fast foodu. Składniki: ok. 800g zmielonej wołowiny dobrej jakości 1 łyżka oliwy 1 łyżka wędzonej papryki 1-1,5 łyżki musztardy 1 łyżka ketchupu 5-10 g sera pleśniowego typu Lazur bułki do hamburgerów Dodatki do burgerów (ilość wg upodobania): cebula pokrojona w krążki pomidor pokrojony w plastry sałata – liście sos barbecue ogórki konserwowe pokrojone w plastry ser żółty(...)rozgrzanym piekarniu, gdy mięso jest prawie gotowe. Jeśli chodzi o warstwy burgera, tak naprawdę istnieje pełna dowolność, są tylko pewne zasady :) Dolną bułkę smarujemy warstwą sosu barbecue. My kładziemy potem sałatę, cebulę, gorącego burgera, na niego bezpośrednio ser żółty (wtedy ma szansę się lekko roztopić), pomidora, ogórka, groący bekon, camembert, ewentualnie inne dodatki. Jeśli używacie dwóch lub więcej plastrów sera
Pociąg Do Kuchnirobimy coraz to nowe. Mamy nadzieję mieć na blogu całkiem pokaźną kolekcję burgerowych przepisów. Następny w planie jest burger z serem pleśniowym. A do takiego sera nic lepiej nie pasuje niż bułka orzechowa. Powiem wam szczerze, że bułka wyszła naprawdę niezła. Mocno orzechowa, bardzo mocno. W połączeniu z pleśniowym serem smak był niesamowity. Zatem teraz przepis na owe bułki(...)stopni. Wkładamy bułki i pieczemy przez 15 minut. Wyjmujemy i studzimy na kratce. Jako dodatki do bułki możemy użyć: - 80 g czarnych grubo pokrojonych oliwek - 100 g boczku pokrojonego w kostkę i zrumienionego na patelni - 80 g startego sera gruyère - 120 g sera camembert pokrojonego w małą kostkę - 100 g kiełbasy chorizo, drobno pokrojonej - 80 g suszonych pomidorów, drobno pokrojonych
Marder&Marder Manufacturezakupach ta oto kanapka będzie wspaniałą alternatywą do zwykłych kanapek, jest ciepła, sycąca a przede wszystkim bardzo smaczna. Przekąska szybka w wykonaniu, która mam nadzieję wszystkich zachwyci. Składniki: bułki ciabatty pomidor ser mozzarella kilka listków sałaty lodowej świeża bazylia szynka szwarcwaldzka (wędzona szynka) lub jakaś inna długodojrzewająca oliwa z oliwek czosnek Sposób przyrządzenia: Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 stopni. Ciabatty(...)jeśli akurat tej nie macie w domu), pomidora, plaster mozzarelli i znowu wkładamy do piekarnika aż ser się zacznie rozpuszczać. Na patelni, na odrobinie oliwy, podsmażamy szynkę szwarcwaldzką, by była chrupiąca. Szynkę wykładamy na wierzch, dodajemy jeszcze świeżą bazylię, przykrywamy drugą częścią bułki i przekąska gotowa do spożycia
upichcicpieprzem, dokładnie mieszamy i formujemy 6 równych kotlecików. Z liści sałaty przy pomocy szklanki wycinamy kółka rozmiaru mniej więcej bułeczki, ogórki kroimy w cienkie plasterki, bułki przekrawamy na pół. Każdy plasterek sera tostowego kroimy na 4 części. 2. Patelnię rozgrzewamy, układamy bułeczki wewnętrzną stroną do patelni i podpiekamy do zbrązowienia. Zdejmujemy z patelni i odstawiamy w ciepłe miejsce (możemy(...)patelni przy pomocy ręcznika papierowego rozprowadzamy odrobinę oleju. Kotleciki smażymy po 2-3 minuty z każdej strony. 4. Teraz składamy burgera: Na dolnej części bułki rozprowadzamy pół łyżki majonezu, kładziemy sałatę, dwa kawałki sera, kotlecik, 2 plasterki ogórka konserwowego i górną część bułki, posmarowaną pół łyżki majonezu. Czynność powtarzamy do pozostałych burgerów. Gotowe
My Culinary Artpieczarek smażonych z cebulką, ale wyśmienicie smakują również zwykłe parówki z żółtym serem. Gorąco polecam. Są bardzo apetyczne i świetnie sprawdzają się na wszelkich imprezach jako szybka i pożywna przekąska dla wszystkich. 20 kromek chleba tostowego 10 parówek 20 plasterków sera żółtego 3 jajka bułka tarta sól, pieprz, naturalna vegeta olej do smażenia Z każdej kromki chleba tostowego należy odciąć(...)pół, po czym szykujemy dwie miseczki - do jednej wbijamy jajka, dodajemy pieprz, sól i szczyptę naturalnej domowej vegety, a do drugiej miseczki wsypujemy bułkę tartą. Na każdą kromkę chleba tostowego kładziemy plasterek żółtego sera, połówkę przekrojonej wcześniej parówki i zwijamy w krokiet. Następnie obtaczamy w jajku, bułce tartej i smażymy na oleju na złoty kolor. Wybornie smakują zarówno na ciepło
Krokusowy Domkrokietów Składniki: 2 szklanki mleka 1 szklana wody mineralnej 1,5 szklanki mąki 1 jajko sól, czerwona papryka, bazylia, pieprz 600 dag pieczarek 100 dag sera żółtego 2 jajka bułka tarta Wykonanie: Składniki na ciasto: mleko, wodę, mąkę, jajko i przyprawy (sól, pieprz, bazylia) mieszamy (przyprawy dodajemy aby ciasto było wyraziste), jeżeli uznacie, że ciasto jest zbyt rzadkie, dodajcie mąki(...)koniec zdjąć pokrywkę z patelni i smażyć aż woda z patelni wyparuje. Ostudzić. Żółty ser zetrzeć na tarce. Na środek naleśnika układać pieczarki i żółty ser. Zwinąć. Obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Idealne na chłodne wieczory z dodatkiem czerwonego… barszczu! Smacznego Ania i Marcin
Ania i Marcin gotująszybka w przygotowaniu i bardzo smaczna. Idealnie nadaje się do podania podczas domówki a także na pewno posmakuje dzieciom. Będziemy potrzebować: pokrojona bułka kielecka (paryska, wyborowa) kilka łyżek przecieru pomidorowego – passata pomidorowa przykładowe dodatki: salami, szynka mozzarella, ser żółty przyprawy: 2 duże szczypty bazylii suszonej 2 duże szczypty oregano sól, pieprz Link do filmu z przygotowania: Super szybka pizza(...)pieczenia układam pokrojoną bułkę. Nakładam na każdą kromkę bułki sos i go rozsmarowuję. Następnie nakładam dodatki w moim przypadku było to salami, starty ser mozzarella i żółty ser. Pieczenie pizzy na bułce: Tak przygotowaną pizze wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na środkową półkę i zapiekam około 8 minut. Nie używam termoobiegu – pizza jest gotowa. Pizza na bułce jest
Uwaga Babcia Gotujeparówek. Poniżej przedstawiam jeden z najlepszych parówkowych przepisów. Składniki: Ciasto: -szklanka mleka -100 g mąki pszennej (trochę ponad pół szklanki) -jajko -sól -tłuszcz do smażenia Farsz: -parówki -żółty ser Panierka: -jajko -bułka tarta Przygotowanie: Składniki ciasta mieszamy, najlepiej mikserem. Odstawiamy na kilkanaście minut. Następnie wylewamy małe ilości ciasta na patelnie i smażymy z obu stron na niewielkiej ilości tłuszczu(...)chciało trzeć). Zawijamy naleśniki jak rolady. Tak przygotowane obtaczamy najpierw w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej i kładziemy na rozgrzaną patelnie. Często obracamy żeby się nie przypaliło. Naleśnik jest gotowy gdy jest złoty z każdej strony. Naleśniki z parówkami i żółtym serem są naprawdę pysznym i sycącym jedzeniem. Najtrudniejszą częścią wykonania jest usmażenie naleśników i pierwszych kilka może
Tanie przepisy studenckiesera żółtego 4 łyżki śmietany 12% lub 18% 100 g szynki 1 pęczek szczypiorku do smaku : sól, pieprz Link do filmu z przygotowania: Jajecznica zapiekana w bułkach https://www.youtube.com/watch?v=4vdQQNQTOo4 Przygotowanie: Ser żółty ścieram na tarce o średnich oczkach . Szynkę kroję w drobną kostkę. Umyty szczypiorek drobno siekam. Teraz do miski wybijam jajka dodaję śmietanę i dokładnie roztrzepuję. Następnie dodaję(...)szczypiorek, szynkę, ser, doprawiam solą, pieprzem i dokładnie mieszam (do jajecznicy dodam jeszcze miąższ i odkrojoną górną część bułki). Teraz przygotuję bułki : Dokładnie to pokazałam na filmie. Górę bułki odcinam i palcami wyjmuję miąższ, tak żeby powstała łódeczka w którą nałożę jajecznicę. Miąższ oraz odciętą górę bułki dodaję do jajecznicy , rwąc większe kawałki na mniejsze. Całość dokładnie mieszam jajecznica jest
Uwaga Babcia Gotujepołączenia. Ja dziś wypróbowałam i będę do nich powracać. Składniki: (na 5 kotletów) 350g mięsa mielonego, 1 jajko, 2 ząbki czosnku, 1/2 cebuli, sól, pieprz, majeranek, bułka tarta, kilka łyżek mleka, ser żółty - ja użyłam sera w kształcie krążków 5szt.x20g. Przygotowanie: Przygotować ser żółty - nie musi być taki jakiego ja użyłam, może być inny pokrojony w kostki po 20g. Mięso(...)bułki tartej wsypać ok.2 czubatych łyżek - polać po tej bułce mlekiem by zmiękła). Mięso podzielić na 5 części. Do każdej części włożyć kawałek sera żółtego, tak by nigdzie nie wystawał i uformować kotlety. Obtoczyć w bułce tartej i włożyć na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na średnim ogniu, kilka minut z każdej strony. Smacznego
W kuchni u Monikitrzy ale niestety niedoczekają - są zjedzone w dwa dni bo takie pyszne. Te dzisiejsze są dodatkowo pachnące żółtym serem, poezja. Zapraszam gorąco na pyszne i chrupiące bułki. Bułki z semoliny z żółtym serem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepopołudniowy obiad, ale również jako szybka i smaczna zakąska na "stancjowe imprezki". Składniki 2 szklanki mąki 2 szklanki mleka 2 jaja 10 parówek 20 dag starego żółtego sera Dodatkowo: jajka i bułka tarta do panierowania oraz olej do smażenia Sposób Mąkę łączymy z mlekiem i jajkami, aby uzyskać ciasto o średnio gęstej konsystencji. Usmażyć placki naleśnikowe i zawinąć(...)parówki wraz ze startym serem, gotowe ruloniki obtoczyć w jajku i bułce. Obsmażyć z 2 stron na rumiany kolor. Przed podaniem polać keczupem, serwować z dowolną surówką
Kuchenne aromatyprostu pyszne! Składniki 6 dużych pieczarek 25 dag mięsa mielonego 2 ząbki czosnku 1 mała cebula 1 jajko bułka tarta ketchup ser mozarella sól i pieprz Przygotowanie Pieczarki wydrążamy i czyścimy. Przygotowujemy mięso mielone tak jak na kotlety ( dodajemy jajko,startą cebulę,wyciśnięty czosnek i bułkę tartą-przyprawiamy solą i pieprzem). Formujemy kulki z mięsa i umieszczamy w pieczarce robiąc
R'n'G Kitchenbardzo często w lodówce i często wykorzystuję :)) Tym razem kotleciki, zwykłe takie panierowane, podsmażone, na to pokrojone suszone pomidory i papryka, to wszystko posypane żółtym serem. Smaczne było :)) Miłego dnia :)) Składniki: cukinia bułka tarta jajko mąka papryka czerwona suszone pomidory ser żółty olej rzepakowy do smażenia Cukinię kroję w plasterki, obsypuję solą i pieprzem. Odstawiam. Następnie zanurzam(...)mące, roztrzepanym widelcem jajku i bułce tartej. Paprykę i suszone pomidory kroje w kosteczkę, ser ścieram na tarce. Na patelni smażę kotleciki i w momencie przewracania jej na drugą stronę, na wierzch już tej podsmażonej, daje trochę papryki, pomidorów posypuję serem. Smażę jeszcze chwileczkę i gotowe
kruche babeczkiSkładniki: 2 medaliony z łososia sól, pieprz, pieprz cytrynowy 250 g pieczarek 2 bułki grahamki majonez 2 plasterki sera 2 listki sałaty Medaliony rozmrażamy, posypujemy z obu stron solą i pieprzem cytrynowym. Pieczarki płuczemy kroimy w talarki i podsmażamy na odrobinie oleju(kiedy już trochę zmiękną doprawiamy solą i pieprzem) do momentu wyparowania całej wody. Bułki przekrawamy na pół(...)następnie kładziemy po listku sałaty na dolną połówkę. Łososia smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron do zrumienienia, po przewróceniu na drugą stronę kładziemy po plasterku sera. Następnie gotowego łososia przekładamy na bułkę, na łososia kładziemy pieczarki i przykrywamy bułką. Oczywiście można jeszcze położyć pomidora i ogórka, co kto lubi i ma pod ręką. :) Smacznego
Moje-pitraszenie