Składniki 170 gr. łopatki wieprzowej ugotowana 330 gr piersi kurczaka ugotowane 250 gr. boczku wędzonego 250gr. Warzyw z rosołu 80gr cebuli 1 sztuka 300gr. wątróbka drobiowa 2 czubate łyżki bułki tartej 2 jajka 50 gr. słoniny sol,pieprz ,gałka muszkatołowa do smaku tłuszcz i bułka tarta do formy Wykonanie Słoninę pokroić w kostkę i stopić na patelni. Odłożyć na osobny
w mojej kuchniśrednicy 26 cm ) - 2 szklanki mąki pszennej - 25 dag margaryny - 3/4 szklanki cukru - 4 jaja - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo - dowolne owoce ( mrożonych nie rozmrażamy ) - tłuszcz i bułka tarta do wysmarowania formy Wykonanie Margarynę roztopić. Białka oddzielić od żółtek. Ubić białka na sztywno z cukrem, stopniowo dodawać żółtka i ubijać dalej. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać(...)masy, wlać lekko ciepłą margarynę. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułka tartą blaszkę. Na cieście ułożyć dość grubą warstwę owoców. Ciasto włożyć do lekko nagrzanego piekarnika i piec w 170 stopniach z termoobiegiem około 40- 50 minut do suchego patyczka. Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem, zrobić kruszonkę lub dowolnie udekorować. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogróddużo wędzonej ryby ? Może takie pulpeciki. Składniki 200 g wędzonego dorsza 200 g ugotowanych ziemniaków starta skórka z 1/2 cytryny łyżka natki pietruszki sól pieprz mąka 2 jajka bułka tarta olej do głębokiego smażenia szczypta chili 2 duże czerwone cebule oliwa 1 łyżka brązowego cukru Przygotowanie Oczyszczonego ze skóry i ości dorsza rozdrobniłem, ugotowane ziemniaki przepuściłem(...)praskę, wymieszałem razem ze skórką cytryny, posiekana natką , solą, szczyptą chili i pieprzem do smaku. Z masy uformowałem kulki wielkości orzecha włoskiego, panierowałem kolejno w mące, rozmąconych jajkach i bułce tartej. Smażyłem na złoto na oleju, osaczyłem na papierowych ręcznikach. Czerwone cebule pokroiłem w cienki piórka. Na patelni rozgrzałem łyżkę oliwy, wrzuciłem cebulę, mieszając od czasu do czasu podsmażyłem
R'n'G Kitchenmleka - 2 łyżki masła - sól *farsz: - 1 średni por - 8-10 suszone pomidory (można dodać również posiekane oliwki) - 250g wędzonego sera białego - 1 łyżka masła - sól, pieprz * dodatkowo: - jajko - bułka tarta Ciasto. Mleko zagotować z masłem i solą. Do gotującego się mleka dodać mąkę i energicznie mieszając wyrobić ciasto. Sparzyć dokładnie. Ciasto wyłożyć na dobrze oprószoną mąką blat i zostawić(...)Wędzony ser rozgnieść widelcem i dodać podsmażonego pora i pomidory. W razie konieczności doprawić. Ciasto rozwałkować na grubość min 3mm i wycinać krążki. Pierogi nadziać, panierować w jajku i bułce tartej, i wrzucać na dobrze rozgrzany olej. Smażyć do złotego koloru panierki. Smacznego
CookYourselfmnie był to po prostu jogurt naturalny. Składniki: 1 woreczek kaszy gryczanej palonej 2 surowe czerwone buraki 2 jajka 2 łyżki mąki Sól, pieprz do smaku 2 łyżki drobnej bułki tartej Dodatkowo: Jogurt naturalny Sposób przygotowania: Kaszę gryczaną gotujemy w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy. Dodajemy umyte, obrane i starte na tarce o dużych oczkach buraki, jajka, przyprawy oraz(...)mąkę i bułkę tartą. Z masy formujemy kotlety, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 40 min w temp 170st C. Ciepłe kotlety podajemy z jogurtem naturalnym
Kuchnia w czekoladziepapryki, cebuli i pieczarek. Składniki na roladki: 2 kotlety schabowe wieprzowe ½ papryki czerwonej 10 dag pieczarek ½ białej cebuli 1 łyżka masła sól i pieprz do smaku szczypiorek jajko bułka tarta do panierki Wykonanie roladek: Kotlety rozbić bardzo cienko, posypać solą i pieprzem i odstawić do lodówki. Pieczarki, cebulę, paprykę oczyścić, drobno posiekać i podsmażyć na maśle, następnie ostudzić i wymieszać(...)posiekanym szczypiorem. Kotlety posmarować bardzo cienko masłem, nakładać przygotowany farsz i zwinąć w rulon i spiąć wykałaczkami Następnie maczać w rozmąconym jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzany oleju z każdej strony na złoty kolor
Tradycyjna Kuchniajego obniżanie stężenia. Więcej o kaszy pisaliśmy już przy przepisie: http://dieta-rozdzielna.blogspot.com/2016/06/kasza-gryczana-z-pieczarkami.html Składniki: 200 g kaszy gryczanej 2 cebule 2 łyżki mąki 2 łyżki natki pietruszki sól pieprz bułka tarta tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie, lepiej delikatnie rozgotować niż ma być twarda. Cebulkę podsmażamy w niewielkiej ilości oliwy na patelni i dodajemy do kaszy(...)jednolitą masę (jeśli jest zbyt luźna to możemy dodać jeszcze trochę mąki). Zostawiamy na jakieś 20 minut aby masa stężała (najlepiej w lodówce), a następnie kształtujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor. Smacznego
Dieta Rozdzielna i ZdrowieSkładniki : 0,7 kg dyni już obranej 2 woreczki kaszy gryczanej 1 cebula 2 łyżki szczypiorku 3 łyżki mąki żytniej (może być orkiszowa, gryczana itp.) sól pieprz bułka tarta tłuszcz do smażenia Przygotowanie : Dynię ścieramy na tarce o grubych oczkach, lekko solimy i zostawiamy na jakieś 15 minut aby puściła sok. Następnie dobrze odciskamy sok z dyni(...)masa jest zbyt luźna to możemy dodać jeszcze trochę mąki, dlatego warto jest aby dynię dobrze wycisnąć zanim dodamy do kaszy). Z tak przygotowanej masy kształtujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na patelni z dwóch stron na rumiany kolor. Smacznego
Dieta Rozdzielna i Zdrowiedyni (już obranej) 60 dkg kaszy jaglanej ugotowanej 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1-2 łyżki mąki żytniej lub innej 1 łyżka natki pietruszki tłuszcz do smażenia bułka tarta sól pieprz Przygotowanie: Dynię ścieramy na tarce o grubych oczkach, lekko solimy i zostawiamy na 15 min. aby puściła sok. Następnie dobrze wyciskamy i dodajemy do wystudzonej kaszy. Cebulę kroimy(...)dobrze wyrabiamy, dodajemy natkę pietruszki, sól i pieprz i w zależności od konsystencji masy dodajemy 1 lub 2 łyżki mąki. Z przygotowanej masy kształtujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na patelni z dwóch stron na rumiany kolor. Smacznego
Dieta Rozdzielna i Zdrowieodciśnięciu) 1 łyżka majeranku 1 cebula duża 1 łyżka sosu sojowego 0,5 szkl. płatków owsianych 2 łyżki mąki ryżowej (może być inna) tłuszcz do smażenia sól pieprz bułka tarta Przygotowanie: Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Dynię ścieramy na tarce o grubych oczkach, lekko solimy i zostawiamy na 15 minut aby puściła sok, a później ją dobrze odciskamy. Cebulę(...)patelni z niewielką ilością tłuszczu. Ugotowaną kaszę, odciśniętą dynię, podsmażoną cebulę + płatki owsiane, mąkę i przyprawy wszystko dokładnie wyrabiamy na jednolitą konsystencję. Z powstałej masy formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na patelni w niewielkiej ilości tłuszczu, na rumiany kolor z dwóch stron. Smacznego
Dieta Rozdzielna i Zdrowieformuje kotleciki i na drugi dzień je smażę) . Schłodzone kotlety będą bardziej zwarte. Przygotować sobie troszkę mąki , roztrzepane jajko, i bułkę tartą. Fish cake najpierw delikatnie obtaczamy w mące następnie w jajku i na koniec w bułce tartej. Można schłodzić przed smażeniem. Smażyć na złot
Piekarz-Kucharz-Garkotłukbardzo proste w przygotowaniu. Wręcz banalnie proste. Możecie zrobić bułeczki wieczorem i wstawić do lodówki, aby rano mieć pyszne, ciepłe pieczywo na śniadanie. Przepis na 9 bułek. 450 g mąki pszennej chlebowej 9 g soli 7 g drożdży instant 150 ml ciepłego (nie gorącego mleka) 150 ml ciepłej (nie gorącej wody) 2 łyżki mleka - do posmarowania bułek Wymieszać drożdże
Piekarz-Kucharz-Garkotłukdziś chcę Was zaprosić do wypróbowania przepisu na Burgery z mięsem z indyka i duszonymi pieczarkami. SKŁADNIKI: 6 kotletów do burgerów PRZEPIS 6 plastrów ser żółtego 6 bułek np. Kajzerek 12 plastrów ogórków konserwowych 6 kawałków jarmużu Pieczarki lub PRZEPIS 20 dag pieczarek 1 natka pietruszki 2 łyżki masła 1 łyżeczka czosnku mielonego 1 łyżka papryki czerwonej sól(...)PRZYGOTOWANIE: Pieczarki myję a nastepnie kroję w plastry. W garnku na rozgrzanym maśle smażę na rumiano pieczarki, dodaję sól i pieprz oraz paprykę słodką oraz drobno posiekaną natkę pietruszki. Bułki rozkrajam na pół. Następnie kładę plaster sera. Wkladam do piekarnika na 10 min w 180 stopniach by ser się rozstopil. Następnie polewam sosem, kładę plastry ogórka, ciepłe mięso i ciepłe
Gotowanie Patkipłaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 czubate łyżeczki cukru waniliowego 4 jajka szczypta soli 200 g cukru 160 g śmietany 18% 40 g oleju 2 łyżki amaretto Ponadto: Masło, bułka tarta lub mąka do wysmarowania i obsypania formy. Wykonanie: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Śmietanę i jajka wyjmujemy z lodówki przynajmniej 2 godziny wcześniej. Przygotowujemy formę do babki(...)Silikonowej nie trzeba niczym smarować. Inne smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą lub mąką. Nitki szafranu wrzucamy do gorącej wody i odstawiamy na 1 godzinę. Składniki rozdzielamy do miseczek w następujący sposób: Oddzielamy białka od żółtek. Białka wbijamy do dużej miski, w której wykonamy całe ciasto. Do białek dodajemy szczyptę soli. W innej misce dokładnie mieszamy: mąkę, budynie, proszek
Smak mojego domubiałej kapusty 30 dag jabłek 10 dag masła 20 dag kaszy manny 1 jajko 300 ml mleka odrobina soli i pieprzu ziołowego do smaku masło do smażenia (najlepiej klarowane) bułka tarta do panierki Wykonanie: Kapustę drobno posiekać, włożyć do garnka, zalać mlekiem, dodać masło i starte jabłka. Dusić powoli na małym ogniu około pół godziny co jakiś czas mieszając. Następnie(...)stale mieszając i gotować jeszcze przez 15 minut. Pod koniec gotowania dodać rozbełtane jajko, starannie wymieszać, po czym ostudzić. Z przygotowanej masy formować na dłoni małe kotleciki, obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym maśle z obu stron na złoty kolor
Tradycyjna Kuchnia