Szybki i prosty pomysł na jajko inaczej. Ciepła i chrupiąca bułka, a w środku zapieczone jajko z szynką i serem - to musi być smaczne...Składniki na 4 sztuki:4 bułki kajzerki wieloziarniste lub zwykłe4 jajka4 plastry szynki np. parmeńskiej4 plastry żółtego serasól, pieprzświeża bazylia(...)szczypiorekPiekarnik nastawić na 190 stopni C. Z bułek odkroić wierzch i ostrożnie wydrążyć środek, uważając aby nie przebić spodu. Ułożyć je na blaszce. Na dnie każdej bułki ułożyć plaster szynki i plaster sera, a na wierzch wbić delikatnie jajko i posypać je świeżo mielonym pieprzem i solą. Ostrożnie przenieść bułki do piekarnika i zapiekać około 15-20 minut, w zależności
wyzwania kuchennezasmakują wszystkim i nigdy na talerzu nie będzie nudy. Ogromnym plusem tej bułki jest fakt, że możemy składniki łączyć dowolnie. Wszystko zależy od naszych upodobań. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na kanapki na ciepło . Składniki: 1 sztuka chleb typu panini 50 g szynki 60 g sera żółtego 1 pomidor 10 g rukoli Sposób przygotowania: Chlebki typu panini przekrawamy wzdłuż(...)kroimy w plastry, a rukolę myjemy pod bieżącą wodą i odstawiamy do odcedzenia wody. Następnie na dolnej połowie bułki układamy kolejno połowę sera, szynkę, plastry pomidora, rukolę oraz pozostałą część sera. Przykrywamy drugą połową bułki. Gotową bułkę następnie wkładamy do rozgrzanego opiekacza na około 7-10 minut. Artykuł Panini pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnePyszne bułki z serem feta, salami, papryką, koperkiem... znikają momentalnie. Robimy ciasto drożdżowe jak na chleb: 1 kg mąki, 50 g drożdży, 2 szkl. ciepłej wody, 1 łyżka soli, 1 łyżka cukru wg przepisu na chleb -kliknij tu ... zwykły-chleb Gdy ciasto będzie(...)wyrastać przygotowujemy ser i inne dodatki, takie jak widać na zdjęciu. Jak ciasto wyrośnie lekko je zagniatamy i wałkujemy na grubość około 1 cm. -- Potem wycinamy krążki, które będziemy faszerować. -- Przed nałożeniem dodatków, każdy wycięty kawałek jeszcze trochę wałkujemy i wówczas układamy sery, paprykę, salami i posypujemy koperkiem, który dodaje jeszcze smaku. Następnie zawijamy i wykładamy bułki na blachę
chleba naszegoŚwieże bułeczki na śniadanie smakują zawsze. Na bułce plaster sera żółtego czy wędliny i uczta gotowa. Zapraszam gorąco na mięciutkie i puszyste bułeczki. Bułki z semoliny ze słonecznikiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePost Panierowany camembert z żurawiną pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne PrzebojeSkładniki : miks sałat kiść pomidorów koktajlowych opakowanie oliwek 2 piersi z kurczaka przyprawa Gyros do kurczaka 30 dkg sera Raclette jajko bułka tarta żurawina Sos: sos francuski 2 łyżki oliwy 2 łyżki wody Przygotowanie: Pierś z kurczaka kroimy na drobne kawałki i przyprawiamy przyprawą Gyros, smażymy na patelni. Sos Francuski rozrabiamy z 2 łyżkami wody(...)kroimy pomidorki. Do miksu sałat dodajemy oliwki i pomidorki koktajlowe oraz usmażone piersi z kurczaka. Sos wlewamy do całości. Ser kroimy na kilka plasterków moczymy w jajku i bułce tartej i smażywmy na patelni. Tak usamżone kawałki sera układamy wokół sałtaki. Kładzimemy na każdym kawałku sera trochę żurawiny. Smacznego
Lili w kuchniroku jak tylko najdzie nas ochota na nie. Przepis na krokiety z pieczarkami jest prosty, do ich przygotowania wystarczą usmażone naleśniki, farsz z pieczarek i cebuli, żółty ser, tarta bułka i jajka, no i zostaje jeszcze smażenie. Dla większości jednak krokiety z grzybami często kojarzą się z Wigilią. Przepis na wigilijne krokiety z kapustą i grzybami jest na blogu(...)gorącym oleju z obu stron. Studzimy. Na każdym przestudzonym naleśniku układamy duży plaster żółtego sera, rozsmarowujemy czubatą łyżkę farszu z pieczarek, zostawiamy wolne boki, zawijamy naleśniki z obu stron na zakładkę i zwijamy w rulon. Gotowe krokiety panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażymy na złoto na oleju. Podajemy jako samodzielne danie np. czerwonego barszczu. Możemy je przekroić
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięheight: 1em;" /> Składniki : 4 czerstwe bułki z dnia poprzedniego kawałek wędzonego boczku 4 jajka pęczek szczypiorku -nie duży sól , pieprz do smaku łyżka masła plaster żółtego sera Z bułek ścinamy czubki , wyjmujemy część miąższu ze środka , tak aby zmieściło się nam jajo . Następnie , wbijamy surowe jajko , solimy , pieprzymy , posypujemy siekanym boczkiem . Układamy na blaszce do pieczenia wysmarowanej łyżką masła . Ścięte
Ogrodnik w podróżywyciśnięty z połowy limonki · skórka otarta z połowy limonki Dodatkowo: · bułki do hamburgerów · 4 plastry sera żółtego · pomidor · sałata lodowa · rukola(...)każdej strony (w zależności od tego jak wysmażone mięso lubimy). Bułki przekroić na połówki, na dolnej części położyć plaster sera. Opiec w piekarniku w 200 stopniach, aż ser się roztopi i bułki się zarumienią. Bułki należy pilnować ponieważ szybko mogę się spalić. Przygotować sos z podanych składników. Dolną połówkę bułki posmarować sosem, położyć burgera, ułożyć przygotowane warzywa. Przykryć drugą połówką
Mania Gotowaniapodaje z czym kto ma pod ręką. Świetnie współgrają z serami, orzechami czy miodowym sosem. Dziś wybrałam szybką przekąskę na słono. Nic szczególnego, bo tylko wczorajsza bułka (nic się nie marnuje), ser żółty, figi, szynka parmeńska pokrojona na julienne, trochę tymianku cytrynowego, a na koniec parę kropel miodu i oliwy extra vergine Delicato Monini. Mówię Wam, niebo w gębie! Musicie(...)koniecznie spróbować!! Wytrawna bruschetta ze swieżymi figami i serem Składniki na 2 osoby: 8 kromeczek bułki paryskiej 2 dojrzałe figi 8 plasterków sera żółtego 2 plasterki szynki parmeńskiej Świeży tymianek i lawenda Miód akacjowy i oliwa extra vergine Delicato Monini Zaczynamy od pokrojenia szynki na cienkie paseczki i podsmażenia jej na patelni z odrobiną oliwy extra vergine Delicato Monini
Mia Cucina SofietaWstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez 25 min. Po tym czasie przekręcamy burgery na drugą stronę i pieczemy jeszcze 10 minut. Bułki kroimy na pół, każdą połówkę posypujemy tartym serem grana padano lub parmezanem i wkładamy do piekarnika na kilka minut aby się zagrzały. W tym czasie przygotowujemy sos : czosnek wyciśnięty z łupin(...)paprykę obraną ze skórki, listki tymianku, sól, pieprz oraz majonez blendujemy na gładki sos. Na dolnej części bułki rozsmarowujemy sos, na nim układamy kolejno: roszponkę, cebulę, pomidora, ser, burgera, ketchup, górną część bułki. Smacznego
DefinicjaSmakuźródło - Nigella gryzie (z moim zmianami) Klopsiki: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 jajko 2 łyżki tartego sera (daję taki gatunek, jaki mam akurat w domu) 1 ząbek czosnku przeciśniętego przez praskę 1 łyżeczka suszonego oregano 3 płaskie łyżki bułki tartej sól, pieprz Sos: 1 cebula 1 ząbek czosnku przeciśniętego przez praskę 1 łyżeczka suszonego oregano(...)łyżki oleju 800 g (2 puszki) pomidorów pokrojonych bez skórki 1/3 szkl. mleka szczypta cukru sól pieprz Klopsiki: Mięso przełożyć do miski, dodać jajko, czosnek, oregano, tarty ser i bułkę tartą. Wyrobić wszystko rekami, żeby składniki dobrze się połączyły. Doprawić solą i pieprzem. Maczając dłonie w miseczce z zimną wodą formować z mięsa kulki wielkości trochę większej od orzecha włoskiego
Posadzone i zjedzoneminut, do momentu aż zgęstnieje. Gotowe! :) Pulpety z mozzarellą: 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 1 rozbełtane jajko 3/4 szklanki śmietanki kremówki (30%) 1/2 szklanki bułki tartej 1/2 szklanki startego sera pecorino, grana padano lub parmezanu 1 duży ząbek czosnku 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki 1 łyżeczka włoskich ziół (lub przyprawy do kuchni włoskiej) ok. 50 g sera mozzarella(...)ręką, więc użyłam sera żółtego. Mi wystarczyło 50 g, ale możecie użyć go więcej, według uznania. :) Do większej miski wrzucamy mielone mięso, rozbełtane jajko, nasiąkniętą śmietanką bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek, starty ser, wszystkie przyprawy i zioła oraz sól i pieprz. Dokładnie mieszamy całość dłońmi do połączenia się składników. Następnie bierzemy do ręki mięso wielkości mandarynki, rozpłaszczamy
Cooking Monsterminut. Gorąca para z brokuła sprawi, że brokuł nam jeszcze zmięknie. Ugotowanego brokuła przełożyć na deskę i pokroić. Przełożyć do misy. Do ostudzonego dodać jaja, bułkę tartę, ser mozzarella oraz szczyptę soli i chilli. Wymieszać wszystko dokładnie ręką. Można dodać odrobinę więcej bułki, jeśli masa nie będzie się łączyć ze sobą. Rozgrzać patelnie (ja lubię smażyć na patelni teflonowej
Moja Delicjabułki 10 dkg boczku wędzonego- bez skóry 4 duże pieczarki 1 cebula 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 10 dkg fasolki szparagowej 1 płaska łyżeczka czubrycy Bella-Bis 1 płaska łyżeczka jarzynki lux Bella-Bis 3 jajka pieprz i sól do smaku 1 ząbek czosnku 1 łyżka oleju czosnkowego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 5 dkg drobno startego sera żółtego(...)wierzch i wydrążamy środek. Farsze mieszamy wraz z boczkiem i cebulką i nakładamy do środka, mocno dociskając. Na wierzch wbijamy jajko, delikatnie posypujemy solą i pieprzem oraz startym serem. Przygotowane bułki zapiekamy w nagrzanym do 170 st C piekarniku na ok 15 minut- długość pieczenia zależy od tego, jakie jajka lubimy najbardziej: lekko czy bardziej ścięte. Gotowe posypujemy resztą natki
Kuchnia w czekoladzie