bułki z serem - 3510 przepisów (strona:156/234)

Paneer tikki masala 91

Ser paneer do niedawna był u nas pewną egzotyką nie do zdobycia, ale to już przeszłość! Ser możemy kupić w dużych sklepach spożywczych i przygotować z

SprawdzonaKuchnia.pl
Fit zapiekanka z kalafiora, brokuła i cukinii 92

maślanki. Warzywa, tak jak poprzednio panierowane są w bułce tartej a następnie skropione odrobiną oliwy – pieczone są w piekarniku. Na całą zapiekankę (która jest większa od tej pierwszej – bo na 6 osób) zużywam tylko jedną kulkę mozzarelli w zalewie oraz 1-2 łyżki świeżo tartego na grubych oczkach sera cheddar. Fit zapiekanka z kalafiora, brokuła i cukinii jest

Moja Delicja
Grilowane tosty z mięsem mielonym - czyli to co lubię najbardziej 211

Latem napawa nas prawdziwa ochota na grilla, właśnie taka zachcianka owładnęła mną w sobotę... grillowana kiełbaska, tosty z mięsem mielonym,  grecka sałatka z serem feta , gdyby nie pochmurna aura pogodowa i komary grill pewnie przeciągnął by się do bardzo późnego wieczora.  Czy próbowaliście kiedyś grillować mięso mielone? Zapewniam Was że nic straconego, chleb tostowy z mięsem mielonym(...)smakuje z sosem czosnkowym.  Składniki  70 dag mielonej łopatki wieprzowej 1 chleb tostowy pszenny krojony przyprawa do mięsa mielonego majeranek 2 ząbki czosnku 1 jajko  trochę bułki tartej oraz kaszy manny Sposób Czosnek rozgnieść wymieszać z mięsem mielonym, jajkiem, bułką, kaszą oraz przyprawami. Gotowe nakładać na chleb tostowy delikatnie wcierając (aby podczas pieczenia nie oddzielało się

Kuchenne aromaty
Kotleciki z bakłażana 148

prostu zwykłe kotleciki. Pokroiłam w plastry i panierowałam w jajku i bułce tartej jak kotlety. Bakłażana można doprawić dowolnymi przyprawami, ja wybrałam suszone pomidory z czosnkiem i bazylią. składniki: 3 nieduże bakłażany, moje miały po ok 350 g sól suszone pomidory z czosnkiem i bazylią 4 jajka bułka tarta do panierowania olej rzepakowy do smażenia Bakłażany dokładnie umyć i osuszyć(...)bułkę tartą do panierowania i roztrzepać jajka. Rozgrzać patelnię z olejem. Plastry bakłażana oprószyć suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Następnie panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju z obu stron na ciemnozłoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku. Podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie sałatka z tego co było pod ręką czyli sałata lodowa, pomidorki i ser sałatkowy

Monia miesza i gotuje
PIZZA Z FRANFUTERKAMI 117

kleiło się dosypuję mąkę. Formę na pizze polewam olejem i posypuję bułka tartą. Następnie rozprowadzam ciasto. Ja lubię ciasto cienkie więc kładę ciasto jak najcieniej się da. Ciasto smaruję przecierem pomidorowym następnie posypuję pieprzem i bazylią. Kolejno kładę drobno pokrojone pomidory. Następnie posypuję tartym serem. Cebulę, ogórki kroję bardzo drobno posypuję pizzę. Następnie franfuterki kroję w kawałki i na koniec

Gotowanie Patki
Zapiekanka makaronowa z polędwicą i sosem pieczarkowym. 153

pieczarkowy, dodać podsmażoną polędwicę,fasolę z puszki,  roztrzepane jajka, 1/2 szklanki sera. Przełożyć wszystko do makaronu i wymieszać, przyprawić do smaku solą , pieprzem i szczyptą chili. Ja tym razem zapiekankę upiekłam w tortownicy ale możecie w normalnym żaroodporny naczyniu. Tortownicę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Przełożyć makaron. Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut. Pod koniec pieczenia

Sama słodycz i szczypta chili
ryba z porem i mozzarellą 179

pokroić na plasterki. Rybę natrzeć solą i pieprzem. Opanierować w mące, jajku i bułce tartej. Szybko obsmażyć na oleju na złoto. Przełożyć na blaszkę do pieczenia. Na każdy kawałek nałożyć po łyżce pora i plasterek mozzarelli. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec aż ser się rozpuści

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Drożdżowe ślimaki z bazyliowym pesto i mozzarellą 158

sprawia że nabierają nie tylko koloru, ale także wyrazistszego smaku. Składniki: Na 10 bułek: 3,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oliwy z oliwek 5 dkg drożdży świeżych 2 łyżki cukru 2 szczypty soli 2 łyżki bazyliowego pesto 1 jajko 20 dkg startego sera mozzarella   Sposób przygotowania: 1. Mąkę przesiewamy do dwóch misek (w jednej

Kuchnia w czekoladzie
Pierożki spanakopitas. 217

roli głównej ser Favita mojej ulubionej mleczarni  SM Mlekovita. Składniki: opakowanie sera favita SM Mlekovita 400 g mrożonego szpinaku 1 szalotka 2 ząbki czosnku/lub więcej do smaku pieprz czarny orzeszki pini garść 2 jajka ok 400 g masło klarowane SM Mlekovita 2-4 łyżki bułki tartej 2 opakowania gotowego ciasta filo 14 arkuszy. Wykonanie: Szalotkę kroimy w kostkę

Malinowe Pocałunki
Drożdżowe bułeczki z pesto i suszonymi pomidorami 189

Odrywamy się na chwilę od przetworów... zapraszam na pyszne, szybkie bułeczki drożdżowe z nadzieniem z pesto, suszonych pomidorów, pestek dyni i sera... na kolacje, do szkoły

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Babeczki wytrawne z papryką i serem feta 119

Babeczki są doskonałą przekąską na każdej imprezie, można je zabrać ze sobą do pracy, na piknik i grilla. Wyśmienite do czerwonego barszczyku. Przepis starcza na ok

Bułka z Chlebem
Roladki z szynki konserwowej II 118

Szybka do przygotowania pyszna i efektowna przekąska, niezawodna na imprezie, która szybko znika z półmiska. Jest to druga wersja roladek, pierwsza jest TUTAJ Co potrzeba: 100

Bułka z Chlebem
Bułeczki śniadaniowe - żabki. 105

zrobić rozczyn) 175 ml mleka 80 g masła 2 łyżki cukru pół płaskiej łyżeczki soli 2 jajka do ciasta plus 1 jajo do smarowania   Dodatkowo; sałata, wędlina, rzodkiewka, ser biały w plastrach, kiełki , kilka goździków   Wszystkie składniki ciasta mieszamy i wyrabiamy ciasto. Masło możemy rozpuscic w mleku.Jeśli używamy świeże drożdze wtedy, mleko należy podgrzać, dodac łyzke cukru(...)kawałeczek oka "zanurzył" się w bułce. Gotowe bułeczki smarujemy roztrzepanym jajkiem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180C na około 30 min. az bułeczki ładnie się zrumienia. Kiedy bułeczki już nam przestygną, przekrawamy je na pół,smarujemy masłem i wkładamy na co tylko mamy ochote. Ja podałąm składniki których uzyłam. Z białego sera wykroiłam kółka na oczy a w srodek

Radość kipiąca uśmiechem.
Ziemniaczana zapiekanka z łososiem 191

porów (biało i jasnozielone części) - 1 duża marchew lub 2 mniejsze - ok. 200 g kalafiora (u mnie mrożone różyczki) - 3-4 ząbki czosnku - ok. 50 g tartego sera mozzarella (ale sprawdzi się też zwykły żółty) - po łyżce : masła, oleju, śmietany/serka śmietankowego - przyprawy : sól, pieprz, przyprawa do ryb (opcjonalnie) - cytryna do skropienia  sos - ok. 150 g jogurtu naturalnego(...)Naczynie żaroodporne lekko natłuścić, podsypać odrobiną bułki tartej (opcjonalnie) i wyłożyć pierwszą warstwą ziemniaków. Nałożyć na nią połowę zawartości patelni i zalać 1/2 powstałego sosu. Na wierzchu ułożyć kolejną warstwę talarków i reszty podsmażonych warzyw. Dodać kolejno kawałki łososia, rozdrobniony kalafior i ostatnią warstwę ziemniaków. Polać resztą sosu. Na koniec podsypać startym serem mozzarella. Piec przez ok. 30 minut

Kuchnia Ellie