bułki z serem - 3510 przepisów (strona:162/234)

Zaguby, sery i wędliny Na Kulinarnym Szlaku Wschodniej Polski – część III 179

naturalną podpuszczką cielęcą. Dodawane są zioła, naturalne przyprawy. Powstają również sery wędzone, oczywiście naturalnie drewnem olchowym. No i w ofercie jest również pyszny twarożek. Do produkcji majonezu i wyrobu pasztetu używane są jajka ze specjalnie założonego Zakładu Produkcji Jaj Konsumpcyjnych (takie przepisy). Pani Grażyna piecze również chleb i bułki do pasztetów Upieczone bułki kroi i suszy w stygnącym piecu

królestwo garów
Pasztet z cukinii 167

cukinii 2 marchewki 1 cebula 2 ząbki czosnku ¾ szklanki bułki tartej 1 szklanka kaszy manny 2 płaskie łyżki śmietany 18% ½ łyżeczki ostrej papryki w proszku 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka przyprawy włoskiej 3 jajka sól i pieprz do smaku ¼ szklanka oleju rzepakowego opcjonalnie starty ser żółty (ok. 15 dag) Przygotowanie: Cukinię umyć i zetrzeć na tarce

Fabryka pomysłów
Wytrawne scones z cheddarem i szczypiorkiem… 220

Ze względu na specyfikę pracy Piotrka rzadko udaje nam się zjeść razem posiłek. Na ogół wychodzi z domu jeszcze w … Czytaj dalej →

brunetkawkuchni
Zapiekanka fasolowa 119

Jaka fasolka szparagowa najlepsza ? Wiadomo, z masłem i bułką tartą. Ale warto czasami przyrządzić ją inaczej. Proponujemy przepis na zapiekankę fasolową. Składniki 400 g zielonej fasolki szparagowej 400 g żółtej fasolki szparagowej 100 g wędzonego, przerośniętego boczku 4 łyżki bulionu mięsnego 40 g masła 200 g sera gouda 2 pomidory sól pieprz świeżo zmielony 1 łyżeczka suszonego cząbru masło

R'n'G Kitchen
Smażone krążki z cukinii 184

jajku, a potem w wymieszanych ze sobą migdałach i bułce. Układamy na patelni. Krążki najlepiej umieszczać od brzegu do centrum, zgodnie z ruchem wskazówek zegara. Zanim ułożymy ostatnią, pierwszą już należy przełożyć na drugą stronę. Powinna mieć śliczny, złoty kolor. Jeśli lubimy możemy ją posypać delikatnie żółtym serem, ale nie jest to konieczne. Krążki wykładamy na ręcznik papierowy, aby odciekły

Kolizje Smaków
Ravioli z nadzieniem pieczarkowo- oliwkowym 91

znaleźć przepisy na ravioli z zielonych ziół z jajkiem, świeżym serem duszone w rosole. Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki 1 jajko 2/3 szklanki wody Sól do smaku  Składniki na nadzienie: 10 dag pieczarek 10 dag czarnych oliwek 1 cebula 1 żółtko jaja 2 łyżki oleju 2 łyżki bułki tartej Sól do smaku Pieprz do smaku Wykonanie: Pieczarki opłukać

Tradycyjna Kuchnia
Pasta z awokado, pieczonej czerwonej papryki i twarogu 130

poczekać aż papryka się" spoci", wtedy skórka łatwo się obiera.Awokado, ser i czosnek przecisnąć przez praskę.Paprykę, bazylię i szczypiorek drobno pokroić.Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać olej i porządnie wymieszać.Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pasta smakuje wybornie zaraz po przygotowaniu. Ja podałam ją na bułce wrocławskiej.Smacznego

Gosia gotuje
łatwy,kokosowy sernik pieczony i z galaretką... 158

cukier utrzeć mikserem na kogel-mogel do masy dać ser waniliowy z wiaderka i mikserem wymieszać do masy wsypać wiórki kokosowe, budyń i mikserem wymieszać na koniec dać ubitą pianę i delikatnie łyżką wymieszać tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia a boki posmarować masłem i tartą bułką na dnie blaszki porozkładać biszkopty i wlać sernik piec w 200C około

W Mojej Kuchni Lubię
Prosiaczek w koronie #1 158

Płaty mięsa natarłam przyprawami, a następnie panierowałam w jajku i bułce tartej. Smażyłam na oliwie. W międzyczasie przygotowałam sobie warzywny dodatek, który ma urozmaicić nasze "nudne" mięsiwo ;) Może on być dowolny- pieczarki, kurki, papryka, ogórek kiszony... czego dusza zapragnie.  6-8 pieczarek 1 cebula 4-6 plastrów żółtego sera przyprawy do smaku Pieczarki umyłam, obrałam i pokroiłam w plastry

bastalena
Sernik wiedeński 256

wylepić dno natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy o wym. 23x33cm. Nakłuć widelcem. Masa serowa:  1kg półtłustego twarogu,  5 jajek,  cytryna,  1 i 1/3 szklanki cukru,  budyń śmietankowy,  2 krople aromatu cytrynowego,  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,  szczypta soli,  125g masła lub margaryny.  Ser zmielić. Miękkie masło utrzeć z cukrem

Z miłości do słodkości
Bułki serowe 129

kubka wstawiam do miksrofali na 1 minutę . Kiedy mleko i masło mamy przygotowane , zaczynamy rozrabiać ciasto .  Do wysokiej miski wsypuję mąkę , jajko , oraz mleko oraz rozpuszczone masło , starty ser żółty na drobnych oczkach  , następnie dodajemy drożdże i zagniatamy nasze ciasto , jak ciasto mamy dobrze zagniecione , opruszymy mąką i zakrywamy ściereczką odstawiamy w ciepłe miejsce na 40 minut(...)pieczenia i lekko smaruję masłem , następnie z naszego ciasta drożdżowego odrywam kawałki i  formuję kulki , układam nie zbyt ciasno  w tortownicy w kółko , kiedy mamy przygotowane bułki , odstawiam pod przykryciem na 20 minut , następnie , do rozgrzanego piekarnika na 180  stopni na 20 minut . Po tym czasie bułki przekładam na deskę i odczekuję do wystygnięcia

Mój Smak
Kotlety zapiekane w cukinii 1008

mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki bułki tartej 1 ząbek czosnku 1 jajko sól pieprz papryka słodka majeranek Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę.Wszystko wymieszać z pozostałymi składnikami na jednolitą masę mięsną. Z masy uformować kotleciki. 1 cukinia 1 puszka pomidorów 100 g sera żółtego bazylia sól pieprz oregano Cukinię pokroić w bardzo cienkie

O kuchni z uczuciem
BUŁECZKI Z SEREM 155

Za chwile zabrzmi ostatni dzwonek. Dzieciaki krzykną z radością: wakacje!! Nie będę przygotowywała synom drożdżówek do szkoły. Teraz będą to wakacyjne drożdżówki- takie z serem zawsze

Z Majeczką w kuchni
Bakłażanowy kotlecik 631

pomidorowym czy pieczarkowym). Kotleciki bakłażanowe bakłażan 2-3 plasterki sera żółtego pół szklanki mąki jajko 2 łyżki bazyli suchej lub kilka listków świeżej szczypta papryki ostrej i słodkiej sól, pieprz szczypta cukru (opcjonalnie, chodzi o to żeby na pewno pozbyć się goryczy bakłażana, ale dobre wypłukanie powinno wystarczyć)  bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia Najpierw bakłażan - kroimy

Przepysznik - BLW i nie tylko
Pomidorowo na hica (Gazpacho ;) ) 141

pomidorów [11] ogórek [12] ogrodu [13] łyżek [14] tartej bułka [15] ząbek czosnku [16] cytryny [17] octu [18] możecie [19] wrzucić [20] pół [21] uważajcie [22] ja [23] jedną małą [24] było tak ostre [25] nie wiedziałem [26] jest [27] kilka [28] blendera [29] gotowe [30] szynki [31] sera [32] ugotowane jajko

Chop w kuchni
Zrazy z mielonej wieprzowiny. 147

czosnkiem. Krok 2 . Do masy dodać sól , pieprz , jajko , bułkę tartą . Dokładnie wymieszać . Krok 3 . Ogórki osuszyć ,jeśli są grube to przekroić na połówki. Serki pokroić w plasterki  Krok 4 . Nabierać masę mięsną ( tak jak na kotlet mielony) na wilgotnej desce uformować kwadratowy placek, Na środek położyć plasterki sera i ogórek . Uformować wałek ( cygaro) . I tak do wyczerpania mięsa

Eli Gotowanie
62. Pulpeciki rybne zapiekane w sosie koperkowym 140

luźna można dodać odrobinę bułki tartej. Formować kulki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na głębokim oleju na jasno złoty kolor Przygotować sos koperkowy zgodnie z przepisem, dodając 100 ml więcej wody. Gotowy sos wylać do naczynia żaroodpornego, wyłożyć kulki rybne, dodatkowo na każdej kulce można położyć mały plasterek sera. Zapiec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Jadło i czytadło
Rolada z mięsa mielonego 123

różnymi nadzieniami, np z samymi pieczarkami czy z ogórkiem, serem i boczkiem. Wybierzmy to co najbardziej Nam odpowiada i ukryjmy w środku, a efekt będzie przepyszny. Rolada z mięsa mielonego SKŁADNIKI: 250 g mięsa mielonego mielonego  2 cebule 3 jajka pół puszki czerwonej fasolki pieprz sól 3 łyżki bułki tartej łyżka masła kilka pieczarek 2 łyżki oliwy zielona cebulka

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Roladki drobiowe z warzywami 276

Przygotowuję często takie roladki z pieczarkami lub żółtym serem, dziś dla odmiany dzięki firmie IGLOTEX  przygotowałam z mrożonymi warzywami. Roladki wyszły bardzo smaczne.Roladki drobiowe z warzywami SKŁADNIKI:filety drobiowe- 1 podwójnezupa jarzynowa warzywa- 1 opaknatka pietruszki- 2 łyżkijajko - 1 sztmąka do obtoczeniabułka tartatłuszczsól i pieprzostra paprykabazylia suszonaPRZYGOTOWANIE:Pierś z kurczaka umyć, osączyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Podzielić mięso(...)ogniu. Do uduszonych warzyw dodać natkę pietruszki, wymieszać. Na każdym filecie ułożyć porcję warzyw, zwinąć w roladki. Panierować roladki w mące, roztrzepanym jajku z solą i pieprzem i tartej bułce. Smażyć roladki w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Podawać z ziemniakami

Kuchnia Danusi
Pasztet żurawinowo-pistacjowy 115

leśnych 100 g pistacji 100 g migdałów 125 g sera Cheddar (pomiń, aby zrobić wegańską pieczeń orzechową) 1 świeże czerwone chili 1 cytryna 2 gałązki świeżej szałwii 2 gałązki świeżego rozmarynu 2 gałązki świeżego tymianku 2 duże jajka z wolnego wybiegu, (pomiń, aby zrobić wegańską pieczeń orzechową) 1 garść bułki tartej na zakwasie lub bułki ciabatta 2 łyżki miękkiego jasnobrązowego

Apetyt na Zielone
Pesto z pomidorow i bazylii 130

wersje pomarańczową czyli z suszonych pomidorów.  Potem powstały bułki ale o nich będzie jutrzejszy post. Pomysł na pesto podpatrzyłam w czerwcowej KUCHNI. Bez zmian oczywiście się nie obyło. Pesto z pomidorów i bazylii 80 g suszonych pomidorów z zalewy 2 czubate łyżki nasion słonecznika, uprażonych 2 łyżki startego sera typu Bursztyn 10 g listków bazylii 1 ząbek czosnku sól

Dzieje kuchennej Wiewióry
Bułki z serem, oliwkami i suszonymi pomidorami. 224

bułki, do których dodałam kilka moich ulubionych składników. Bułki wyszły rewelacyjne w smaku i już wiem, że będę je często piekła.  Składniki: 6g suchych drożdży, 8g cukru, 150ml ciepławej wody, 250g mąki pszennej + odrobina do podsypania, 1/4 łyżki soli, 85g zielonych oliwek z papryką, 85g pomidorów suszonych, 85g sera żółtego. Przygotowanie: Do kubka wlać połowę podanej ilości wody

W kuchni u Moniki
Tarta z grzybami i porem 293

Następnie rozwałkowane wykładamy na formę wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą. Wykładamy tak aby brzegi były na wysokość 2 cm. Ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy ok. 15 min w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Składniki na farsz: 40 dkg świeżych grzybów (mogą być mrożone) 2 pory 20 dkg żółtego sera 250 ml śmietany 30 % 4 jajka 2 łyżki masła łyżeczka

Anielskie Smaki
Najlepszy sernik na świecie !!! 62844

cukrem waniliowym. Stopniowo - na zmianę -  dodajemy ser i miękkie masło. Wlewamy  olejek pomarańczowy.Pod koniec dodajemy obie mąki.Całość przelewamy do miski.Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy serowej. Wrzucamy rodzynki lub pokrojone brzoskwinie. Pieczemy w prodiżu (z górną grzałką) wysmarowanym masłem i bułką tartą przez 38 minut. Pozostawiamy w prodiżu

Moje Kuchenne Rewelacje

Proponowane wyszukiwania