bułki z serem - 3510 przepisów (strona:26/234)

Pulpety zapiekane w sosie śmietanowym 116

mielonego przyprawa do mięsa mielonego 2 ząbki czosnku 1 bułka zwykła 2 jajka brokuł 2 kostki rosołowe 1,5 dużej gęstej śmietany 2 średnie cebule pieprz  majeranek bułka tarta kula sera mozzarella Sposób Mięso, przyprawę, czosnek, wymoczoną i odsączoną bułkę oraz jaja mieszamy w misce. Pulpety obtaczamy w bułce tartej i podsmażamy je na rozgrzanym oleju. Następnie wykładamy

Kuchenne aromaty
Zapiekanka (fast food) 1035

budkach. Zapiekanka serwowana była w formie długiej, podłużnej bułki z cebulowo-pieczarkowym farszem lekko posypanym tartym serem. Obecnie zapiekanka to rodzaj kanapki z wędliną, pieczarkami, pomidorami na bułce zapiekanej z żółtym serem i podawanej przeważnie z keczupem czy też z innymi sosami. W sklepach też można kupić zapiekanki przygotowywane ze świeżych produktów lub  jako mrożonki  do podgrzania w piekarniku

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kotlety z kaszy jęczmiennej (z pieczarkami) 210

Zapewniam, że taki kotlet podbije ich kubki smakowe! (10 niewielkich sztuk) 120g kaszy jęczmiennej z pieczarkami (1 saszetka) 2 jajka 1 cebula (mała) 1 ząbek czosnku 20g żółtego sera 2 łyżki bułki tartej   sól, pieprz Dodatkowo:  bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia  Kaszę ugotować (na sypko) wg przepisu z opakowania. (Zawartość woreczka wsypać(...)dodatkowe 5 minut.) Kaszę przełożyć do miski i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Dodać jajka, drobno posiekaną cebulę z czosnkiem oraz starty (na średnich oczkach tarki) ser. Całość doprawić do smaku, wymieszać i połączyć z bułką tartą (aby masa nie rozpadała się). Z masy formować (delikatnie) niewielkie (okrągłe) kotlety, które następnie należy obtoczyć w bułce tartej. Smażyć (na rozgrzanym oleju

Di gotuje
Sałatka z szynką szwarcwaldzką i panierowanym serem camembert 323

cytryny. Za pomocą ubijaczki lub widelca łączymy ze sobą składniki, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem.PRZYGOTOWANIE sałatki:W pierwszej kolejności panierujemy pokrojony w plastry ser camembert w jajku i bułce tartej. Zalecam podwójna panierkę. Ser smażymy na oleju z obu stron, aż nabierze złocistego koloru. Usmażony układamy na ręczniku papierowym. Następnie delikatnie podsmażamy na oliwie szynkę szwarcwaldzką. Na talerzu

kulinarnyJa
Sałatka z panierowanym serem halloumi 101

Sałatka z panierowanym serem halloumi z sosem czosnkowym to idealny pomysł na sycącą i pożywną kolację. Przygotowanie jej zajmuje kilka chwil, a smak jest niezwykle oryginalny. Panierowany, gorący ser w połączeniu z kremowym sosem czosnkowym zachwyci Twoich domowników. Przepis na Prosty makaron z pomidorkami Składniki mix sałat- opakowanie ser halloumi- 225 g jajko- 1 sztuka bułka tarta- 3 łyżki sól(...)łyżka Sałatka z panierowanym serem halloumi – sposób przygotowania Na początku przygotuj dip czosnkowy, którym polejesz sałatkę. Do miseczki wyciśnij przez praskę 1 ząbek czosnku, dodaj szczyptę soli i zioła prowansalskie. Dodaj jogurt naturalny oraz majonez i dokładnie wymieszaj. Ser halloumi pokrój w kostkę i obtocz w jajku rozmieszanym z pieprzem, a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzej olej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bułka drożdżowa zapiekana z serem i boczkiem 165

Składniki (na 2 osoby): 2 okrągłe bułki drożdżowe 250g boczku surowego pokrojonego w kostkę serek kanapkowy pieprz/sól/curry/zioła prowansalskie 2 garści żółtego sera tartego olej do podsmażenia boczku (u mnie olej kokosowy) Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Boczek smażymy na patelni na ładny(...)brązowy kolor Bułkę przekroić na pół i obie połówki posmarować serkiem kanapkowym, i obsypać przyprawami, wedle uznania. Spód bułki włożyć do kokilki, następnie połówkę boczku i tartego sera, przykryć górną częścią bułki. Wierzch obsypać serkiem. Nasze kokilki włożyć do piekarnika i piec 20-25 minut. Smacznego

Moje pyszne gotowanie
Pieczone jajko w bułce - śniadanie do łóżka nr 2 177

pieczemy około 10 - 15 minut w 180 - 190 stopniach C aż jajko się zetnie. Do środka bułki możemy dodać także inne składniki np. kozi ser. Jajko w bułce

Bon Appetit Małgorzaty
RAMEN BURGER „po polsku” z KONFITURĄ Z CEBULI 298

usmażeniu każdej strony, nie dociskamy ich też łopatką do patelni – te zabiegi pozwolą na uzyskanie soczystych burgerów. Po zdjęciu z patelni na każdego burgera kładziemy plaster sera, aby lekko się roztopił.4. SMAŻENIE BUŁEK (8 min)Ostrożnie wyciągamy makaronowe bułki z naczynia i kładziemy je na dobrze rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju i smażymy na rumiano. Nie ruszamy bułek łopatką(...)patelni i przekładamy na talerz.5. MONTAŻ BURGERA (2 min)Montujemy wg kolejności: połówka makaronowej bułki, solidna porcja chutney z cebuli, garść rukoli, mięso z serem, jajko sadzone, łyżka majonezu i druga połówka bułki.PODANIEOtwieramy szeroko buzie i jemy!OM NOM NOM!Go to top Świeżutki post RAMEN BURGER „po polsku” z KONFITURĄ Z CEBULI na blogu NERDS

Nerds Kitchen
Śmieciuchy 158

składniki* 30 dag pieczarek* 1 papryka czerwona* 1 cebulka czerwona* 25 dag żółtego sera* 20 dag dowolnej wędliny, może być kiełbasa* 2 średnie ogórki konserwowe* 1 pęczek natki pietruszki* inne dowolne składniki np kukurydza konserwowa* bagietki, bułki lub chleb* sól, pieprz ziołowy* ketchupSposób wykonaniaPieczarki obrać, pokroić i podsmażyć na oleju, pod koniec dodać nieco soli i pieprzu. Wędlinę pokroić dość(...)letniego farszu.Farsz można nakładać na połówki bułek, bagietki lub kromeczki chleba.Na bułki nałożyć farsz, a następnie posypać serem.Zapiekać w mikrofalówce aż do rozpuszczenia się sera. Pod zapiekankę koniecznie podłożyć papier do pieczenia wtedy bułka nie zrobi się mokra od spodu!Lepsza lecz dłuższa wersja to zapiekanie w piekarniku, też do rozpuszczenia się sera.Najlepsze z ulubionym ketchupem

Mix smaku
Kluski z serem i brzoskwiniami 118

brzoskwiniami to dla smakoszy takich słodkości uczta dla podniebienia , można go podawać na podwieczorek ale zapewniam że daje uczucie sytości . składniki na 4 porcje 250 g sera białego mielonego szklanka mąki szklanka bułki tartej cukier waniliowy pół szklanki cukru 4 brzoskwinie z puszki 4 łyżki masła przepis przepis Ser dokładnie mieszamy z mąką i cukrem. Z masy wyrabiamy kulki(...)gotującą się wodę i  gotujemy aż wypłyną na powierzchnię. Bułkę tartą mieszamy z cukrem waniliowym i delikatnie rumienimy  na maśle. Tak  przyrumienioną gorącą bułką polewamy gotowe kulki z serem i brzoskwinią. Deser podajemy na ciepło

Smakowite Dania
Pierogi z żółtym serem+ film 151

zaspokoją głód na długie godziny.   Składniki na około 30 pierogów : ciasto 2 szklanki mąki pszennej 1 żółtko szklanka gorącej wody sól farsz 300 g ostrego żółtego sera 2 jajka 2 łyżki bułki tartej pęczek natki pietruszki czarny pieprz sól opcjonalnie roztopione masło do polania pierogów Przepis : Do miski ścieramy na tarce o małych oczkach żółty ser i dodajemy(...)niego bułkę tartą. Natkę pietruszki drobno siekamy i wrzucamy do miski z pozostałymi składnikami, dodajemy jajka i całość doprawiamy szczyptą soli oraz czarnym pieprzem i dokładnie ze sobą łączymy. Do miski wsypujemy przesianą mąkę ze szczyptą soli, dodajemy żółtko, stopniowo wlewamy gorącą wodę i wszystko mieszamy łyżką żeby się nie poparzyć. Zawartość miski przekładamy na stolnicę posypaną mąką i dłońmi

Smakowite Dania
Piersi z kurczaka panierowane w brokułach 163

Wspaniały obiad lub na przyjęcie urodzinowe albo na święta Składniki • 3 piersi z kurczaka małe • 1 brokuł • 1 jako • 150 g sera żółtego • 2 łyżki tartej bułki • sól • pieprz • 1 łyżeczka masła • olej do smażenia  1. Piersi z kurczaka(...)przyprawić solą pieprzem odłożyć na kilka godzin do lodówki 2. Brokuł podzielić na różyczki ugotować w posolonej wodzie,odcedzić  wymieszać z masłem i ostudzić Dodać jajko bułkę tartą i starty ser doprawić  solą pieprzem wymieszać wszystko razem by powstała masa podobna jak na mielone 3. Piersi obłożyć powstałą masa (nie jest to proste ale warto się troszkę pomęczyć

W królestwie smaków Beaty
Jajka zapiekane w bułce 134

Prosta, tania kolacja, czyli tak zwana bułka po studencku :)~ Bułka zapiekana z jajkami, szynką serem żółtym i szczypiorkiem ~Składniki:duża bułka2(...)jajkaszynkaser żółtyszczypiorekprzyprawy: sól, pieprz, czosnekBułkę przecinamy w 1/3 wysokości i ugniatamy środek, tak, aby powstał mały koszyczek. Do środka wkładamy plasterki szynki, wbijamy jajka, posypujemy przyprawami, startym serem i szczypiorkiem. Składamy bułkę w całość, owijamy w sreberko i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180* na około 30-40 minut (aż zetnie się białko). Podajemy samą lub z dowolnym sosem

Kuchenny Skrawek Nieba
Kalafior gotowany i zapiekany pod gęstym, serowym beszamelem 215

minut, następnie dokładnie odcedzamy go na sicie. Powinien być odczuwalnie twardszy niż miękki. Dojdzie do pożądanego stanu miękkości w piekarniku, pod serem i gęstym sosem. Od razu ustawiamy piekarnik na 180⁰C. Smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą szklaną lub ceramiczną formę do zapiekania. Kładziemy na nią osączonego po gotowaniu kalafiora. Sos beszamelowy szykujemy w głębokim rondelku. Masło rozpuszczamy(...)czym lejemy go od góry, powoli, centralnie na kalafiora. Powinien go dokładnie oblepić i otulić – to jest naprawdę okrutnie gęsta odmiana beszamelu. Posypujemy kalafiora z wierzchu resztą startego sera i łyżeczką bułki tartej, wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180⁰C na 35-45 minut – sos na górze się zapiecze, w naczyniu będzie mocno bulgotał i całość się zezłoci. Tak podany

Karo in the Kitchen
Cukiniowa "lasagna" 127

zapiekanka, taka lasagna bez makaronu. Przygotujcie następujące składniki: 2-3 średnie cukinie 6 plastrów szynki konserwowej 6 plastrów szynki długodojrzewającej ok 150 g ulubionego sera, ja użyłam cheddar 100 g parmezanu 2 jajka przecier pomidorowy bułkę tartą oliwę sól, pieprz i zioła (polecam mieszankę bazylii, tymianku, oregano i rozmarynu) Cukinię pokroiłam z około 0,5 cm długie pasy, podsmażyłam(...)trafiła cukinia, cała procedura się powtórzyła lecz tym razem z drugim rodzajem szybki. Układałam warstwy aż do wyczerpania składników i wypełnienia naczynia. Na sam wierzch trafił żółty ser oraz cienka warstwa bułki tartej. Piekłam około 35 minut w 190 stopniach. Na ostatnie 10 minut włączyłam górną grzałkę z funkcją grilla by ładnie przypiec wierzch dania. Świetnie smakuje zarówno na ciepło

Pichceniomania

Proponowane wyszukiwania