bułki z serem - 3510 przepisów (strona:13/234)

Kasza bulgur jak z innej bajki 197

czarnym granicie. Składniki na nasze kulki bulgurowe -kasza bulgur u mnie  Piątnica -łosoś w pomidorach -pomidor, szczypiorek, sól morska u mnie  Piątnica -jajo -pieprz -szczypiorek -ser żółty -bułka tarta Ugotuj kaszę bulgur, wystudz. Dodaj rybę w pomidorach. Włóż do miski, dodaj surowe jajo. Dodaj szczypiorek, sól morską i suszonego pomidora . Ser żółty pokrojony w paseczki. Wymieszaj dokładnie. Formuj(...)kulki i obtocz je w bułce tartej. Do upieczenia kulek na złoto, użyłam czarnego granitu, uprzednio nagrzanego do 230 stopni- przez pół godziny. Upieczone podałam z jajem sadzonym, jogurtem naturalnym, koperkiem. Dodałam też sera feta. Dla dorosłych dodatkiem niech będą zielone oliwki! Nim wyłożyłam na talerze, dzieciaki już łapsnęły po kilka chrupiących kulek. Starsza córka krzyknęła- mamooooo, to takie inne

Z Kuchni Do Kuchni
Bułki zapiekane z jajkiem 164

gram tartego żółtego sera, sól, pieprz. Krok 1 W bułkach ścinamy wierzch i wydrążamy środek bułki. Krok 2 Szynkę, kroimy w drobną kostkę. Krok 3 Do każdej bułki wkładamy po kolei: ser, szynkę, pomidor, a następnie wbijamy po 1 jajku. Doprawiamy solą i pieprzem. Krok 4 Wkładamy bułki do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (termoobieg) na 20 minut. Smacznego

Coś bym zjadła
DOMOWE HOT DOGI 194

bułki pszenne kształt ,,u" 4 parówki garść poszatkowanej drobno kapusty białej 2 marchewki- poszatkowane 3 gałązki natki pietruszki 1 ogórek typu wąż 2 pomidory 8 plastrów żółtego sera Wykonanie: Bułki podgrzewamy w piekarniku ok 3 minut, po tym czasie wykładamy je serem, ponownie podgrzewamy do rozpuszczenia sera, razem podgrzewamy też parówki. Poszatkowaną kapustę mieszamy z marchewką oraz posiekaną natką pietruszki

Z Majeczką w kuchni
Pasztet z cukinii, Dziewczyna z lilią 261

wielkości żółte lub zielone cukinie (około 3,5 szklanek startej) 1 średnia marchew 1 duża cebula 3 duże ząbki czosnku 1 łyżka masła 4 jajka 2 szklanki bułki tartej* 200 g sera żółtego 3/4 szklanki oleju 1 łyżka tymianku lub np. majeranku, cząbru 2 łyżki sosu sojowego 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej pieprz sól lub jarzynka bez glutaminianu sodu *Ja dałam(...)żółty zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Cebulę i czosnek drobno posiekaj i podduś na maśle. Przestudź. Włącz piekarnik - 180°C. Do startej cukinii dodaj: cebulę, czosnek, marchew, ser żółty, jajka, bułkę tartą/kaszę kukurydzianą, olej, przyprawy i zioła. Wszystko dokładnie wymieszaj (najlepiej rękami). Masę przełóż do keksówki (30cmx12cm). Wstaw do piekarnika i piecz około 1 godziny

Qlinarnie i Qlinarnie
Ser camembert w chrupkiej panierce z żurawiną. 210

Szybka i rewelacyjna przekąska. Miękki ser pleśniowy zamknięty w chrupkiej skorupce. Jako idealny dodatek sprawdzi się borówka lub żurawina. Dla mnie boskie!Składniki: 2 szt sera camembert  1 jajko bułka tarta żurawina, borówka  Wykonanie:Ser panierujemy w jajku i bułce tartej (najlepiej zrobić to 2 razy) i smażymy go na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej

Malinowe Pocałunki
Kotleciki serowe 168

smakują wspaniale, są szybkie w przygotowaniu i fatastyczne w smaku! Nic tylko zajadać. Czas przygotowania: 15 minutIlośc porcji: 8 kotlecikówSkładniki: 400g żółtego sera (np. Gouda) 2 jajka bułka tarta olej Żółty ser tniemy w plastry  centymetrowej grubości. Na każdym z plastrów wykonujemy delikatne zygzaki widelcem, by panierka dokładniej przywarła. Ser maczamy w jajku i bułce tertej, po czym ponownie

Kolizje Smaków
Ravioli z szpinakiem i grana padano 201

się z szpinakiem.Było smacznie. Składniki: Ciasto 350 g mąka pszenna 1 jajko 3/4 szk ciepłej wody Farsz 200 g szpinak mrożony 2 ząbki czosnku 1 łyżka bułki tartej 50 g ser grana padano Do polania; 1 szt cebula mniejsza 1 łyżka masła 0,5 łyżki startego sera grana padano Przygotowanie: Na stolnicę wysypać mąkę zrobić kopczyk i wbić(...)bazylią oraz wiórkami sera.  Szpinak podsmażyć do odparowania wody dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i odłożyć do wystudzenia. Do zimnego farszu dodać starty na grubych oczkach ser grana padano, bułkę tartą, wymieszać i doprawić solą i pieprzem do smaku. Na patelni zrumienić na maśle drobno pokrojoną cebulkę i a na koniec dodać łyżkę sera i wymieszać

Ala piecze i gotuje
Monte Cristo kanapka na ciepło 236

chyba każdego dzieciaka. Te kanapki robię często na urodzinowe party dzieci. Bułki durum są wtedy idealne. Monte Cristo kanapka Składniki: na 6 kanapek 6 bułek durum, tutaj przepis 6 plastrów gotowanej szynki 6 plastrów żółtego sera 1 jajko 3 łyżki roztopionego masła 100 ml mleka 1 łyżeczka musztary Przekrój bułki na pół. Roztrzep jajko w mleko wraz z masłem(...)dołu na półmisku. Poczekaj kilka minut aż bułki wciągną mieszankę. Małą formę wyłóż papierem do pieczenia. Na dnie ułóż dolne połówki bułek i obłóż je szynką i serem. Przykryj wierzchnią częścią bułki. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 200ºC na 20 minut. Podawaj kanapki gorące z dżemem borówkowym.   The post Monte Cristo kanapka na ciepło appeared first on Blog kulinarny

codojedzenia
Bułki zapiekane z szynką i serem 124

Bułki zapiekane z szynką i serem to pomysł na efektowne śniadanie lub kolację. Rodzinka będzie na pewno mile zaskoczona, ponieważ takie bułeczki nie tylko ładnie się prezentują, ale także świetnie smakują. Kajzerki zapiekane z szynką i serem Ten prze The post Bułki zapiekane z szynką i serem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Smalczykowe kanapki. 191

cebulką i jabłkiem. Pastrami wołowe, najlepiej domowe. Kiełki wyhodowane w domu. Bułka na dzień dobry. Któż z nas nie lubi bułki na śniadanie? Proponuję trochę odetchnąć od sera. Chrupiącą bułkę smarujemy smalczykiem roślinnym z ziołami ogrodowymi , posypujemy świeżym szczypiorkiem i akcentujemy kiszonym ogórkiem oraz czerwonym pieprzem. Zapas energii do lunchu  zapewniony. Do pracy ,szybki sandwich. Między dwiema kromkami chleba

Kulinarny karnet Christophera
Sałatka z mozzarellą 150

Sałatka z mozzarellą Składniki: - olej Kujawski ze smakiem – z pomidorami, czosnkiem i bazylią - 100 g mieszanki sałat - 1 pomidor - ½ papryki czerwonej - 100 g sera feta - 1 kulka sera mozzarella - 1 jajko - bułka tarta - mąka - olej do smażenia Przygotowanie: Do mieszanki sałat dodajemy pokrojonego pomidora, paprykę posiekaną w cienkie paski, i pokrojonego w kostkę ser feta, całość mieszamy z olejem Kujawskim(...)smakiem i odstawiamy na kilka minut do przejścia smaku. W między czasie kroimy w plastry ser mozzarella. Obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i na koniec w bułce tartej. Tak przygotowany ser smażymy na oleju. Po usmażeniu podajemy z przygotowaną sałatką.   Przepis bierze udział w konkursie "Kujawski ze smakiem do sałatek" organizowanym przez ZT Kruszwica SA oraz serwis  ZpierwszegoTloczenia.pl

Kulinarne życie
Rolada chlebowa nafaszerowana serem, wędliną, korniszonami i papryką 186

Znudziły się Wam tradycyjne kanapki? Nie macie ochoty rano iść do sklepu po świeże bułki? Jeżeli tak - to przygotujcie domowe pszenne bułki nadziane żółtym serem, wędliną i warzywami. Świetny pomysł na urozmaicenie śniadania. Co więcej ciasto na bułki możecie przygotować dzień wcześniej. Wiem, że niektórzy mogą się lekko zdziwić, ale cała masa urośnie w lodówce. Poniższe roladki idealnie pasują(...)ciasto UROŚNIE w lodówce!) Podrośnięte ciasto przekroić je na 2 części. Każdą z nich rozwałkować na niezbyt gruby prostokąt. Mniej więcej na środku ciasta ułożyć plasterki sera, wędliny, papryki lub korniszony. Przygotowane bułki zwijać jak roladki. Najlepiej boki lekko skleić i podwinąć, aby podczas pieczenia roladki się nie rozwaliły. Każdą nadzianą bułkę posmarować roztrzepanym jajkiem, a na sam koniec posypać

Ugotować
Hamburger z serem pleśniowym, sosem truskawkowym i kiełkami 198

Waszych ulubionych hamburgerów. Z podanej ilości składników przygotujecie 4 dorodne hamburgery. Składniki: 400g mięsa wołowego (ew. wieprzowego) 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1 ogórek konserwowy 4 bułki 4 plastry boczku wędzonego ser pleśniowy kiełki (rzodkiewki, lucerny lub fasoli) 100g truskawek 1 łyżeczka cukru szczypta pieprzu szczypta cząbru szczypta soli 4 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu woda Przygotowanie : Do zmielonego(...)smaczny sos hamburgerowy. Patelnię wycieramy papierowym ręcznikiem. Przekrojone bułki grillujemy chwilę na patelni. Kotlety posypujemy odrobiną sera pleśniowego i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, aż ser się roztopi. Spód podgrillowanej bułki smarujemy sosem hamburgerowym. Kładziemy kotleta i polewamy go odrobiną sosu truskawkowego. Na sos kładziemy chrupiący boczek i przykrywamy kiełkami. Całość zakrywamy wierzchnią częścią bułki posmarowaną sosem hamburgerowym

Jacob Tastes
Kotlety mielone nadziane serem i botwinką. 161

jeszcze co najmniej jedną mam w zanadrzu. Dziś proponuje klasyczne danie jednak trochę urozmaicone. Składniki; 60 dag mięsa mielonego wołowo wieprzowego 1 jajko 1 cebula 1 czerstwa bułka 1 opakowanie sera gouda w plastrach MOŃKI (15 dag) 2 pęczki botwinki (bez buraków - same łodygi z liśćmi ) 3 ząbki czosnku sól, pieprz, pieprz ziołowy, słodka papryka 2 łyżki posiekanego koperku(...)jaką ma ser. Porcje botwinki zawijamy w  plaster sera  tworząc rulonik który dokładnie oblepiamy mięsem mielonym tworząc podłużny kotlet. Na samym końcu obtaczamy w bułce tartej. (możemy użyć dwa plastry sera do jednego kotleta wtedy ser będzie bardziej wyczuwalny) Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju aż mięso będzie miękkie. Kotlety są dość duże więc ja proponuje po lekkim obsmażeniu

Radość kipiąca uśmiechem.
Domowe mini burgery z grilla 195

łyżeczki soku z limonki, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, suszona papryczka chili świeżo mielona do smaku, ponadto po 10 plasterków: pomidora, cukinii (najlepsza podłużna młoda o średnicy bułek), białej cebuli, sera mozzarella, oraz: sos chili, rukola, olej rzepakowy Rapso, sól, pieprz, mąka do podsypania bułek. Przygotowanie:   Bułki: Drożdże mieszamy z wodą, cukrem i 100 g maki. Odstawiamy(...)pół i krótko podpiekamy płaską str. na grillu. Dolną część bułki smarujemy sosem chili (jeśli chcemy łagodniejszą wersję nie dodajemy go) nakładamy rukolę, burgera, ser mozzarella i grillowane warzywa i  przykrywamy górną częścią bułki. Burgery możemy od góry przebić wykałaczką. Rada: żeby mięso łatwo formułować wystarczy zwilżyć dłonie wodą. Jeśli nie masz czasu na bułek pieczenie, to wystarczy

Moniki Smakołyki