bułki z serem - 3510 przepisów (strona:59/234)

Szybka pizza w 15 minut! 176

akurat zalega w lodówce i odpowiada podniebieniom Waszych domowników.  Czas start!. Porcja na 4 mini pizze. Czas przygotowania 15 minut. Składniki: - 2 duże płaskie bułki lub podpłomyki - 2 gałązki pomidorków koktajlowych - 4 plastry sera do tostów - 1 czerwona cebula - 8 plastrów boczku  - 4 łyżki oliwy lub oleju rzepakowego Sos: - 4 łyżki koncentratu pomidorowego - 2 ząbki czosnku - suszony majeranek(...)bazylia po pół łyżeczki 1. Koncentrat pomidorowy mieszamy ze startym czosnkiem i suszonymi ziołami.  2. Bułkę kroimy na połowę, smarujemy łyżką oliwy, następnie sosem pomidorowym. Układamy warstwami boczek, ser, cebula i pomidorki.  3. Gotowe pizze wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 220 C na ok. 10 minut. Smacznego

Apetyczna babeczka
Cordon bleu – klasyka kotleta 145

zamówię lub zdobędę ) zrobiłam go z piersi kurczaka. Taka wersja też jest dopuszczalna. Więc do działa - odmieniamy kotleta. Składniki: Dowolna ilość piersi z kurczaka Plastry sera żółtego Plastry szynki Sól pieprz Mąka Jajko Bułka tarta Olej Wykonanie: Piersi z kurczaka kroimy na plastry, rozbijamy przez folię aby nie uszkodzić mięsa. Posypujemy solą i pieprzem. Na każdego kotleta kładziemy plaster sera

Smaki Ewy
Bułeczki a'la Diva 343

się to zrobić) wszystkie razem w poprzek. Piekąc samodzielnie takie bułki trzeba je dość ciasno układać, żeby były blisko siebie, wtedy uda się je idealnie przekroić.Farsz:pierś z kurczaka,świeża czerwona papryka,cebula,olej do obsmażania,słodka papryka, pieprz, zioła prowansalskie, majeranek,sól,ser mozzarella w zalewie,masło.Pierś z kurczaka opłukać(...)część bułek nałożyć na dolną, również przesmarować ją lekko masłem, lekko docisnąć i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury około 180 stopni na około 10 minut - ser powinien się roztopić lekko.Po zapieczeniu, bułki rozdzielać pomagając sobie ostrym nożem. Podawać na gorąco lub na zimno, z ulubionym sosem.Nie traktujcie mojego przepisu jako coś, czego musicie się dokładnie trzymać. To jest tylko

Codzienna kuchnia niecodzienna
Babka dyniowa z bekonem! Przepyszna 194

bardzo bardzo smaczna. Druga połówka stwierdziła, że jest to jedna z lepszych potraw jaką jadł. Warto spróbować. Polecam! składniki: - 1/2 mniejszej dyni - 3 łyżki bułki tartej - 2 łyżki mąki - 2 plastry żółtego sera (delikatnego) - 15 dag kiełbasy krakowskiej - 1 jajo - łyżka serka mascarpone - 100ml śmietanki - świeży imbir - 4 ząbki czosnku - 1/ 2 cebuli - 15 cieniutkich plasterków boczku surowego wędzonego(...)dodajemy serek Mascarpone, mieszamy czekamy aż masa zgęstnieje. Zdejmujemy z ognia. Przekładamy masę do miski, za pomocą blendera miksujemy na gładką masę. Dodajemy jajo, bułkę tartą, mąkę kiełbasę (pokrojoną w drobną kosteczkę) i ser (w kosteczkę pokrojony). Mieszamy wszystko. Masa zdecydowanie zgęstnieje. Ale nie może być bardzo gęsta bo babka wtedy będzie twarda po upieczeniu, a ma mieć konsystencję kremową

SMYKWKUCHNI
Śniadanie mistrzów ;) 326

trochę więcej czasu rano ;)Przepis jest bardzo prosty, na pewno każdy sobie z nim poradzi.    Polecam!:)) Składniki: 3 bułki kajzerki 3 jajka dowolna wędlina lub kiełbaska pół małej papryki czerwonej 3 pieczarki szczypiorek i ser żółty do posypania masło sól, pieprz  Wykonanie:Bułeczki kroimy  tak, aby powstała nam miseczka i wieczko. Wydrążamy środek. Wędlinę kroimy(...)pieprz i sól. Zmniejszamy ogień na gazie i dodajemy środek z wydrążonych bułek, mieszamy. Następnie wylewamy jajka na patelnię. Mieszamy aż jajka się zetną.Do wydrążonych bułek nakładamy farsz. Posypujemy szczypiorkiem i serem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy 15-20 minut.SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Kotlety mielone z czosnkiem i pecorino 117

czosnku 1/2 małej bułki, najlepiej kajzerki woda do namoczenia bułki 1 jajko bułka tarta do obtoczenia kotletów sól, pieprz do smaku tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Do dużej miski przekładamy mięso mielone. 1/2 bułki namaczamy w wodzie. Czekamy 10 minut. Czosnek obieramy i siekamy. Posiekany czosnek dodajemy do mięsa mielonego. Wbijamy jajko. Namoczoną wcześniej bułkę dokładnie odciskamy(...)wody, dodajemy do mięsa mielonego. Ser pecorino ścieramy na tarce na małych oczkach, dodajemy do masy. Całość doprawiamy do smaku. Masę starannie mieszamy.. Wyrabiamy tak długo, aż masa nie będzie kleić się do dłoni. Im dłużej wyrabiamy, tym kotlety będą smaczniejsze. Z masy formujemy kotlety. Obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na wcześniej rozgrzanym tłuszczu z każdej strony

Moja smaczna kuchnia
Pulpety z serem żółtym 155

tanie (w sam raz na studencką kieszeń :D). Zachęcam do spróbowania.  Pulpety: 0,5kg mięsa mielonego cebulka ze szczypiorkiem papryka słodka jajko sól, pieprz Dodatkowo: bułka tarta 1-2 łyżki mąki ser żółty masło Cebulkę i szczypiorek drobno kroimy, mieszamy z resztą składników i formujemy kulki, które następnie obtaczamy w bułce tartej i podsmażamy na maśle. Dodajemy odrobinę wody

Idę coś wszamać
Devolay z serem i natką pietruszką. 218

Składniki: -filet z piersi kurczaka -ser żółty -garść natki pietruszki -sól -pieprz -olej -mąka -jajko -bułka tarta Sposób przygotowania: Piersi myjemy, oczyszczamy z błon. Pierś rozbijamy tłuczkiem. Na pierś układamy ser i posiekaną natkę pietruszkę. Zwijamy devolaya i obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na małym ogniu na złoty kolor. Smacznego

Magia jedzenia.
Krokiety z warzywami 173

szklanki olejuodrobina soliWszystkie składniki wymieszać, usmażyć naleśniki.Farsz:1 opakowanie Warzyw na patelnię Hortexkilka pieczarekkawałek żółtego serakilka łyżek oleju Kucharek, pieprzjajko i bułka tarta do panierowania. Warzywa wraz z pieczarkami przesmażyć ok. 10 minut, wystudzić. Ser zetrzeć na grubej tarce, dodać do warzyw, całość przyprawić Kucharkiem i pieprzem. Na naleśniki nałożyć farsz i zwinąć krokiety. Panierować w jajku

Praktyczna pl
Kotleciki makaronowe z serem 269

karmelizowaną cebulką powstało super danie , które zachwyciło domowników!Z całą pewnością na stałe wkracza do naszego menu.SKŁADNIKI : ( 8 szt )* twardy żółty ser – 150 g * makaron conchigliette – 1 szkl * duże jajko – 1 szt * bułka tarta – ok. 80 g * duża cebula – 1 szt * masło – 2 łyżki * sól – do smaku * pieprz – do smaku * papryka(...)mieszamy z podsmażoną cebulką i startym serem.Dodajemy jajko , przyprawy oraz czubatą łyżkę bułki tartej i dokładnie mieszamy.Formujemy średniej wielkości , zgrabne , okrągłe kotleciki.Panierujemy w bułce tartej i smażymy na złoto na mocno rozgrzanym oleju.Podajemy posypane startym serem + możemy do nich dodać świeży śmietanowy sos.Zajadamy gorące!Smacznego

Ostra na Słodko
Kotlety mielone z farszem serowym 141

czosnku 1 cebula 2 surowe jajka 1 łyżka majeranku Pieprz,sól 3 łyżki bułki tartej(wedle uznania) Przyprawa do mięsa wieprzowego 2 łyżki 1 sucha bułka namoczona w wodzie Smalec albo olej. Żółty ser. Sposób: Przekładamy mięso do miski wbijamy dwa całe jajka, dodajemy czosnek posiekany drobno, tartą cebulę, majeranek ,sól trochę pieprzu ,przyprawę do mięsa i wyciśniętą bułkę(...)Mieszamy tak by uzyskać jednolita masę Możemy  dodać  trochę bułki tartej Formujemy nasze kotlety pamiętajmy że nie powinny być mocno grube . Rozbijamy w miarę płasko W środek dodajemy żółty tarty ser Znów formujemy kotlety dla ułatwienia proponuję moczyć ręce  w surowej wodzie dzięki  temu mięso nie będzie  nam przylegać do rąk Rozgrzewamy patelnię ze smalcem

Viola cooks with passion
De volaille wg Michela Moran 136

volaille z szynką i serem wg Michela Moran Składniki Pierś z kurczaka 2 sztuki Czosnek 1 ząbek Masło 50g Ser żółty 4 plastry Szynka parzona 4 plastry Bułka tarta Jajko 2 jajka Olej do smażenie Sałata karbowana opcjonalnie Sól do The post De volaille wg Michela Moran appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Panierowane kotlety z piersi kurczaka z serem 264

garach, to kotlet zawsze jest mile widziany przez moich najbliższych na stole. Warto spróbować.  Składniki: 4 pojedyncze piersi  z kurczaka 10-15 dag sera żółtego w plastrach 2 jajka 3 łyżki mleka bułka tarta do panierowania sól pieprz olej do smażenia Sposób przygotowania: Piersi umyć i osuszyć. Przekroić wzdłuż na 2 części, tak aby powstały 2 cieńsze kotlety(...)rozbić, osolić, popieprzyć i odstawić na chwilę w chłodne miejsce. Jajka rozbełtać z mlekiem. Kotlety najpierw moczyć w jajku, następnie położyć na wierzch plastry żółtego sera, ponownie zamoczyć w jajku, a następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron. Smacznego

na moim stole...
Śniadaniowe parówki serdelki nadziewane serem 108

Wyjątkowe śniadanie z nadziewanymi parówkami. Grubiutkie parówki serdelki nadziane pieczarkami i prawdziwym serem mozzarella, zapieczone w piekarniku. Forma podania parówek zapewnia im apetyczność i oryginalność. Śniadanie wychodzi przepyszne. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Par\u00f3wki nadziewane serem mozzarella i pieczarkami","image":["https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/06\/parowki-nadziewane-serem.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/06\/parowki-nadziewane-serem-500x500.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads(...)porcje Przygotowanie 10 min. Pieczenie 10 min. Kalorie 190 kcal Parówki serdelki nadziewane pieczarkami i serem mozzarella, zapieczone w piekarniku. Pomysł na wyjątkowe śniadanie z podstawowych składników. Składniki: 4 parówki serdelki 4 pieczarki ser mozzarella (nie z zalewy) DODATKOWO DO PODANIA 1 świeża bułka staropolska masło 1 pomidor malinowy 2 jajka od szczęśliwych kur sól i świeżo mielony pieprz Sposób

ProstePesto.pl
PARÓWKI W NALEŚNIKACH Z SOSEM POMIDOROWYM 158

duże pomidory, 40 dag pieczarek, łyżka masła, tymianek, sól, bazylia, 15 dag tartego sera żółtego. Dodatkowo: 11 parówek (najlepiej cienkich), 5 dag tartego sera żółtego, 4 jajka (rozmącone i wymieszane z tymiankiem, solą i ostrą papryką), bułka tarta do panierowania. Przygotowanie: Z podanych składników(...)przygotowuję ciasto na naleśniki (ilość wody i mleka dobieram do mąki tak, aby wyszło odpowiedniej konsystencji ciasto). Smażę jedenaście naleśników. Każdy naleśnik posypuję odrobiną sera, zawijam w niego parówkę, następnie obtaczam w jajku i bułce tartej, smażę. Przygotowuję sos: pieczarki kroję w kostkę, podsmażam na maśle, dodaję przyprawy. Pomidory sparzam, siekam, dodaję do pieczarek wraz z przecierem. Mieszam i chwilę

JejKuchnia

Proponowane wyszukiwania