bułki - 33426 przepisów (strona:17/2229)

Bułki pszenno-żytnie z parówką i farszem pieczarkowo-paprykowym 312

coś mi 1). bardzo smakuje , 2). dobrze wychodzi i 3). trafia również w gusta Pana Męża - robię taki specjał często i regularnie. Wszystkie te 3 warunki spełniają drożdżowe bułki nadziewane na wytrawno . Żongluję tu tylko sposobem przygotowania ciasta drożdżowego oraz różnorodnością nadzienia. Do tej pory były już: Pieczone hot dogi pełnoziarniste Czosnkowe bułki z parówką i ketchupem Bułki faszerowane pieczarkami(...)suszonymi pomidorami Drożdżówki z parówką, serem i cebulką prażoną Bułeczki z pieczenią mięsną i papryczką pepperoni Dziś z kolei prezentuję drożdżowe bułki z mieszaniny mąk pszennej i żytniej , nadziane aromatycznym farszem pieczarkowo-paprykowym z dodatkiem suszonych pomidorów . Wyrazistości dodaje im sos ostry kebab-gyros firmy FOLWARK , którego użyłam do doprawienia całości. A wszystko to w towarzystwie sycącej parówki . Pożywna doza

Grunt to przepis!
Bułki z jagodami i orzechami 156

jagodzianki , to śniadaniowe bułki z jagodami i włoskimi orzechami. Miałam resztkę jagód, tych czarnych i trochę borówki brusznicy …Pomyślałam więc, bułki z jagodami, jeszcze takich nie piekłam, jagody pasują z włoskimi orzechami. Co mam do stracenia! Świeże bułki na śniadanie , z czym by je nie upiec będą zawsze pyszne. Gorące z masełkiem są cudowne! Bułki z jagodami wyszły super(...)wypieczone, fiołkowe w środku, z kawałkami orzechów. Mniam! Bułki z jagodami Składniki: 16 bułek 50 g drożdży 800 ml wody 200 g mąki grahamki 150 g mąki żytniej 500 g mąki pszennej, chlebowej i wysoko proteinowej 1 łyżka soli 200 ml czarnych jagód 100 ml czerwonej borówki lub więcej jagód 100 g orzechów włoskich grubo pokrojonych Rozpuść drożdże w zimnej

codojedzenia
Grahamki 178

Pyszne i zdrowe bułeczki, które łatwo zrobić. Idealne na śniadanie i kolację. Mi z podanych poniżej składników wyszło 11 bułek po 100 g. SKŁADNIKI Na podmłodę 220 ml wody 3-4 g drożdży 220 g mąki pszennej chlebowej typ 750 Na ciasto właściwe 200 ml wody 10 g drożdży 100 g otrębów pszennych (u mnie 60 g pszennych(...)orkiszowych) 300 g mąki pszennej chlebowej typ 750 100 g mąki pszennej razowej 10 g soli płatki owsiane do posypania bułek WYKONANIE Dzień przed pieczeniem bułek (przygotowanie podmłody). Do miski wlać wodę, dodać drożdże i wymieszać żeby się rozpuściły. Następnie dodać mąkę, ponownie wymieszać i odstawić w temperaturze pokojowej na 8-10 godzin. W dniu pieczenia bułek. Drożdże rozpuścić

Passions hobbies life
Bułki na śniadanie z durum 165

Bułki na śniadanie jeszcze gorące, z rozpływającym się masełkiem. Takie bułki u mnie w domu ulegają zagładzie w przeciągu godziny. Naprawdę trudno im się oprzeć. Bułki na śniadanie są lekko zrośnięte, odrywane. Często piekę bułki w ten sposób…Szybko i rustykalnie. Bułki na śniadanie Składniki: 15 bułek 750 g pszennej mąki 250 g mąki durum 50 g świeżych drożdży(...)minutach wyjmij ciasto na oprószony mąką blat i złóż kilka razy w kopertę. Pozostaw ciasto do odpoczynku na 10 minut. Podziel na 15 równych kawałków, uformuj okrągłe bułki i ułóż w brytfance w małych odstępach. Bułki lekko się zrosną podczas ponownego wyrastania (30 minut).Wstaw bułki do nagrzanego na 225ºC piekarnika na termoobiegu (lub wedle piekarnika). Piecz bułki przez

codojedzenia
Podłużne bułki wiedenki w stylu hiszpańskim 168

Znalazłem bułki na jednym z hiszpańskich blogów, spodobały mi się, i od razu wiedziałem, że prędzej czy później będą pieczone. Bułki są prześliczne, błyszczą niesamowicie, są też miękkie, delikatne i smaczne. No i niezbyt typowy, jak dla nas, kształt - podłużne i dość cienkie. Niewielka liczba składników, które zawsze są w kuchni każdego chlebowypiekacza, pozwala je zrobić praktycznie bez większego przygotowania(...)proporcje są tak dobrane, że ciasto jest niezwykle przyjemne w dotyku podczas wyrabiania. Ilości składników pozwalają zrobić pięć niewielkich bułek, w sam raz na lekkie, sobotnie lub niedzielne, śniadanie. Mimo że są delikatne, nie są słodkie, i świetnie komponują się z serem żóltym, jajkiem lub świeżą wędliną, ale tak samo smaczne są z miodem lub dżemem. Bułki są bardzo łatwe

Grahamka, weka i kajzerka
Białe szparagi gotowane 176

Już są. Pierwsze białe szparagi. Na początek wersja najprostsza, ale być może najsmaczniejsza, a na pewno wydobywająca ze szparagów cały ich niezwykły smak. Szparagi z bułką tartą i masłem. Najlepsze są białe szparagi  średniej grubości. Z cienkich, po obraniu nic nie zostaje, a najgrubsze bywają zdrewniałe. Jedzenie takich szparagów zaczynam zwykle od przeciwnej strony niż główka. Pod koniec(...)talerzu zostają mi same główki, masło i bułka, czyli to co najlepsze! Z pewnym wstydem przyznaję, że najlepsze są główki zgniecione widelcem i zmieszane z bułką i masłem! Pycha!składniki (2 porcje)2 pęczki białych szparagów2 łyżki tartej bułki*3 łyżki masła*sólpieprz* ilość masła i bułki zależy od naszych upodobać.przygotowanieSzparagi opłukać i osuszyć. Odciąć zdrewniałe końcówki

Stare Gary
Bułki z wkładką 152

rozwiń i czytaj przepis :Rozwiń i czytaj przepis :

Ewa w kuchni
Bułki żytnie na drożdżch 110

Oj długo mnie nie było, fakt ten zawdzięczam mojemu łączu internetowemu. Tak mi chodził, że nawet nie miałam ochoty podchodzić do komputera i nawet na chwile

Moje pyszne gotowanie
Bułki pszenne z makiem. Crusty Hard Rolls. Wypiekanie na śniadanie. 223

Na śniadanie świeże, chrupiące bułeczki. Zwykłe, pszenne, ale bardzo smaczne i pachnące. Żeby je przygotować nie trzeba żadnych wielkich umiejętności a jedynie nieco cierpliwości podczas wyrastania

Smaczna Pyza
Bułki pszenno -żytnie z amarantusem i oliwkami 228

Dawno nie było bułeczek...takich np.na śniadanie... i są...mój mały eksperyment..ale udany..35 g drożdży250 ml ciepłego mleka1 łyżeczka cukru80 g mąki żytniej pełnoziarnistej320

Moje domowe kucharzenie
Foccacia - bułki z oliwkami, pomidorami i ziołami (bez glutenu, mleka i jajek) 224

Tym razem upiekłyśmy drożdżowe bułeczki z drobno mielonej mąki ryżowej. Ze względu na dodatek świeżych pomidorków nie nadają się do dłuższego przechowywania, ale nie ma potrzeby

głodny alergik
Bułki z czarnuszką i sezamem 100

Przygotowanie ciasta na te bułeczki jest bardzo łatwe, wystarczą chęci:). Bułeczki nie są super równe jak te, które znamy z marketów, ale za to są smaczniejsze

Apetyczna babeczka
BUŁKI PSZENNE 201

Chrupiąca skórka, miękki środek i zapach jaki rozchodzi się podczas pieczenia bułeczek to główne powody dla których warto je upiec. Ciasto 0,5

RAROSSA
Burger jak smażyć ? 46

chcesz uniknąć nadmiernego smażenia w tłuszczu. Wybór techniki zależy od Twoich preferencji i dostępnych narzędzi kuchennych. Przepisy na Wyjątkowe Burgery Burger Caprese z Bazyliowym Pesto: Składniki: Wołowina lub indyk Bułki do burgerów Plastry mozzarelli Plastry pomidorów Świeże liście bazylii Bazyliowe pesto Sól i pieprz Przygotowanie: Formuj kotlety z mięsa, przypraw solą i pieprzem, a następnie smaż na grillu lub patelni(...)osiągnięcia pożądanego stopnia wysmażenia. Pod koniec smażenia, na wierzch kotleta układaj plastry mozzarelli, aby się lekko roztopiły. Rozetnij bułki i podpiecz je na grillu lub patelni. Na dolnej części bułki umieść plastry pomidorów, na to połóż kotlet z mozzarellą, a na wierzch dodaj liście bazylii. Skrop całość bazyliowym pesto, przykryj górną częścią bułki i podawaj. Burger z Karmelizowaną Cebulą

Podstawy Gotowania