Idealne bułeczki do popołudniowej kawy lub na śniadanie :) pulchne i miękkie a dzięki wiśniom soczyste ....polecam bo są łatwe do zrobienia :) Składniki na 22 sztuki : - 500g
Wypieki ReneZa dwa dni urodziny Zuzi i zaczynam popadać w lekką panikę. Nie dość, że nadal nie do końca wiem, jaki … Czytaj dalej →
brunetkawkuchniznajomi, kiedy nie mamy nic na kolacje... sałatka zawsze rozwiązuje takie problemy :) Potrzebujemy: paczkę mix'u sałat opakowanie pomidorków cherry 1 mała czerwona cebula sos sałatkowy francuski 2 sery camembert bułka tarta 1 jajko 1 łyżka żurawiny lub ewentualnie 1 łyżka miodu oliwa z oliwek olej do smażenia Do dużej miski wrzucamy opakowanie mix'u sałat. Pomidorki kroimy na połówki(...)cebulę kroimy w piórka i również wrzucamy do miski. Teraz smażymy ser. Ser kroimy na ćwiartki, panierujemy w jajku i w bułce tartej. Serki muszą być porządnie pokryte bułką tartą. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy kawałki sera na złoto. Zajmuje to około 2 minut. Zdejmujemy z patelni na papier aby odsączyć tłuszcz. Jeszcze ciepły ser wrzucamy do miski
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/sera żółtego Sposób przygotowania : Cebulę smażymy na oleju, dodajemy tymianek i liście laurowe. Następnie dolewamy bulion i wino, gotujemy przez około 25-30 min. Kromki bułki obkładamy serem i kroimy w kostkę. Wkładamy do piekarnika nagrznego na 180 stopni, aż będą chrupiące. Zupę podajemy bezpośrednio po przygotowaniu z grznkami i tymiankiem... Smacznego
Gosia gotujeIlość porcji: 4 Składniki: 1 brokuł świeży lub mrożony, 1 opakowanie Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr, 50 g startego żółtego sera, 50 g bułki tartej, 200 ml śmietany 36%, 100 ml wody. Przygotowanie: W rondlu dokładnie wymieszaj odpowiadający za intensywnie serowy smak dania F ix Spaghetti(...)grudek. Sos zagotuj . Wrzuć do niego umyte i podzielone na różyczki brokuły. Brokuły z sosem przełóż do żaroodpornego naczynia . Tarty żółty ser pomieszaj z bułką tartą i tak p rzygotowaną „kruszonką” posyp brokuły. W staw do piekarnika nagrzanego do 200 °C i piecz 25 minut. Podawaj
SzczyptaSmaQbułki tartej -5 dkg masła -5 dkg żółtego sera ( najlepiej cheddar ) -4 łyżki posiekanej natki pietruszki -łyżka posiekanego koperku -ząbek czosnku -sól, pieprz Rybę dzielimy na części. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na drobnych oczkach ścieramy ser. Pietruszkę, koper i czosnek kroimy na drobno. Mieszamy bułkę tartą,ser, koperek, pietruszkę i czosnek. Dolewamy stopione i przestudzone masło i mieszamy. Jeśli panierka
Maminek kulinarnywrzucić do blendera. Zmiksować i podawać na krakersikach Czas wykonania : 5 minut 2. Mini hamburgery Co potrzebujesz: gotowe bułki do hamburgerów i mięso, ser żółty, sałata, ketchup Wykonanie : Bułkę, mięso i ser wycinać kieliszkiem do wina. Złożyć hamburgery i zapiec około 5 minut w piekarniku Czas wykonania: 10-15 minut 3. Kiełbaski w cieście francuskim Co potrzebujesz: rolka ciasta francuskiego
Tradycyjna Kuchniaodrobiną tartego, długo dojrzewającego sera. Po prostu pychotka :)Potrzebne nam:- 500 g mielonego mięsa wieprzowego- duża cebula- jajko- czerstwa bułka lub pieczywo tostowe- mleko do namoczenia bułki- 50 g tartego sera długo dojrzewającego- sól, pieprz, rozmaryn, tymianek, czosnek w pudrze, słodka papryka i 2 kostki przyprawy o smaku smażonej cebulki- olej do smażenia- bułka tarta Przygotowanie: Cebulę(...)Bułkę namoczyć w mleku. Mięso przyprawić ziołami, papryką, czosnkiem, solą i pieprzem, przyprawę w kostkach rozgnieść i wszystko wymieszać z mięsem. Do mięsnej masy dodać surowe jajko, cebulę, ser i odciśniętą bułkę. Mięsną masę dobrze wyrobić. Uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu na rumiano. Podawać z ziemniaczkami posypanymi koperkiem i z papryką z zalewy
W poszukiwaniu inspiracjinich kładziemy pieczarki, resztę pieczarek mieszamy z mięsem i układamy na pozostałych bułkach. Posypujemy startym serem.Zapiekamy w piekarniku w temp. 190 st C do czasu, aż ser się stopi, a bułki podpieką.Podajemy z ulubionym sosem.Smacznego
chwile dla mniemożna zrobić inaczej niż tylko kanapki z dodatkami. Wystarczy trochę chęci i wyobraźni i już mamy pyszne bułeczki. DRUGA SPRAWA POD PRZEPISEM Bułkowe beczułki 3 bułki kajzerki 1/2 pomidora 2 plasterki sera gouda 1 plasterek szynki 2 jajka sól, pieprz szczypiorek Bułki przekroić u góry, wydrążyć z nich zawartość. Do każdej bułki dać pokrojone w mniejsze kawałki pomidor(...)ser żółty, szynkę, przyprawić solą i pieprzem. Wbić jajka do miseczki, rozmącić i wylać do bułek, posypać poszatkowanym szczypiorkiem. Zapiekać w 180 st. przez ok. 15 minut bułki i odcięte góry bułek. Spożywać ciepłe. Zapewne dużo osób zauważyło, że liczba odsłon bloga jest już sześciocyfrowa :) Cieszę się bardzo, bo to Wasza zasługa. Ta chwila miała miejsce w piątek
Gotuję Testujęsery typu camembert (np. Turek 120 g) 1 jajko bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia WYKONANIE Jajko roztrzepać w misce lub głębokim talerzu. Do kolejnego wsypać bułkę tartą. Sery obtoczyć najpierw w jajku, a następnie w tartej bułce (jeżeli panierka wyjdzie cienka można obtoczyć w podwójnej panierce). Na patelnię wlać olej (tak żeby zakrył dno) i podgrzać, następnie ułożyć
Passions hobbies lifeŻoną Mą na sobotni obiad drugą część mojej lazanii . Nie było mowy, by bąbel zjadł, więc z góry przekonany o porażce zrobiłem mu na szybko hamburgera. Czego użyłem? -bułka pszenna -ser żółty -pomidor bez skóry -ogórek zielony bez skóry -filecik z kurczaka -białko jajka -starte pieczywo domowe -liść sałaty; możecie sobie darować, ładnie tylko na zdjęciu wygląda; młody(...)białku ze śmietaną i znowu w pieczywie. Smażymy z każdej stronie bez tłuszczu (na patelni nieceramicznej z tłuszczem), po 2-3 minuty z każdej strony. Bułkę przekrawamy, posypujemy od środka każdą połówkę serem, na spodniej umieszczamy nasz podsmażony filecik i wkładamy do piekarnika na termoobieg, na 5 minut w temperaturze 180 stopni. Górną połówkę bułki i mięso smarujemy sosem, wykładamy
BaRepaskotlety mielone i z doświadczenia mogę powiedzieć, że najlepiej podawać je z sosem, wtedy smakują wręcz wybornie Składniki na kotlety: szklanka suchej kaszy gryczanej 150g sera koziego 1 jajko 4 łyżki bułki tartej 3 ząbki czosnku garść świeżej natki pietruszki, lub innej zieleniny sól, pieprz do smaku Przygotowanie(...)kotletów: Kaszę gotujemy wg. wskazówek na opakowaniu, studzimy. Połowę kaszy rozdrabniamy blenderem na gładką masę. W misce łączymy ze sobą wszystkie składniki, tj. kaszę ( rozdrobnioną i pozostałą ), jajko, ser kozi, bułkę tartą, pietruszkę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Formujemy kotlety, odkładamy na bok i po uformowaniu wszystkich, smażymy na rozgrzanej patelni, z odrobiną oleju, na złoty kolor. Artykuł Kotlety
NiePieprz.plkilka główek czosnku -natka pietruszki dużo -starty parmezan lub pecorino-owczy twardy dojrzewający ser -sól Dodatkowo oliwa z oliwek zawsze EXTRA VERGINE Do miski wsypujemy orientacyjnie szklankę bułki tartej , szklankę utartego sera, pół szklanki siekanej natki pietruszki, czosnek przetarty przez praskę, na te proporcje to około 3 główki, lekko solimy.Są tacy co dodatkowo pieprzą. Ręką mieszamy całą sypką zawartość(...)Karczoch nadziewany to zupełnie inna historia. Środek karczocha należy zjeść przy pomocy widelca... Można polać oliwą i skropic cytrynowym sokiem.Najwspanialej smakuje właśnie to nasze nadzienie z sera bądz serów, z tą bułką i czosnkiem. Dlatego je się samodzielnie to warzywo, bez chleba, bez dodatków. Jest bardzo bardzo dobre, zdrowe. Jeśli ktoś ma uprzedzenia do karczocha, to ten sposób podania
Z Kuchni Do KuchniFajny i smaczny pomysł na wykorzystanie "wczorajszych" bułek. Grzanki z bułek nadziane farszem z wydrążonych bułek oraz pieczarek i kukurydzy, zapiekane z serem. Idealne na kolacje lub jako przekąska imprezowa. Składniki: 4 bułki 1 duża cebula 6 pieczarek 3 łyżki kukurydzy z puszki natka pietruszki 1 jajko 4 łyżeczki masła 4 plasterki sera żółtego sól, pieprz zioła prowansalskie(...)przestygnie wbijamy do niego jajko i dokładnie mieszamy. Gotowym farszem napełniamy wydrążone bułki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 minut. Po tym czasie, na każdej bułce układamy plasterek sera, posypujemy ziołami i wkładamy do piekarnika jeszcze na 5 minut. Podajemy z ketchupem, majonezem lub ulubionym sosem
Kuchnia MagdaLenyPrzykrywamy ostatnim naleśnikiem i delikatnie posypujemy wierzch żółtym serem dla ozdoby. Zanim wstawimy torcik do piekarnika, przygotujemy jeszcze super grzanki z bułeczek, tzw. pampuchów. Mini grzanki: 1 opakowanie bułek "Pampuchów" żółty ser koncentrat pomidorowy Każdą bułkę kroimy na 4 kromki i na każdą kromeczkę kładziemy plasterki żółtego sera i smarujemy koncentratem pomidorowym. Wykładamy na blachę w piekarniku i wkładamy razem
vegetanie