Bułki z dziurką .Bajgle to miękkie, słodkawe pieczywo z dziurką, z ciągnącą skórką, którą uzyskujemy obgotowując przed pieczeniem bułki w osłodzonym wrzątku . Przepis na bajgle znalazłam na stronie mojewypieki.com Składniki na 10 bułek z dziurką: mąki pszennej 14 g drożdży 300 ml letniej wody 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli Dodatki: 1 łyżka cukru 1 żółtko + 1 łyżka wody, do posmarowania sezam, mak lub inne ziarna do posypania Przepis na bułki z dziurką. Przepis na bajgle: Przygotowujemy rozczyn z drożdży. Pokruszone drożd... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Blog kulinarny z przepisami i autorskimi zdjęciami, czyli najsmaczniejsze miejsce w sieci