bułki - 33426 przepisów (strona:384/2229)

Tagliatelle z brokułowymi pulpecikami i sosem pomidorowym (Tagliatelle con polpettine di broccoli e sugo al pomodoro) 121

miękkości. Ugotowane odstawiamy do wystygnięcia. Blendujemy brokuły i ziemniaki na gładką masę. Doprawiamy solą i pieprzem.  Dodajemy parmezan, 1 ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę oraz bułkę tartą (ok. 1-2 łyżki); jeżeli masa będzie za rzadka, dodajemy więcej bułki.  Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Z masy formujemy pulpeciki, które obtaczamy(...)bułce tartej i  wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.  Pulpeciki pieczemy ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni; w połowie pieczenia pulpeciki odwracamy na druga stronę. Sos pomidorowy W dużym garnku rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy. Na oliwie szklimy 2  szalotki  pokrojone w drobn ą  kostkę oraz 2 ząbki czosnku wyciśnięte przez

La grande e la piccola cuoca
Drobiowe nadziewane „Maczugi ” , super obiad 138

kuchni .. Składniki na 3 osoby : 3 duże podudzia , pałki drobiowe 6 pieczarek 1 cebula 1/2 płaskiej łyżeczki granulowanego czosnku tarty żółty ser , około 1 dużej łyżki 2 jajka bułka tarta do obtoczenia sól , pieprz do smaku Pieczarki i cebule drobniutko siekamy . Doprawiamy czosnkiem , solą i pieprzem do smaku Smażymy na małej ilości tłuszczu , aż zmiękną i się zezłocą . Odstawiamy(...)trochę wprawy . Solimy , pieprzymy do smaku . Smażone pieczarki i cebulę , mieszamy z serem i upychamy do udek . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nakrywamy otwór plastrem szynki , obtaczamy w jajku , następnie w bułce . Trzeba to robić ostrożnie ,żeby się nie porozpadały . Po obtoczeniu w bułce i jajku najlepiej podwójnie , lekko ugniatamy formując kule . Odstawiamy do lodówki na godzinę , żeby przy smażeniu się

Ogrodnik w podróży
Łatwe kotlety jajeczne 142

prosty i niedrogi sposób na smaczny obiad. Świetnie pasuje do nich surówka, sałatka obiadowa lub sos Składniki: 5 jaj ugotowanych na twardo 1 świeże jajo 2-3 łyżki bułki tartej + do obtoczenia szczypiorek sól i pieprz olej do smażenia   Obłupione jajka wrzuć do miski i rozgnieć widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków. Dodaj jajko, posiekany szczypiorek, 2-3 łyżki bułki(...)tartej oraz pieprz i sól (dobrze dopraw, by nie były mdłe) . Całość wymieszaj na jednolitą masę. Dłońmi formuj nieduże kotleciki, panieruj w bułce tartej i smaż na oleju z obu stron na złoty kolor.   Z powyższych składników wyszło mi 5 kotlecików jajecznych o średnicy 7 cm.           Do kotletów jajecznych polecam… * Surówkę z marchewki

Kulinarne S.O.S.
Kotlety rybne siekane 101

obiadowe, które można podawać z ryżem, kaszą, ziemniakami, duszonymi warzywami, surówkami lub sałatkami obiadowymi. Składniki: 1 kg filetów rybnych 1 mała cebula 5 łyżek mleka 1 jajko 3 łyżki bułki tartej łyżka natki pietruszki sól i pieprz olej do smażenia   Filety rybne i obraną cebulę pokrój w drobniutką kostkę. Przełóż do dużej miski i dodaj pozostałe składniki – jajko(...)mleko, bułkę tartą, posiekaną natkę pietruszki oraz sól i pieprz (dobrze dopraw, by miały wyrazisty smak) . Całość dokładnie wymieszaj. Dłońmi formuj nieduże kotleciki, panieruj w bułce tartej i smaż na oleju z obu stron na złoty kolor.   Do kotletów świetnie nadają się gatunki… morszczuk, mintaj, limanda, sandacz, panga, tilapia, miruna, dorsz, sola.           Do kotletów

Kulinarne S.O.S.
Cordon bleu z kurczaka 116

SKŁADNIKI: – 1 duża pierś kurczaka – 2 plasterki szynki – 4 plasterki sera gouda – 1 jajko rozmiar L – 3-4 łyżki mąki – 3-4 łyżki bułki tartej – 300-400 ml oleju do smażenia – 1 łyżka musztardy dijon – sól i pieprz PRZYGOTOWANIE: Pierś z kurczaka przekrój na pół wzdłuż, tak aby uzyskać 2 cienkie piersi(...)przygotowane kotlety włóż na 20-30 minut do zamrażarki, mięso powinno zesztywnieć ale nie zamrozić się. Przygotuj składowe panierki – do misek włóż osobno mąkę, roztrzepane jajko i bułkę tartą. Po wyjęciu mięsa z zamrażarki odwiń kotlety z folii, obtocz w mące, jajku i bułce tartej. Smaż cordon bleu w dużej ilości rozgrzanego oleju. Mięso powinno smażyć się

nietylkopasta.pl
Kotlety Mielone z Musztardą 121

mięsa mielonego 1 średnia cebula 2 łyżki natki pietruszki 2 łyżki musztardy kremskiej firmy Orzech 2 łyżki gęstej śmietany 18% albo 24% 2 ząbki czosnku 1 jajko 1/2 szkl bułki tartej sól pieprz olej WYKONANIE: 1. W misce umieszczamy mięso mielone, cebulę kroimy, najlepiej w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Dodajemy do mięsa. 2. Dodajemy także natkę pietruszki, musztardę(...)śmietanę, jajko, bułkę tartą, sól i pieprz. 3. Całość dokładnie wyrabiamy. Formujemy sznycelki, kształt wedle uznania, oprószamy bułką tartą. Smażymy na oleju z obydwóch stron

Dziś Ja gotuje
Ryba zapiekana w piekarniku 137

nadaje się odfiletowany kawałek świeżej ryby morskiej takiej jak dorada,dorsz,mintaj, łosoś lub sola. Ryba zapiekana w piekarniku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI filety z ryby olej z oliwek bułka tarta papier do pieczenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Posypać najpierw papier do pieczenia bułką tartą i skropić olejem (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ułożyć rybę na papierze do pieczenia skórą pod spód Posypać bułką

zielonacukinka
Przepis na kotlety mielone - pieczone lub smażone 132

przygotowania kotletów będziemy potrzebowali: Z podanej porcji wyjdzie około 9 kotletów 500 g mięsa mielonego (użyłam mielonej szynki wieprzowej) 1 cebula (około 120 g ) 1 kajzerka (lub pół dużej bułki) około szklanki mleka lub wody pęczek natki pietruszki 1 jajko 3 ząbki czosnku sól, pieprz olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przepisem: Kotlety mielone Przygotowanie: Bułkę(...)przez około 2 minuty, następnie dodaję czosnek i jeszcze przez chwilę smażę, tak aby cebula lekko się zrumieniła. Wypłukaną i osuszoną natkę pietruszki drobno kroję i dodaję do mięsa. Bułkę dobrze odciskam i dodaję do mięsa. Dodaję jajko, cebulę z czosnkiem, doprawiam solą, pieprzem i dokładnie wyrabiam dłonią. Po wyrobieniu sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam. Z tak przygotowanej

Uwaga Babcia Gotuje
Wegańskie kotlety z fasoli 218

makroelementów. Jest między innymi cennym źródłem wapnia w diecie. Dlatego warto włączyć takie kotlety do swojego jadłospisu. 2 szklanki ugotowanej białej fasoli (jaś) 2 cebule 3 łyżki majeranku czerstwa bułka 2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1 łyżeczka soli Fasolę namaczamy przez noc. Odlewamy wodę z moczenia i wlewamy świeżą. Dodajemy 2 listki laurowe, kilka kulek ziela angielskiego i łyżeczkę soli. Fasolę(...)godziny w garnku, lub 30 minut w szybkowarze). Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na złoto. Do miski wrzucamy ugotowaną fasolkę, cebulę, namoczoną i odciśniętą z wody bułkę oraz przyprawy. Całość wyrabiamy ręką, aż nie powstanie jednolita masa. Z masy fasolowej formujemy kotleciki (dobrze przy tym namoczyć ręce w zimnej wodzie, wtedy masa nie będzie się przyklejać). Można

Dieta bez mleka
Pierogi z mięsem 113

mąka pszenna - 500 g woda ciepła- ok 250 ml olej - 2 łyżki sól- szczypta FARSZ: mięso wieprzowe ugotowane - 500 g cebula - 2 szt czosnek - 1 ząbek jajko 1 szt bułka mała - 1 szt mleko - 1 szkl majeranek - 1 łyżeczka sól pieprz cebule obrać, opłukać i drobno posiekać, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. na patelni rozgrzać olej(...)wsypać cebule z czosnkiem. bułkę namoczyć w mleku dobrze i odcisnąć. ugotowane mięso zmielić w maszynce, dodać przesmażoną cebule z czosnkiem i odciśnięta bułkę. doprawić do smaku i dobrze razem wymieszać i odstawić na ok 30 minut. mąkę przesiać przez sito na stolnice zrobić w środku dołek,  wlać olej i ciepłą wodę szybko zarabiając ciasto, ugniatać

Camilla w kuchni
Bułeczki jogurtowe 98

poziomie niższym niż bułeczki wkładamy żaroodporne naczynie z wodą – para sprawi, iż bułeczki nabiorą rumianej i chrupiącej skórki. Pieczemy przez 12 – 15 minut, w tym czasie bułki wyrosną i ładnie się zrumienią *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY

Blog z Apetytem
KROKIETY Z MIĘSEM MIELONYM, PIECZARKAMI I SEREM 97

pokrojone drobno pieczarki, sól, paprykę ostrą i przyprawę do mięsa mielonego. Wszystko wymieszać i podsmażyć, by pieczarki były miękkie. Dodatkowo: * plastry żółtego sera (tyle ile będzie krokietów) * 2 jajka * bułka tarta * olej do smażenia Na środku każdego naleśnika położyć plaster sera, nie dużą ilość mięsnego farszu. Po obu brzegach naleśniki złożyć do środka, po przeciwnych brzegach naleśnika zwijać w rulon(...)jednej miski wbić jajka, rozklepać. Do drugiej wsypać bułkę tartą. Krokiety obtoczyć w jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony

Zrób to smacznie
Gołąbki oszukane 157

coolwrap , a tym razem takie oszukane gołąbki robi się szybko,a są naprawdę smaczne.  kapusta  coolwrap 70 dag mielonego mięsa 1 cebula 1o dkg ryżu 2 jajka bułka tarta sól i pieprz , wegeta, majeranek koncentrat pomidorowy  bulion lub woda wegeta marchewka 1 łyżka mąki 1 łyżka śmietany Ryż ugotować.Kapustę i cebulę drobno posiekać.Do mięsa dodać(...)kapustę,cebulę, ryż, jajka .Wymieszać,dodać bułki tartej tyle , aby można było formować kotlety, doprawić do smaku .Wymieszać i formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju.Przełożyć do garnka, zalać koncentratem wymieszanym z bulionem, dodać marchewkę i przyprawy .Gotować około 1 godziny.Na koniec dodać śmietanę i mąkę, koperek

Moje domowe kucharzenie
Pulpeciki w musztardowym sosie Dijon 130

podać tradycyjnie z ziemniakami, albo z kaszą gryczaną lub np. jak ja z makaronem. PULPECIKI w SOSIE DIJON Składniki: pulpeciki: 350 g mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej szczypta soli i pieprzu mąka do obtoczenia pulpetów tłuszcz do smażenia sos: 3 szkl bulionu 2 listki laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 3 łyżki musztardy dijon 2 łyżki mąki(...)szczypta gałki muszkatołowej sól i pieprz do smaku Przygotowanie: pulpeciki: Do mięsa mielonego dodajemy jajko, bułkę tartą z odrobiną wody (tyle aby bułka zmiękła),sól i pieprz. Składniki mieszamy, a następnie formujemy małe kulki. Pulpety obtaczamy w mące i obsmażamy na rumiany kolor z każdej strony. Obsmażone pulpety przekładamy do gotującego się bulionu z listkami laurowymi i zielem angielskim. Gotujemy

Bon appetit mon amie
Paluszki rybne 107

sklepie ich cena jest niby w porządku jak na rybę, ale ryba jest wątpliwa, a panierka to ponad 50 % całej masy, co w rezultacie daje nam bardzo drogą bułkę tartą. Ja i tak idę nieco na łatwiznę, bo do przygotowania kupuję rybę w kostce, bardzo ułatwia mi to sprawę. Kostkę dzielę na 4 paluszki. Kotlety  ryby goszczą(...)złocą. Tak małe kawałki ryby nie wymagają długiej obróbki cieplnej. Co to jest panko? Japońska panierka panko to kawałki białego pieczywa, które są o wiele grubsze aniżeli w naszej bułce tartej. Używa się jej tak samo jak bułki tartej, ale w rezultacie daje ona o wiele lepszy efekt, danie wykonane przy użyciu panko jest bardziej chrupiące. Paluszki rybne przepis Potrzebujemy

MamaOskarka

Proponowane wyszukiwania