buraczki - 4888 przepisów (strona:9/326)

Selerowe gratin z czerwonymi buraczkami - zimowa zapiekanka 169

Inspirowamny kuchnia francuską - prawdziwy przysmak,z prostych,wręcz banalnych składników.Świetny jako samodzielne danie,może stanowić przystawkę lub świetną przekąskę.Klasyk kuchni francuskiej gratin - proste,sycące

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Śledzie z cebulą i jabłkiem w sosie jogurtowo-majonezowym. Śledzie w buraczkach. 356

Śledzie jem dwa razy w roku. W Środę Popielcową -  obowiązkowo z ziemniakami - i w okolicy świąt Bożego Narodzenia. Właśnie w tym roku, na przedświątecznym spotkaniu opolskiej

bistro mama
Buraczki z gruszką 144

Rozwiń i czytaj przepis :

Ewa w kuchni
Buraczki z czosnkem na zimę 1208

Jako, że jest sezon więc u mnie burakowo:))Bardzo proste w przygotowaniu, a bardzo przydatne zimą.Lubię wiedzieć co jem i często przygotowuję słoiki na zimę

Pasje Jolki
buraczki zasmażane z cebulą i chrzanem z żurawiną... 147

Składniki: 1 kg buraki gotowane, 1 sztuka cebula większa, 1 łyżka smalec, 1 łyżka cukier,2 łyżeczki sól morska, 4 łyżki chrzan tarty z żurawiną, 1

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto czekoladowe z buraczkami 158

Było już ciasto marchewkowe, to teraz czas na ciasto buraczkowe z dużą ilością kakao. W życiu nie jadłam tak pysznego ciasta czekoladowego...potwierdza to też Mój

Anioły w kuchni
Buraczki na ciepło 84

Składniki : 1 kg buraków 3 łyżki soku z cytryny sól, pieprz masło lub olej Zobacz cały przepis

w kuchni i w ogrodzie
Sałatka śledziowa z buraczkami 99

może jej zabraknąć na stole wigilijnym ani na kolejnych posiłkach Bożonarodzeniowych. Składniki jakie znajdują się w sałatce śledziowej to śledzie marnowane, ziemniaki, marchewka, cebulka, jajka ugotowane na twardo, buraczki. Inne nazwy tej sałatki to sałatka śledziowa Szuba bądź śledzie pod pierzynką (wtedy składniki poukładane są w innej kolejności. Sałatka śledziowa z buraczkami to danie, które do Polskie dotarło(...)koleją warstwę majonezu. Przygotowane buraczki to ostatnia warstwa sałatki śledziowej z buraczkami. Zlej nadmiar soku z buraczek i nałóż na sam wierzch sałatki. Włóż do lodówki na kilka godzin, by smaki przeszły. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka śledziowa z buraczkami Ryba po grecku Triki odchudzające – twój mózg pomoże zrzucić ci kilka kilogramów! Ślimaczki z ciasta francuskiego

To Musisz Wiedzieć
Sałatka z kurczakiem, buraczkiem i kozim serem 152

sałatka z kurczakiem jest znowu wynikiem kreatywności w wykorzystywaniu pozostałości jedzenia. Z obiadu została mi jedna pierś kurczaka. Upiekłam buraczki do brownie z buraczkami i został mi jeden. W lodówce miałam kawałek sera i sałatę…. i tak właśnie powstała ta pyszna sałatka z kurczakiem, buraczkiem i kozim serem. Dodałam jeszcze stostowane nasiona słonecznika i dyni i polałam(...)rzepakowe o smaku chilli, porcini (borowików) i smoked i często ich używam jako dressingów do sałatek, do chleba czy do pizzy Mam nadzieję, że Wam zasmakuje..:)Sałatka z kurczakiem, buraczkiem i kozim seremSkładniki1 pierś kurczaka1 buraczek (ugotowany lub upieczony)kilka plasterków sera koziego (lub fety)2-3 pomidorki koktajlowekilka listków sałaty1-2 łyżki zmieszanych nasion słonecznika i dynisól, pieprz, paprykaulubiony

UgotujmyTo.pl
Buraczki zasmażane 1011

Buraczki zasmażane to świetny dodatek w postaci surówki do obiadku. Buraczki na ciepło bardzo smaczne i wyjątkowo łatwe w przygotowaniu. U mnie w domku buraczki zasmażane to jedna z najlepszych przystawek do obiadu, wg. przepisu mojej mamci. Zapewniam Was, że z dodatkiem takiej przystawki obiadek będzie jeszcze większą pokusą. Serdecznie zapraszam do wypróbowania. {wp_ad_camp(...)Buraczki zasmażane składniki: 600 gram buraczków ( 4-5 sztuk średnich) 2 łyżki masła pół łyżeczki cukru 2-3 łyżki octu winnego lub soku z cytryny 1 mała cebula sól i pieprz do smaku 1 czubata łyżeczka mąki pszennej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Buraczki zasmażane sposób wykonania: Przygotowujemy większy garnek. Wrzucamy do niego umyte buraki, zalewamy wodą i solimy

Olcia gotuje!
Smażone buraczki 54

podróży okazało się nowością dla jednego z nas. Polska kuchnia potrafi zaskakiwać i odrywać przed jedzącymi cały wachlarz swoich uroków. Nawet w tak prostym dodatku do obiad jak smażone buraczki kryje się bogactwo smaków i wiele możliwości ich przyrządzenia. Te dzisiejsze po raz pierwszy jadł Bartek i wydaje mi się, że Mu zasmakowały. Za jakich czas przygotujemy Jego wersję(...)która z kolei będzie dla mnie kulinarną nowością. Udostępnij Składniki na smażone buraczki 300 g buraczków 1 łyżka octu winnego 1 łyżka oleju 1 łyżeczka cukru sól, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Buraczki dokładnie umyć, włożyć do garnka z zimną wodą i gotować do miękkości. Przestudzić i obrać skórkę. Zetrzeć na tarce o małych oczkach

niecodziennikpary
Risotto z buraczkami 59

Risotto z buraczkami jest samodzielnym daniem, a także atrakcyjnym dodatkiem do mięs. Jego kolor przyciągnie uwagę każdego. Risotto z buraczkami najlepiej podawać posypane ostrym serem ( ser kozi, ser feta, twaróg wędzony), ozdobione zieloną natką pietruszki. Buraczki do risotto należy wcześniej upiec lub ugotować. Jednak w sklepach dostępne są już ugotowane buraczki, także można wykorzystać własnie(...)Zapraszam Was serdecznie po przepis na risotto z buraczkami. Zobacz też: Sałatka z burakami i kozim serem Tarta buraczkowa z jarmużem i wędzonym twarogiem Botwinka – zupa z młodych buraków Przepis na risotto z buraczkami Drukuj przepis Porcji: 4 Czas gotowania: 30 minut Składniki średnia cebula szklanka ryżu do risotto 100 ml białego wytrawnego wina 0,7 l bulionu

Kuchnia Bazylii
Surówka z buraczków 110

Cześć U mnie w domu buraczki lubią wszyscy. Od czasu do czasu jest barszcz albo buraczki do obiadu. Najczęściej do obiadu są buraczki zaprawione latem (same, z cebulką lub z cebulą i papryką) lub buraczki zasmażane. Te ostatnie najczęściej są w tedy, kiedy gotuję barszcz. Ostatnio z buraczków pozostałych po przygotowaniu barszczu zrobiłam surówkę(...)buraczków. Wyszła bardzo smaczna. Surówka z buraczków Przygotuj garnek, miskę, nóż i deskę do krojenia, tarkę o dużych oczkach, łyżkę, łyżkę cedzakową, ewentualnie sitko. Przygotuj składniki: 3-4 buraczki, 1 niedużą cebulę, ocet, sól, cukier, ewentualnie wrzątek. Buraczki umyj i ugotuj. Miękkie buraczki wyjmij i odstaw do przestudzenia. Wystudzone buraki obierz i zetrzyj na tarce

blog.moje-pasje.info
Marynowane buraczki, cudowne w smaku ! 156

Marynowane buraczki, cudowne w smaku ! Marynowane buraczki, szczerze kiedyś ich nie cierpiałam, ale na całe szczęści to już mam za sobą i teraz mogę je jeść codziennie ;) Marynowane buraczki jako dodatek do dań ? Ja jestem ZA ! Marynowane buraczki są cudownym dodatkiem do dań, do chrupania tak o na co dzień – bardzo zdrowe ! Ja je robię(...)wkładamy do garnka zalewamy wodą i gotujemy ( około 30 minut ) do momentu kiedy będziemy mogli wbić widelec w buraczka, a on nie będzie się rozpadał. Wyciągamy je z wody i studzimy. W drugim garnku gotujemy zalewę z pozostałych składników. Buraczki kroimy w plasterki takie jak lubimy ( ja wolę grubsze ) układamy w słoiku i zalewamy przestudzoną zalewą. Przykrywamy ściereczką

Kuchnia na wzgórzu