bułki z serem - 3510 przepisów (strona:21/234)

Cukinia pieczona z serem w piekarniku. Genialna ! 205

mogłoby być coś innego ? O nie ! zrobimy cukinię i już :) Jak powiedziałam, ja wredna matka ;) dzieciom zrobiłam.    Cukinia pieczona w piekarniku z serem 2 cukinie ( średnie )  szklanka tartej bułki  jajko + łyżka mleka pół szklanki startego sera ( u mnie wędzony)  1/3 łyżeczki ostrej papryki w proszku  +   do podania  sos czosnkowy domowy – przepis(...)misce wymieszałam tartą bułkę ( ja sama robię tartą bułkę na bieżąco – więc mogę wybrać jej grubość – Ty możesz użyć zwykłej) i ser.  Panierowałam cukinię najpierw w jajku a potem w tartej bułce.  Formę do pieczenia wyłożyłam papierem do pieczenia, na nim układałam cukinie.  Piekarnik nagrzałam do 200 C, cukinię piekłam około 10 minut

Kuchnia na wzgórzu
Pasztet z cukinii 308

nietłusty. Mówię Wam PYCHA! Spróbujcie koniecznie! :) Przepis pochodzi ze strony Gotuj z Cukiereczkiem. Blaszka 11x23cm. Składniki: 2 szklanki startej cukinii 2 małe marchewki cebula 175g sera żółtego 2 jajka 2 szklanki bułki tartej 1/3 szklanki oleju 1 i 1/3 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżeczka ziół prowansalskich  Wykonanie(...)minut. Marchew ścieramy na drobnej tarce, ser ścieramy na tarce o dużych oczkach, a cebulę siekamy drobno. Cukinię odciskamy z nadmiaru wody. Mieszamy z pozostałymi warzywami i serem. Dodajemy jajka, bułkę tartą, olej oraz przyprawy. Wszystko razem mieszamy. Masę wyrabiamy, aż składniki dokładnie się połączą. Przekładamy do formy keksowej przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w 180 stopniach przez 1 godzinę

Czerwona Porzeczka
Klasyczne burgery 152

ząbki Sól, pieprz Natka pietruszki – 1 pęczek Sos: Musztarda np. miodowa – 4 łyżki Jogurt naturalny – 4 łyżki Passata pomidorowa – 4 łyżki Czosnek – 2 ząbki Dodatkowo: Ser – 6 plastrów Sałata Pomidory – 3 sztuki Kiełki Wykonanie – bułki: Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie z dodatkiem cukru i soli. Do dużego naczynia przesiewamy mąkę pszenną i żytnią, dodajemy zaczyn z drożdży, olej i żółtko(...)mieszamy z jajkiem, drobno posiekanym czosnkiem, natką pietruszki i przyprawami. Formujemy 6 kotletów wielkościowo zbliżonych do bułek, które grillujemy. Pod koniec grillowania, na każdym kotlecie układamy ser, tak aby się roztopił. Upieczone bułki kroimy na pół i i grillujemy. Na bułce układamy warstwami sałatę, sos, burgera z serem, pomidory

Kuchnia Bon Appetit
Roladki z białej kiełbasy 150

Myśleliście już o obiedzie w Wielkanoc? Oto nasza propozycja na urozmaicenie rodzinnego obiadu. Troszkę inne wykorzystanie lubianej przez większość ,białej kiełbasy. Nadzienie pieczarkowo-porowe otulone żółtym serem. Składniki 600 g białej kiełbasy jajko bułka tarta (około 3/4 szklanki) łyżka majeranku 150 g żółtego sera 200 g pieczarek por (biała część) łyżka masła sól ziołowa pieprz bułka tarta do obtoczenia olej(...)tarce o dużych oczkach. Razem z posiekanym porem podsmażamy na maśle. Do smaku doprawiamy solą ziołową i pieprzem. Na każdą porcję rozwałkowanej masy wysypujemy ser ,następnie farsz z pieczarek. Roladki zawijamy ,obtaczamy w bułce tartej ,obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju. W rondelku szklimy cebulę na maśle ,oprószamy mąką (chwilę podsmażamy) i zalewamy gorącym bulionem. Dodajemy liść laurowy

R'n'G Kitchen
Tiropsomo 187

Lubię takie wspólne ,chociaż wirtualne pichcenie, tym razem  w ramach Wypiekania na śniadanie były pieczone bułeczki greckie -Tiropsomo, według  tego przepisu .Ja do bułek dałam dużo mniej sera,ale dodatkowo posypałam przyprawami..i prawdę mówiąc każda bułka była inna..tylko jedną bułkę posypałam sezamem-w środku był sam ser feta...a pozostałe 3 bez sezamu(...)oliwą, przykryć folią spożywczą i odstawić do wyrastania na ok. 1-2 godziny.Ciasto podzielić na 4 części. Każdą rozwałkować na prostokąt szerokości 6cm, grubości 3 mm. Na środku położyć ser, zlepić dokładnie brzegi tworząc długi wałek. Wałek zwinąć na kształt ślimaka.[u mnie z każdej części zrobiony długi wałek,na środku zawiązany węzełek ,końcówki wałka owinięte dookoła

Moje domowe kucharzenie
Zapiekane bułki z farszem 218

idealne zarówno na śniadanie,obiad, jak i kolację. Zapraszamy zatem do gotowania. Czas przygotowania: 40 minut Ilość porcji: 4 Składniki: 4 bułki ( ja użyłam dwóch zwykłych i dwóch razowych) 4 jajka 3 parówki Cebula 2 pomidory 200gram żółtego sera (może być gouda) Pęczek szczypiorku Masło Nastawiamy wodę na jajka i gotujemy je na twardo. Następnie bierzemy się za bułki, przekrajamy(...)czasie gotujemy wodę i sparzamy pomidory wrzątkiem. Obieramy ze skórki oraz kroimy w kostkę. Jajka obieramy i również kroimy w kostkę. Następnie napełniamy nasze bułki: jajkiem, pomidorem i parówką z cebulą. Ser trzemy na tarce i posypujemy z wierzchu bułki. Wstawiamy do piekarnika na termoobieg na 200 stopni C na 10-15 minut. W tym czasie kroimy szczypiorek. Bułki wyjmujemy

Kolizje Smaków
Bundz z żurawiną 180

wykonaniu smakuje bardzo dobrze.Składniki:bundzkonfitura z żurawinyjajko i bułka tarta do przygotowania panierkiSposób przyrządzenia:Ser dzielimy na mniejsze kawałki, a następnie maczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Takiego "kotlecika" z sera smażymy na rozgrzanym oleju, na małym ogniu, by ser zdążył się rozgrzać zanim panierka się przysmaży.Bundz najlepiej spożyć na ciepło, podając go z konfiturą z żurawiny

upichcic
Ser żółty panierowany 150

dziś chciałabym się z wami pożegnać na jakiś czas właśnie tą szybką i pyszną przekąską dla smakoszy...Szybkie i bardzo proste do przygotowania, potrzebne nam jedynie:  ser żółty najlepiej okrągły bułka tarta  jajko tłuszcz do smażenia ser kroimy na plastry, obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju...po usmażeniu kładziemy na chwilkę

NaKońcuJęzyka
KOTLETY JAJECZNE Z SOSEM CHRZANOWYM 132

wyprzedzeniem i przygotować ją dzień wcześniej. SKŁADNIKI  KOTLETY / 6 SZTUK 5 jajek ugotowanych na twardo * 1 surowe jajko 1 łyżka bułki tartej 1 łyżka posiekanego koperku lub/i natki pietruszki 20-50 g tartego twardego sera, np. gouda, parmezan, cheddar  1/3 szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka bulionu/wody lub mleka sól, pieprz DODATKOWO: bułka tarta do obtoczenia, klarowane masło(...)przykryciem do całkowitego ostygnięcia. Przekładamy do miski. Dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki jajka i całość rozgniatamy widelcem. Można krótko rozmiksować w malakserze. Dodajemy surowe jajko, 1 łyżkę bułki tartej, starty ser, posiekany koperek lub natkę oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszamy i formujemy 6 kotletów. Obtaczamy w bułce tartej wymieszanej ze świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Na patelni rozgrzewamy

cool and minty
Śniadaniowa zapiekanka z jajkiem 342

chcemy wykorzystać resztki po np wczorajszym obiedzie. Doskonale sprawdzi się do tego trochę czerstwa bułka - wtedy proponuję posmarować ja, od środka, masłem. Do tak przygotowanej bułki możemy nałożyć wszystko co lubimy: ser żółty, biały, warzywa wędliny czy wcześniej upieczone lub ugotowane mięso. Pole do popisu jest ogromne. Wyglądają takie zapiekaneczki bardzo smakowicie więc doskonale sprawdzą się również jako przystawka(...)szpinaku 2 jajka kilka plastrów szynki W bułce wycinamy górę i wydrążamy jej zawartość. Szpinak dokładnie płuczemy i delikatnie przysmażamy na maśle (można dodać odrobinę śmietany lub sera). Nakładamy go do bułki. Na szpinaku układamy plastry szynki tak aby od góry pozostała przestrzeń ok 2 cm i wbijemy tam jajko. Robimy to bardzo delikatnie tak aby wyszło nam idealne sadzone

sierotka maRysia w kuchni
Burgery z indyka 226

ostrej musztardy mielony kminek słodka mielona papryka 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka ziół do pizzy olej do smażenia Dodatki: 8 bułek hamburgerowych, najlepiej domowych (np. z tego przepisu ), sałata, cebula pokrojona w plastry, plastry pomidora, plastry korniszonów, plastry sera żółtego, np. salami, keczup Do mięsa dodać pozostałe składniki i wyrobić ręką mięso na zwartą masę(...)którą następnie należy podzielić na 8 równych części. Uformować 6 cienkich placków i usmażyć na małym ogniu z obu stron. Bułki lekko podgrzać, przekroić na pół. Na spodach bułek ułożyć sałatę, ser, mięso, cebulę, korniszony, pomidory. Polać keczupem, przyłożyć wierzchnie części bułek i spiąć patyczkami do szaszłyków

Czerwień i błękit
Japoński sposób na pieczywo – paluchy serowe metodą tangzhong +FILM 261

objętości. Przykryjcie je lnianą ściereczką lub folią spożywczą, zostawcie w cieple na 40 minut do godziny. Żółtko ubijcie lekko z dwoma łyżkami mleka, posmarujcie pędzelkiem wyrośnięte już bułki, posypcie je startym serem i pietruszką. Pieczemy bułki 14-16 minut, w piekarniku nagrzanym wcześniej na 180°C. Po upieczeniu koniecznie dajcie im ostygnąć na kratce, żeby odparowały – zostaną pysznie chrupiące(...)płynnego mleka=20ml wody). Ja kupuję odtłuszczone mleko w proszku z Mlekowity, w opakowaniu o wadze 250g. Nie używam go do niczego innego, jak tylko przy pieczeniu chleba bądź bułek. SKŁADNIKI TANGZHONG 25g mąki chlebowej 125g wody SKŁADNIKI 65g ciepłej wody 1 jajko M 75g tangzhong 1 łyżeczka soli 2 łyżki cukru 195g mąki chlebowej 3/4 szklanki + 1 łyżka stołowa

Karo in the Kitchen
Kotlety mielone z serem korycińskim 237

mięsa mielonego  1 cebula  1 ząbek czosnku  1 czerstwa bułka  1 szkl.bulionu  2 jaja  sól, pieprz  wegeta  Ser koryciński Czesławy Zarzeckiej Bułkę namoczyć w bulionie.Do mięsa wbić jajka, dodać do smaku przyprawy,drobno pokrojoną cebulę,czosnek,odciśniętą bułkę, i wszystko wymieszać.Mięso podzielić części, każdą rozpłaszczyć, na środek dać kawałek sera, uformować

Moje domowe kucharzenie
Burgery z cukinii i ricotty 113

Zdrowo i smacznie Składniki 2 cukinie (ok. 50 dag) 20 dag ricotty 10 dag bułki tartej 2 jajka 2 łyżki marynowanych oliwek bez pestek 2 cebule dymki papryczka chili 4 łyżki oliwy z oliwek łyżka soku z cytryny łyżeczka skórki otartej z cytryny 3 łyżki posiekanej natki pietruszki sól świeżo zmielony czarny pieprz Przygotowanie   Cukinie umyłem , osuszyłem , odciąłem końce(...)kostkę. Dymkę oczyściłem opłukałem , posiekałem razem ze szczypiorem. Chili umyłem , usunąłem nasiona i posiekałem razem z osączonymi z zalewy oliwkami. Rozdrobnione warzywa włożyłem do miski , dodałem pokruszony ser , żółtka, bułkę tartą i posiekaną natkę. Doprawiłem solą i pieprzem. Masę warzywną starannie wymieszałem i na koniec połączyłem z ubitym na sztywno białkami. Uformowałem małe placuszki. Na patelni rozgrzałem olej. Włożyłem burgery

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania