bułki - 33426 przepisów (strona:705/2229)

KOTLETY INDYCZE W FISTASZKACH 92

imprezie . Polecam bo wyszło smacznie. Przepis pochodzi z programu Ewy Wachowicz, z moimi małymi zmianami. Składniki: ok 50 dag filetu z piersi indyka 10 dag orzeszków ziemnych 5 łyżek bułki tartej 5 dag tartego parmezanu 2 jajka  sól, pieprz  papryka ostra mielona Mięso pokroić w plastry bądź paski ale nie rozbijać. Oprószyć solą,pieprzem oraz ostrą papryką(...)talerzu wymieszać bułkę tartą, parmezan starty oraz drobno posiekane lub krótko przemielone orzeszki . Jajka roztrzepana z drugiej misce. Każdy kawałek mięsa zanurzyć w jajku, następnie obtoczyć w panierce . Smażyć na patelni, na mocno rozgrzanym oleju. Odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku

Niespełnione zdolności kulinarne
Roladki Oficerskie 70

Papryka czerwona ·        Oliwki czarne ·        2 jajka ·        Bułka do panierki ·        Sól ·        Pieprz Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą 2.   Cebulę obieramy drobno(...)drobno papryki oraz pokrojone w plasterki oliwki 5.   Farsz nakładamy na środek każdego kawałka mięsa i zwijamy w roladki 6.   Panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej 7.   Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju 8.   Roladki gotowe 9.   Smacznego

Kulinarna Chwila
Szaszłyki Zadziorny Zenek 106

Jajko ·        Sól ·        1 łyżka przyprawy do grosa ·        3 łyżki bułki tartej ·        Papryka czerwona ·        4 ogórki konserwowe ·        4 cebule(...)Wykałaczki do szaszłyków Sposób przygotowania: 1.   Mięso przekładamy do miski, dodajemy obraną drobno pokrojoną jedną cebulę, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz przyprawą do grosa. Następnie dodajemy bułkę tartą, dokładnie mieszamy i robimy małe kuleczki. 2.   Warzywa kroimy, ogórki oraz cebulę w plasterki a paprykę w w 2 cm paski. 3.   Nadziewamy na wykałaczkę na przemian, najpierw mięsną

Kulinarna Chwila
SZNYCELKI ZIEMNIACZANE Z KASZANKĄ 140

łyżki mąki ziemniaczanej 1 jajko - do masy ziemniaczanej sól pieprz ziołowy majeranek słodka papryka ostra papryka czosnek granulowany szczypiorek (lub koperek) olej - do smażenia 1 jajko - do panierki bułka tarta - do panierki Wykonanie: Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. Przeciskamy przez praskę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy posiekane cebule. Połowę porcji dodajemy do przeciśniętych ziemniaków. Do drugiej połowy, która została(...)szczypiorek. Mieszamy. Nakładamy na dłoń łyżkę masy ziemniaczanej, lekko ją rozpłaszamy, na nia nakładamy kaszankę. Sklejamy całość formując lekko podłużne sznycle. Każdy obtaczamy w rozkłóconym jajku ,a nastepnie w bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoty kolor

Walijskie Pichcenie
Leniwe 169

Składniki: 600 g sera białego półtłustego 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka mąki pszennej + mąka do podsypania stolnicy 1 łyżka cukru waniliowego sól Do podania: cukier bułka tarta masło Sposób wykonania: Do miski wkładamy ser, dodajemy jajka, cukier waniliowy oraz szczyptę soli i ręcznym blenderem miksujemy tak aby masa nie miała grudek. Następnie na stolnicę przesiewamy mąkę ziemniaczaną(...)nich ukośne kluski. W dużym garnku zagotowujemy osoloną wodę i wrzucamy do niej kluski. Gotujemy przez kilkanaście sekund od momentu gdy wypłyną na wierzch. Leniwe podajemy pospane cukrem, zrumienioną bułką tartą oraz polane stopionym masłem

Qchnia po prostu
Sałata z panierowanymi krążkami cukinii / Lettuce with breaded zucchini rings 71

prażonym słonecznikiem i koperkiem. Mogę długo zachwalać to danie, ale... najlepiej sami wypróbujcie a nie pożałujecie. Obiecuję :) Składniki: (3 porcje) 1 cukinia 2 łyżki mąki pszennej 4 łyżki bułki tartej olej do smażenia 1 jajko 1 ząbek czosnku 3 łyżki mleka 1 łyżka parmezanu startego na wiórki sól, pieprz liście ulubionej sałaty (u mnie dodatkowo szpinak) 1 ogórek  kilka(...)Jajko rozmieszaj dokładnie z parmezanem, przeciśniętym czosnkiem i mlekiem. Dodaj odrobinę soli i pieprzu. Plasterki cukinii obtaczaj w mące, następnie w jajku a na koniec w bułce tartej. Smaż na patelni na niewielkiej ilości oleju do zrumienienia. Odwracaj krążki na drugą stronę i również ładnie zrumień. Panierowane krążki dodaj do sałaty. Podawaj z sosem. If you like veg recipes then

Delicious Place
Ciasto marchewkowe z płatkami owsianymi 107

sody oczyszczonej 1 mała płaska łyżeczka proszku do pieczenia 4 średnie marchewki 3 łyżki rodzynek 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich Dodatkowo: masło lub margaryna do posmarowania foremki 1 łyżka bułki tartej do oprószenia foremki Wykonanie pysznego ciasta marchewkowego: 1. Zaczynamy od marchewki: Marchewki obieramy, myjemy i osuszamy, następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach. 2. Ciasto: Jajka wbijamy do miski(...)płatki owsiane, marchewkę, rodzynki i orzechy i dokładnie mieszamy łyżką. 3. Do pieczenia: Ciasto przekładamy do okrągłej foremki o średnicy około 20 cm posmarowanej masłem lub margaryną i oproszonej bułką tartą.  4. Pieczenie: Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 35-40 minut do suchego patyczka. Upieczone wyjmujemy z formy i studzimy, ja studzę na metalowej kratce

Izabelawkuchni
KRUCHE CIASTO Z RABARBAREM 77

szklanka cukru 2-3 łyżki śmietany  5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki octu  Rabarbar : 1 kg rabarbaru 1/2 szklanki cukru 3-4 łyżki bułki tartej Margarynę posiekać z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Następnie dodać żółtka roztrzepane z cukrem,śmietanę i ocet. Wyrobić kruche ciasto,podzielić na dwie części i schłodzić. Rabarbar oczyścić,pokroić(...)zasypać cukrem - wymieszać i odstawić na ok 30 min. Powstały sok odlać. Jedną część ciasta ułożyć na blasze,posypać bułką tartą i rozłożyć rabarbar.  Wierzch przykryć kruszonką przygotowaną z drugiej części ciasta. Piec w piekarniku w 180 st C ok 50 - 60 min. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem

Niespełnione zdolności kulinarne
Szparagowe Love 69

określił na miarę master chefa, czyli makaron z klopsikami w aksamitnym śmietanowo-szparagowym sosie. Składniki na klopsiki 30dkg mielonego mięsa 1 jajko Garść posiekanej natki pietruszki Garść pokrojonego szczypioru Bułka tarta do obtoczenia Olej do smażenia Sól, pieprz do smaku Składniki na sos 1 pęczek szparag dwie łyżki masła 400 ml śmietany 30 % sól, biały pieprz Krok po Kroku(...)mięsa, jajka, zieleniny i przypraw wyrabiamy masę z której formujemy klopsiki (ręce moczymy w wodzie to bardzo ułatwia formowanie) wielkości włoskiego orzecha, obtaczamy w bułce i smażymy na złoty kolor z każdej strony. 2 Szparagi przełamujemy, twardszą część obieramy i gotujemy przez około 8 minut w osolonej wodzie z dodatkiem cukru (cukier spowoduje, że szparagi zatrzymają swój kolor). Na dwie

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Kotlety Janosik 129

łyżki maki ziemniaczanej ·        2 łyżki majonezu ·        2 jajka do panierki ·        Bułka tarta do panierki Sposób przygotowania: 1.   Pieczarki myjemy usuwamy ogonki i odkładamy na bok 2.   Mięso bardzo drobno kroimy i przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz ostra(...)tarce o dużych oczach ser 4.   Wsypujemy mąki, dokładamy majonez i dokładnie mieszamy 5.   Mięso układamy na każdy kapelusz pieczarki, panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz bułce tartej 6.   Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia 7.   Pieczemy 30 minut w 180 °C 8.   Kotlety gotowe 9.   Smacznego

Kulinarna Chwila
Udka kurczaka faszerowane mięsem i warzywami 159

obiad, na przyjęcie, lub pokrojone w plasterki jako obkład na kanapki. Polecam!     Składniki: 6 udek (ćwiartek) z kurczaka 0,5kg mięsa wieprzowego mielonego 1 jajko 1/3 szklanki bułki tartej 30 dkg pieczarek 1 cebula 1 czerwona papryka 1 żółta papryka pół pęczka zielonej pietruszki 2 ząbki czosnku Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra, curry olej(...)kosteczkę *** *** Z patelni odlewamy wodę, która się wydzieliła podczas smażenia i dodajemy paprykę. Wszystko razem smażymy jeszcze przez około 2 minuty. Odkładamy do przestudzenia *** *** Mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułką tartą, przeciśniętym czosnkiem i przyprawami – do smaku. Dodajemy warzywa z patelni i ponownie dokładnie mieszamy *** *** Tak przygotowanym farszem wypełniamy ćwiartki z kurczaka *** *** Całość zawijamy skórą i możemy dodatkowo spiąć

Blog z Apetytem
Pieczeń z drobiowego mięsa mielonego i wątróbki kaczej 81

można zagospodarować nadmiar farszu do nadziewanej kaczki.  Składniki:     200 g wątróbki kaczej   200 g mielonego mięsa drobiowego   jajko   bułka   sól   pieprz   natka pietruszki   majeranek 1 czubata łyżka  Przygotowanie: Wątróbkę pokroiłem w kostkę, wymieszałem z mięsem mielonym dodałem jajko, namoczoną odciśniętą bułkę, posiekaną natkę pietruszki( ilość zależy od upodobań ), majeranek

R'n'G Kitchen
Tort makowy 158

kostka margaryny i 2 kostki masła, postanowiłam go zmodyfikować na lżejszą wersję. Wyszedł pyszny, delikatny, niezbyt słodki i zniknął błyskawicznie. Blaty makowe: 5 jaj 1 szklanka cukru 3 łyżki bułki tartej 1 łyżka miodu 25 dag maku opcjonalnie kilka kropel aromatu migdałowego (ja nie dodaję) Zaczynamy od przygotowania maku (ja mak zagotowuję, odstawiam na pół godziny, a następnie odlewam wodę(...)mielę go 2 razy). Oddzielamy białka od żółtek. Żółtka ucieramy z cukrem do białości, następnie dodajemy do nich miód, mak i bułkę tartą i mieszamy. Białka ubijamy, a gdy piana będzie sztywna mieszamy ją ostrożnie z masą makową. Tortownicę (średnica 26 cm) wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy masę makową i pieczemy ok 35 minut w 180 st. C Biszkopt

Cynamonowe szczęście
Kotleciki z ogórkiem małosolnym 128

sera żółtego ·        2 łyżki mąki pszennej ·        2 łyżki mąki ziemniaczanej ·        Bułka tarta do panierki ·        Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1.    Mięso bardzo drobno kroimy, wbijamy jajko, doprawiamy papryką oraz solą 2.    Następnie(...)również ścieramy na tarce o dużych oczach i łączymy z pozostałymi składnikami 4.    Wsypujemy mąki, dokładnie mieszamy i robimy okrągłe kotleciki 5.    Panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju 6.    Kotlety gotowe 7.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Kotlety z zielonej soczewicy 91

myślą są wegańskie kotlety. Na blogu wczoraj pojawiły się kotlety bezjajeczne . Są również kotlety z białej fasoli , jak i kotleciki z kalafiora . Tym razem jednak, chciałem spałaszować je w bułce. Zrobić sobie kotlety z zielonej soczewicy do burgerów. Jakie są kotlety z zielonej soczewicy? Na początku masa jest dosyć luźna, natomiast po upieczeniu i ostudzeniu, otrzymujemy jędrne i zbite kotlety(...)Moim zdaniem jeszcze lepiej smakują po podgrzaniu 😍 Z czym je podawać? U mnie wskoczyły do domowych bułek pszennych , wysmarowanych sojonezem . Możesz również ugotować ziemniaki, zrobić surówkę… Zjedz tak, jak lubisz najbardziej. Ja polecam burgery

Blendman