bułki z serem - 3510 przepisów (strona:57/234)

Pikantna sałatka kukurydziana z bekonem. 261

Cukrowa kukurydza i bekon są gwarancją , że sałatka będzie smaczna , zdrowa i sycąca. Jako dodatek proponuję bułki grahamki posmarowane topionym serem. Składniki ( 4 porcje ): bekon - 15dkg cebula - 2sztuki pieczarki - 25dkg olej - 2łyżki ostra musztarda - 1łyżka ocet winny - 1łyżka kukurydza konserwowa - 280g sałata lodowa - 130g pomidor - 2szt sól , pieprz cayenne Sposób przygotowania: Bekon i obraną cebulę kroimy w drobną kostkę. Pieczarki

Bazylia kontra Rozmaryn
Zielone szparagi z jajkiem i mozzarellą 197

Pierwsze szparagi w tym roku, nie mogłam się oprzeć :) Zielone szparagi z jajkiem i mozarellą SKŁADNIKI: pęczek zielone szparagi 2 jajka na twardo ser tarty mozarella masło bułka tarta sól, pieprz, odrobina cukru Szparagi umyć, odciąć  stwardniałe końcówki. Posypać solą oraz wysmarować masełkiem. Ułożyć na rozgrzanym grillu i grillować przez ok 3 - 4 minuty, aż delikatnie się przyrumienią,będą

MarciochaKucharzy
Pizza chlebowa czyli utylizacja starego chleba 177

pieczywa pszennego jest to zresztą prawie takie same ciasto jak na pizzę (rożni się jajkiem) więc zapiekanka smakuje prawie tak samo jak pizza. Składniki: - stary chleb lub bułki - opcjonalnie pokrojony plasterek sera do ciasta (nie jest konieczny jak mi zostaje jeden to wrzucam) - jajko - mleko (parę łyżek do zalania chleba aby nasiąkł) - góra wedle uznania tak jak na pizzę

Lubczyk i Wanilia
ZAPIEKANKI Z JAJKIEM 253

góry stożek, coś w rodzaju kapelusza pamiętając o tym, żeby nie przeciąć dna.  Do środka wbić surowe jajko, przyprawić solą i pieprzem, posypać wcześniej startym żółtym serem. Przykryć odkrawaną częścią bułki, zapiekać w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok. 20-30 min. Tuż przed podaniem posypać szczypiorkiem.  Smacznego

pieprzny smaczek
Kluseczki- leniwe 154

Szybki i pyszny obiad "LENIWE" kluseczki z serem, polane masełkiem z bułką tartą, posypane cukrem... palce lizać. "LENIWE" SKŁADNIKI: 250 g  twarogu, 70 g mąki, 50 g miękkiego masła, 2 jajka, 1 łyżka cukru, 2 łyżki masła + 2 łyżki bułki tartej + cukier. WYKONANIE: 50 g masła utrzeć z cukrem następnie ciągle ucierając dodawać jajka, potem twaróg i mąkę zagnieść

Kuchnia Beaty
Rogale drożdżowe 185

jaaaakie… W mojej kuchni szukam właśnie tych smaków i zapachów, więc tym razem „przywołam”… rogale drożdżowe z makiem. Jest to mój podstawowy przepis na wszelkie bułki, chałki, drożdżówki z serem, makiem, budyniem, owocami – z czym „dusza zapragnie”. Z poniżej podanego przepisu wychodzi ok. 18-20 szt. (to zależy od ich wielkości). Proporcje, oczywiście, proszę sobie dopasować

mojewypiekiinietylko
Burgery wołowe z ostrym sosem pomidorowym 241

ogniu, spryskać oliwą. Grillować burgery po 4 - 5 minut z każdej strony , do momentu aż się przypieka i usmażą w środku.Podawać jak tradycyjny burger w podgrzanej bułce z dodatkiem sałaty sera i sosu pomidorowego, lub z frytkami. Smacznego!Uwagi: Mięso mieliłam w maszynce o oczkach

Stare Gary
Udka faszerowane 232

udka z kurczaka ( duże )1 duża marchewka1 duża czerwona cebula200 g sera feta2 jajka2 łyżki bułki tartejsól do smakupieprz czarny do smakuczosnek granulowany do smakuchili do smakusłodka papryka ( do posypania )Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
PASTA MAKRELOWO-JAJECZNA 183

się ochoty?  Szczególnie rano - brak apetytu doskwiera chyba większości z nas.  Szybka pasta do kanapek będzie tutaj chyba wspaniałym rozwiązaniem i zastąpi nam tradycyjną bułkę z szynką lub serem :) Składniki: 1 wędzona makrela 2 ugotowane na twardo jajka 1 łyżka majonezu łyżeczka ostrej musztardy koperek lub szczypiorek pieprz czarny świeżo mielony Wykonanie: Jajka i obraną makrelę  wrzucam

Walijskie Pichcenie
Mielone roladki obiadowe 212

Zamiast smażenia na tłuszczu godzinka w piekarniku. Wygodny sposób zwłaszcza gdy potrzebujemy przygotować większą ilość. 1 kg łopatki wieprzowej1 średnia cebula1 jajko1 bułka kajzerka1 łyżka smalcumleko kucharek, sól, pieprz, czosnek granulowanybułka tarta Do Nadziewania:np. żółty ser, kiełbasa, ogórek konserwowyKajzerkę namoczyć w mleku, a gdy rozmoknie odcisnąć. Cebulę pokroić, zeszklić na smalcu(...)Mięso zmielić razem z cebulą i kajzerką. Dodać jajko, przyprawić. Masę dokładnie wymieszać.  Z masy mięsnej formować płaskie placki, kłaść na nich ser i kiełbasę pokrojoną w słupki, po czym formować ruloniki. Obtoczyć w bułce tartej i ułożyć na blaszce wyłożonej matą silikonową lub papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 1 godzinę

Praktyczna pl
Kuźnia - opinia 248

był dobrze doprawiony i świeży. Sos salsa był jednak trochę za mało ostry. Danie jest dość drogie, ale trzeba pamiętać o tym, że to mięso dobrej jakości. bułka, mięso wołowe, bekon, ser żółty, sałata, czerwona cebula, pomidor, ogórek konserwowy, sos czosnkowy, sos BBQ stek Angus z frytkami Żeby jeszcze lepiej zapoznać się z kulinarnym talentem kucharza postanowiliśmy zamówić jeszcze jedno

Pasja Smaku
Hamburgery 211

mięsa wołowego zmielonego z niewielką ilością tłuszczyku :)pół cebulisól, pieprzWykonanie:Łaczymy wszystkie składniki, doprawiamy do smaku. Formujemy kotlety. Grillujemy ok 3 min.  Do przygotowanej rano bułki dajemy mięso, plasterek sera, sałatę, cebulę, pomidor, ogórek kiszony- ketchup, musztarde czy majonez do wyboru I do smaku.Hamburger podałam z frytkami- by nie było :) Smacznego

Smaki Edyty
Nadziewane koperty z fetą 201

wczorajsze naleśniki, nafaszeruję je warzywami i domową fetą. Polecam zrobić te nadziane koperty. Składniki :* naleśniki * mieszanka dowolnych warzyw mrożonych - brokuł, marchewka, fasolka szparagowa* łyżka oleju kokosowego* domowy ser feta * ulubione przyprawy* bułka tarta* jajko* olej rzepakowy Przygotowanie :Rozgrzewamy olej kokosowy na patelni, wrzucamy warzywa i dusimy około 10 minut tak by zostały chrupkie, ale ugotowane. Można troszkę podlać wodą

Magiczne Życie Marty
Bułki Tarantule 195

posypania Wszystkie składniki z listy ( poza parówkami i serem ) , wsypujemy i wlewamy do miski . Masło dodajemy po roztopieniu , ma być płynne ale nie gorące . Całość wyrabiamy na gładką masę , najlepiej użyć automatu do chleba . Wyjmujemy z miski , toczymy w rulon i kroimy w kawałki wielkości nieco mniejszej niż docelowe bułki ( bo przecież wyrosną ) . Układamy na lekko poprószonym mąką , papierze(...)minut .Parówki obieramy z celofanowej osłonki , każdą kroimy na trzy części , następnie nacinamy od góry prawie do końca , tak żeby po upieczeniu utworzyły nogi pająka . W bułkach robimy palcem dziurki , wsypujemy ser i umieszczamy pionowo naciętą parówkę , dociskając ciasto wokół niej palcami , żeby się nie wywróciła podczas pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220 C , pieczemy około 30 minut

Ogrodnik w podróży
SCHAB POD CEBULOWĄ PIERZYNKĄ 278

pokryty pierzynką z cebuli i sera :))  Miliony kalorii! :)  Ale  smacznie.  Czasem ... i tak być musi :)) Składniki: 4 kotlety schabowe 2 jajka bułka tarta olej sól pieprz 2 cebule starty żółty ser Wykonanie: Kotlety rozbijamy, posypujemy z obu stron solą i pieprzem. Panierujemy w rozkłóconym jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania