mieszanką sałat, ogórkiem z chili i pysznym sosem majonezowym z curry i suszonymi pomidorami. Kiedy przychodzi chęć na burgera nic nie poradzisz, trzeba zrobić i już. Burgery wołowe to zdecydowanie coś co lubię, przygotowuje w domu dla znajomych i bliskich na bardzo wiele różnych sposobów, a tak rzadko mam okazję zrobić(...)zdjęcie i podzielić się z Wami przepisem na burgera. Ale obiecałam sobie ostatnio, że będę starała się robić zdjęcie chociaż co piąty posiłek i dzielić się z Wami, wszystkimi nowymi pomysłami. Burgery wołowe można robić na wiele sposobów. Ja bardzo lubię wołowinę w połączeniu z przyprawami takimi jak kumin, tymianek, sumak, czosnek czy majeranek, nabiera ona wtedy świetnego smaku. zazwyczaj

SMYKWKUCHNI
JAGLANE BURGERY BEZGLUTENOWE – zdrowe hamburgery (wegetariańskie) 218

Produkty są wysokiej jakości i nigdy się na nich nie zawiodłam Tutaj link do sklepu: http://www.sklepbezglutenowy.com.pl/ Do poszczególnych produktów przejdziecie klikając w odpowiednie składniki poniżej   Składniki na burgery (2 sztuki): 75 g kaszy jaglanej + 180 ml gorącej wody i szczypta soli 3 pieczarki 1 podsmażona wcześniej cebula 1 łyżka siemienia lnianego + 3 łyżki gorącej wody(...)drobno pieczarki i podsmażoną cebulę. Dopraw przyprawą do kurczaka i wymieszaj. Teraz całość przykryj na 5 minut. Następnie dodaj mąkę z ciecierzycy, ponownie wymieszaj. Z powstałej masy uformuj dwa burgery. Obtocz je w bułce tartej. Burgery zawiń w papier do pieczenia i piecz 20 minut w 180 stopniach Celsjusza. Bułki przekrój na pół. Dolną część posmaruj sosem, następnie połóż kapustę

Via Gusto
Menu na tydzień – ziemniak kontra makaron 216

tydzień stał pod znakiem ziemniaka, makaronu (również chińskiego) oraz sosu pomidorowego w różnych odmianach i konfiguracjach. W menu na cały tydzień znalazło się sześć pysznych potraw – od burgerów po sałatkę stir fry z makaronem, krewetkami i lekkim sosem pomidorowym, które kosztowały średnio 12 zł od osoby. Menu na cały tydzień za 160 zł Po kwerendzie książek kucharskich i internetu oraz(...)moją miłością do ziemniaka i uczuciem Agnieszki do makaronów. Wyszły nam pyszne dania za 160 zł dla dwóch osób (z górką). Menu na tydzień – ziemniak kontra makaron : Niedziela – Burger ze stoutem z pieczonymi frytkami Poniedziałek – Tagliatelle al ragu Wtorek – 3xB: Sałatka z pieczonych batatów, czerwonych buraków i brukselki Środa – Shepard’s pie Czwartek – Rosół z makaronem z ciasta naleśnikowego

Niedzielny kucharz
Menu na tydzień – ziemniak kontra makaron 248

tydzień stał pod znakiem ziemniaka, makaronu (również chińskiego) oraz sosu pomidorowego w różnych odmianach i konfiguracjach. W menu znalazło się sześć pysznych potraw – od burgerów po sałatkę stir fry z makaronem, krewetkami i lekkim sosem pomidorowym, które kosztowały średnio 12 zł od osoby. Menu na tydzień za 160 zł Po kwerendzie książek kucharskich i internetu oraz po dyskusji(...)moją miłością do ziemniaka i uczuciem Agnieszki do makaronów. Wyszły nam pyszne dania za 160 zł dla dwóch osób (z górką). Menu na tydzień – ziemniak kontra makaron : Niedziela – Burger ze stoutem z pieczonymi frytkami Poniedziałek – Tagliatelle al ragu Wtorek – 3xB: Sałatka z pieczonych batatów, czerwonych buraków i brukselki Środa – Shepard’s pie Czwartek – Rosół z makaronem z ciasta naleśnikowego

Niedzielny kucharz
Co zamiast fast food – menu na tydzień 157

przyrządzone bez smażenia w głębokim tłuszczu. W ogóle bez tłuszczu! Udka to absolutny hit tego menu, ale nie jedyny. W jadłospisie na tydzień znajdziecie zdrowy, wegetariański odpowiednik hamburgerów – burgery z cieciorki i koziego sera . Kochamy też tradycyjnego burgera (i wkrótce wrzućmy nasze sprawdzone, ulubione przepisy na to doskonałe danie, którego opinię tak paskudnie zszargały fast foody). Ale wegetariańskie kotlety(...)menu na tydzień Niedziela – Pieczone udka z kurczaka w panierce z mielonych migdałów Poniedziałek – Sałatka z komosy, chorizo, pieczonych pomidorków i selera Wtorek – Ratatouille Środa – Burgery z cieciorki i koziego sera Czwartek – Focaccia z kaszanką Piątek – Zupa brokułowa z migdałami i grzanką Pobierz menu na tydzień Lista zakupów (ilość dla dwóch-trzech dorosłych osób) Zanim

Niedzielny kucharz
RYBNE BURGERY Z CIECIERZYCĄ / FISH&CHICKPEAS BURGERS 136

RYBNE BURGERY Z CIECIERZYCĄ / FISH&CHICKPEAS BURGERS W mojej kuchni nic nie może być “normalne”, burgery też nie z mięsa, a z ciecierzycy i świeżego łososia… Mięsne też robię, ale tym razem miałam ochotę na lżejsze wydanie tej potrawy raczej nie kojarzącej się ze zdrowym odżywaniem. Chciałabym odczarować hamburgery , gdyż, robione w domu, są bardzo dobrym i zdrowym posiłkiem(...)odstawić do przestudzenia. W sporej misce mieszamy wszystkie składniki dodając jajko, bułkę tartą i pietruszkę, tak, aby powstała jednolita masa, z której będziemy lepić kotlety. Przed rozpoczęciem formowania burgerów rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu, kotlety trzeba smażyć na bieżąco. Przed formowaniem kotletów warto zwilżyć ręce, wtedy masa nie będzie się nam kleiła do dłoni. Burgery powinny być wielkości bułek

Martyna Cooks
Burgery z czerwonej fasoli 189

Kilka dni temu pokazywałem Wam przepis na burgery z ciecierzycy . Przyszedł czas na burgery z czerwonej fasoli ! Pyszne i proste w przygotowaniu (jak to roślinne burgery). Oczywiście struktury prawdziwego, krwistego burgera te roślinne nigdy nie będą miały, dlatego fani mielonego mięsa pewnie będą rozczarowani, natomiast dla pozostałych myślę, że będzie to bardzo przyjemne doznanie. Należy tutaj zaznaczyć(...)burgery z czerwonej fasoli w wersji pikantnej. Jeśli nie lubisz ostrych smaków, to nie dodawaj papryczki chilli i uważaj na sos BBQ, który dodajesz czy aby na pewno nie jest ostry. Jeśli chcesz zrobić burgery z takim sosem jak ja, zobacz koniecznie przepis na sos BBQ , który robiłem ładnych kilka tygodni temu. Co z dodatkami? Jako dodatki do burgerów polecam

Blendman
RYBNE BURGERY Z CIECIERZYCĄ / FISH&CHICKPEAS BURGERS 136

RYBNE BURGERY Z CIECIERZYCĄ / FISH&CHICKPEAS BURGERS W mojej kuchni nic nie może być “normalne”, burgery też nie z mięsa, a z ciecierzycy i świeżego łososia… Mięsne też robię, ale tym razem miałam ochotę na lżejsze wydanie tej potrawy raczej nie kojarzącej się ze zdrowym odżywaniem. Chciałabym odczarować hamburgery, gdyż, robione w domu, są bardzo dobrym i zdrowym posiłkiem(...)odstawić do przestudzenia. W sporej misce mieszamy wszystkie składniki dodając jajko, bułkę tartą i pietruszkę, tak, aby powstała jednolita masa, z której będziemy lepić kotlety. Przed rozpoczęciem formowania burgerów rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu, kotlety trzeba smażyć na bieżąco. Przed formowaniem kotletów warto zwilżyć ręce, wtedy masa nie będzie się nam kleiła do dłoni. Burgery powinny być wielkości bułek

Martyna Cooks
Norweski Burger King stracił ponad 30,000 fanów na Facebooku 180

źródło:  fan page norweskiego Burger King Ciekawym posunięciem można nazwać to, co zrobił norweski Burger King - dał możliwość swoim fanom (ok. 38,000 osób) wybór... Pokazać, że jest się prawdziwym fanem BK albo dostać darmowego Big Mac'a od swojej największej konkurencji. Ci, którzy wybrali drugą opcję otrzymali kupon na burgera do Mac'a i informację, że zostali zbanowani(...)zawsze na fesjbukowym profilu Burger Kinga. Cała ta kampania miała na celu "odsianie" prawdziwych i lojalnych fanów marki Burger King od tych, którzy tylko negatywnie odnosili się do BK lub czekali / oczekiwali gratisów od sieciówki. Jaki był rezultat takiej akcji? Norweski Burger King stracił ponad 30,000 fanów na Facebooku W ciągu tygodnia Burger King rozdał swoją pulę kuponów

Right Behind The Kitchen
Burgery w Ibis Kitchen 207

środku było prawie pusto, więc postanowiliśmy zająć stolik w głębi sali. Dzięki sensownie ułożonemu menu szybko złożyliśmy zamówienie: dwie lemoniady - cytrynowa i ananasowa ( po 12 zł) oraz dwa burgery: i-Cheese dla W., a dla mnie i-Hawaii. Oba po 29 zł. Otrzymaliśmy informację, że burgery dostaniemy za kilkanaście minut. Lemoniady zostały podane w słoiczkach - chyba w większości knajp już(...)takie mają - i bardzo umiliły nam oczekiwanie na burgery. Czuć, że zostały przygotowane chwilę przed podaniem. W idealnych proporcjach połączono w nich słodycz z kwasowością cytryn. Kelnerka zapytała o stopień wysmażenia - wybraliśmy średnio wysmażone. Fajnie, że takie pytanie padło, bo nie zawsze się to zdarza.  Burgery dotarły do nas wraz z frytkami (4 zł) i sosami. Do każdego burgera

Pasja Smaku

Proponowane wyszukiwania