bułki z serem - 3510 przepisów (strona:12/234)

Kotlety jajeczne 327

względu na moją córkę. Kotlety podałam z lekką sałatką z kalafiora , która idealnie się wkomponowała. Składniki: 7 ugotowanych na twardo jajek 2 surowe jajka 3 łyżki startego żółtego sera 3 łyżki bułki tartej 1 cebula sól pieprz mąka kukurydziana do panierowania tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na łyżce oleju. Ugotowane ostudzone jajka ścieramy na tarce(...)warzywnej. Dodajemy surowe jajka, starty żółty ser, ostudzoną cebulę, bułkę tartą, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.  Formujemy małe kotleciki, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano

na moim stole...
Kotlety z indyka z pieczarkami i parmezanem . 135

przypraw od firmy Eco Blik  , zdrowych i ekologicznych . Zapraszam :)   Składniki : 500 g mięsa mielonego z indyka 3 jaka 1/2 szklanki startego parmezanu lub żółtego sera 4 pieczarki duże 4 ,5 łyżek bułki tartej 100 ml wody  sól morska do smaku  1 łyżeczka pieprzu zielonego  Eco Blik   1i 1/2  łyżeczki czosnku  Eco Blik(...)miski przekładamy zmielone mięso z indyka. Pieczarki i cebulę obieramy i myjemy , ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach . Do mięsa wbijamy jajka , dodajemy wodę 4,5 łyżek bułki tartej , ser żółty lub parmezan  , i przyprawy , dobrze wyrabiamy masę mięsną . Ręce maczamy w wodzie i formujemy kotlety , następnie obtaczamy je w bułce tartej . Smażymy na rozgrzanym oleju z obydwu

Sama słodycz i szczypta chili
Łatwy burger wołowy z serem i pieczarkami / Easy beef, mushroom and cheese burger 170

większości w niezdrowych fast foodach… A tak łatwo zrobić je samemu w domu! Przedstawiam dziś bardzo łatwy przepis na soczyste burgery wołowe z serem, podrumienionymi pieczarkami z cebulką, które przypadną do gustu każdemu. Bułki można kupić już gotowe, więc przygotowanie ich trwa dosłownie kilkanaście minut. Polecam! Scroll down for recipe in English Łatwy burger wołowy z serem i pieczarkami(...)plasterki 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 450 g mielonej wołowiny 1 jajko 2 łyżeczki sosu Worcestershire 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu 4 plastry ulubionego sera 4 bułki do hamburgerów, przekrojonych na pół i podsmażonych od wewnątrz na patelni grillowej sałata do podania majonez, opcjonalnie keczup, opcjonalnie Przygotowanie: W dużej patelni rozgrzej na średnim ogniu masło, dodaj

karmelowy
DOMOWE BURGERY Z CUKINIĄ 156

też o sporej ilości warzyw. DOMOWE BURGERY Z CUKINIĄ (porcje: 2; przygotowanie: 30 minut; ) 350 g mięsa mielonego (u mnie wołowo-wieprzowe) sól, pieprz do smaku 4 plastry sera 2 bułki pełnoziarniste 1 łyżka majonezu 2 łyżki serka kremowego 8 plastrów cukinii 1/2 czerwonej cebuli 1/2 pomidora 2 małe garści sałaty 4 rzodkiewki tłuszcz do smażenia Mięso mieszam(...)solą i pieprzem, formuję burgery. Na patelni rozgrzewam tłuszcz, smażę burgery z obu stron, aż zbrązowieją, a na gorące kładę ser. Przykrywam folią aluminiową, aby ser roztopił się pod wpływem wysokiej temperatury. Bułki podpiekam w piekarniku przez kilka minut. Mają być ciepłe i chrupiące. Cebulę kroję w piórka, szkle na tłuszczu wraz z plastrami cukinii. Bułki rozkrawam na pół, smaruję

W kuchni Karmel-itki
Wytrawne tartaletki z karmelizowaną cebulą 189

mąki pszennej odrobina wody 1/2 łyżeczki soli FARSZ: 4 czerwone cebule 2 łyżeczki cukru trzcinowego 2 łyżki octu winnego białego 4 gałązki świeżego rozmarynu 150 g sera żółtego, np gouda 2 łyżki bułki tartej sól oliwa z oliwek Wykonanie:  Przygotować kruche ciasto: Zimne masło pokroić w drobną kostkę, dodać mąkę, sól, ewentualnie odrobinę wody - zagnieść szybko ciasto. Uformować(...)wyjąć z lodówki, rozwałkować. Wycinać okręci, wykleić ciastem foremki. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 15 minut. Po tym czasie tartaletki wypełnić nadzieniem, posypać startym serem i bułką tartą - zapiec przez 20-25 minut. Polecam też tartę z porem

kolorowotorcikowo
Baklazan zapiekany z pomidorami 139

Składniki2 bakłażany,2 ząbki czosnku,4 dojrzałe pomidory,Pół słoiczka kaparów,Pół pęczka pietruszki,100g startego sera,4 łyżki bułki tartejOlej z oliwek,Sól, pieprzPrzygotowanieBakłażana wrzucamy do gotującej się wody  na 10-15 min (gotujemy do miękkości)Odcedzamy i pozostawiamy na chwile do przestudzenia. Kroimy na pół i przy użyciu łyżki wybieramy miąższ z bakłażana ale zostawiamy około(...)miąższu z Skorka. Na rozgrzany tłuszcz dajemy drobno pokrojone Ząbki czosnku oraz pokrojony miąższ z bakłażana wraz z pokrojonymi w Kostkę pomidorami. W misce dajemy nasz ser pokrojone kapary bułkę tarta pietruszkę przyprawy i dodajemy tez nasz przygotowany sos całość mieszamy . Połówki bakłażana wykładamy w naczyniu żaroodpornym. Wypełniamy je naszą masa i wkładamy do nagrzanego piekarnika

cookpl
SAŁATKA Z KURCZAKIEM SZPINAKIEM I ROSZPONKĄ 284

kurczaka curry imbir czosnek granulowany zioła prowansalskie czarny pieprz  sól oliwa z oliwek świeże liście szpinaku roszponka czarne oliwki czerwona cebula świeża czerwona papryka pomidor bułka na grzanki ser feta sos do sałatki (przepis na niego znajdziecie w przepisie na sałatkę z rukoli TU ) Pierś z kurczaka przyprawiłam przyprawami i polałam oliwą. Odstawiłam. Kurczaka usmażyłam na patelni(...)kurczaka. Obranego ze skórki pomidora. Pokroiłam go i wydrążyłam z niego pestki.   Pokrojone czarne oliwki. Plasterki czerwonej cebuli. Paseczki czerwonej papryki. Składniki wymieszałam. Dodałam pokrojone kawałki sera feta. Pokroiłam bułkę  na  grzanki. Podsmażyłam je na patelni. Posypałam ziołami,granulowanym czosnkiem i solą. Skropiłam oliwą z oliwek.   Wsypałam je do sałatki. Pozostało jeszcze polanie całości sosem

potrawyregionalne
Zrazy z karkówki 179

Czas gotowania: 1,5 godziny + marynowanie Składniki 6 plastrów karkówki o grubości 1 cm 2 duże łyżki musztardy 2 ogórki konserwowe mała cebulka połowa papryki 20 g żółtego sera łyżka bułki tartej pół szklanki mąki szklanka bulionu - ewentualnie wody 2 liście laurowe 2 ziela angielskie ząbek czosnku łyżeczka tymianku sól i pieprz wykałaczki olej do smażenia Przepis 1 Karkówkę kroimy(...)miała zbyt dużo przerostów, ponieważ po rozbiciu mogą zrobić się w niej dziury i będzie ciężko zwijać roladki. 3 Następnie przygotowujemy farsz. Ogórki, cebulkę, paprykę i ser żółty kroimy w drobną kostkę. Bułkę tartą dosypujemy do składników i mieszamy - bułka sprawi, że farsz będzie lekko kleił się do mięsa. 4 Na każdy plaster karkówki nakładamy po łyżce/dwóch farszu

Kuchnia Bazylii
Domowe burgery 174

takie hamburgery, ponieważ zostało mi kilka kotletów mielonych z poprzedniego dnia. Były przepyszne, mąż już domaga się powtórki :) Składniki na 4 sztuki: 4 bułki (u mnie orkiszowe) 4 kotlety mielone (u mnie z indyka) 4 plastry sera żółtego 4 liście sałaty 2 pomidory kawałek świeżego ogórka lub ogórki konserwowe ketchup 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku(...)stopniach z termoobiegiem).Po tym czasie przez chwilę podgrzać w piekarniku przekrojone na pół bułki (przed włożeniem do piekarnika posmarować spody ketchupem i położyć po plasterku sera).Gdy bułki i kotlety są już ciepłe, górne części bułek posmarować sosem czosnkowym, na spody nałożyć pozostałe składniki i połączyć obie części. Smacznego

Ze smakiem i z pasją
Grzanki z gruszką, camembertem i miodem 152

takie cienkie. Ja tylko chciałam się popisać, co ja i moja nowa mandolina potrafimy :) Grzanki z gruszką, camembertem i miodem Składniki (dla 2 osób): 2 bułki paluchy 2 łyżki miękkiego masła 1 gruszka 1 ser camembert (mój miał wagę 120 g) garstka orzechów, np. włoskich, laskowych lub mieszanki 2 łyżki miodu Przygotowanie: Bułki przekrój wzdłuż na pół i posmaruj masłem(...)możecie zrobić to ostrym nożem. Usuń z gruszki pestki i ogonek. Ja zostawiłam do zdjęć, ale przed zjedzeniem je usunęłam :) Pokrój camemberta na plasterki i rozłóż na podpieczonej bułce. Na serze rozłóż plasterki gruszki. Grzanki ułóż na blasze i wstaw do piekarnika (nadal ustawionego na górną grzałkę). Piecz aż ser się rozpuści (ok. 3-5 minut).  Orzechy grubo posiekaj

Chilli Czosnek i Oliwa
Burgery z niespodzianką 141

środku kryją smakowitą niespodziankę.  Potrzebujemy: 300 g mielonej wołowiny 1 duży, pieczony burak szczypta posiekanego koperku kilka plasterków ogórka kilka grubych plastrów pomidora 3 bułki pełnoziarniste rukola ziemniaki olej do smażenia śmietana 100g sera pleśniowego domowej roboty ketchup sól, pieprz Przed przygotowaniem burgerów, buraka obieramy i kroimy w niezbyt dużą kostkę. Mieszamy go z drobno posiekanym koperkiem. Solimy(...)naprawdę niezwykłe przygotujecie je w toskańskim stylu wg. Nigelli -> przepis znajdziecie tutaj Gdy burgery będą gotowe wystarczy już tylko złożyć całość. Bułka, rukola, ogórek, pomidor, mięso, trochę sera i znów bułka. Czy można życzyć sobie czegoś więcej? Burgery podawajcie z domowej roboty ketchupem lub prostym sosem który powstanie z wymieszania śmietany i rozgniecionego sera pleśniowego. Świetnie sprawdzą się również

Okolice Palnika
Sałatka z panierowanym camembertem 310

przepyszna sałata z panierowanym serem pleśniowym. Jest on zdecydowanym atutem tego lekkie dania, nadaje mu unikalny smak i ciekawy charakter. Całość zwieńczona jest dodatkiem w postaci żurawiny i kilku kropli oleju lnianego. Pyszności! Ilość porcji: 3 Czas przygotowania: 15 minut Składniki: mieszanka sałat 1/2 puszki zielonego groszku* krążek camemberta z ziołami jajko garść bułki tartej 2 łyżki żurawiny ze słoika(...)gustu i upodobań. Na talerzu układamy sałaty oraz rozsypujemy odsączony zielony groszek. Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy. Ser camembert tniemy na trójkąty. W miseczce roztrzepujemy jajko oraz wysypujemy bułkę tartą. Trójkąty sera obtaczamy w jajku oraz bułce tartej i smażymy na rozgrzanej patelni na złoty kolor. Odsączamy na ręczniku papierowym i ciepłe kładziemy na sałatce. Robimy kilka kropek żurawiny oraz

Kolizje Smaków
CAMEMBERT PANIEROWANY. 203

poprzednim poście kusiłam CAMEMBERTEM Z PIECA. Teraz zapraszam na bardziej znaną, klasyczną wersję tego sera na ciepło. CAMEMBERT PANIEROWANY. /przepis znany/  3 porcje 3 krążki sera camembert 1 duże jajko mąka bułka tarta pieprz cytrynowy olej do smażenia Jajko roztrzepuję, dodając niecałą łyżeczkę pieprzu cytrynowego. Bułkę tartą mieszam z mąką w stosunku(...)mąka powoduje, że panierka lepiej przylega do sera.  Panieruję ser najpierw w jajku, potem mieszance z mąki i bułki tartej, znów w jajku i znów w bułce. Tak przygotowane sery smażę na patelni, jak schabowe, z obydwóch stron na złoty kolor. Osączam delikatnie z tłuszczu papierowym ręczniczkiem i od razu podaję. Najlepiej pasuje żurawina i frytki, których

W kuchni Karmel-itki
Puszyste bułki pszenne bez drożdży – sprawdzony przepis 92

Puszyste bułki pszenne bez drożdży są pachnące, mięciutkie i bardzo pyszne. Nie spodziewałam się, że bułki bez dodatku drożdży mogą być tak smaczne – jak z najlepszej piekarni. Są idealne na śniadanie – posmarowane masłem, z dżemem, serem żółtym albo wędliną. Wykonanie tych bułek wraz z pieczeniem zajmuje tylko około pół godziny i nie nastręcza żadnych trudności. Ten przepis powinien wyjść każdemu(...)pieczenia. Nożem nacinamy bułki na krzyż i posypujemy ziarnami. Blaszkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 C. Pieczemy przez 20 minut w trybie góra-dół. [caption id="attachment_8877" align="aligncenter" width="685"] Puszyste bułki pszenne bez drożdży – sprawdzony przepis[/caption] Zobacz inne przepisy na domowe bułki: Bułki Drożdżowe Z Pieczarkami Bułki Pszenno-Żytnie Z Serem Żółtym I Cebulą Bułki

e-PrzepisyKulinarne
Szparagi wg przepisu Andrzeja Polana 137

Przepis pochodzi czerwcowego wydania magazynu 'Kuchnia'. Zapraszam do przygotowań! Szparagi (dla dwóch osób): 1/2 pęczka zielonych szparagów sól i cukier do smaku 2 jajka, rozbełtane 100 g sera bursztyn, startego 1 łyżka bułki tartej olej do smażenia Aioli cytrynowe: 1 białko 1/2 łyżeczki pikantnej musztardy sok z 1 cytryny skórka z 1/2 cytryny 125 ml oleju rzepakowego sól, pieprz(...)konsystencji. Doprawiamy solą, świeżo mielonym pieprzem. Odstawiamy na bok. 3. Na patelnię wlewamy tyle oleju, żeby pokryły szparagi, rozgrzewamy. W jednej misce umieszczamy rozbełtane jajka, w drugiej tarty ser wymieszany z bułką tartą. Szparagi obtaczamy w jajku, potem w serze i smażymy na złoty kolor w tłuszczu. Odsączamy na ręczniku papierowym, przekładamy na dwa talerze. 4. W garnku zagotowujemy wodę

My Culinary Art

Proponowane wyszukiwania