sera żółtego 4 łyżki śmietany 12% lub 18% 100 g szynki 1 pęczek szczypiorku do smaku : sól, pieprz Link do filmu z przygotowania: Jajecznica zapiekana w bułkach https://www.youtube.com/watch?v=4vdQQNQTOo4 Przygotowanie: Ser żółty ścieram na tarce o średnich oczkach . Szynkę kroję w drobną kostkę. Umyty szczypiorek drobno siekam. Teraz do miski wybijam jajka dodaję śmietanę i dokładnie roztrzepuję. Następnie dodaję(...)szczypiorek, szynkę, ser, doprawiam solą, pieprzem i dokładnie mieszam (do jajecznicy dodam jeszcze miąższ i odkrojoną górną część bułki). Teraz przygotuję bułki : Dokładnie to pokazałam na filmie. Górę bułki odcinam i palcami wyjmuję miąższ, tak żeby powstała łódeczka w którą nałożę jajecznicę. Miąższ oraz odciętą górę bułki dodaję do jajecznicy , rwąc większe kawałki na mniejsze. Całość dokładnie mieszam jajecznica jest
Uwaga Babcia Gotujepołączenia. Ja dziś wypróbowałam i będę do nich powracać. Składniki: (na 5 kotletów) 350g mięsa mielonego, 1 jajko, 2 ząbki czosnku, 1/2 cebuli, sól, pieprz, majeranek, bułka tarta, kilka łyżek mleka, ser żółty - ja użyłam sera w kształcie krążków 5szt.x20g. Przygotowanie: Przygotować ser żółty - nie musi być taki jakiego ja użyłam, może być inny pokrojony w kostki po 20g. Mięso(...)bułki tartej wsypać ok.2 czubatych łyżek - polać po tej bułce mlekiem by zmiękła). Mięso podzielić na 5 części. Do każdej części włożyć kawałek sera żółtego, tak by nigdzie nie wystawał i uformować kotlety. Obtoczyć w bułce tartej i włożyć na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na średnim ogniu, kilka minut z każdej strony. Smacznego
W kuchni u Monikitrzy ale niestety niedoczekają - są zjedzone w dwa dni bo takie pyszne. Te dzisiejsze są dodatkowo pachnące żółtym serem, poezja. Zapraszam gorąco na pyszne i chrupiące bułki. Bułki z semoliny z żółtym serem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepopołudniowy obiad, ale również jako szybka i smaczna zakąska na "stancjowe imprezki". Składniki 2 szklanki mąki 2 szklanki mleka 2 jaja 10 parówek 20 dag starego żółtego sera Dodatkowo: jajka i bułka tarta do panierowania oraz olej do smażenia Sposób Mąkę łączymy z mlekiem i jajkami, aby uzyskać ciasto o średnio gęstej konsystencji. Usmażyć placki naleśnikowe i zawinąć(...)parówki wraz ze startym serem, gotowe ruloniki obtoczyć w jajku i bułce. Obsmażyć z 2 stron na rumiany kolor. Przed podaniem polać keczupem, serwować z dowolną surówką
Kuchenne aromatyprostu pyszne! Składniki 6 dużych pieczarek 25 dag mięsa mielonego 2 ząbki czosnku 1 mała cebula 1 jajko bułka tarta ketchup ser mozarella sól i pieprz Przygotowanie Pieczarki wydrążamy i czyścimy. Przygotowujemy mięso mielone tak jak na kotlety ( dodajemy jajko,startą cebulę,wyciśnięty czosnek i bułkę tartą-przyprawiamy solą i pieprzem). Formujemy kulki z mięsa i umieszczamy w pieczarce robiąc
R'n'G Kitchenbardzo często w lodówce i często wykorzystuję :)) Tym razem kotleciki, zwykłe takie panierowane, podsmażone, na to pokrojone suszone pomidory i papryka, to wszystko posypane żółtym serem. Smaczne było :)) Miłego dnia :)) Składniki: cukinia bułka tarta jajko mąka papryka czerwona suszone pomidory ser żółty olej rzepakowy do smażenia Cukinię kroję w plasterki, obsypuję solą i pieprzem. Odstawiam. Następnie zanurzam(...)mące, roztrzepanym widelcem jajku i bułce tartej. Paprykę i suszone pomidory kroje w kosteczkę, ser ścieram na tarce. Na patelni smażę kotleciki i w momencie przewracania jej na drugą stronę, na wierzch już tej podsmażonej, daje trochę papryki, pomidorów posypuję serem. Smażę jeszcze chwileczkę i gotowe
kruche babeczkiSkładniki: 2 medaliony z łososia sól, pieprz, pieprz cytrynowy 250 g pieczarek 2 bułki grahamki majonez 2 plasterki sera 2 listki sałaty Medaliony rozmrażamy, posypujemy z obu stron solą i pieprzem cytrynowym. Pieczarki płuczemy kroimy w talarki i podsmażamy na odrobinie oleju(kiedy już trochę zmiękną doprawiamy solą i pieprzem) do momentu wyparowania całej wody. Bułki przekrawamy na pół(...)następnie kładziemy po listku sałaty na dolną połówkę. Łososia smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron do zrumienienia, po przewróceniu na drugą stronę kładziemy po plasterku sera. Następnie gotowego łososia przekładamy na bułkę, na łososia kładziemy pieczarki i przykrywamy bułką. Oczywiście można jeszcze położyć pomidora i ogórka, co kto lubi i ma pod ręką. :) Smacznego
Moje-pitraszeniepodać na gorącą kolację jako dodatek do kanapek. składniki na 10-12 sztuk 500 g mielonego mięsa 1/2 średniej cukinii 1 czerwona cebula 150 g startego żółtego sera 1 jajko bułka tarta do panierowania olej do smażenia czarny pieprz sól przepis Umytą cukinię ze skórką ścieramy na tarce o dużych oczkach po czym odstawiamy na 10 minut aż puści(...)ognia i przestudzamy. Do dużej miski przekładamy mielone mięso, dodajemy odciśniętą cukinię, żółty ser, zrumienioną cebulkę, żółty ser oraz jajko. Wszystko doprawiamy solą, czarnym pieprzem i starannie wyrabiamy dłonią. Z masy mięsnej formujemy niewielkie kotlety i panierujemy je w bułce tartej. Mielone smażymy na patelni z rozgrzanym tłuszczem z obu stron na złoto-brązowy kolor a po usmażeniu zdejmujemy
Smakowite DaniaOstatnio polubiłam pieczenie bułeczek. Kiedy chodziłam do liceum w popularnej u nas piekarni często kupowałam bułkę prowansalską z serem. Bardzo mi smakowała, dlatego dziś postanowiłam odtworzyć jej smak. Chyba się udało. na 9 dużych bułek: Składniki: 500 g mąki 1 jajko 25 g drożdży 250 ml ciepłego mleka 30 g masła roztopionego 2 małe łyżeczki soli 2 małe
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniasklepie wędliniarskim, po odpowiednim przyrządzeniu smakuje wybornie i według mnie może śmiało konkurować ze znacznie wykwintniejszymi wędlinami. Polecam... Składniki: 12 plasterków cieńko pokrojonej mortadeli 10 dkg startego sera morskiego kromek bułki wrocławskiej 2 jajka sól i pieprz do smaku 1/2 łyżeczki papryki ostrej w proszku 2 ząbki czosnku 1 łyżka masłą olej do smażenia mąka do panierowania szczypiorek(...)mące i kłaść na rozgrzanej patelni. Gdy się lekko zrumieni z obu stron posypać żółtym serem i przykryć pokrywką do momentuaż ser się całkowicie rozpuści. Posypać pokrojonym szczyppiorkiem i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. W międzyczsie bułkę lekko posmarować masłem, można również natrzeć czosnkiem i lekko podpiec w piekarniku pod grilem, tak żeby pycha chrupiąca , ale nie przypieczona. Pieczarki
Gosia gotujeRodzinka będzie zachwycona i nawet niejadki się skuszą. Składniki: • 8 bułek kajzerek • 8 plastrów boczku wędzonego • 8 jajek • sól, pieprz do smaku • mały kawałek sera żółtego • roszponka Wykonanie: • Z bułek ściąć wierzch i wydrążyć środek. • Do każdej bułki włożyć plaster boczku tak, aby wystawał na zewnątrz. • Wbić po jajku, posypać solą
To co kochamRoman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Ser salami – 40 dag Jajko Mąka pszenna Tarta bułka Tłuszcz Zioła prowansalskie Sól Pieprz Ser salami obrać z osłonki i pokrajać na krążki o grubości 1 cm. Jajko wymieszać z solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i mąką pszenna, tak by powstała masa jajeczna(...)Następnie krążki sera maczać w masie jajecznej i obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron
Camilla w kuchniłyżki sosu Worcester • 2 łyżeczki musztardy z Dijon • 2 łyżki sosu chili • prażona cebulka • 4 plastry sera (najlepiej cheddar) • 4 bułki • pieprz, szczypta suszonego imbiru • sałata, pomidory, cebula • ketchup, majonez, musztarda Mięso przekładamy do miski dodajemy pokrojoną w kosteczkę połowę cebuli, sos chili, imbir(...)strony. Bułki smarujemy majonezem. Na spodzie układamy sałatę, na niej cebulę pokrojoną w półtalarki i pomidora. Następnie wykładamy mięso smarujemy musztardą i kładziemy na nim ser. Na to smarujemy ketchupem. Przykrywamy drugą połówką bułki posmarowaną majonezem. Smacznego
Moje-pitraszeniewrzątku 1 łyżeczka soli 1 łyżka oleju nadzienie grzyby leśne (opieńki) ok 600-700 g 1 cebula sól pieprz 2 łyżki oleju bazylia oregano 150 g sera żółtego 2 łyżki bułki tartej 1 jajko Do mąki dodać sól i olej , zalać wrzątkiem , wymieszać a następnie zagnieść ciasto pierogowe. Odstawić pod ściereczką. Na patelni przyrumienić cebulę drobno pokrojoną, dodać oczyszczone(...)posiekane grzybki, dusić z przyprawami aż odparują . Wystudzić, dodać bułkę tartą i starty na tarce ser żółty oraz jajko. Wymieszać i lepić pierogi. Ugotować w osolonym wrzątku. podawać z przyumienioną cebulką i skwarkami
Gotowanie jest łatweprezentuję). Można je spożywać zarówno w wersji na słodko jak i na słono. Zapraszam! Składniki: 1/2 kg tłustego sera 2-4 jajka 1 szklanka mąki Sól Masło Bułka tarta Wykonanie: Biały ser przetrzeć przez sito lub przecisnąć przez praskę do ziemniaków. Oddzielić białka od żółtek, a następnie żółtka dodać do sera i odrobinę posolić. Białka ubić na sztywną pianę(...)wrzucać partiami do gotującej się, lekko osolonej wody. Po wypłynięciu na wierzch gotować jeszcze ok. minutę i wyjmować łyżką cedzakową. Na patelni roztopić łyżkę masła i dosypać łyżkę tartej bułki. Bułka powinna się zrumienić. Dodać porcję leniwych pierogów i wymieszać, aby dokładnie obtoczyły się w bułeczce. Tak przyrządzone leniwe posypać cukrem lub solą i podawać. Smacznego
MyCookBook.pl