bułki z serem - 3510 przepisów (strona:34/234)

Roladki z pysznym nadzieniem 148

Pieprz ·        2 łyżki majonezu ·        10 dag sera żółtego ·        Jajko ·        Bułka tarta do panierki ·        Mąka pszenna do obtoczenia Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w plastry i rozbijamy(...)gotujemy w osolonej wodzie. 4.    Cebulę obieramy, kroimy drobno i prużymy na rozgrzanym oleju, studzimy, przekładamy do naczynia. 5.    Dodajemy drobno pokrojony brokuł. 6.    Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, przekładamy do cebuli. 7.    Dodajemy majonez. 8.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 9.    Wszystko razem mieszamy

Kulinarna Chwila
Placki z cukinii i tuńczyka 140

cukinia (u mnie o wadze ok. 350 g) 1 puszka tuńczyka w sosie własnym  1 średniej wielkości marchewka 2 małe jajka ok. 4 łyżek bułki tartej 2 łyżki musztardy sarepskiej garść żółtego sera (dodaje ciekawszego smaku) cebula łyżka masła sól i pieprz Sos czosnkowy mały jogurt ząbek czosnku  sól i pieprz Przygotowanie: Marchew umyć, osuszyć, obrać i zetrzeć(...)czasie przełożyć je do miski. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zarumienić na patelni z masłem i dodatkiem szczypty soli. Do miski wbić jajka, dodać garść sera, musztardę, cebulę i bułkę tartą. Całość dokładnie mieszamy. Przyprawiamy do smaku. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia formujemy średniej wielkości placuszki. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok. 20 minut. Po upływie tego

Kuchnia Ellie
Kanapka z pieczonym buraczkiem 165

bułkę, razem z moją kolejną miłością - szparagami :) Składniki: bułka pełnoziarnista rukola burak  szparagi sól ocet balsamiczny do posmarowania bułki oliwa z oliwek, masło lub serek topiony ser mozzarella (opcjonalnie) Przekrojoną bułkę maczamy w oliwie lub smarujemy masłem albo serkiem topionym. Buraczka zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku, następnie obieramy ze skórki. Szparagi gotujemy krótko

chwile dla mnie
Kotlety z cukinii z serem żółtym 107

młode cukinie 2 całe jajka 1 - 2 kopiatych łyżek bułki tartej Pół filiżanki tartego sera żółtego (np. Gouda) Pół łyżeczki suszonego tymianku Pół łyżeczki suszonego czosnku Pół łyżeczki pieprzu cytrynowego Pół łyżeczki soli Oliwa z oliwek do smażenia (nie extra vergine) lub olej roślinny Cukinie utrzeć na grubej tarce, posolić, wymieszać i pozostawić na ok. pół godziny, aby puściły(...)Starte warzywa odcisnąć na gęstym sitku lub przez gazę. W misce rozmącić całe jajka, ale ich nie ubijać. Dodać przyprawy, ser oraz cukinię. Na końcu stopniowo dodawać bułkę tartą, tak żeby masa miała zwartą konsystencję. Porcje wykładać na dobrze rozgrzaną patelnię i smażyć na oliwie na złoty kolor z obu stron. Kotleciki z cukinii świetnie smakują na ciepło

Gotujemy i jemy
Burgery z pieczonym kurczakiem, grillowanym ananasem i czekoladowym sosem barbecue 105

winnego 2 łyżki brązowego cukru 3 łyżki whisky 50 ml espresso 45 g czekolady klasyczna gorzka Goplana Dodatkowo 6 bułek pełnoziarnistych 1 świeży ananas 200 g rukoli 1 czerwona cebula 50 ml octu winnego 1 łyżka brązowego cukru 6 plastrów sera cheddar 6 plastrów bekonu majonez  500 g mięsa pieczonego kurczaka Przygotowanie: 1. Czekoladowy sos BBQ - w rondlu(...)zamarynowania 3. Plastry bekonu smażymy na chrupko 4. Plastry ananasa okrawamy ze skóry, wycinamy kłąb i grillujemy na patelni grillowej, obracamy, na zgrillowanej stronie układamy plaster sera, czekamy aż zacznie się rozpuszczać 5. Bułki przekrawamy i grillujemy, powinny być lekko chrupiące  6. Jedną połówkę bułki smarujemy majonezem, układamy porwane mięso kurczaka, plaster ananasa z serem, bekon, porcję sosu barbecue

Słodki Kompromis
Burger à la Big Mac z McDonald's. 209

strony. Dolną część bułki kładziemy na talerzu i wykładamy na nią sałatę lodową, plasterki ogórka, cebule, polewamy sosem, następnie kładziemy kotlet, solimy go i pieprzymy, na górze układamy ser i przykrywamy bułką. Tak samo postępujemy z resztą bułek. Smacznego

Symfonia smakowa
placuszki z cukinii - kolokithokeftedes 120

jadłam w tawernie na Zakinthos  w Zakinthos. Dostałam nawet przepis , ale gdzieś zaginęła karteczka..... składniki3 cukinie1 jajko + jajko do panierowania10 dkg żółtego sera startego10 dkg fety pokruszonej1/2 startej cebuli, odciśniętej1/2 szklanki tartej bułki + bułka do panierowaniamięta świeża lub suszonanatka pietruszkisól pieprzprzygotowaniecukinie umyć, nie obierać , zetrzeć pół na pół na grubych(...)drobnych oczkach. Posolić , wymieszać i odstawić na sicie  na 30 min aby puściła sokPo tym czasie cukinię dobrze odcisnąć . W misce wymieszać cukinię, 1 jajo, sery, cebulę 1/2 szklanki bułki tartej, miętę , pietruszkę , sól i pieprz. gdyby masa była zbyt rzadka  - dodać bułkę tartą Z masy formować placuszki , panierować w jaku i bułce i smażyć

Stare Gary
kotlety mielone z szynki z serem lazur... 177

jajka 1 sztuka, cebula czerwona 1 sztuka, bułka namoczona w mleku 1 sztuka, papryka słodka mielona 1 łyżka, papryka ostra mielona 3/4 łyżeczki, kucharek 1 łyżka, bułka tarta 1/2 szklanki, ser 1 opakowanie/lazur, mąka pszenna - ile potrzeba, olej rzepakowy - ile potrzeba szynkę świeżą zmielić do miski na sitku do mielonego mięsa, dodać pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę, jajko, papryki, kucharka(...)tartą bułkę, bułkę odciśniętą z mleka wszystko dokładnie ręką wyrobić na kleistą masę, ser lazur trójkąt pokroić na większe kawałki mięsa mielonego wziąć porcję na dłoń, rozpłaszczyć, włożyć ser lazur i uformować nieco podłużne kotlety, mi wyszło 8 sztuk, obsypać mąką pszenną na mocno rozgrzanym oleju smażyć na rumiano z każdej strony, następnie nakryć pokrywką lub talerzem patelnię

W Mojej Kuchni Lubię
Krokiety z canalloni z wędzonym dorszem i mozzarellą 140

Robiłam z różnymi nadzianiemi - a tu zastosowałam farsz z wędzonego dorsza i mozzarelli. Połączenie godne wypróbowania!  (1 porcja) 2 makarony typu canalloni 100g wędzonego dorsza 40g sera mozzarella 1 jajko bułka tarta sezam olej Makaron ugotować w osolonej wodzie (nie rozgotować). Jajko rozmieszać mikserem. Rozdrobnionego dorsza połączyć z pokrojonym w kotkę (drobną) serem oraz połową jajka. Rurki nadziać farszem

Di gotuje
Burger z polskiej wołowiny 184

przy współpracy z portalem beefmania.org Składniki (na 3 burgery):200 g wołowego mięsa mielonego (tatar)1 łyżeczka musztardy dijon1/2 cebuliOliwa z oliwek do smażeniaDodatki:3 bułki pełnoziarniste kajzerki3 łyżki listków roszponki1 pomidor gruszkowy3 plastry sera topionego1 ogórek kiszonySos:1 łyżka ketchupu1 łyżka majonezuPrzepis: Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę i dodajemy ją do mięsa razem z musztardą. Całość(...)trzymamy pod przykryciem ok. 1 minuty na małym ogniu. Następnie ściągamy kotlety z patelni.Bułki rozcinamy i od wewnętrznej strony nakładamy sos, następnie roszponkę, kotleta z serem, pomidora, ogórki i przykrywamy górna częścią bułki. Świetnym dodatkiem do burgerów będą frytki (steak fries

Emcia Pichci
Pulpeciki z kaszy gryczanej nadziewane kozim serem w sosie grzybowo-dyniowym 176

idealnie z nimi współgra. Całość tworzy wyjątkowe i oryginalne danie. Polecam   Składniki: Pulpeciki: 200 g białej kaszy gryczanej 2 małe jajka 2 łyżki mąki 2 łyżki bułki tartej 130 g sera koziego sól pieprz Sos grzybowo-dyniowy: 170 g podgrzybków (lub borowików) 350 g dyni (zważonej bez skóry i pestek) 1 i 1/2 szklanki bulionu 1 mała cebula(...)miseczki. Dodać jajka, mąkę, bułkę tartą, doprawić solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać. Jeżeli masa będzie za mokra dosypać odrobinę bułki tartej. Zwilżyć ręce i formować pulpeciki dużego orzecha włoskiego, wkładając do środka po kostce koziego sera. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i smażyć pulpeciki aż się zrumienią. W trakcie smażenia delikatnie je obracać uważając aby się nie rozpadły. Wyjąć

Oryginalny smak
Domowe fishburgery 207

panierki)pęczek koperkułyżka soku z cytryny1 duża cebulaszczypiorek1 czerstwa bułka namoczona w ciepłym mlekubułka tarta do panierkimąka do panierkisól, pieprz cytrynowyDodatkowo:bułki na hamburgery (ilość wg uznania)1 pomidorpół zielonego ogórkaparę plasterków żółtego sera (można pominąć)kilka liści sałatyMięso z ryby drobno siekamy tasakiem albo miksujemy przy pomocy blendera. (ja posiekałam tasakiem a potem zmiksowałam blenderem). Mieszamy mięso z jajkiem(...)koperkiem i szczypiorkiem. Formujemy w dłoniach kotleciki, obtaczamy w mące, jajku oraz bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, na małym ogniu. Hamburgery: Bułki do hamburgerów podpiekamy z plasterkiem sera przez 5 minut w piekarniku w 190 stopniach C. Następnie na bułce układamy liść sałaty, kotlet, plaster pomidora, plasterki ogórka. Przykrywamy drugą połówką bułki i zajadamy :)kotlety

Bon Appetit Małgorzaty
Pikantne kulki serowe 143

drobno mielonego sera białego 3 płaskie łyżki pikantnej lub lekko pikantnej papryki drobno krojonej 1/3 łyżeczka soli 2 małe jajka 8 łyżek bułki tartej olej słonecznikowy do smażenia Jak zrobić kulki serowe . Do miseczki włożyć ser, dodać drobno krojoną paprykę oraz sól. Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszać. Z masy serowej formować kulki o średnicy 3 centymetrów. Przygotować dwie(...)małe miseczki . Do jednej wbić jajka , roztrzepać je widelcem. Do drugiej wsypać bułkę tartą. Uformowane kulki obtaczać najpierw w jajku a następnie w bułce tartej. Powtórzyć tę czynność dwa razy. W garnku rozgrzać olej. Kiedy gorący wrzucić kulki. Smażyć na złoty kolor (nie zbyt długo jednak, gdyż ser może zacząć wypływać z kulek). Usmażone kulki osączyć na papierowym ręczniku. Kulki

mecooks

Proponowane wyszukiwania