Składniki na 8 sztuk: -4 piersi z kurczaka -8 cienkich plastrów boczku -4 plastry sera żółtego -sól -pieprz -mąka -bułka tarta -jajko -margaryna do smażenia Sposób przygotowania: Plastry boczku rozkładamy na blaszce i pieczemy w 180 stopniach aż będą chrupiące. Piersi myjemy, Przekrawamy w poprzek na równe płaty. Jeśli jest konieczność rozbijamy je troszkę tłuczkiem. Delikatnie solimy i pieprzymy(...)jednej stronie układamy ser i boczek, przykrywamy drugą stroną piersi. Obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na margarynie na średnim ogniu na złoty kolor. Smacznego
Magia jedzenia.kiełbasa ser żółty sól, pieprz Pieczarki pokroić, podsmażyć na masełku, dodać pokrojoną kiełbaskę - wymieszać i jeszcze chwilkę razem podsmażyć. Przyprawić do smaku. Bułki przekroić na pół. Na każdą połówkę ułożyć pieczarki z kiełbaską i posypać całość serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na kilka minut, aż ser się trochę rozpuści, a bułeczka będzie chrupiąca. Podawać gorące polane ketchupem
Moje domowe kucharzenieszklanki mleka 1,5 szklanki wody Sól Farsz: 600 g filetu z piersi kurczaka Przyprawa do gyrosa 150 g mrożonego szpinaku 3 ząbki czosnku 200 g sera feta 2 jajka Bułka tarta do panierowania Sól Pieprz Składniki na naleśniki miksujemy ze sobą. Smażymy je na rozgrzanej patelni. Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę. Doprawiamy przyprawą do gyrosa. Smażymy(...)przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy do miękkości mięsa. Jeszcze ciepły farsz mieszamy z pokrojonym w kosteczkę serem feta. Farsz nakładamy na każdy placek, po dwie łyżki na jeden. Zwijamy w kopertę. Krokiety panierujemy w rozmąconym jajku z solą i pieprzem oraz obtaczamy w bułce tartej. Obsmażamy na rumiano
VioletoweKucharzenieWypróbujcie, a nie pożałujecie :) Potrawa przygotowana z tego przepisu zawiera gluten Czas przygotowania: 10 minut + czas na grillowanie Ilość porcji: 6 Składniki: 500g mięsa mielonego 6 bułek z sezamem 6 plasterków żółtego sera Pomidor ½ ogórka Ulubiony sos: ketchup, majonez Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól Mięso mielone umieszczamy w misce i doprawiamy obficie solą i pieprzem. Formujemy z niego(...)każdej strony. W międzyczasie kroimy pomidora i ogórek w plasterki. Bułki rozcinamy na pół. Kiedy już mięso będzie prawie gotowe grillujemy bułki z każdej strony. Uważamy by się nie przypaliły. Zdejmujemy wszystko z grilla. Układamy mięso, ser, ogórek i pomidor oraz polewamy sosami, w dowolnej ulubionej kolejności. Zajadamy póki ciepłe. Smacznego
Kolizje Smakówjest to lekko zapomniane warzywo, a pojęcia nie mam dlaczego. Może w wersji dzisiejszych kotlecików zachęce kalarepkowych niejadków. Składniki: 4 kalarepki, 2 jajka, ½ łyżeczki mąki ziemniaczanej, ½ szklanki bułki tartej, 10 dag żółtego sera, sól do smaku, masło do smażenia. Wykonanie: Kalarepkę umyć, obrać i ugotować w osolonej wodzie. Następnie schłodzić, pokroić w plastry. Jajka roztrzepać wymieszać z bułką tartą
Tradycyjna KuchniaPrzyszedł mi do głowy pewien pomysł, a mianowicie upieczenie bułek z kiełbasą. W międzyczasie postanowiłam dodać również do środka ser żółty. I tak powstały w mojej kuchni bułki serowe z kiełbasą. Domyślam się, że są osoby, które również już takiego połączenia spróbowały. Jednak mam nadzieję, że komuś przyda się przepis. Bułeczki są bardzo smaczne. Składniki: 6g drożdży, 8g cukru, 150ml(...)ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na ok.1h30min. W międzyczasie kiełbasę obrać ze skórki i pokroić w dość małą kostkę. Ser żółty również pokroić w dość małą kostkę. Gdy ciasto wyrośnie, wyrobić ponownie razem ze składnikami. Uformować cztery bułki i wyłożyć je na blaszce, na której jest papier do pieczenia lub silikon ( ja zaczęłam używać silikonu, gdyż papier trzeba
W kuchni u MonikiWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Post Bułeczki z serem i skórką pomarańczową pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje .
Marta GotujeMożemy podać je na ciepło lub na zimno. Nam bardzo smakowały i na pewno jeszcze u nas zagoszczą. Składniki: 10 kromek chleba tostowego 10 plasterków żółtego sera 10 plasterków szynki 2 jajka bułka tarta do panierowania olej do smażenia Przygotowanie: Z chleba odkroić skórki. Za pomocą wałka cienko rozwałkować ale uważać żeby chleb się nie rozwarstwił. Na każdej kromce położyć(...)plasterek ser, szynki i zwinąć ruloniki. Obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju z wszystkich stron na średnim ogniu. Podawać z ketchupem, sosem czosnkowym na ciepło lub na zimno
Ala piecze i gotujeoczyszczonych grzybów leśnych: kurki, podgrzybki, maślaki • 2 duże cebule • 4 łyżki masła • 3 łyżki oleju • sól, pieprz • 1,5 łyżki śmietany 12% • 1 łyżeczka mąki krupczatki • 6 bułek • 6 plasterków żółtego sera • 1 łyżeczka masła Sposób przygotowania: 1. 4 łyżki masła i olej rozgrzać na patelni. 2. Na tłuszcz wrzucić cebule pokrojone w drobną kostkę. 3. Podsmażyć(...)Śmietanę rozmieszać z mąką, dodawać do grzybów porcjami, aż do osiągnięcia gość gęstej konsystencji. 8. Przygotować bułki: odkroić z każdej wieczka, wydrążyć większą część i nasmarować wnętrze każdej odrobiną masła (1 łyżeczka). 9. Wydrążone bułeczki wypełnić grzybami, na wierzchu położyć plasterek sera i przykryć wieczkiem. 10. Bułeczki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekać przez 6 minut w piekarniku
W mojej kuchnikeczupu. Tak po prostu ;) 500g ugotowanych ziemniaków puszka tuńczyka w sosie własnym 4 łyżki kukurydzy z puszki 1 dymka +szczypior 4 łyżki sera żółtego sól pieprz ok 3 łyżki bułki tartej + do obtoczenia olej do smażenia Ziemniaki przecisnąć przez praskę. Ser zetrzeć na tarce, dymkę i szczypior posiekać. Kukurydzę i tuńczyka odsączyć z zalewy(...)durszlaku lub sicie. Do większej miski przełożyć ziemniaki, starty ser, dymkę i odsączoną kukurydzę z tuńczykiem. Wbić jajka i dodać ok 3 łyżki tartej bułki. Dokładnie wymieszać masę. Powinna się dobrze formować. Z masy ziemniaczanej formować okrągłe kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na średnio rozgrzanym oleju na złotobrązowy kolor. Inspiracją był przepis znaleziony w necie
Smakołyki Asimiseczce roztrzepać jajka ze śmietaną, majonezem i vegetą, dodać połowę sera żółtego i wymieszać. • Blaszkę wysmarować masłem i posypać tartą bułką. • Włożyć brukselkę, kurczaka i ser pleśniowy. Zalać masą jajeczną. • Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na 20 minut. • Po tym czasie posypać wierzch resztą startego sera żółtego
To co kochamLublina, podbiła nasze podniebienia bezapelacyjnie! Kurczak w bukiecie sałat Składniki: 1 szt filet z kurczaka, 1 opakowanie bukiet sałat, 1 szt brzoskwinie w puszce, 1 szt ser camembert, 1 szt jajko, 1 szczypta bułki tartej 1 szt przyprawa gyros(...)oliwy z oliwek. Odstawiamy do przestudzenia.Ser camembert w całości bądź pokrojony na mniejsze porcje panierujemy w jajku, bułce tartej i smażymy na rozgrzanej patelni.Do miski wykładamy bukiet sałat, dodajemy brzoskwinie pokrojone w kostkę, następnie kawałki kurczaka i panierowany ser. Możemy go nakłuć, by ciepły środek rozlał się po sałatce. Całość polewamy przygotowanym sosem sałatkowym.Wygląda i smakuje wspaniale
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaPulchne ,lekkie i delikatne bułeczki drożdżowe z serem , z poniższej porcji wychodzi aż 16 sztuk nie tak małych bułek więc jak nie potrzebujecie aż tyle to można zmniejszyć porcję o połowę z zachowaniem odpowiednich proporcji :) Składniki : Ciasto - 560 g mąki pszennej ( u mnie typ 480 ) - 220 g cukru - 50g świeżych drożdży - 3/4 szklanki letniego mleka 3% - 2 jajka
Wypieki Renemąki 200 ml mleka (4/5 szklanki) 2 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki soli Farsz: 4 parówki 2 ogórki konserwowe (60 g) 1 papryka konserwowa (70 g) 6 plasterków sera żółtego Panierka: 2 jajka bułka tarta sól Przygotowanie: Ciasto na naleśniki: Wymieszać mikserem wszystkie składniki na ciasto i piec 6 naleśników. Ugotować parówki. Pokroić ogórki(...)paprykę i ugotowane parówki w słupki o długości 10 cm. W naleśniki wyłożyć po plasterku sera, na ser ułożyć resztę składników i złożyć naleśnika w kopertę. Krokiety panierować w jajku i bułce tartej. Piec z obu stron po kilka minut, aż do zarumienienia. Krok po kroku: 1. Zrobić
KuchniaWeDwoje.plzapraszam po przepis. Składniki na 6 roladek 500 g piersi z indyka 6 kawałków suszonych pomidorów (lub więcej zależy od ilości kotletów) 6 plasterków żółtego sera 1 jajko sól pieprz bułka do panierowania masło klarowane do smażenia Pierś z indyka pokroić na plastry o grubości około 0,5 cm i rozbić delikatnie, aby nie podziurawić kotletów. Każdy kotlet oprószyć(...)solą i pieprzem, na wierzch ułożyć plasterek sera i kawałek suszonego pomidora. Zwinąć w roladkę , spiąć wykałaczką. Każdą roladkę obtoczyć w bułce tartej, roztrzepanym jajku i ponownie w bułce. Smażyć na rozgrzanym maśle z każdej strony na rumiany kolor. Następnie włożyć do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku w 180 stopniach C około 10 minut. Roladki z indyka
O kuchni z uczuciem