Dietetyczny hot - DOG?! Tak ,to jest możliwe.Pyszny i rozpływający się w buzi.Nawet mojej Nikoli bardzo zasmakował.Polecam na pyszne ,pierwsze ŚNIADANIE. Danie ma 372 kcal. 1 podłużna bułka ( ja kupiłam i przekroiłam ją w połowie bo cała była za duża) 1 odtłuszczona parówka ( smaczna też jest sojowa)50 g. 1 Pomidor 100 g. 1 cebula 30 g. 1 szkl.kawy(...)Inki ( 100 ml.naparu z kawy ,100 ml.mleka 0.5 % ) odrobina musztardy ******************************************************************** Bułkę przekroić na pół i lekko podpieć w piekarniku.Pomidor pokroić w plasterki a cebulę w pół plasterki.Parówkę podgrzać i obrać z osłonki ,włożyć do bułki obłożone pomidorem i cebulą.Nałożyć na wierzch odrobinę musztardy.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkikrokiety zrobione z chleba? Zrobione są bardzo szybko a smakują rewelacyjnie. Składniki na 4 krokiety: 4 kromki chleba tostowego, 4 plasterki żółtego sera, 4 plasterki dowolnej wędliny, 1 jajko, bułka tarta, olej do smażenia. Wykonanie: Odciąć skórki od chleba, rozwałkować bardzo cienko (im bardziej świeży chleb tym lepszy). Na każdą kromkę położyć plasterek sera i wędliny. Zwinąć w rulonik. Jajko(...)roztrzepać, rozgrzać olej na patelni. Każdy rulonik chleba moczyć w jajku i obtoczyć w bułce tartej (pamiętaj by boki chleba też obtoczyć w bułce tartej), kłaść na rozgrzany olej. Smażyć na złoty kolor z obu stron
Zrób to smaczniebagietki (użyłam gotowe bagietki do zapiekania w piekarniku), 4 jajka, starty na tarce o dużych oczkach ser, 1 łyżka majonezu, pokrojona w drobną kostkę kiełbasa zwyczajna, sól. Wykonanie: Z bułek wyciąć środki. Rozbite jajka wymieszać z serem, majonezem, solą i kiełbasą, nadziać farszem bułki. Bułki układamy na blaszce i zapiekamy w nagrzanym do 180'C piekarniku około 15 minut. Najlepiej
Zrób to smacznieChoć piekę chleb albo bułki prawie co tydzień, dawno nie publikowałem tego, co nowego upiekłem. A to wyszedł zakalec, a to zdjęcia nie takie, a to chleb został przez domowników zjedzony, nim zrobiłem zdjęcie. Dawno też nie piekłem w Piekarni Amber . W końcu jednak wziąłem się w garść, a że nadarzyła się okazja w postaci zaproponowanego przez Kasię z blogu
Grahamka, weka i kajzerkajęczmienną. Moim zdaniem wszystkie sosy oparte na papryce, sprawdzają się znakomicie z kaszami . Składniki pulpetów: 500 g mielonej karkówki 2 ząbki czosnku pół cebuli 60 ml bułki tartej (1/4 szklanki) 1 jajko sól i pieprz do smaku oliwa do smażenia pulpetów Składniki sosu: 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 500 g malutkich pieczarek 3,5 cebuli(...)przygotować je kilka godzin przed podaniem, a nawet dzień wcześniej. Dzięki temu składniki przejdą nawzajem swoimi smakami. Wykonanie pulpetów: Czosnek przeciskamy przez praskę, cebulę ścieramy na tarce. Do bułki tartej wlewamy tyle wody, aby powstała konsystencja gęstej papki. Mięso dość mocno solimy i pieprzymy (pulpety nie mogą być mdłe), dodajemy cebulę, czosnek, bułkę tartę oraz jajko i całość wyrabiamy
Smak mojego domuNajlepiej nam smakują z ziemniakami i buraczkami zasmażanymi. 0,5 kg mięsa wieprzowego (łopatka, karkówka, szynka) 2 żółtka 2 ząbki czosnku pęczek szczypiorku 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 czerstwa bułka pieprz czarny pieprz ziołowy sól olej lub smalec do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Szczypiorek posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, bułkę namoczyć w wodzie(...)wchłonie wodę odcisnąć porządnie. Do zmielonego mięsa dodać żółtka, szczypiorek, czosnek, koncentrat pomidorowy, bułkę, przyprawy i dokładnie wymieszać ręką. Doprawić do smaku jeśli jest za mało soli lub pieprzu. Z masy mięsnej formować małe kotlety i smażyć na oleju (lub smalcu). Kotlety można również upiec w piekarniku - należy je włożyć do nagrzanego piekarnika i piec do chwili, aż nie będą
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieJest ktoś kto nie lubi zjeść dobrego burgera? U mnie są często, bo uwielbiamy mięso. Dzisiejszy hamburger będzie z dodatkiem salami. Polecam! Koniecznie musicie je przygotować! Składniki : * bułki do hamburgerów * 300g mięsa wołowego mielonego * sól, pieprz do smaku * kilka plasterków salami * pomidor * ogórek * czerwona cebula * roszponka * majonez, ketchup Przygotowanie : Mięso doprawić i dobrze wymieszać. Na grillowej patelni usmażyć(...)burgery. Układać na podgrzanych bułkach, posmarowanych majonezem i ketchupem, sałatę, burgera, pomidora, cebulę, ogórka i przykryć bułką. Podawać na ciepło
Magiczne Życie Martynormalne, nie - one smakują lepiej! Serio - spróbujcie :) PS Nie zlekceważcie marynowanej czerwonej cebuli - to kluczowy element! Dwie łyżki octu, dwie łyżki cukru pudru, pół godziny - i gotowe :) Składniki: 3 bułki hamburgerowe 250 g mielonej wołowiny 2 łyżki prażonej cebulki 1 jajko 2 łyżki startego żółtego sera (ostrego) 1 łyżeczka musztardy sól i pieprz 1 plasterek parzonego boczku keczup(...)formy Wykonanie: Wołowinę podsmażyć na oleju do zbrązowienia - kilka minut. Ostudzić i dodać jajko, cebulkę, starty ser, musztardę oraz sól i pieprz wg własnego smaku (po szczypcie). Dobrze wymieszać. Bułki przeciąć na pół i delikatnie spłaszczyć dłonią. Ostrożnie umieścić w natłuszczonej formie muffinkowej. Na spodzie każdej bułki umieścić łyżeczkę keczupu i kawałek boczku. Rozdzielić masę burgerową równo na bułeczki
zadanie-gotowaniecałość przełamana smakiem różanej konfitury, pychotka!!! SKŁADNIKI Biszkopt orzechowy: tortownica średnica 18 cm 3 jajka, 3 łyżki cukru, 4 łyżki zmielonych orzechów włoskich, 2 łyżki mąki, 2 łyżki bułki tartej, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem kawowy: 1 szkl. mleka, ½ szkl. cukru, 1 budyń waniliowy, 200 g masła, 2 łyżki kawy sypanej, 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej sypkiej Dodatkowo(...)łyżeczka kawy rozpuszczalnej (całkowicie zmielonej) 3 łyżki orzechów włoskich zmielonych do dekoracji, liście z czekolady WYKONANIE Biszkopt: Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczeniem, boki smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, następnie żółtka. Dodajemy po kolei: orzechy, mąkę wymieszaną z proszkiem i bułkę tartą, mieszamy delikatnie. Przekładamy do formy, pieczemy
słodki bratekpozostał… Składniki: Na klopsiki: • ½ kg mięsa mielonego z szynki lub z łopatki • 30 dag pieczarek • 1 cebulka • sól, pieprz, czosnek, przyprawa do mięs Knorr’a • jajko • 1/2 małej bułki, np. kajzerki • olej Na sos: • ½ kg pieczarek • 1 cebulka • sól, pieprz • zupa borowikowa Knorr’a • olej Sposób przygotowania: 1. Przygotować pulpeciki: Pieczarki obrać, oczyścić i opłukać. 2. Grzyby pokroić na kawałki(...)patelni rozgrzać 2 łyżki oleju. Podsmażyć grzyby na złoty kolor. Ostudzić. 4. Bułkę namoczyć, odcisnąć. 5. Do mięsa dodać cebulkę pokrojoną w kosteczkę, bułkę, 1 łyżkę zimnej wody, jajko i przyprawy oraz grzyby. Wyrobić dokładnie na jednolitą masę. 6. Z masy, zwilżonymi zimną wodą rękami, formować pulpeciki. 7. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć pulpeciki z obu stron na rumiano. Odsączyć
W mojej kuchniPysznie pachnące, chrupiące i delikatne w środku, a do tego nasze domowe bez sztucznych dodatków :D Czy potrzeba Nam czegoś lepszego na śniadanie?? Składniki (na 8 bułek): 3 szklanki mąki 15 g drożdży 2/3 szklanki ciepłego mleka 1/2 szklanki wody 1 łyżeczka cukru 1 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki masła Przygotowanie(...)części. Formować kulki, posypać lekko mąką z wierzchu i zostawić na około 30 minut do wyrośnięcia. Każdą kulkę lekko spłaszczyć i na środku tępą stroną noża naciąć bułki prawie do spodu. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika do 200*C. Bułki piec około 20 minut, do ładnego zarumienienia. Studzimy na kratce. SMACZNEGO
Malinowo w kuchnimąkę pełnoziarnistą czy skrobię. Zobaczymy co wyjdzie Dziewczyny na blogu sugerują jako dodatek do klusek użyć jogurtu i miodu, ale jakoś mi to nie pasuje, więc użyłam masła i bułki tartej. Drukuj Kluski leniwe z kaszą window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 400 g sera białego półtłustego 200 g kaszy manny 2 jajka 2 czubate łyżki mąki 1 łyżka cukru waniliowego(...)łyżka rozpuszczonego masła 2 łyżki płatków owsianych Masło i bułka tarta do polania Wykonanie Ze składników zagniatamy ciasto. Formujemy kluseczki i gotujemy we wrzącej wodzie ok 2-3 min od wypłynięcia. Podajemy z bułką i masłem. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/kluski-leniwe-inaczej/ BosowKuchni Artykuł Kluski leniwe inaczej pochodzi z serwisu Mieszam w garnku - Blog z przepisami kulinarnymi
Mieszam w Garnkuwięc tym razem postanowiłam je przygotować właśnie w ten sposób. Wyszły pyszne, polecam :) Obiad podałam na talerzu "Jesień" od Porcelany Bogucice. 3 ugotowane udka z rosołu Panierka: szkl bułki tartej 2 jajka 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 łyżeczki papryki słodkiej odrobina pieprzu olej rzepakowy do smażenia Przygotować panierkę. W jednej miseczce rozbełtać jajka z papryką i pieprzem. Do drugiej(...)przesypać mąkę, do trzeciej bułkę tartą. Udka po wyjęciu z rosołu dobrze odsączyć. Panierować najpierw z mące, jajku i na końcu w bułce tartej. Na patelni dobrze rozgrzać olej, smażyć udka z obu stron na złotobrązowy kolor. Podawać np. z ziemniaczkami i miksem sałat, posypane szczypiorkiem
Smakołyki Asikotlety mielone nadziane serem i pieczarkami, owinięte boczkiem. Szybko, smacznie i treściwie. Podajemy obowiązkowo z ziemniakami i surówką - wtedy smakują najlepiej. 500g mielonego mięsa 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 150g wędzonego boczku w plastrach 100g żółtego sera 100g pieczarek 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki sól, pieprz 1. Mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułką tartą(...)przyprawami. Dokładnie wyrabiamy, jeśli masa będzie zbyt kleista dodajemy więcej bułki tartej. 2. Ser i pieczarki ścieramy na tarce. Mieszamy ze sobą. 3. Na rękę nabieramy mięso jak na standardowej wielkości kotleta. Formujemy kulkę, którą rozpłaszczamy. Na środek wykładamy pieczarki i ser, następnie zaklejamy kotlet i ponownie nadajemy okrągły kształt. Postępujemy tak do wyczerpania składników. 4. Każdy kotlet
Szefowa kuchniwydaniu bardzo mi smakowała. Pycha! Do tego ziemniaki lub frytki i oczywiście surówka. Polecam również wątróbkę indyczą z ananasem . Składniki 500 g wątróbki drobiowej 1 jajko sól pieprz bułka tarta do panierowania masło klarowane do smażenia Wątróbkę jak największe kawałki włożyć do miski, oprószyć solą i pieprzem. Jajko roztrzepać w miseczce i lekko posolić i popieprzyć. Wątróbkę obtoczyć(...)bułce tartej, w jajku i ponownie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym maśle na rumiany kolor z dwóch stron. wątróbka panierowana
O kuchni z uczuciem