bułki z serem - 3510 przepisów (strona:35/234)

Pikantne kulki serowe 139

drobno mielonego sera białego 3 płaskie łyżki pikantnej lub lekko pikantnej papryki drobno krojonej 1/3 łyżeczka soli 2 małe jajka 8 łyżek bułki tartej olej słonecznikowy do smażenia Jak zrobić kulki serowe . Do miseczki włożyć ser, dodać drobno krojoną paprykę oraz sól. Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszać. Z masy serowej formować kulki o średnicy 3 centymetrów. Przygotować dwie(...)małe miseczki . Do jednej wbić jajka , roztrzepać je widelcem. Do drugiej wsypać bułkę tartą. Uformowane kulki obtaczać najpierw w jajku a następnie w bułce tartej. Powtórzyć tę czynność dwa razy. W garnku rozgrzać olej. Kiedy gorący wrzucić kulki. Smażyć na złoty kolor (nie zbyt długo jednak, gdyż ser może zacząć wypływać z kulek). Usmażone kulki osączyć na papierowym ręczniku. Kulki

mecooks
Klops z indyka, serem feta i warzywami 109

porcje Składniki :  0,5 kg mięsa mielonego z indyka 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku pęczek świeżej pietruszki pęczek szczypioru 100 g sera feta 2 jajka 3 łyżki bułki tartej sól i pieprz ( nie za dużo ser feta doda nam smaku) oliwa do skropienia Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie:  W dużej misce, takiej w której(...)mięso, paprykę bez nasion pokrojoną w małą kostkę, cebulę posiekaną w małą kostkę, posiekany czosnek, pietruszkę i szczypiorek. Dodajemy jajka, bułkę tartą i odrobinę soli z pieprzem. Wszystko mieszamy, tak żeby ładnie się ze sobą połączyło. Następnie kroimy ser w małą kostkę i delikatnie mieszamy z pozostałymi składnikami. Formujemy dużego klopsa i układamy go w naczyniu do zapiekania, całość skrapiamy

Niezły Młynek
Zdrowy fast food czyli hamburger drobiowy 141

gustu. Składniki na ok 5 hamburgerów: pierś z kurczaka 1 szt. (czyli dwie połówki :) ) cebula 1 szt. jajko 1 szt. bułka namoczona w mleku lub bułka tarta ok 2 łyżek  ser topiony w plastrach 5 szt. ogórek świeży pomidor  majonez keczup sos czosnkowy przepis sałata 5 liści  sól i pieprz bułka do hamburgera (u mnie z sezamem(...)sposoby robienia hamburgerów: Bułkę kroję na pół, spód i górę smaruję keczupem i majonezem. Na spód kładę sałatę a na nią kotleta, ser topiony, polewam obficie sosem czosnkowym, dwa plastry pomidora, kilka plasterków ogórka i przykrywam górą bułki. Tak przygotowanego hamburgera wkładam do nagrzanego piekarnika do 180°C na parę minut aż serek się rozpuści a bułka będzie chrupiąca. Kroję

Kuchnia Viki
Chrupiące panini 218

Składniki : * ulubiona bułka , najlepiej ciabatta  * pół awokado * 2 plastry sera żółtego * 2 plastry ulubionej szynki najlepiej pieczonej * pomidor * ulubione przyprawy       Przygotowanie : Bułkę przekroić , ułożyć awokado, plasterki pomidora. Przykryć serem i ułożyć szynkę. Posypać ulubionymi przyprawami. Zapiekać można w piekarniku czy na patelni grillowej. Na zwykłej na małym ogniu też wyjdą pyszne i chrupiące. Można podawać

Magiczne Życie Marty
Cukinio, jakaż ty nadziana! 197

mięsem mielonym z papryką i czosnkiem. (autorski; ) 500g mięsa mielonego 3 małe cukinie (lub 2 większe) 2 czerwone papryki 4 ząbki czosnku 200g koncentratu pomidorowego (słoiczek) 100g żółtego sera w plastrach bułka tarta jajko sól, pieprz, majeranek. Paprykę pokroiłam w drobną kostkę, czosnek przecisnęłam przez praskę. Dodałam do mięsa mielonego wraz z bułką tartą, jajkiem, koncentratem i przyprawami. Wymieszałam (powstała

W kuchni Karmel-itki
Żółwiki z mięsa i parówek na Dzień Dziecka 219

parówek     SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego z indyka 5 parówek 1 czerwona cebula 6 ziarenek pieprzu łyżka oliwy sól, pieprz suszona natka pietruszki 1 jajko bułka tarta plaster sera żółtego lub kawałek ciasta francuskiego  PRZYGOTOWANIE: Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Gdy zmięknie dodajemy natkę pietruszki, odrobinę pieprzu i mieszamy. Mięso przekładamy(...)miski, dodajemy do niego cebulę z patelni, jajko i dosypujemy tyle bułki tartej aby zagęścić masę i łatwo formować kotlety. Masę doprawiamy solą. Z masy fomujemy spore kotlety. Trzy parówki przekrajemy wzdłuż i wkładamy je w mięso. Pozostałe 2 parówki kroimy na 3 części. Trzy zewnętrzne części parówki nacinamy na głębokosć ok 1 centymetra i przeznaczamy na głowę, w którą

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kotlety mielone z żółtym serem 328

Dziś uczta: ciekawe kotleciki mielone oraz młode ziemniaczki i buraczki.Składniki:-ok. 1 kg mięsa wieprzowego-ok. 15 dkg żółtego sera-cebula-3 ząbki czosnku-1 czerstwa bułka-2 jajka-sól, pieprz i pieprz ziołowy-olej do smażenia-bułka tarta do panierowania   Cebulę kroimy w drobną kostkę(...)smaku.Wyrabiamy.   Ser kroimy na plastry o grubości ok 1/2 cm i wycinamy kawałki.   Na dłoń nabieramy porcję mięsa, nakładamy kawałek sera i formujemy kotleta.   Obtaczamy w bułce tartej.   Smażymy na rumiano, kilka razy obracając.Gotowe.Smacznego

Maminek kulinarny
Krokiety z chleba tostowego 100

sumie to i ja mogę powiedzieć, że zrobiłam je pierwszy i raczej ostatni raz...ale wiadomo ..o gustach i smakach się nie dyskutuje.. chleb tostowy ser żółty  kiełbasa jajka  bułka tarta Z chleba tostowego odciąć skórki, rozwałkować , aby chlebek był cieńszy.Na chlebku ułożyć kiełbasę, ser żółty i zwinąć roladki [ można spiąć wykałaczką].Zanurzyć w roztrzepanym jajku

Moje domowe kucharzenie
Kotlety jajeczno grzybowe i recenzja książki Polowanie na grzyby- Zofii Leszczyńskiej Niziołek. 92

kotlety jajeczne z grzybami!  składniki; pół kg. pieczarek lub innych grzybów leśnych 6 jajek ugotowanych na twardo garść startego żółtego sera 2 ząbki czosnku 1 średnia cebula sól, pieprz do smaku 1 surowe jajko 2 łyżki bułki tartej plus do obtoczenia 2 łyżki siekanej natki pietruszki pół łyżeczki suszonego oregano olej do smażenia Przygotowanie; Pieczarki obrać i pokroić(...)wystudzone grzyby, następnie wkładamy starty ser, surowe jajko i bułkę tarta. Mieszamy. Pod koniec dodajemy posiekana pietruszkę, mieszamy i formujemy kotlety. Następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano.  Można je dopiec jeszcze w piekarniku około 10 min i posypać po wierzchu serem żółtym, ale z tego etapu już zrezygnowałam.  Tytuł

Radość kipiąca uśmiechem.
Domowy fish burger 190

Pyszne bułeczki Składniki - 2 bułki - 4 listki sałaty - 2 plastry sera(...)kotleciki Fish burgery przepis w mojej kolekcji - majonez - 2 pomidory Sposób przygotowania 1. - Kotleciki podpiec na patelni gdy będą gorące na każdy kotlecik  położyć plasterek sera zostawić w ciepłym 2. - Bułki przekroić podpiec w piekarniku lub na grillu każdą połówkę  posmarować majonezem na spód dać sałatę kilka grubych plastrów  pomidora kotlecik przykryć drugą połową bułki

W królestwie smaków Beaty
Roladki schabowe z pieczarkami i cebulką w sosie 138

wersji. Wystarczy kilka składników aby wyczarować tak pyszny obiad. Idealnie smakują z sosem, ziemniaczkami i ogórkiem kiszonym. 1 kg schabu 300 g pieczarek 3 cebule 100 g sera feta 2 jajka Bułka tarta Sól Pieprz 1 łyżeczka papryki wędzonej Piątnica ( (kupisz tutaj) 1 łyżeczka mąki pszennej + 50 ml wody Schab dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy na 1 cm plastry. Rozbijamy(...)pieczarki kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na rozgrzanej patelni. Doprawiamy solą, pieprzem i wędzoną papryką. Na każdym płacie mięsa układamy płasko farsz oraz kawałki sera feta. Zwijamy w rulon. Mięso panierujemy w jaku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanej patelni na wolnym ogniu. Z reszty pozostałego farszu możemy przygotować sos. Na patelnię po smażeniu mięsa wlewamy ok. 300 ml wody. Dokładamy

VioletoweKucharzenie
schab 120

SKŁADNIKI: 1 kg schabu bez kości, 3 jajka, 10 dag ostrego żółtego sera, pół szklanki bułki tartej, 2 cebule (20 dag),1 czerwona papryka ,30 dkg pieczarek, po pół szklanki keczupu i majonezu, pół łyżeczki łagodnej przyprawy curry, sól, pieprz, do smażenia: pół szklanki oleju.                            ------------------------------------ SPOSÓB(...)posolić. Jajka roztrzepać z dwiema łyżkami wody. Kotlety obtaczać w jajku oraz w bułce tartej i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Cebule obrać, posiekać i zeszklić na tłuszczu ,dodać pokrojone pieczarki i papryke , oprószyć curry, solą oraz pieprzem i dusić 3 min. Ser zetrzeć na tarce z małymi otworami. Każdy kotlet posmarować masą cebulowo-pieczarkowo-paprykową .Dodac

w mojej kuchni
Schab po kowalsku 179

SKŁADNIKI: 1 kg schabu bez kości, 3 jajka, 10 dag ostrego żółtego sera, pół szklanki bułki tartej, 2 cebule (20 dag),1 czerwona papryka ,30 dkg pieczarek, po pół szklanki keczupu i majonezu, pół łyżeczki łagodnej przyprawy curry, sól, pieprz, do smażenia: pół szklanki oleju.               WYKONANIE(...)posolić. Jajka roztrzepać z dwiema łyżkami wody. Kotlety obtaczać w jajku oraz w bułce tartej i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Cebule obrać, posiekać i zeszklić na tłuszczu ,dodać pokrojone pieczarki i papryke , oprószyć curry, solą oraz pieprzem i dusić 3 min. Ser zetrzeć na tarce z małymi otworami. Każdy kotlet posmarować masą cebulowo-pieczarkowo-paprykową .Dodac

w mojej kuchni
Ciabatta z jarmużem, chipsem z szynki parmeńskiej, fasolką szparagową i serem 117

pracy lub szkoły. Składniki: 4 ciabatty (ja użyłam bezglutenowych) 4 łyżki majonezu garść jarmużu 4 plastry sera cheddar 4 plastry sera brie 4 plastry pomidora malinowego 4 plastry szynki parmeńskiej garść fasoli szparagowej zielonej sól Bułkę podpiekam w piekarniku przez 4 minuty w temperaturze 200 stopni, następnie kroję każdą na pół i smaruję majonezem. Szynkę parmeńską smażę na suchej patelni(...)minuty z każdej strony aż stanie się chrupiąca. Fasolkę pozbawiam końcówek i gotuję w osolonej wodzie przez 7-8 minut, odcedzam. Na posmarowaną majonezem część bułki układam jarmuż, plaster sera: brie lub cheddar w zależności od upodobań. Następnie kładę chipsa z szynki, plaster pomidora i fasolkę szparagową. Przykrywam drugą połową bułki i mocno przyciskam. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Ciabatta z jajkiem i szynką parmeńską na sałacie 120

Dzisiaj proponuję szybką przystawkę. Chrupiącą ciabattę z masłem czosnkowo - ziołowym, szynką parmeńską, jajkiem i serem mozzarella, podaną na sałacie z pomidorkami koktajlowymi. Przygotowanie dani zajęło mi pół godziny, a danie jest naprawdę pyszne. Do przygotowania dania użyłem: 4 bułek typu ciabatta, 4 plasterki szynki parmeńskiej, 4 jajek, 100 gram masła, 3 ząbków czosnku, 1 łyżeczki suszonego cząbru, 500 gram pomidorów(...)Wydrążone ciabatty obficie posmarowałem masłem czosnkowym. Następnie na każdej wydrążonej bułce położyłem plasterek szynki parmeńskiej, tak aby szynka dokładnie wypełniała zagłębienia w wydrążonych bułkach. Następnie do każdej bułki wbiłem jedno jajko. Ser mozzarella starłem na tarce o grubych oczkach i ułożyłem równomiernie na każdej z bułek, które wcześniej ułożyłem na wyłożonej papierem blasze do pieczenia. Tak przygotowane bułki umieściłem

Wyprawy kulinarne

Proponowane wyszukiwania