PRZETWORY: Buraczki marynowane w zalewie z octu winnego

PRZETWORY: Buraczki marynowane w zalewie z octu winnego

PRZETWORY: Buraczki marynowane w zalewie z octu winnego

Sądzę, że buraki są trochę niedocenianym warzywem, a przecież stanowią całkiem pokaźną  skarbnicę potrzebnych witamin i minerałów. Dzięki zawartym w burakach substancjom odżywczym jedzenie ich pozytywnie wpływa niemal na wszystko, od układu krwionośnego, przez nerwowy, pokarmowy, odpornościowy, limfatyczny aż po hormonalny. Jedząc buraki, leczymy oczy, włosy, skórę, krew, wzmacniamy odporność na choroby i stres. Buraki zawierają kwas foliowy, który wzmacnia serce i mózg, uspokaja ducha, poprawia krą... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.