bułki z serem - 3510 przepisów (strona:60/234)

Śniadanie mistrzów ;) 320

trochę więcej czasu rano ;)Przepis jest bardzo prosty, na pewno każdy sobie z nim poradzi.    Polecam!:)) Składniki: 3 bułki kajzerki 3 jajka dowolna wędlina lub kiełbaska pół małej papryki czerwonej 3 pieczarki szczypiorek i ser żółty do posypania masło sól, pieprz  Wykonanie:Bułeczki kroimy  tak, aby powstała nam miseczka i wieczko. Wydrążamy środek. Wędlinę kroimy(...)pieprz i sól. Zmniejszamy ogień na gazie i dodajemy środek z wydrążonych bułek, mieszamy. Następnie wylewamy jajka na patelnię. Mieszamy aż jajka się zetną.Do wydrążonych bułek nakładamy farsz. Posypujemy szczypiorkiem i serem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy 15-20 minut.SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Kotlety mielone z czosnkiem i pecorino 109

czosnku 1/2 małej bułki, najlepiej kajzerki woda do namoczenia bułki 1 jajko bułka tarta do obtoczenia kotletów sól, pieprz do smaku tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Do dużej miski przekładamy mięso mielone. 1/2 bułki namaczamy w wodzie. Czekamy 10 minut. Czosnek obieramy i siekamy. Posiekany czosnek dodajemy do mięsa mielonego. Wbijamy jajko. Namoczoną wcześniej bułkę dokładnie odciskamy(...)wody, dodajemy do mięsa mielonego. Ser pecorino ścieramy na tarce na małych oczkach, dodajemy do masy. Całość doprawiamy do smaku. Masę starannie mieszamy.. Wyrabiamy tak długo, aż masa nie będzie kleić się do dłoni. Im dłużej wyrabiamy, tym kotlety będą smaczniejsze. Z masy formujemy kotlety. Obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na wcześniej rozgrzanym tłuszczu z każdej strony

Moja smaczna kuchnia
Pulpety z serem żółtym 147

tanie (w sam raz na studencką kieszeń :D). Zachęcam do spróbowania.  Pulpety: 0,5kg mięsa mielonego cebulka ze szczypiorkiem papryka słodka jajko sól, pieprz Dodatkowo: bułka tarta 1-2 łyżki mąki ser żółty masło Cebulkę i szczypiorek drobno kroimy, mieszamy z resztą składników i formujemy kulki, które następnie obtaczamy w bułce tartej i podsmażamy na maśle. Dodajemy odrobinę wody

Idę coś wszamać
Devolay z serem i natką pietruszką. 213

Składniki: -filet z piersi kurczaka -ser żółty -garść natki pietruszki -sól -pieprz -olej -mąka -jajko -bułka tarta Sposób przygotowania: Piersi myjemy, oczyszczamy z błon. Pierś rozbijamy tłuczkiem. Na pierś układamy ser i posiekaną natkę pietruszkę. Zwijamy devolaya i obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na małym ogniu na złoty kolor. Smacznego

Magia jedzenia.
Krokiety z warzywami 168

szklanki olejuodrobina soliWszystkie składniki wymieszać, usmażyć naleśniki.Farsz:1 opakowanie Warzyw na patelnię Hortexkilka pieczarekkawałek żółtego serakilka łyżek oleju Kucharek, pieprzjajko i bułka tarta do panierowania. Warzywa wraz z pieczarkami przesmażyć ok. 10 minut, wystudzić. Ser zetrzeć na grubej tarce, dodać do warzyw, całość przyprawić Kucharkiem i pieprzem. Na naleśniki nałożyć farsz i zwinąć krokiety. Panierować w jajku

Praktyczna pl
Kotleciki makaronowe z serem 263

karmelizowaną cebulką powstało super danie , które zachwyciło domowników!Z całą pewnością na stałe wkracza do naszego menu.SKŁADNIKI : ( 8 szt )* twardy żółty ser – 150 g * makaron conchigliette – 1 szkl * duże jajko – 1 szt * bułka tarta – ok. 80 g * duża cebula – 1 szt * masło – 2 łyżki * sól – do smaku * pieprz – do smaku * papryka(...)mieszamy z podsmażoną cebulką i startym serem.Dodajemy jajko , przyprawy oraz czubatą łyżkę bułki tartej i dokładnie mieszamy.Formujemy średniej wielkości , zgrabne , okrągłe kotleciki.Panierujemy w bułce tartej i smażymy na złoto na mocno rozgrzanym oleju.Podajemy posypane startym serem + możemy do nich dodać świeży śmietanowy sos.Zajadamy gorące!Smacznego

Ostra na Słodko
Kotlety mielone z farszem serowym 135

czosnku 1 cebula 2 surowe jajka 1 łyżka majeranku Pieprz,sól 3 łyżki bułki tartej(wedle uznania) Przyprawa do mięsa wieprzowego 2 łyżki 1 sucha bułka namoczona w wodzie Smalec albo olej. Żółty ser. Sposób: Przekładamy mięso do miski wbijamy dwa całe jajka, dodajemy czosnek posiekany drobno, tartą cebulę, majeranek ,sól trochę pieprzu ,przyprawę do mięsa i wyciśniętą bułkę(...)Mieszamy tak by uzyskać jednolita masę Możemy  dodać  trochę bułki tartej Formujemy nasze kotlety pamiętajmy że nie powinny być mocno grube . Rozbijamy w miarę płasko W środek dodajemy żółty tarty ser Znów formujemy kotlety dla ułatwienia proponuję moczyć ręce  w surowej wodzie dzięki  temu mięso nie będzie  nam przylegać do rąk Rozgrzewamy patelnię ze smalcem

Viola cooks with passion
De volaille wg Michela Moran 129

volaille z szynką i serem wg Michela Moran Składniki Pierś z kurczaka 2 sztuki Czosnek 1 ząbek Masło 50g Ser żółty 4 plastry Szynka parzona 4 plastry Bułka tarta Jajko 2 jajka Olej do smażenie Sałata karbowana opcjonalnie Sól do The post De volaille wg Michela Moran appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Panierowane kotlety z piersi kurczaka z serem 259

garach, to kotlet zawsze jest mile widziany przez moich najbliższych na stole. Warto spróbować.  Składniki: 4 pojedyncze piersi  z kurczaka 10-15 dag sera żółtego w plastrach 2 jajka 3 łyżki mleka bułka tarta do panierowania sól pieprz olej do smażenia Sposób przygotowania: Piersi umyć i osuszyć. Przekroić wzdłuż na 2 części, tak aby powstały 2 cieńsze kotlety(...)rozbić, osolić, popieprzyć i odstawić na chwilę w chłodne miejsce. Jajka rozbełtać z mlekiem. Kotlety najpierw moczyć w jajku, następnie położyć na wierzch plastry żółtego sera, ponownie zamoczyć w jajku, a następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron. Smacznego

na moim stole...
Śniadaniowe parówki serdelki nadziewane serem 102

Wyjątkowe śniadanie z nadziewanymi parówkami. Grubiutkie parówki serdelki nadziane pieczarkami i prawdziwym serem mozzarella, zapieczone w piekarniku. Forma podania parówek zapewnia im apetyczność i oryginalność. Śniadanie wychodzi przepyszne. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Par\u00f3wki nadziewane serem mozzarella i pieczarkami","image":["https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/06\/parowki-nadziewane-serem.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/06\/parowki-nadziewane-serem-500x500.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads(...)porcje Przygotowanie 10 min. Pieczenie 10 min. Kalorie 190 kcal Parówki serdelki nadziewane pieczarkami i serem mozzarella, zapieczone w piekarniku. Pomysł na wyjątkowe śniadanie z podstawowych składników. Składniki: 4 parówki serdelki 4 pieczarki ser mozzarella (nie z zalewy) DODATKOWO DO PODANIA 1 świeża bułka staropolska masło 1 pomidor malinowy 2 jajka od szczęśliwych kur sól i świeżo mielony pieprz Sposób

ProstePesto.pl
PARÓWKI W NALEŚNIKACH Z SOSEM POMIDOROWYM 150

duże pomidory, 40 dag pieczarek, łyżka masła, tymianek, sól, bazylia, 15 dag tartego sera żółtego. Dodatkowo: 11 parówek (najlepiej cienkich), 5 dag tartego sera żółtego, 4 jajka (rozmącone i wymieszane z tymiankiem, solą i ostrą papryką), bułka tarta do panierowania. Przygotowanie: Z podanych składników(...)przygotowuję ciasto na naleśniki (ilość wody i mleka dobieram do mąki tak, aby wyszło odpowiedniej konsystencji ciasto). Smażę jedenaście naleśników. Każdy naleśnik posypuję odrobiną sera, zawijam w niego parówkę, następnie obtaczam w jajku i bułce tartej, smażę. Przygotowuję sos: pieczarki kroję w kostkę, podsmażam na maśle, dodaję przyprawy. Pomidory sparzam, siekam, dodaję do pieczarek wraz z przecierem. Mieszam i chwilę

JejKuchnia
ZAPIEKANE JAJKA W BUŁCE 153

chrupiące grzanki    to dzisiejsza propozycja śniadania jest dla Was. Dwa w jednym. Płynne żółtko, połączone z chrupiącą i ciepłą bułką. Pycha;-)   Składniki: dwie kajzerki dwa jajka szczypiorek / dymka masło parmezan lub inny dowolny żółty ser sól, pieprz, ostra czerwona papryka plasterek pomidora (opcjonalnie) Zacznijmy od dwóch kajzerek.      Odkroiłam z nich wierzch i wyjęłam miękkie(...)środki.    Możecie do środka dodać po kawałku masła. Wbiłam po jednym jajku do każdej z bułek. Posypałam solą i pieprzem. Posypałam pokrojoną dymką / szczypiorkiem. Możecie dodać plasterek pomidora. Starłam na wszystko żółty ser.  Posypałam ostrą czerwoną papryką.  Wstawiłam do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piekłam do momentu aż bułki się zapiekły. Smacznego

potrawyregionalne
Domowe bajgle z kurczakiem w sezamie i konfiturą z czerwonej cebuli 235

trzeci - na bułkę tartą wymieszaną z sezamem oraz czwarty - na gotowe kotleciki. I tak najpierw każdy kawałek obtaczamy w mącę i przyprawach, następnie dokładnie w jajku z serem i na końcu w bułce tartej oraz sezamie. Układamy obok siebie na talerzu. Jeśli nie zużyjecie wszystkich kotlecików od razu to przykryjcie je folią spożywczą i wstawcie do lodówki. Kotlety smażymy

Cooking Monster
Roladki schabowe ze szpinakiem baby w pietruszkowej panierce 177

dziesiątkę. Roladki wyszły rewelacyjne! 500 g schabu wieprzowego Sól Pieprz 100 g świeżego szpinaku baby 5 łyżeczek sosu czosnkowego Folwark  (klik) 50 g żółtego sera Pęczek natki pietruszki 0,5 szklanki bułki tartej 2 jajka Schab kroimy w 1 cm płaty. Każdy rozbijamy dość cienko, przyprawiamy solą i pieprzem. Każdy płat smarujemy 1 łyżeczką sosu czosnkowego.  Szpinak dokładnie(...)myjemy. Układamy sporą ilość na każdym płacie mięsa. Na wierzch kładziemy plasterek sera. Całość dokładnie zwijamy w ciasny rulon. Natkę pietruszki bardzo drobno siekamy. Mieszamy z bułką tartą. Roladki panierujemy w jajku i bułce z pietruszką. Staramy się aby na roladce zostało jak najwięcej natki. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni

VioletoweKucharzenie
Burger po meksykańsku 155

kotlet, dzięki dodatkowi wielu przypraw jest bardzo aromatyczny. Całość moim zdaniem wyszła bardzo smakowicie. Jak burger, to tylko domowy. ;-) 1 bułka do hamburgera 125g mięsa mielonego 1 liść sałaty 3 plastry pomidora 3 plastry czerwonej cebuli 1 plaster żółtego sera garść czerwonej fasoli z puszki garść kukurydzy konserwowej 1/4 czerwonej papryki 1/2 papryczki chilli ketchup sól, pieprz, czosnek granulowany, oregano(...)kotleta. Smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienienia. 2. Bułkę podgrzewamy na suchej patelni, przekrawamy na pół. Obie części smarujemy ketchupem. Układamy kolejno: sałatę, kotlet, ketchup, ser, kukurydzę, fasolę, paprykę, pomidor, cebulę. Przykrywamy drugą częścią bułki, przebijamy patykiem od szaszłyka by burger zachował formę

Szefowa kuchni

Proponowane wyszukiwania