nasmażyłam całą masę schabowych i serwuję je codziennie mojemu mężowi. Zmieniam jedynie sałatki, z którymi podaje schaby. Były już ogórki kiszone, była sałatka grecka no i oczywiście są i buraczki. Buraczki ćwikłowe z chrzanem przedstawiłam mojemu mężowi kilka lat temu. Od razu mu posmakowały i często mi powtarza, iż buraczki są jednym z jego ulubionych dań(...)kuchni polskiej. Mąż jest Węgrem i na Węgrzech nie robi się buraczków w taki sam sposób jak w Polsce. Co prawda kupić można buraczki marynowane lecz są one pokrojone w plastry i marynowane w zalewie octowej. W żaden sposób smakowo nie można ich porównać do naszej polskiej, pysznej ćwikły. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam
mecooksBuraczki zasmażane . Ostatnio zasypałam Was przepisami na buraczki: Jak upiec buraki , surówka z buraka i jabłka, buraczki tarte na zimno, czy buraczki tarte do słoików. Dzisiaj znów nie mogłam się oprzeć i mam dla was przepis na zasmażane buraczki , które często podaję do obiadu, tym razem zrobiłam buraczki do ozorów w sosie musztardowym. Lubimy(...)samo jak kapustę zasmażaną z kminkiem i modrą kapustę zasmażaną . Są u nas częstym dodatkiem do obiadu. Buraczki zasmażane są gęste i słodkie, do tego bardzo smaczne. Lubicie? Zapraszam zatem na moje obiadowe buraczki zasmażane. Tarte buraczki zasmażane, składniki: 1kg buraków (ja mam z działki) 1 łyżka cukru ok. 1-2 łyżeczki soli do smaku ½ łyżeczki białego
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięfolię . Piec do miękkości , może to zająć od 40 minut do 1,5 godz - zależy od wielkości buraczków. Sprawdzać wykałaczką , w upieczone wejdzie bez trudu. Jeżeli buraczki są różnej wielkości, wyjmować je z pieca stopniowo.Nasiona słonecznika podprażyć na gorącej patelni lub w piekarniku, uważać żeby nie przypalić.Kiedy buraczki przestygną obrać je ze skórki ( najlepiej w rękawiczkach(...)pokroić na mniejsze kawałki. Wymieszać ocet z oliwą, solą, pieprzem, czosnkiem,syropem klonowym. Do miski nałożyć listki szpinaku, pokrojone buraczki, posypać ziarnami słonecznika, pietruszką , polać sosem , wymieszać. W razie potrzeby dosolić
Stare GaryPyszna sałatka z kiszonych buraczków. Buraczki kisiłam z myślą o barszczyku ( w słoikach , pokrojone w plastry,+ dodatki , zalane wodą z solą ), ale wyszły takie dobre,że szkoda było zmarnować. Kwas dodany został do barszczu, a buraczki przerobione na prostą sałatkę.składnikiok 120 g kiszonych buraczków( u mnie to była zawartość 1 l słoika
Stare Garyprzed końcem pieczenia, kaczkę polewamy sosem winnym. 4. Kaczkę przekładamy na talerz, ściągamy sznurek, polewamy kilkoma łyżkami powstałego sosu z brytfanki, posypujemy odłożonymi kawałkami brzoskwiń i podajemy np. z buraczkami (przepis poniżej) i kopytkami. Smacznego! :) Przepis na buraczki na ciepło Składniki: 4 buraki 1 łyżka cukru 1 łyżka masła szczypta kwasku cytrynowego 1 łyżka śmietany(...)ponad godzinę). Odcedzamy, przelewamy zimną wodą. Obieramy i ucieramy na tarce o dużych oczkach. Dokładnie mieszamy z kwaskiem cytrynowym, cukrem, doprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy buraczki i smażymy, aż odparują i lekko się podsmażą. Ściągamy z ognia, mieszamy ze śmietaną i podajemy. Smacznego
My Culinary ArtZasmażane buraczki na ciepło to błyskawiczna surówka do obiadu. Wykonanie jest bardzo proste i szybkie, bez potrzeby pieczenia lub obgotowywania buraków. Wystarczy mieć zapas słoików z buraczkami w spiżarni lub szybko zetrzeć świeże warzywa. Smaczne i pożywne buraczki pasują do większości dań. Idealnie wyważony słodko kwaśny smak. Sprawdź sama jak krok po kroku je wykonać. Polecam! Buraczki(...)wyrazistym smaku. To klasyczny dodatek do typowego, polskiego obiadu. Co dom to inna metoda ich przygotowywania. Zobacz jak ja w szybki i prosty sposób przygotowuję je do obiadu. Buraczki do obiadu na ciepło – składniki. Kaloryczność: 90 kcal w 100g. Szklanka to pojemność 250ml. 600g buraków (4 mniejsze buraki) lub 1 słoik buraczków na zimę 3/4 szklanki wody
Ania gotujeśledzie z buraczkami i jabłkami, które bardzo nam smakowały. To śledzie lekkie, słodko (buraczek) – kwaśne (jabłko). Porcja jest mała więc dobrze jest wcześniej ją sobie przygotować i sprawdzić, czy taka wersja nam odpowiada czy może jednak poczekać na coś innego…Śledzie z buraczkami i jabłkamiSkładniki (2 porcje)3 płaty śledziowe (u mnie a la matjas(...)również ścieramy na tarce. Cebulę po obraniu kroimy w drobną kostkę.Wszystkie składniki mieszamy dodając majonez, jogurt i mielony pieprz. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin.Smacznego Post Śledzie z buraczkami i jabłkami pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.plokres na przygotowanie przetworów z buraczków.Są młode, słodkie i dają piękną barwę a gdy dodamy do nich paprykę i cebulę,będziemy mieć smaczną sałatkę.Składniki:-3 kg buraczków-1 kg papryki-1 kg cebuli-3/4 szklanki octu-1 szklanka wody-1/2 szklanki cukru-3 płaskie łyżeczki soli-1 płaska łyżka warzywka-pieprz do smaku(...)Buraczki gotujemy ok. 25 minut i obieramy ze skórki.Tarkujemy na grubych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę. W kostkę kroimy też paprykę. Buraczki, paprykę i cebulę mieszamy.W dużym garnku zagotowujemy wodę z octem, cukrem, solą i warzywkiem.Dodajemy warzywa i mieszamy.Gotujemy 15 minut od momentu wrzenia.Do smaku przyprawiamy pieprzem. Gorące
Maminek kulinarnyPyszna sałatka Bardzo szybka propozycja na wyborną sałatkę z buraczkami czerwonymi. Inspirację zaczerpnęłam stąd: Kuchnia Bazyli Wystarczy rano wstać i ugotować lub upiec buraczki. Do wyboru, ja ugotowałam. Potem to już tylko wystarczy wymieszać z pozostałymi składnikami. Bardzo fajna propozycja drugiego śniadania lub kolacji. Moje proporcje to dla czterech osób ale przyznam się szczerze, że wszystko(...)zjadałam sama :-) Składniki :3 średniej wielkości ugotowane lub upieczone buraczki czerwone 2 garście rukoli 2 serki pleśniowe typu camembert3 łyżki pestek dyni lub orzecha włoskiego Sos: łyżeczka musztardyłyżeczka miodu łyżka ostu balsamicznego szczypta soli 3 łyżki oliwy lub oleju dobrego gatunku ( może być orzechowy) Ser i buraki kroimy
pieprzny smaczekwsypać je do rondla wlać wodę, kostkę rosołową i pod przykryciem gotować z 30 minut na mniejszym ogniu 2 łyżki mąki wymieszać z wodą i zagęścić sos mieszając BURACZKI:na 3 łyżkach oleju zeszklić cebulę, wsypać 1/2 kg starte na grubszych oczkach tarki ugotowane buraczki, do smaku dać cukier, ocet winny, sól, pieprz i chwię podsmażać mieszając(...)koniec wsypać 1 łyżkę mąki i szybko wszystko wymieszać na małym ogniu zrazy podać z buraczkami i kaszą gryczaną i sosem...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięprzepis to sprawdzone buraczki do obiadu jak również do słoików, nie mogą się nie udać! Składniki; 1,5 kg buraczków 3 ząbki czosnku Pęczek natki pietruszki 2 łyżki octu 4 łyżki oleju Pieprz, sól, cukier do smaku Buraczki gotujemy w całości w łupinach ok. 50 minut, odcedzamy i studzimy. Obieramy i ścieramy na tarce na wiórki. Dodajemy(...)wszystkie składniki, dokładnie mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki, aby wszystkie przyprawy się ,,przegryzły ,,. Ja przechowuje buraczki w lodówce ok. tygodnia w pojemniczkach Tupperware i świetnie zachowują świeżość. Smacznego
Apetyczna babeczkaroladka , ważne by były kozie , ma bardzo specyficzny, uwielbiany przez nas smak. Do tego pokrojone na drobniejsze kawałki buraczki i mamy idealną lekką kolację. Ja dodaję przeważnie buraczki gotowane bez dodatków, ale można wykorzystać również buraczki z zalewy, ze słoika. Składniki na 4 porcje: - dowolna sałata, np.lodowa, rukola, roszponka, itp. - 2 roladki kozie - 1-2 buraki (ugotowane(...)daję 3-4 łyżki oliwy. Wymieszaną sałatę rozdzielić na talerze, dodać roladkę pokrojoną na plastry (my plastry roladki podgrzewamy na niskiej mocy w mikrofali- do lekkiego rozpłynięcia). Przyozdobić pokrojonymi buraczkami i od razu podawać. Można również posypać ziarnami uprażonymi na suchej patelni (słonecznika, sezamu, siemienia lnianego oraz dyni). Można podawać z pieczywem. Smacznego
Smaczne Zdroweostatni dzwonek na zapakowanie w słoiki małych buraczków, które podkreślą kolor i smak świątecznych przystawek a zalewa sprawdzi się doskonale jako bazę do wigilijnego barszczu. Buraczki marynowane w zalewie z octu winnego Składniki: 1 kg małych buraków 3 szklanki wody 1,5 szklanki białego octu winnego 3 łyżki cukru 1 łyżka soli 6 liści laurowych(...)zabki czosnku 10 ziarenek ziela angielskiego garstka gorczycy 4 strąki mini paryczki chili (opcjonalnie) Buraczki (im mniejsze tym lepsze) dokładnie myjemy, gotujemy a po wystudzeniu obieramy ze skórki. Jeżeli mamy nieco więszke sztuki można je pokroic w plastry. Wodę z cukrem, solą i pozostałymi przyprawami gotujemy około 15 min i na koniec wlewamy ocet. Buraczki układamy w słoikach
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałatarki, podczas pieczenia rozpadnie się i tylko od czasu do czasu natraficie na mały warkoczyk z buraczka:) Dla nas to jest bardzo ok, a nawet uważamy, że dodaje on uroku ciastu. Jeśli jednak chcecie uniknąć pytań od gości „a co to jest?” zetrzyjcie buraczki na małych oczkach. Ale też uważajcie, żeby to nie była jakaś miazga jak na tarte(...)ciasta, stanowi o jego lekkości, ale też nadaje mu ziarnistości. W ogóle buraczek w tym cieście zachowuje się niesamowicie: oddaje mu swoją słodycz oraz lekko ziemisty posmak, który wspaniale łączy się z kakao i czekoladą, dodaje mu wilgotności i tekstury. Idealne ciasto na weekend Ciasto, oprócz buraczków, może spokojnie obejść się bez innych dodatków. W sezonie możecie jednak, dorzucić
Niedzielny kucharzBuraczki z jabłkiem i cebulą...Wiórki czerwonych buraków i soczystych jabłek.Cebula posiekana w drobną kosteczkę.Skropione olejem i sokiem z cytryny.Oprószone natką pietruszki.Pyszny dodatek do obiadu.Polecam! Składniki:4 średnie, czerwone buraki;2 średnie jabłka;1 średnia cebula;2 łyżki soku z cytryny;2 łyżki oleju;2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki;Sól;Pieprz.Sposób przygotowania:Buraki
Gospodyni MiejskaDzisiaj wracam do klasycznej kuchni, do dania typowego dla polskiej kuchni, przepisu na tak zwaną jarzynkę do mięsa. Buraczek, warzywo, które jest dostępne przez cały rok, ale wraca do kulinarnych łask, gdy za oknem robi się chłodniej. Szkoda bo to bardzo zdrowe warzywo, tanie i dostępne wszędzie. Zawiera duże ilości witaminy C i B1, wapń, magnez, potas i antyoksydanty. Nieoceniony(...)buraków, śledź w buraczkowej pierzynce, domowa ćwika, a nawet ciasto buraczkowe. Próbowaliście kiedyś ciasta z burakami ? Jeśli nie, to zachęcam, będziecie bardzo pozytywnie zaskoczeni :-) Buraczki na ciepło Składniki:1500 g buraków1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego200 g śmietany1 łyżeczka masłasólpieprzWykonanie:Pamiętajmy by przy obróbce buraków zakładać rękawiczki.Buraki dokładnie myjemy i gotujemy w mundurkach
Kulinarne przygody GatityZupa z młodych buraczków. Zupa z młodych buraczków Szybka, łatwa i aromatyczna zupa z młodych buraczków ich łodyżek i liści. Ta zupa buraczkowa to świetny sposób na wykorzystanie wszystkich części buraków :) Zupę podaję z jajkami ugotowanymi na twardo, z pokruszonym serem feta albo z gęstą, kwaśną śmietaną. Głównymi składnikami zupy buraczkowej są: młode(...)buraczki razem z botwinką, ziemniaki, marchewka, posiekany świeży koperek i 2-3 dojrzałe pomidory pokrojone w kostkę. Zupa ugotowana na rosole mięsnym. Można go jednak zastąpić wywarem z jarzyn. bardzo łatwy przepis tylko kilka głównych składników tania, szybka i łatwa do przygotowania zupa Zupa z młodych buraczków. Zupa z młodych buraczków Oto składniki
Moja Książka KucharskaTradycyjne buraczki tarte do słoików na zimę. To najlepszy sposób na przygotowanie pysznych przetworów z tego zdrowego i bardzo popularnego warzywa. Nasz przepis na buraczki gotowane na zimę to wersja łagodna, bez octu oraz bez zalewy. Za to z sokiem z cytryny i cukrem. Buraczki w słoikach idealnie sprawdzą się jako dodatek do obiadu. Do takich buraczków(...)wapń, potas i bor, który jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania tarczycy. Są również źródłem tak bardzo potrzebnego nam żelaza. A to tylko niektóre z ich drogocennych właściwości. Przepis na buraczki na zimę do słoików jest jednym z wielu pomysłów na przetwory, jakie znajdziesz na Naszym Blogu. Pyszne i aromatyczne są nasze buraczki kiszone oraz śliwki w occie
Kuchnia Na WypasieChłodnik na bazie kefiru i jogurtu naturalnego z bukietem świeżych, chrupiących warzyw. Chłodnik z botwinką, buraczkami, ogórkiem gruntowym, rzodkiewkami i koperkiem. Orzeźwiająca zupa botwinkowa na zimno, prosto z lodówki. W trakcie upałów przyrządzanie zupy nie przysporzy kłopotów, pochłania niewiele pracy w kuchni, po przygotowaniu schłodzi nas zamiast ogrzać. Chłodnik jest zupą lekką, świeżą, małokaloryczną. Koniecznie musi być podany(...)osoby Autor: Paweł Clad Danie: Zupa Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 4 porcje Przygotowanie 20 min. Gotowanie 10 min. Kalorie 80 kcal Chłodnik z botwinki z buraczkami. Zimna zupa na bazie kefiru i jogurtu naturalnego, z botwinką, ogórkiem, rzodkiewką i koperkiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: CHŁODNIK 1 pęczek botwinki 3 buraczki 1 ogórek gruntowy 3 dorodne rzodkiewki pół
ProstePesto.plBuraczki ćwikłowe na zimę. Idealne, młode buraczki marynowane. Przepis na klasyczne marynowane buraki w plastrach. Ten przepis na marynowane młode buraczki doskonale podkreśla ich naturalny, bogaty, słodki smak. W tym przepisie najlepsze będą buraczki średniej wielkości, tak aby plastry bez trudu mieściły się w otworze słoika. Jeśli jednak masz większe buraki, możesz pokroić(...)plastry, a następnie w półplastry. Marynowane czerwone buraczki z cebulą na zimę do słoików. Inną odmianą tego przepisu są marynowane czerwone buraki z cebulą. Należy zmniejszyć ilość buraków do 2,5 kg i dodać za to około 0,5kg cebuli (obranej i pokrojonej w cienkie półplasterki). Marynowane młode buraki świetnie smakują i bardzo
Moja Książka KucharskaBuraczki zasmazane to klasyk polskiej kuchni i pyszny dodatek do zimowego obiadu.Swietnie smakuja z ziemniakami,wszelkiej masci kluskami,kopytkami i pyzami oraz smazonym i duszonym miesem.To obok marchewki najpopularniejsze polskie warzywo.Trudno przecenic ich role jako srodka wzmacniajacego nasz system odpornosciowy i odtruwajacego.Wiedzieli juz o tym nasi przodkowie,dlatego potrawy z burakow sa wpisane w polska tradycje od wiekow.Skladniki:1(...)najdrobniejszych oczkach tarki.°Obrana cebula pokroic w drobniutka kosteczke i przysmazyc na zloto na roztopionym masle.°Do zezloconej cebuli dodac lyzeczke maki ,mieszajac zrobic zasmazke.Do zasmazki dodac starte buraczki razem z sokiem,ktory puscily.Caly czas mieszajac podgrzac Doprawic do smaku,sola cukrem i sokiem z cytryny.Podawac gorace.Zycze smacznego!Uwagi:Buraczki mozna doprawic kminkien lub majerankiem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!cytryną, a na końcu wmasować w nią sos teriyaki. Odstawić na czas przygotowania sałatki, a następnie usmażyć na patelni grillowej (po 2-3 minuty z każdej strony).Sałatka z buraczków na rukoli:2 średniej wielkości buraki (gotowane lub pieczone)2 garści rukolikilka plasterków camemberta lub innego sera pleśniowegołyżeczka ziaren czarnego sezamuVinaigrette musztardowy:1 łyżka musztardy Dijon1 łyżka octu jabłkowego1(...)zmielonego pieprzuszczypta soliPrzygotowanie:Wszystkie składniki (oprócz oliwy) dokładnie wymieszać. Następnie powoli wlewając oliwę ucierać aż sos nabierze gęstej konsystencji i stanie się jednolity.Na rukoli układać pokrojone w cienkie plasterki buraczki naprzemiennie z plastrami sera. Polać vinaigrettem i posypać ziarnami sezamu. Podawać razem z grillowanym łososiem. Smacznego
Food Squareburaczkido smaku dać soli, pieprz, ocet i podsmażać mieszając z 3 minutyna buraczki wsypać łyżkę mąki i szybko mieszając zagęścićsmaczne piersi, są naprawdę soczyste i podane tylko z buraczkami smakują bardzo, jak chcesz możesz podać i ziemniaki, ryż lub co lubisz..............SMACZNEGO!!! biorę udział w akcji: „Soczyste piersi? To możliwe!” – akcja testowa dla blogerek "TUTAJ" - dostałam taki zestaw
W Mojej Kuchni LubięJeśli chodzi o buraczki to ja je uwielbiam:), pod każdą postacią!. Są pyszne, można z nich wyczarować wspaniałe wytworne dania, a jak smakują.... Składniki na sałatkę; 1/2 kg buraczków 10-15 dag orzechów włoskich 2 średnie cebule 1 puszka czerwonej fasoli 1/2 pęczka szczypiorku 3-4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżeczki majonezu sól pieprz Buraczki ugotować, obrać
Apetyczna babeczkaMoim zdaniem jest to świetne połączenie kapusty i buraczków!, a zresztą sami zróbcie i skosztujcie:) Składnik: 1/2 kg kapusty kiszonej 2-3 średnie buraczki czerwone 2 cebule 1/2 pęczka szczypiorku 1 łyżeczka kminku 2-3 łyżki oliwy z oliwek , ja użyłam oliwy Kurtes 1 łyżeczka kminku sól pieprz można dodać odrobinę cukru Kapustę pokroić. Buraczki ugotować, obrać
Apetyczna babeczkaciasto: 20 dag mąki ryżowej 1/2 łyżeczki soli 2 płaskie łyżeczki suchych drożdży 1 jajko 2 łyżki roztopionego masła 1/4 szklanki mleka Nadzienie: 2 cienkie, małe cukinie 4 średnie buraczki ćwikłowe oliwa z oliwek sól morska gruboziarnista świeże zioła 1. Mąkę wsypać do miski, dodać drożdże i sól, wymieszać ze sobą suche składniki. Dodać jajo, masło, mleko(...)odstawić na 60 minut do wyrośnięcia.2. Cukinie umyć i pokroić w cienkie plastry, polać kilkoma łyżkami oliwy, posypać pieprzem i ziołami jakie lubicie. Odstawić na godzinę do zamarynowania. Buraczki umyć, zawinąć w folię aluminiową, włożyć do piekarnika i w tem.200 C, zapiekać ok 40-50minut. Następnie lekko przestudzić, obrać z łupiny i pokroić w cienkie plastry.3. Formę
Apetyczna babeczkaWersja na zimno; Kilka obgotowanych buraczków zetrzeć na tarce z drobnymi oczkami, dodać drobno pokrojoną cebulkę, sól, pieprz sok cytrynowy do smaku Wersja na ciepło: Buraczki wstępnie obgotować. Drobno posiekaną cebulkę wrzucić do garnka z niewielką ilością wody. Chwilę gotować, dodać przetarte buraczki, sól, pieprz i sok z cytryny do smaku. Smacznego
chwile dla mnieSurówka z buraczków propozycja na dodatek do obiadu. SKŁADNIKI 3-4 czerwone buraczki jedna cebula 1 łyżka octu balsamicznego 2 winne jabłka 1 łyżeczka miodu sól, pieprz WYKONANIE Buraczki gotujemy do miękkości. Po ostudzeniu buraki oraz jabłko ścieramy na grubych oczkach. Dodajemy posiekaną w kostkę cebulę, ocet balsamiczny, miód, odrobinę pieprzu i soli. Mieszamy- surówka gotowa SMACZNEGO
W kuchennym oknie Ewyburaki upieczone w piekarniku 15 dag fety kilka różyczek brokuła 1 łyżka majonezu 3 łyżki oliwy z oliwek sok z cytryny 1 ząbek czosnku sół, pieprz Wykonanie: Buraczki obieramy ze skóry i kroimi w plastry, układamy na talerzu. Brokuły blanszujemy przez ok. 1 minutę, odcedzamy. Z majonezu, oliwy, soku z cytryny, soli, pieprzu i przeciśniętego przez praskę czosnku(...)robimy sos. Na buraczki układamy kawałki fety, rozkładamy różyczki brokuła, polewamy sosem. Na wierzchu przyprawiamy grubo zmielonym pieprzem
Kulinarne przygody Gatityolej Buraczki gotujemy ok.2 godzin, studzimy i obieramy ze skórki. Ścieramy na tarce o małych oczkach. Na patelni podrzewamy olej lub masło ale na słabym gazie i podsmażamy buraczki. Dodajemy soli i pieprzu. Na koniec dolewamy sok z cytryny. Polecam zrobić od razu więcej niż kilogram buraczków, zawsze jak coś zostaje to dodaję odrobinę chrzanu
prawdziwe jedzenieLubimy buraczki. Podaję je w różnych rozdaniach - na ciepło - na zimno, w postaci sałatek, barszczu, zupy. Teraz, kiedy mogę się cieszyć własnymi zbiorami z pewnością częściej będą gościć na naszym stole. Poza walorami smakowymi mają przecież szereg zalet - zawierają antocyjany - te same barwniki, które występują(...)czerwonym winie. Dzięki nim mamy lepszą odporność, wolniej się starzejemy i zapobiegamy wystąpieniu nowotworów. Wiecej na temat zdrowotnych właściwości buraków znajdziecie TUTAJ a póki co zapraszam na pyszne buraczki z jabłkiem, które doskonale sprawdzą się w roli obiadowej sałatki. Buraczki na zimno z jabłkiem Składniki: 4 średniej wielkości buraki 2 jabłka (najlepiej czerwone, lekko kwaskowe
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała