bułki - 33926 przepisów (strona:882/2262)

PULPETY Z INDYKA I CUKINI 259

Pulpety z indyka i cukinii , pieczone w sosie pomidorowym. Lekko i pysznie. Polecam.  SKŁADNIKI: 500 ml mięsa mielonego z indyka 2 cukinie 2 jajka 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki mąki ziemniaczanej Sól i pieprz do smaku Czosnek niedźwiedzi 2 łyżki majeranku. Natką pietruszki PRZYGOTOWANIE:  Cukinie obieram i trę na tarce o grubych oczkach. Cukinię solę a następnie(...)odcedzam z nadmiaru soku. Dodaję przyprawy, mąkę ziemniaczaną, bułkę tartą oraz jajka. Na sam koniec dodaję mięso mielone z indyka. Całość dokładnie mieszam. Formuję kotlety. Smażę na rumiano z obu stron bardzo krótko tylko by skórka się zarumieniła. Przekładam do naczynia żaroodpornego. Kotleciki przekładam do żaroodpornego naczynia, zalewamy na koniec przecierem pomidorowym. Posypuję natką pietruszki. Doprawiam. Piekę w piekarniku

Gotowanie Patki
Roladki schabowe z suszonymi pomidorami 212

kotlety schabowe bez kości 100 gram sera korycińskiego z czarnuszką  Pomidory suszone w zalewie z ziołami ok.12 sztuk 2 łyżeczki musztardy rosyjskiej Słodka i ostra papryka Sól,pieprz Bułka tarta do panierowania 1 jajko Olej do smażenia Sposób przygotowania: Plastry schabu rozbijamy, oprószamy solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką, smarujemy musztardą. Na każdym kawałku schabu układamy po pasku(...)sera korycińskiego oraz po 3 pomidory suszone. Zwijamy roladki składając boki do środka, spinamy wykałaczkami. Panierujemy roladki w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.                 Do dania użyłam sera Korycińskiego-S wojski Agnieszka i Marcina Bielec

Bajeczna Kuchnia
Tradycyjny schabowy 206

ziemniakami i kapustą zasmażaną lub buraczkami. Ja mojego  schabowego podałam z purre ziemniaczanym i buraczkami. Składniki: 6 kotletów schabowych z kością 2 jajka mąka pszenna do oprószenia bułka tarta do panierowania smalec sól, pieprz Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć, naciąć błonkę by mięso przy smażeniu się nie zwijało. Każdy kawałek rozbić z dwóch stron tłuczkiem(...)oprószyć solą i pieprzem. Do miseczki wbić jajka, roztrzepać. Kotlety obtoczyć najpierw w mące, strzepnąć nadmiar mąki, następnie w jajku, a na końcu w bułce tartej. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Smażyć partiami na średnim ogniu na złoty kolor, kilka razy obracając kotlety. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Pieczone faszerowane papryki 155

łyżeczka chmeli-suneli 1/2 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki białego pieprzu 5 cm białej części pora 2 szczypty suszonego lubczyku 2 szczypty suszonego koperku 1 jajko ewentualnie 1 łyżka bułki tartej 1 łyżeczka oliwy z oliwek WYKONANIE: szalotkę i por kroimy w drobną kostkę, smażymy na oliwie na złoty kolor, mięso doprawiamy przyprawami, dodajemy jajko, szalotkę i por , jeśli farsz będzie(...)zbyt luźny dodajemy bułkę tartą, faszerujemy wydrążone papryki, pieczemy w temp. 180 stopni około 45 min. mięso się zrumieni, a papryka będzie miękka

Kuchnia Beaty
Krokiety z mięsem 179

mięsa z rosołu 2 marchewki  1 pietruszka 1/2 selera 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka majeranku sól, pieprz dodatkowo 2 jajka 2 łyżki mleka bułka tarta do panierowania olej do smażenia Wykonanie: Mięso razem z warzywami z rosołu zmielić w maszynce.  Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, pod koniec dodać czosnek przeciśnięty przez praskę(...)naleśnik na całość nakładamy farsz i zwijamy jak krokiety. W misce roztrzepać jajka, dodać mleko i odrobinę soli, wymieszać. Następnie każdy krokiet panierujemy w jajku, a potem w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Greckie pulpeciki z fetą wg Aleex 224

oliwkami z czosnkiem i fantastycznymi pikantnymi papryczkami z fetą. Polecam. Składniki: • 500 g mięsa mielonego ( u mnie z szynki)\ • 1 średnia cebula • 1 duży ząbek czosnku • 1 łyżka bułki tartej • 1 łyżka oleju • 1 jajko • przyprawy: sól, pieprz, czosnek • kilka kostek fety Sposób przygotowania: 1. Garść mielonego mięsa, jajko, cebulę i ząbek czosnku włożyć do blendera. Dodać przyprawy i zmiksować(...)gładką masę. 2. Wymieszać z resztą mięsa mielonego. 3. Fetę pokroić w kostkę. 4. Porcje mięsa rozpłaszczyć na dłoni. Położyć kawałek fety. 5. Formować okrągłe pulpeciki, oprószyć je bułką tartą i obsmażyć na mocno rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. 6. Pulpety przełożyć do foremki razem z olejem, można dołożyć ugotowane ziemniaki. 7. Wstawić na 15 minut do piekarnika nagrzanego

W mojej kuchni
Grillowane kotleciki drobiowo-pieczarkowe 233

ogrodzie na grillu, ale poza sezonem również je przygotujemy – na patelni grillowej lub grillu elektrycznym. 500-700 g mielonego mięsa kurczaka 1 cebula 150-200 g pieczarek bułka tarta 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki posiekanej natki pietruszki przyprawa do grilla sól, pieprz Cebulę kroimy w drobną kostkę. Pieczarki kroimy na cienkie plasterki. Rozgrzewamy olej lub masło(...)Mielone mięso wkładamy do miski, dodajemy przesmażoną cebulę z pieczarkami. Przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do grilla (mniej więcej po 1 łyżeczce) oraz sokiem z cytryny. Dodajemy natkę pietruszki i bułkę tartą (tyle, by masa była zwarta). Zwilżonymi zimną wodą dłońmi formujemy okrągłe kotleciki (u mnie ze zmielonych 3 pojedynczych piersi kurczaka wyszło 10 kotlecików). Smażymy na średnio rozgrzanym grillu

Smaki Na Talerzu
Kotlety siekane z żółtym serem i natką pietruszki. 528

odmianę i odskocznią, od rutyny, lub tego co zazwyczaj. 2 piersi kurczaka szklanka żółtego sera 1/3 szklanki natki pietruszki 2 łyżki suszonej cebuli jajko sól i pieprz do smaku bułka tarta U mnie zazwyczaj robi się te kotlety, jak mam  resztki sera , jakieś ścinki okrawki. Takie podeschnięte kawałki doskonale się tu sprawdzą. Mięso kroimy w centymetrową kostkę, ser też(...)dużych oczkach. Dodajemy cebulę, natkę, jajko, sól, pieprz  i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 10 minut, aby suche składniki miały czas opanować wilgoć. Formujemy niewielkie kotlety, obtaczamy w bułce, smażymy na rumiano. Początkowo kotlety pękają i jakby się rozjeżdżają, nie należy się tym przejmować. Wystarczy obrócić łopatką na drugą stronę i wszystko się ładnie połączy. Gotowe odsączamy na papierowym ręczniku

Dieta moja pasja
Mielone z cukinią w sosie keczupowym 195

Średnie Przystępne Przepis na pulpety z mięsa mielonego i cukinii w sosie keczupowym. Składniki na 800g mięsa: 800g mięsa mielonego 1 średnia cukinia 1 jajko 1 czerstwa bułka (namoczona) lub 3 łyżki bułki tartej 1 cebula 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 3/4 litra bulionu warzywnego 3 łyżki keczupu(u mnie pikantny) 1 łyżeczka […] Artykuł Mielone z cukinią w sosie

PysiaGotuje.pl
Krokiety ziemniaczane bolognese 246

puszki)  2 ząbki czosnku 1 czerwona cebula sól i pieprz, chili do smaku garść świeżej bazylii  100 g sera żółtego startego łyżka oliwy jajko i  bułka tarta do panierki olej do smażenia  Przygotowanie:  Ziemniaki ugotuj w lekko osolonej wodzie i ostudź.  Farsz Na patelni z łyżką oliwy podsmaż mięso, następnie dodaj posiekany na drobno(...)placki o grubości 0,5 cm i wielkości twojej dłoni, na środku ułóż sporą łyżkę farszu i posyp serem, wszystko uformuj w podłużnego krokieta. Krokiety otaczamy zbełtanym jajkiem i bułką tartą. Smażymy na rozgrzanym oleju na złocisty kolor.  Smacznego

Niezły Młynek
Roladki drobiowe ze szparagami i fetą 237

wiosenny obiad.   1 podwójny filet z kurczaka 16 szt zielonych szparagów ok. 80 g sera feta sól pieprz panierka: 1 jajko 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa 2 łyżki bułki tartej 5 łyżek płatków kukurydzianych olej do smażenia   Filet z kurczaka umyć,osuszyć i podzielić na 4 kotlety. Każdy płat mięsa oprószyć solą i pieprzem.  Przygotować szparagi(...)każdym płacie mięsa i ułożyć po 4 szparagi i kawałek fety,zwinąć roladkę.  Jajko roztrzepać i wymieszać z przyprawą do gyrosa.  Płatki kukurydziane pokruszyć i wymieszać z bułką tartą. Roladki maczać w  jajku,obtoczyć w panierce i usmażyć na oleju z każdej strony na złoty kolor. Podawać na ciepło z ulubioną sałatką

Kolorowa kuchnia Elki
Pulpeciki z przyprawą shoarma 155

całym mieszkaniu <3 Pulpeciki podaliśmy z delikatnym sosem pomidorowym i kaszą bulgur. Składniki 300 g filetów z kurczaka 1 szalotka 2 ząbki czosnku 1 jajko przyprawa shoarma bułka tarta olej do smażenia     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso mielimy z szalotką i czosnkiem. Do mięsa wbijamy jako, dodajemy bułkę tartą (masa ma być

R'n'G Kitchen
Kotlety ziemniaczane 365

wyszło pyszne. Składniki na ok 12 kotletów: - 0,5kg ziemniaków - 250g boczku - 5 pieczarek - mała cebula - 3 jajka - pieprz, sól do smaku - smalec lub olej kokosowy - mąka i bułka tarta do obtoczenia Wykonanie: Ugotować osolone ziemniaki, przecisnąć przez praskę i wystudzić. Boczek pokroić na drobne skwareczki, podsmażyć na tłuszczu razem z cebulą. Umyte pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach(...)koniec smażenia dodać do boczku, ostudzić. Połączyć składniki i wbijać tylko żółtka, mieszać. Obtaczamy najpierw w mące później w białku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na wolnym ogniu. Smacznego

Tanio szybko zdrowo
Ciasto z kaszy jaglanej, batata, selera naciowego, pod kołderką z mozzarelli, na ostro z nutą słodyczy 251

igiełki świeżego tymianku z kilku gałązek, ½ płaskiej łyżeczki kozieradki, 1 jajo, 300 g kaszy jaglanej Cenos, ok. 250 g  mozzarelli   bez zalewy, ponadto: tłuszcz do wysmarowania formy, bułka tarta do podsypania, świeża rukola. Przygotowanie: Cebulę i obranego batata kroimy w niewielką kostkę, selera w małe plasterki. Rada: selera nie trzeba oczyszczać z nitek ponieważ będzie przecierany przez sito(...)zostanie wchłonięta przez kaszę. Tak przygotowany krem przecieramy  przez sito, żeby pozbyć się nitek z selera, a i krem będzie delikatniejszy. Formę na tortownicę natłuszczamy i dokładnie obsypujemy bułką tartą. Krem pozostawiamy do lekkiego przestygnięcie. Dodajemy kaszę jaglaną, roztrzepane jajko, mieszamy i przelewamy do tortownicy. Pieczemy w 190°C ok. 40 min. Wierzch możemy przykryć papierem do pieczenia. Rada

Moniki Smakołyki
Bułki pszenne poznańskie 219

Bułki pszenne poznańskie pachnące jak z dobrej piekarni. Bułki są miękkie, mają chrupiącą skórkę, nie zapadają się po ściśnięciu, ale wracają do pierwotnego kształtu. W sam raz na początek dnia. Czytaj dalej

Przepisy Kulinarne

Proponowane wyszukiwania