bułki z serem - 3510 przepisów (strona:38/234)

Krokiety z kaszy jaglanej z serem 98

nowe okrycie kulinarne :) Tak przygotowane "krokieciki" smakują wybornie ! Polecam wszystkim, szczególnie amatorom kaszy jaglanej ! Składniki: 35 dag kaszy jaglanej 2,5 szklanki mleka 15 dag ostrego żółtego sera 5 łyżek tartej bułki 2 jajka natka pietruszka lub szczypiorek sól do smaku olej do smażenia Sposób przygotowania: Kaszę opłukać w ciepłej wodzie, odsączyć, zalać wrzącym mlekiem i na słabym ogniu gotować(...)minut. Następnie ostudzić, dodać starty ser, posiekaną zieleninę i jajka. Przyprawić do smaku i formować owalne krokieciki. Panierować w bułce tartej i smażyć na oleju. Podawać do obiadu najlepiej z sosem pomidorowym i surówkami lub z ketchupem

Tradycyjna Kuchnia
Domowy burger z kurczakiem i mozzarellą 395

mielonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki mielonej ostrej papryki 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu 2 pojedyncze piersi z kurczaka 100 g sera mozzarella w kulce garść świeżego szpinaku lub rukoli 4 łyżki ulubionej musztardy 4 bułki śniadaniowe fitness (pszenno-żytnie z siemieniem lnianym i słonecznikiem)   Przygotowanie: Przygotować marynatę do kurczaka: Olej lub oliwę wymieszać ze słodką i ostrą(...)dużym ogniu do lekkiego zrumieniania. Przełożyć na talerze. Każdy spód bułki posmarować musztardą. Ułożyć upieczoną pierś z kurczaka, dodać kilka listków szpinaku i po dwa plasterki sera mozzarella. Przykryć drugą połówką bułki. The post Domowy burger z kurczakiem i mozzarellą appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Burger z suszoną szynką i serem owczym 161

nieco za dużo, ale jeśli przez przypadek macie nieco za wiele kasy to my polecamy. A tymczasem zapraszamy na burgera. bułki z kurkumą do hamburgerów (z  TEGO  przepisu) mielony antrykot (150 g na osobę) suszona szynka ser owczy Ossau-Iraty (plasterek na osobę) pomidor malinowy sałata lodowa pieprz kajeński majonez (z  TEGO  przepisu) sól Mięso(...)dobrze rozgrzanym piekarniku (najlepiej z funkcją grilla). Majonezem smarujemy obie połówki bułki, na spodzie układamy sałatę i plasterki pomidora. Na to kładziemy burgera, na niego ser, szynkę i przykrywamy górną połową bułki. Smacznego! I przepraszam za błędny podpis na zdjęciach. Burger jest oczywiście z suszoną szynką, nie z wędzoną :) Przepis zainspirowany książką Valéry Drouet & Pierre-Louis Viel "Burgery

Marder&Marder Manufacture
smażone przekąski na imprezę 2574

kupić w sklepie StrefaUlubiona.pl , konkretnie tu: (klik) Składniki:  400 g małych pieczarek 2 filety z kurczaka  4 jajka szklanka mąki 2 szklanki bułki tartej litr oleju 2 łyżeczki ostrej papryki 100 g żółtego sera 2 łyżki posiekanych orzeszków ziemnych sok z połowy cytryny sól, pieprz na sos: duży kubek jogurtu greckiego  ząbek czosnku (lub dwa jeśli wolicie(...)bardzo drobno ser, do drugiej połowy wmieszać orzeszki. Mięso i pieczarki panierować najpierw w mące, później w jajku, na końcu w bułce tartej: mięso w bułce z orzeszkami a pieczarki w tej z serem. Smażyć na gorącym głębokim tłuszczu do zarumienienia. Gorące przekąski przełożyć na tacę, w środkowy otwór nałożyć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Burger kontynentalny 153

nasze domowe burgery. Ja zajadałem się surówką z pora i kapusty pekińskiej (jedna z moich ulubionych), a Madzia zadowoliła się samym burgerem. bułki hamburgerowe (z  TEGO  przepisu) 150 g mielonego antrykotu na osobę 1 pasterki sera cheddar na osobę sałata lodowa plastry wędzonego boczku (2-3 na osobę) jajko (1 na osobę) masło (do smażenia jajka) keczup(...)patelni jajko sadzone. Również w tym samym czasie podpiekamy w piekarniku z funkcją grilla plasterki boczku i przekrojone na połówki bułki. I wykańczamy burgera: spód bułki smarujemy majonezem, kładziemy mięso, na nie plasterek sera, na ser poszarpaną sałatę, jajko, bekon i przykrywamy górą bułki posmarowaną keczupem. Smacznego! Przepis zaczerpnięty z książki Valéry Drouet & Pierre-Louis Viel "Burgery! (hot dogi

Marder&Marder Manufacture
Pierś drobiowa nadziewana serem i pieczarkami 305

jest soczysta, w chrupiącej panierce z pysznym nadzieniem - kawałek nieba na talerzu :) Potrzebujemy: 1 pierś z kurczaka 20 dkg pieczarek 1 łyżka masła 3-4 plastry sera żółtego 2 łyżki mąki 1 jajko bułkę tartą olej oregano sól i pieprz Pieczarki kroimy w paski i smażymy na maśle, przyprawiamy solą, pieprzem i oregano. W piersi, długim nożem wydrążamy od góry(...)średnicy ok 2 cm. Następnie na przemian nadziewamy mięso serem pokrojonym w kostkę i pieczarkami.  Następnie obtaczamy je w mące, jajku i bułce tartej. Miejsce w którym nadziewaliśmy zabezpieczamy wykałaczkami, aby rozpuszczony ser nam nie wyciekł. Smażymy na głębokim oleju, aż mięsko ładnie się zarumieni.  Gotowe

Kolejny blog o gotowaniu
Francuska zupa cebulowa 98

cebulowa: 1,5 kg cebuli 5 łyżek masła 1 łyżka mąki 1 -1,5 litra bulionu liść laurowy 6 szt ziela angielskiego sól pieprz do podania: kromki bułki lub chleba tarty ser żółty Jak zrobić zupa cebulowa z grzanką: Najpierw cebulę obieramy i siekamy. Potem dusimy na roztopionym maśle aż stanie się miękka i szklista (nie możemy jej przypalić(...)nimi). Dodajemy przyprawy. W kolejnym kroku gotujemy na wolnym ogniu ok 20 min. Finalnie doprawiamy do smaku. W następnym kroku kromki bułki opiekamy w piekarniku – kiedy lekko się zezłocą, posypujemy je startym żółtym serem i zapiekamy minutę aż ser się rozpuści. Porcję zupy podajemy z grzanką. Nadmiar zupy wekujemy – – sprawdź jak to zrobić. Artykuł Francuska zupa cebulowa pochodzi z serwisu

Dorota Smakuje
zupa cebulowa- zapiekana 72

zupa cebulowa- zapiekana łatwa.... Skladniki 125 dkg cebuli (2-3 bardzo duze cebule) 80 g margaryny( 2 lyzki) 2 lyzka maki 50 g sera tartego gruyere (moze byc inny ale ma byc ostry) 1 maly kieliszek wina bialego lub madery 1 kajzerka pokrojona w plastry i podpieczona w piekarniku lub tosterze 1 1/2 l bulionu drobiowego sol, pieprz Przygotowanie Cebule(...)zbrazowieje na koniec dodac kieliszek wina. W szybkowarze zagotowac bulion, dodac cebule, zamknac szczelnie i gotowac 10 min. Do miseczek zaroodpornych wlac zupe , na wierzch polozyc kromki podpieczonej bulki, posypac tartym serem i zapiec w piekarniku od gory az sie lekko zarumieni ser.To jest ta na foto Smacznego. ale można

w mojej kuchni
MUFFINKI Z MIĘSA MIELONEGO 166

podać zarówno na ciepło jak i na zimno,w obu wersjach smakuje rewelacyjnie. Składniki:   60 dag mielonego mięsa po 1/2 czerwonej i żółtej papryki 1 cebula 1 jajko ser żółty,parmezan lub mozzarella sól,pieprz 3 ząbki czosnku smażony boczek do dekoracji  Papryki umyć,usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę.cebulę drobno posiekać,zeszklić cebulę,dodać(...)warzywa,doprawić według uznania.By ożywić moje muffiny dodałam jeszcze posiekaną pietruszkę- akcent zielony.starannie wszystko połączyć. Formy do muffin wyłożyć wyłożyć papilotkami,wypełnić do połowy przygotowanym farszem,posypać tartą bułką,dodać starty ser,wyłożyć resztę mięsa.Tak przygotowane muffiny piec ok 30 min w 180st C. Udekorować papryką i usmażonym boczkiem

Niespełnione zdolności kulinarne
Bułki drożdżowe z pieczarkami 159

masła lub margaryny 2 jaja 0,5 kg mąki 100 g drożdży szczypta soli Nadzienie: 400 g pieczarek cebula 3 łyżki ketchupu sól, pieprz Dodatkowo: ok 150 g sera żółtego Przygotowanie Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni. Dodajemy ketchup i przyprawy i wystudzamy. Masło rozpuszczamy. Drożdże rozkruszamy w miseczce, dodajemy cukier i łyżkę mąki, zalewamy(...)około godzinę. Po tym czasie ciasto dzielimy na 8 kulek. Rozwałkowujemy je, na środku układamy farsz i formujemy bułeczki, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Bułki posypujemy startym serem żółtym. Pieczemy je ok 45 min w piekarniku nagrzanym do 180 C, aż się zezłocą

e-PrzepisyKulinarne
Klops z jajkiem 213

sól     pieprz     2 cebule     1 jajko     2 ząbki czosnku     2 łyżki bułki tartej     2 łyżki startego sera cheddar     4 jajka ugotowane na twardo     około 10 cienkich plastrów wędzonego boczku Przygotowanie:    Cebulę kroimy w kosteczkę(...)podsmażamy na maśle. Do mielonego mięsa dodajemy jajko, sól, pieprz, 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, bułkę tartą i łączymy składniki (ja robię to dłonią). Na końcu dorzucamy wystudzoną cebulę i starty ser i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Blaszkę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy plastry boczku obok siebie tak aby wystawały poza keksówkę. Na boczek kładziemy 1/3 mielonego

Amatorka kuchenna
Kotlety ryżowe 235

gotując specjalnie ryż lub tak jak u mnie pozostały z risotta. 1 szkl. ryżu suchego  [ lub ugotowanego z dodatkami ] cebula 2 jajka 5 dkg sera żółtego sól,pieprz, wegeta koperek bułka tarta do panierowania Ryż ugotować , wymieszać z jajkami ,startym serem żółtym.Doprawić do smaku.Formować kotlety [ w razie potrzeby można dodać troszkę bułki tartej], obtoczyć w bułce

Moje domowe kucharzenie
Naleśniki z serem 89

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Naleśniki z serem Składniki Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki 4 jajka 150 ml mleka i około 50 ml wody szczypta soli olej do smażenia Składniki na farsz: ok.30 dkg sera twarogowego półtłustego 2-3 łyżki drobnego cukru 1 żółtko Dodatkowo: 2 łyżki masła 2-3 łyżki bułki tartej Instrukcje Mąkę, jajka i mleko dokładnie mieszamy(...)gęstej śmietany. Naleśniki smażymy na złoty kolor na mocno rozgrzanej patelni, z niewielką ilością oleju. Ser rozcieramy z cukrem (wg uznania) na gładką, jednolitą masę, dodajemy żółtko (opcjonalnie), dokładnie mieszamy. Smarujemy naleśniki serem, zawijamy podobnie jak krokiety. Na patelni rozpuszczamy masło i rumienimy bułkę tartą, odstawiamy z ognia i układamy na niej naleśniki, jeden obok drugiego. Delikatnie podsmażamy na małym

To co lubię - gotuję i polecam

Proponowane wyszukiwania