bułki z serem - 3510 przepisów (strona:36/234)

Domowe burgery + film 171

smaczniejsza i zdrowsza alternatywa dla gotowych hamburgerów z budki. Domowe burgery mogą również stanowić szybkie i proste danie obiadowe.     składniki na 4 porcje 4 bułki do hamburgerów 4 plastry żółtego sera 300 g mielonej wołowiny 2 korniszony 1 biała cebula 1 czerwona cebula 1 pomidor 4 liście sałaty 2 łyżeczki musztardy 4 łyżki ketchupu 3 łyżki majonezu czarny(...)zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C około 5 minut. Ciepłe spody bułek smarujemy przygotowanym sosem, na wierzch kładziemy liście sałaty, kotleta, plaster żółtego sera, pomidora, oraz czerwoną cebulę. Wierzch burgera przykrywamy drugą połową bułki.   Artykuł Domowe burgery + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
PODLASKA A'LA BRUSCHETTA 145

małe kilka małych ogóreczków konserwowych kilka papryczek chili lub ewentualnie paski słodkiej papryki mieta do dekoracji Wykonanie: Bagietke kroimy w dość grube plastry,opiekamy w piekarniku. Na opieczoną bułkę kładziemy plaster sera a na niego ogóreczki, grzybki oraz po papryczce chili. Ozdabiamy miętą. Jesli chcemy po nałozeniu sera mozemy zapiec go delikatnie tym samym rozpuszczając, nastepnie wykładamy resztę składników Wszystkich

Z Majeczką w kuchni
Cytrynowe hamburgery 199

400g mięsa mielonego (najlepiej z indyka) Łyżeczka musztardy Skóra z ¾ cytryny 2 łyżki twarożku ziarnistego Świeże listki tymianku Sól, pieprz Hamburgery: 4 bułki (takie jakie lubimy, mogą być np. grahamki) 2 pomidory Ogórek konserwowy Sałata Żółty ser (i każdy inny dowolny dodatek jaki lubimy w hamburgerach :)) Ketchup, Majonez (według upodobań) Mięso przekładamy do miski oraz dodajemy do niego odsączony twarożek(...)czasie, gdy nasze kotlety się smażą szykujemy bułki: rozcinamy na pół, smarujemy w środku ketchupem lub majonezem według uznania. Pomidory i ogórki kroimy w plasterki. W bułce układamy listek sałaty, kotlet, plasterek żółtego sera, pomidora, ogórka lub dowolny inny dodatek. Z wierzchu dajemy kapkę majonezu i zamykamy bułki. Zajadamy póki mięsko jest ciepłe

Kolizje Smaków
Propozycja na śniadanie 159

się przepisem.To takie troszkę stuningowane bułki śniadaniowe - żeby nie było nudno jest bekon, który akurat zalegał w lodówce i koniecznie trzeba było coś z nim zrobić (swoją drogą mam znów dwa opakowania i zastanawiam się właśnie, jak je dobrze spożytkować), do tego cebulka, która świetnie współgra ze smakiem bekonu, a na wierzchu oczywiście żółty ser, który sprawia, że tak naprawdę(...)domu w trakcie pieczenia. Pierwszy kęs jeszcze ciepłej, chrupiącej z wierzchu i mięciutkiej w środku bułeczki. Bajka. Jeśli jeszcze nie próbowaliście, zdecydujcie się koniecznie - zobaczycie, jak to wciąga!Bułki z bekonem, cebulką i seremSkładniki:(na 10 sztuk)500 g mąki pszennej24 g świeżych drożdży1 łyżeczka cukru150 ml letniego mleka150 ml letniej wody1 łyżeczka soli2 łyżki oliwy aromatyzowanej chilli2 cebule100

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Moje domowe burgery czyli wolna amerykanka :) 196

lodowa 1-2  pomidory 4 plastry sera  2 duże korniszony lub ogórki kiszone mała czerwona cebula prażona cebulka PRZYGOTOWANIE Przygotowujemy dodatki - rwiemy i myjemy sałatę. Cebulę i pomidory kroimy w plastry. Ogórki przekrawamy wzdłuż na cienkie plasterki.   Łączymy składniki sosu. Dodajemy niewielką ilość soku z cytryny i szczyptę chili. Bułki przekrawamy na pół i opiekamy na grillu(...)usmażyć na zwykłej patelni. Pod koniec kładziemy na mięsie ser, żeby trochę się rozpuścił. Składamy burgery w dowolnej kolejności. U nas wygląda to tak : -smarujemy dolną bułkę sosem - przykrywamy sałatą - układamy mięso z serem - plasterki ogórków - pomidora - cebuli. Posypujemy prażoną cebulką i znów polewamy sosem. Przykrywamy całość bułką i zajadamy :)  Same lub z frytkami... Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Jajka zapiekane w bagietkach 137

kęsie:) mniam:) Na dwie sztuki: 2 podłużne bułki lub krótkie bagietki 2 duże lub 4 małe jajka (zależy też od wielkości bułek) ok 10 dkg szynki lub innej wędliny lub kiełbasy  1,2 cebuli kilka plasterków sera żółtego (lub starty)  2 łyżki masła ząbek czosnku sól i pieprz Piekarnik nagrzać do temperatury 170 stopni C. Z bułek ściąć(...)oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Zapiekać ok. 15 min. Mniej więcej po 10 minutach, gdy białko będzie do połowy ścięte, posypać  startym serem lub położyć plasterki sera i razem z wierzchami bułek włożyć do piekarnika na resztę czasu , żeby się lekko zapiekły

Maślane ciasteczko
Szparagi smażone z szynką i serem 93

przygotowania możecie przeczytać, a efekty naszej pracy oglądać jedynie na zdjęciach. Udostępnij Składniki na szparagi smażone z szynką i serem 500 g białych szparagów 250 g szynki (duże plastry) 250 g sera żółtego (duże plastry) 1 jajko mąka do panierowania bułka tarta do panierowania olej do smażenia 1 / 2 łyżeczki soli 1 / 2 łyżeczki cukru 1 łyżka masła sól, pieprz(...)gotować 15 minut. Wyjąć na talerz, pozostawić do przestygnięcia. Na płytkim talerzu rozkłócić jajko, lekko posolić i popieprzyć, na dwa osobne talerze wysypać mąkę i bułkę tartą. Po dwa białe szparagi zawijać w żółty ser, następnie w szynkę, całość spiąć dwiema wykałaczkami, przekłuwając oba szparagi. Każdą porcję obtoczyć kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, smażyć

niecodziennikpary
Roladki z goudą, camembertem i natką pietruszki 312

przygotowaniu, delikatne i mocno serowe roladki z kurczaka. Posmakują każdemu! 700 g filetu z piersi kurczaka Sól Pieprz Pęczek natki pietruszki 100 g sera gouda 100 g sera camembert 2 jajka Bułka tarta Filet z kurczaka kroimy w poprzek, rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą i pieprzem. Na każdym płacie układamy plaster sera gouda, kawałek sera camembert i posiekaną natkę pietruszki. Ściśle

VioletoweKucharzenie
Tapas śniadaniowe 227

zielonych oliwek, 10 kropel tabasco, 4 jajek, 8 plasterków kiełbasy chorizo, 8 plasterków sera manchego. Przygotowanie dzisiejszego dania było naprawdę łatwe i zajęło mi nie więcej niż piętnaście minut. Rozpocząłem od przekrojenia kajzerek w taki sposób, aby odkroić jak najmniej górnej części, a następnie wydrążyłem bułki z miąższu. Wybierając bułki uważałem, aby nie były zbyt mocno wypieczone, gdyż wówczas mogłyby(...)plasterki wcześniej podsmażonego chorizo. Na wierzchu ułożyłem cienkie plasterki sera manchego. Całość umieściłem w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku z włączonym termoobiegiem na około 4 minuty, aby ser rozpuścił się, a bułki stały się ciepłe i chrupiące. Danie można urozmaicić o inne niż pomidor warzywa, jak papryka lub szczypiorek, można dodać również suszonych pomidorów, jednak dzisiaj zależało mi na prostocie

Wyprawy kulinarne
KOTLETY Z JAJEK I SERA 157

SKŁADNIKI :  12 jajek 1 pęczek szczypiorku, posiekanego 100 g sera żółtego, tartego sól, pieprz do smaku 1 czerstwa, duża bułka + 1/2 szklanki mleka  bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia(...)PRZYGOTOWANIE :  Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i szatkujemy na sitku lub drobno kroimy.  Do dużej miski przekładamy pokrojone jajka, szczypiorek, namoczoną i wyciśniętą bułkę w mleku, przyprawy, część tartego sera i wbijamy jajka. Masę dokładnie wyrabiamy. Formujemy małe, owalne kotleciki, masa powinna być zwarta tak aby dało się z niej formować kotlety.  Obtaczamy je w bułce

Kulinarne Fantazje Marioli
Hamburger wołowy 152

Hamburger wołowy z rozpływającym się serem. Szybki obiad lub kolacja. Zdrowy, domowy, pożywny fast-food Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 4 sztuki Składniki: 4 bułki do hamburgerów 400 g mięsa mielonego wołowego 1 jajko ½ łyżeczki pieprzu 1/3 łyżeczki soli szczypta papryki 100 g sera żółtego olej do smażenia 4 liście sałaty masłowej 2 plastry cebuli(...)kroku: 1. Wymieszać wszystkie składniki na farsz 2. Podzielić farsz na 8 części 3. Na część mięsa wyłożyć plaster sera 4. Przykryć drugą częścią mięsa i uformować sznycle 5. Usmażyć mięso 6. Przekroić bułki i podgrzać w folii aluminiowej w piekarniku 7. Przygotować składniki i złożyć hamburgera Pobierz wersję do druku

KuchniaWeDwoje.pl
Kładzione kluseczki serowo-dyniowe 213

połączenia składników. Zbyt długie miksowanie może doprowadzić do zważenia się masy. Dodać ser biały i szczyptę soli. Wymieszać widelcem. Białka ubić na sztywną pianę. Do masy z żółtkami i serem wmieszać puree z dyni. Następnie w 3 partiach dodać ubite białka, delikatnie łącząc je z masą. Dodać mąkę i wszystko bardzo delikatnie wymieszać łyżką. W garnku zagotować dużą ilość wody(...)lekko się zarumieni. Jeśli lubicie bardziej zrumienioną bułkę, zrumieńcie ją najpierw na suchej patelni, a dopiero potem dodajcie masło (w tym przypadku trzeba uważać, aby nie przypalić bułki). Gorące kluski kładzione z serem i dynią wyłożyć na talerze, polać bułką tartą i posypać cukrem.   The post Kładzione kluseczki serowo-dyniowe appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Jajka sadzone na boczku z roszponką i kozim serem 192

żółtka i delikatnie doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy tylko z jednej strony tak, aby białko się ścięło, a żółtko pozostało płynne. Bułkę przekrawamy na pół i smarujemy masłem. Najpierw kładziemy umytą i osuszoną roszponkę, potem plasterek koziego sera, plasterki boczku i jajko. Smacznego

Oryginalny smak
KOTLETY MIELONE Z BURACZKAMI 118

Kotlety mielone tym razem przygotowałam z dodatkiem tartego buraczka, sera fety i czosnku. Obtoczone w sezamie i upieczone. Pyszne, niecodzienne kotlety polecam jako danie główne z warzywami, ale  idealne również do pieczywa na zimno lub ciepło(...)PRZYGOTOWANIE :   Buraczka i cebulę obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach.  W misce łączymy mięso, jajko, buraczka z cebulą, przeciśnięty czosnek, bułkę i pokruszony ser feta. Mięso dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Z tak przygotowanej masy formujemy małe kotleciki, które obtaczamy w sezamie.  Na patelni rozgrzewamy 5-6 łyżek oleju, obsmażamy kotlety ze wszystkich stron

Kulinarne Fantazje Marioli
Pieczarki faszerowane 161

Pyszna przekąska na imprezę jako przystawka Składniki - 6 dużych pieczarek - 3 plastry szynkowej kiełbasy - 2 jajka - przyprawa ulubiona - 1 łyżeczka masła - 1 łyżka startego sera na drobnej tarce - bułka tarta - olej do smażenia Sposób przygotowania 1. - Z pieczarek odciąć trzonki  - Trzonki i szynkę pokroić w drobną kostkę  - Kapelusze posypać przyprawą  Na patelni rozpuścić masło dać pokrojone(...)trzonki i kiełbasę przyprawić  - Smażyć aż odparuje woda przełożyć wszystko  do miski Gdy ostygnie dodać jajko i starty ser 2. - Powstałym farszem faszerować  kapelusze pieczarek  - Pieczarki panierować w jaku i bułce smażyć  na głębokim oleju

W królestwie smaków Beaty

Proponowane wyszukiwania