bułki z serem - 3510 przepisów (strona:36/234)

PIECZONE BAGIETKI Z JAJECZNYM FARSZEM 140

bagietki do zapiekania w piekarniku), 4 jajka, starty na tarce o dużych oczkach ser, 1 łyżka majonezu, pokrojona w drobną kostkę kiełbasa zwyczajna, sól. Wykonanie: Z bułek wyciąć środki. Rozbite jajka wymieszać z serem, majonezem, solą i kiełbasą, nadziać farszem bułki. Bułki układamy na blaszce i zapiekamy w nagrzanym do 180'C piekarniku około 15 minut. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe

Zrób to smacznie
Hot-dog na szybko 152

dębowych. Są naprawdę bardzo smaczne i na zimno i na ciepło! Składniki dla 1 osoby:1 bułka "paluch"1 kabanos dębowy firmy Pekpol1 łyżeczka kukurydzy konserwowej1 plaster sera żółtego3 paseczki paprykiPrzepis:"Dupkę" bułki odcinamy i wydrążamy środek. Nakładamy kukurydzy, sera żółtego (możemy pociąć go w kostkę), kabanosa, którego musimy przełamać na pół, aby zmieścił się do bułeczki. Wrzucamy hot-doga

Emcia Pichci
Bułki ze szpinakiem i fetą 127

Powoli dochodzę do takiej wprawy, że te bułki czy chlebki pieką się jakoś tak przy okazji i same :D No a skoro lubię własnoręcznie upieczone bułki, kocham szpinak i sery, to powstał na pomysł połączenia tego w całość. I tak stworzyłam bułki nadziewane szpinakiem i fetą :)Składniki:ok. 40 dkg. mąki,3 dkg drożdży,1 szklanka(...)mleka,ćwierć kostki masła lub margaryny,ćwierć łyżeczki soli,łyżka cukru,opakowanie świeżego szpinaku (chyba ok. 400 g ;) ),4 spore ząbki czosnku,2 - 3 łyżki oliwy do smażenia,ser feta, sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku.Szpinak opłukać i osuszyć. Czosnek obrać i posiekać. Patelnię rozgrzać, wlać oliwę i zeszklić na niej czosnek. Na to wyłożyć szpinak (ja nie kroiłam

Codzienna kuchnia niecodzienna
Frittata a'la suflet z zielonym groszkiem 99

sobie zatem słoneczną niedzielę w ten ponury dzień. Frittata a'la suflet z zielonym groszkiem (4 osoby) Składniki: 4 jajka 1 puszka zielonego groszku 4 łyżki otrębów bułka tarta masło tarty ser żółty gałka muszkatołowa, oregano, bazylia, sól, pieprz Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy z odrobiną masła oraz przyprawami, dodajemy otręby oraz zielony groszek wcześniej dobrze wypłukany pod bieżącą(...)wodą. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do żółtek delikatnie mieszając. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Do naczynia delikatnie wlewamy masę jajeczną i ścieramy żółty ser na wierzch, ale nie zbyt dużo, aby masa nie opadła. Ser posypujemy delikatnie oregano. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do ok. 150-160 C na ok. 20 min. Podajemy z surówką

vegetanie
Domowe hamburgery 200

części i podpiekłam (też na patelni grillowej). Teraz pora na składanie hamburgerów: spód bułki – sos – drobno posiekana cebula – pokrojona sałata lodowa – plaster sera żółtego – mięso – ponownie bułka – sos – cebula – sałata – pokrojone korniszony – mięso – i na wierzch górna część bułki.  Podstawą tego dania jest bułka i dobrej jakości mięso

mojewypiekiinietylko
Tort makaronowy 206

szynki) 1 cebula 1 łyżeczka soli 2 łyżki Ziół Ojca Mateusza Rafex 4 łyżki keczupu Dodatkowo: 2 op. mrożonej mieszanki warzyw brokuł-kalafior-marchewka 25 dag sera żółtego masło i bułka tarta do tortownicy olej do smażenia mięsa  1. Cebulę posiekać, zeszklić na oleju, dodać mięso mielone i wszystkie przyprawy, podsmażyć, podlać odrobiną wody i dusić(...)czas wodą żeby się nie przypaliło i za bardzo nie wyschło. 2. Makaron i warzywa ugotować w osolonej wodzie (osobno :).  3. Ser żółty zetrzeć na tartce (na grubych oczkach). 4. Tortownicę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. 5. Zrobić beszamel: na patelni rozpuścić masło, dodać mąkę i dokładnie wymieszać, smażyć chwilę aż mąka straci surowość i całość zacznie "ładnie

Kto ugości moich gości?
Kotlety mielone z gorgonzolą 123

garmażeryjnym" - słonym i nie wiadomo do końca z czego zrobionym. Dla mnie najlepszy jest ładny kawałek łopatki lub szynki zmielony własnoręcznie. Składniki: 500 gram mięsa mielonego Op. Sera gorgonzola 2 jajka Bułka tarta ok. 200 ml 100 ml mleka Sól Pieprz Papryka mielona słodka Olej do smażenia Wykonanie: Do mięsa mielonego dodajemy 2 jajka, sól, pieprz, paprykę oraz bułkę tartą(...)wcześniej wlewamy mleko ( mleko wlewamy aby kotlety nie były suche ). Całość mieszamy. Z masy w rękach robimy małe placki. Na środek kładziemy ser gorgonzola ( ok. 2 x 2 cm ), placuszek zamykamy i formujemy kotleta. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju na złoty kolor. SMACZNEGO

Smaki Ewy
Racuszki ziemniaczane 155

smaku orzechowym, (w Polsce trudno dostać). Ale można zastąpić serami : gouda, ementaler, parmezan. Składniki 400 g ziemniaków 120 g szynki gotowanej 120 g tartej bułki 130 ml śmietany 1 jajko 1 łyżka startego żółtego sera(...)łyżki natki pietruszki sól pieprz gałka muszkatołowa olej Przygotowanie Ziemniaki obrałem, umyłem a następnie ugotowałem osolonej wodzie. Po ostudzeniu przecisnąłem przez praskę. 2/3 tartej bułki wymieszałem ze śmietaną, jajkiem, natką pietruszki i startym serem. Wsypałem kostki szynki, przyprawiłem do smaku. Połączyłem z masą ziemniaczaną. Uformowałem okrągłe racuszki o średnicy 6-8 cm, obtoczyłem w pozostałej tartej bułce. Smażyłem w głębokim

R'n'G Kitchen
Domowe burgery + film 164

smaczniejsza i zdrowsza alternatywa dla gotowych hamburgerów z budki. Domowe burgery mogą również stanowić szybkie i proste danie obiadowe.     składniki na 4 porcje 4 bułki do hamburgerów 4 plastry żółtego sera 300 g mielonej wołowiny 2 korniszony 1 biała cebula 1 czerwona cebula 1 pomidor 4 liście sałaty 2 łyżeczki musztardy 4 łyżki ketchupu 3 łyżki majonezu czarny(...)zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C około 5 minut. Ciepłe spody bułek smarujemy przygotowanym sosem, na wierzch kładziemy liście sałaty, kotleta, plaster żółtego sera, pomidora, oraz czerwoną cebulę. Wierzch burgera przykrywamy drugą połową bułki.   Artykuł Domowe burgery + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
PODLASKA A'LA BRUSCHETTA 138

małe kilka małych ogóreczków konserwowych kilka papryczek chili lub ewentualnie paski słodkiej papryki mieta do dekoracji Wykonanie: Bagietke kroimy w dość grube plastry,opiekamy w piekarniku. Na opieczoną bułkę kładziemy plaster sera a na niego ogóreczki, grzybki oraz po papryczce chili. Ozdabiamy miętą. Jesli chcemy po nałozeniu sera mozemy zapiec go delikatnie tym samym rozpuszczając, nastepnie wykładamy resztę składników Wszystkich

Z Majeczką w kuchni
Cytrynowe hamburgery 194

400g mięsa mielonego (najlepiej z indyka) Łyżeczka musztardy Skóra z ¾ cytryny 2 łyżki twarożku ziarnistego Świeże listki tymianku Sól, pieprz Hamburgery: 4 bułki (takie jakie lubimy, mogą być np. grahamki) 2 pomidory Ogórek konserwowy Sałata Żółty ser (i każdy inny dowolny dodatek jaki lubimy w hamburgerach :)) Ketchup, Majonez (według upodobań) Mięso przekładamy do miski oraz dodajemy do niego odsączony twarożek(...)czasie, gdy nasze kotlety się smażą szykujemy bułki: rozcinamy na pół, smarujemy w środku ketchupem lub majonezem według uznania. Pomidory i ogórki kroimy w plasterki. W bułce układamy listek sałaty, kotlet, plasterek żółtego sera, pomidora, ogórka lub dowolny inny dodatek. Z wierzchu dajemy kapkę majonezu i zamykamy bułki. Zajadamy póki mięsko jest ciepłe

Kolizje Smaków
Propozycja na śniadanie 156

się przepisem.To takie troszkę stuningowane bułki śniadaniowe - żeby nie było nudno jest bekon, który akurat zalegał w lodówce i koniecznie trzeba było coś z nim zrobić (swoją drogą mam znów dwa opakowania i zastanawiam się właśnie, jak je dobrze spożytkować), do tego cebulka, która świetnie współgra ze smakiem bekonu, a na wierzchu oczywiście żółty ser, który sprawia, że tak naprawdę(...)domu w trakcie pieczenia. Pierwszy kęs jeszcze ciepłej, chrupiącej z wierzchu i mięciutkiej w środku bułeczki. Bajka. Jeśli jeszcze nie próbowaliście, zdecydujcie się koniecznie - zobaczycie, jak to wciąga!Bułki z bekonem, cebulką i seremSkładniki:(na 10 sztuk)500 g mąki pszennej24 g świeżych drożdży1 łyżeczka cukru150 ml letniego mleka150 ml letniej wody1 łyżeczka soli2 łyżki oliwy aromatyzowanej chilli2 cebule100

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Moje domowe burgery czyli wolna amerykanka :) 191

lodowa 1-2  pomidory 4 plastry sera  2 duże korniszony lub ogórki kiszone mała czerwona cebula prażona cebulka PRZYGOTOWANIE Przygotowujemy dodatki - rwiemy i myjemy sałatę. Cebulę i pomidory kroimy w plastry. Ogórki przekrawamy wzdłuż na cienkie plasterki.   Łączymy składniki sosu. Dodajemy niewielką ilość soku z cytryny i szczyptę chili. Bułki przekrawamy na pół i opiekamy na grillu(...)usmażyć na zwykłej patelni. Pod koniec kładziemy na mięsie ser, żeby trochę się rozpuścił. Składamy burgery w dowolnej kolejności. U nas wygląda to tak : -smarujemy dolną bułkę sosem - przykrywamy sałatą - układamy mięso z serem - plasterki ogórków - pomidora - cebuli. Posypujemy prażoną cebulką i znów polewamy sosem. Przykrywamy całość bułką i zajadamy :)  Same lub z frytkami... Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Jajka zapiekane w bagietkach 133

kęsie:) mniam:) Na dwie sztuki: 2 podłużne bułki lub krótkie bagietki 2 duże lub 4 małe jajka (zależy też od wielkości bułek) ok 10 dkg szynki lub innej wędliny lub kiełbasy  1,2 cebuli kilka plasterków sera żółtego (lub starty)  2 łyżki masła ząbek czosnku sól i pieprz Piekarnik nagrzać do temperatury 170 stopni C. Z bułek ściąć(...)oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Zapiekać ok. 15 min. Mniej więcej po 10 minutach, gdy białko będzie do połowy ścięte, posypać  startym serem lub położyć plasterki sera i razem z wierzchami bułek włożyć do piekarnika na resztę czasu , żeby się lekko zapiekły

Maślane ciasteczko
Szparagi smażone z szynką i serem 87

przygotowania możecie przeczytać, a efekty naszej pracy oglądać jedynie na zdjęciach. Udostępnij Składniki na szparagi smażone z szynką i serem 500 g białych szparagów 250 g szynki (duże plastry) 250 g sera żółtego (duże plastry) 1 jajko mąka do panierowania bułka tarta do panierowania olej do smażenia 1 / 2 łyżeczki soli 1 / 2 łyżeczki cukru 1 łyżka masła sól, pieprz(...)gotować 15 minut. Wyjąć na talerz, pozostawić do przestygnięcia. Na płytkim talerzu rozkłócić jajko, lekko posolić i popieprzyć, na dwa osobne talerze wysypać mąkę i bułkę tartą. Po dwa białe szparagi zawijać w żółty ser, następnie w szynkę, całość spiąć dwiema wykałaczkami, przekłuwając oba szparagi. Każdą porcję obtoczyć kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, smażyć

niecodziennikpary
Roladki z goudą, camembertem i natką pietruszki 306

przygotowaniu, delikatne i mocno serowe roladki z kurczaka. Posmakują każdemu! 700 g filetu z piersi kurczaka Sól Pieprz Pęczek natki pietruszki 100 g sera gouda 100 g sera camembert 2 jajka Bułka tarta Filet z kurczaka kroimy w poprzek, rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą i pieprzem. Na każdym płacie układamy plaster sera gouda, kawałek sera camembert i posiekaną natkę pietruszki. Ściśle

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania