bułki z serem - 3510 przepisów (strona:49/234)

Roladki z polędwicy z szynką i serem. 130

Roulade of pork loin with ham and cheese. Składniki. 0,5 kg polędwica wieprzowa 5 plasterków szynka parmeńska 10 dag ser gorgonzola 2 jajka 15 dag bułka tarta Przyprawa do potraw Kucharek Pieprz olej do smażenia Wykonanie. Warkocz polędwicy wieprzowej oczyścić  z błon. Podzielić  na 5 części. Rozklepać  przez folię. Każdy plaster posypać przyprawą do potraw kucharek(...)pieprzem, a następnie na każdym położyć  plaster szynki parmeńskiej i po 2 dag sera pleśniowego. Plastry ciasno zwinąć w ruloniki i obtoczyć w bułce tartej, następnie w rozbełtanym jajku i jeszcze raz w bułce tartej. Ruloniki obsmażyć z każdej strony na oleju i wstawić do nagrzanego piekarnika na 6 minut

Kulinarny karnet Christophera
Kurczak z ananasem pod pierzynką z żółtego sera 242

tradycyjnego smażonego fileta, a smakuje wyjątkowo. Koniecznie polecamy wypróbować! Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 4 pojedyncze piersi z kurczaka 4 plastry ananasa 100g żółtego sera 50g mąki 50g bułki tartej Jajko Sól ziołowa Łyżka margaryny Piersi z kurczaka myjemy pod bieżącą wodą. Następnie nieco rozbijamy je tłuczkiem. Obsypujemy z obu stron solą. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Pierś(...)kurczaka obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Umieszczamy na patelni. Smażymy z jednej strony na złoty kolor. Przekładamy na drugą stronę, układając na kurczaku po stronie usmażonej ananasa oraz posypując żółtym serem. Patelnie przykrywamy pokrywką. Trzymamy na małym ogniu, aż pierś z kurczaka się usmaży. Podajemy od razu po przygotowaniu na przykład z frytkami i sałatką. Smacznego

Kolizje Smaków
Kotlety z jajek z natką pietruszki . 150

Składniki : 9 jajek ugotowanych na twardo 2 surowe jajka  pęczek  natki  pietruszki  4, 5  łyżek bułki tartej do kotletów  1/2 szklanki startego sera żółtego 1 cebula sól, pieprz do smaku olej do smażenia około 1/2 szklanki bułki tartej do obtaczania kotletów jako dodatek  Zasmażana kapusta firmy Orzech(...)tarce o dużych oczkach . Natkę pietruszki myjemy , osuszamy i drobno siekamy.  Wszystkie składnik przekładamy do miski , dodajemy starty ser  roztrzepane jajka i mieszamy . Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem . Jeszcze raz mieszamy. Formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju lub maśle jak wolicie .  Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Burgery z indyka (LOW FODMAP, gluten free, lactose free) 191

łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka oregano sól, pieprz do smaku Dodatkowo: 4 bezglutenowe bułki do burgerów (można zastąpić bezglutenowymi ciabattami, które są łatwiej dostępne) * 4 liście sałaty lodowej 4 plasterki pomidora 4 plasterki ogórka konserwowego ** 4 plasterki sera cheddar (opcjonalnie - produkt o bardzo niskiej zawartości laktozy, odpowiedni dla diety FODMAP w małych ilościach) ketchup ** 3 łyżki(...)patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy kotleciki z obu stron, aż będą gotowe w środku (ok. 8-10 minut). 2. Bułki do burgerów/ciabatki przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu. 3. Spód bułki smarujemy łyżeczką ketchupu, kładziemy plaster sałaty, kotlecik, plasterek sera (opcjonalnie), plaster pomidora i ogórka, górną część bułki smarujemy ketchupem i składamy. Gotowe! :) PRZEJDŹ DO INNYCH PRZEPISÓW LOW FODMAP

My Culinary Art
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym z serem żółtym 220

zalegające duże pieczarki, polecam ich przygotowanie z farszem. Składniki: kilka dużych pieczarek (ok. 10 sztuk) 1/2 małej cebuli 200 gram mięso mielone wieprzowe 100  gram sera żółtego 1 jajko 3 łyżki bułki tartej sól, pieprz natka pietruszki do posypania Przygotowanie farszu: Z pieczarek "wyrywamy" nóżki. Kroimy w kostkę, cebulę również. Ser żółty ścieramy na dużych oczkach. Wszystkie składniki wkładamy

tojestpyszne.blogspot.com
(Nie) zwykłe kotlety z mortadeli 186

Szkoda..., bo są smaczne, proste i tanie. Dają duże pole do popisy - w kwestii dodatków.     250g mortadeli (użyłam z papryką) 5 pieczarek 4 plastry żółtego sera 1 jajko mąka bułka tarta olej sól pieprz   Mortadelę pokroić w grubsze plastry i obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku (z solą i pieprzem) oraz bułce tartej. W międzyczasie usmażyć pieczarki (pokrojone

Di gotuje
Drożdżówka z serem i lukrem 214

drożdżowe, z dużą ilością lukru upiekłam oczywiście z ciasta „ Crazy Dough ”, które jest wykorzystywane kilka razy w tygodniu, piekę zarówno wypieki wytrawne rogale z makiem , czy bułki , czy na słodko np. drożdżówki z serem i jagodami. O tym uniwersalnym cieście napisałam już wszystko tutaj- domowe pieczywo – Bułki pszenne więc nie będę się znów powtarzać. Ale na 100% to ciasto sprawdza

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bułki zapiekane z jajkiem 152

już jakiś czas temu i muszę przyznać, że mi posmakowało. Niby nic wyszukanego, a zawsze to jakaś inna, ciekawsza odsłona nudnych jajek i bułki.  Składniki: bułki (u mnie grahamki) ulubiona wędlina ser żółty cebula, papryka, pieczarki, czy inne warzywo które przyjdzie nam do głowy jajko masło przyprawy: sól, pieprz, ostra papryka   Ostrożnie odciąć górną część bułki i wydrążyć(...)środek. Wnętrze bułki delikatnie posmarować masłem, wyłożyć je najpierw pociętą na mniejsze kawałki wędliną, startym serem oraz pozostałymi posiekanymi dodatkami warzywnymi. Na wierzch wbić delikatnie jajko, tak aby nie uszkodzić żółtka i oprószyć przyprawami.   Piec w temp. 180 stopni C z termoobiegiem przez ok. 15-20 minut, tak aby białko się ścięło, a żółtko nadal było płynne. Podawać

Simply Food
Knedle szpinakowe 132

zielonym szpinakiem. Pycha! Składniki: 25 dag czerstwej bułki 8 dag mąki 10 dag rozdrobnionego mrożonego szpinaku 2 ząbki czosnku 2 jajka 15 dag żółtego sera sól i pieprz do smaku Wykonanie: Bułki namoczyć w wodzie, następnie bardzo dokładnie odsączyć. Dodać mąkę, starty żółty ser, szpinak, zmiażdżony czosnek, jajka i przyprawy do smaku. Dokładnie wyrobić masę, mokrymi rękami formować knedle

Tradycyjna Kuchnia
Jagodzianki z białym serem i lukrem 164

odrywamy mały kawałek ciasta. Rozwałkowujemy go na prostokąt o długości ok 20 cm. Na brzegu krótszego boku (pamiętajmy żeby zostawić kawałeczek ciasta, aby zlepić bułkę) układamy kopiastą łyżkę sera i jagody, zawijamy tak, aby skleić ciasto by nic nam nie wypływało, zostawiając kawałek ciasta takiej długości, aby można nim było obłożyć bułeczkę. Nacinamy go tak, aby powstały paseczki i przekładamy

charlotte gotuje
Nowe źródło inspiracji i meksykański gorący pies 197

starty ząbek czosnku  1 łyżka mąki 1 szklanka bulionu (u mnie drobiowy) papryczki jalapeno i piri piri (wg uznania) 2 szklanki startego żółtego sera przyprawy (kumin, chili wg uznania) 0,5 szklanki gęstego jogurtu Bułki przekroiłam na pół i wraz z parówkami wsadziłam do piekarnika (100st. na 20min.).  W tym czasie przygotowałam sos serowy. Starty czosnek podsmażyłam(...)mąkę i dobrze mieszając, zalałam bulionem. Gdy bulion lekko zgęstniał dodałam jogurt (wcześniej wymieszany z drobno posiekaną papryczką piri piri oraz przyprawami). Na koniec dodałam ser i mieszałam do całkowitego rozpuszczenia.  Gotowe bułki wypełniłam parówkami i papryką. Całość polałam sosem serowym. Na wierzch (gdyby komuś było mało ostrości) można położyć dodatkowe krążki jalapeno ;) Ole! Nowe źródło inspiracji

bastalena
Naleśnikowe ślimaczki z wątrobianką zapiekane z żółtym serem 167

stałe zagościły w mojej kuchni. Do przygotowania takich ślimaczków potrzebujemy:naleśniki - można wykorzystać >ten przepis<,wątrobiankę lub pasztet,kawałek żółtego sera,odrobinę masła i bułki tartej do kokilki.Naleśniki smarujemy wątrobianką. Nie za cienko, ale i nie za grubo. Zwijamy ciasno w rulonik i kroimy na kilkucentymetrowe kawałki.Małe kokilki lub jedną większą formę(...)smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Pokrojone kawałki zwiniętych naleśników układamy na sztorc w foremkach. Górę posypujemy utartym żółtym serem.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 190-200 stopni i pieczemy do zrumienienia się sera. Podajemy gorące z ciągnącym się, albo chrupiącym serem :)Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Devolay ze schabu 172

Składniki: Devolay: Plastry schabu (grubość jak na zwykłe kotlety) - 8szt. ogórek kiszony, 2-3 plasterki sera żółtego, cebula, 4 pieczarki, 3 jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej do smażenia, sól, pieprz. Ponadto: 350-400g pieczarek, cebula, sól, pieprz, olej do smażenia. Przygotowanie: Schab rozbić na cienkie plastry, posolić i popieprzyć. Cebulę, pieczarki , ogórek i ser żółty pokroić(...)zdjęciu). Na każdy plaster schabu położyć po plasterku cebuli, pieczarki, ogórka i sera żółtego. Zawinąć. Obtoczyć w roztrzepanym jajku, mące i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia z każdej strony. Nie smażyć na dużym ogniu, gdyż kotlety zbyt szybko się zrumienią, a w środku będą surowe. Pieczarki i cebulę pokroić i razem podsmażyć. Podczas smażenia posolić i popieprzyć

W kuchni u Moniki
Kuskusowe kuleczki 126

Kuskusowe kuleczki to znakomity zamiennik ziemniaka czy ryżu .. 200 g kaszki kuskus wrzątek 250 g sera 3 łyżki śmietany sól pieprz bułka tarta tłuszcz do smażenia Kaszkę zalać wrzątkiem w miseczce, ok 1 cm ponad kaszą. Lekko wymieszać i pozostawić do nepęcznienia. Przestudzoną kaszkę wymieszać z serem i śmietaną, doprawić do smaku. Formować kulki wielkości brzoskwinki i panierować w bułce

Gotowanie jest łatwe
Kopytka z serem 67

twarogiem to bogatsza wersja zwykłych klusek z ziemniaków, a biedniejsza oryginalnych klusek – pierogów leniwych. Kopytka z ziemniakami i serem można podawać na słodko jak i na słono. Jak zrobić kopytka z serem? Kopytka z twarogiem przepis Aby kopytka z serem i ziemniakami się udały musimy mieć dobrze wystudzone ziemniaki. Często pada pytanie, dlaczego kopytka z twarogiem się rozpadają? Powodów(...)twaróg półtłusty 200 g jajko 1 sztuka mąka pszenna 0,5 szklanki mąka ziemniaczana 2 łyżki plus do podsypania Oraz masło 2 łyżki bułka tarta         Kopytka z serem i ziemniakami jak zrobić   Najlepsze ziemniaki na kopytka to te mączne, mniej zabierają mąki i nie wychodzą

Dieta moja pasja

Proponowane wyszukiwania