bułki z serem - 3510 przepisów (strona:168/234)

MINI PULPECIKI W SOSIE POMIDOROWYM Z MARCHEWKĄ, GROSZKIEM I MAKARONEM RAZOWYM 145

można pulpeciki posypać startym serem. Dla sytości podałam sosik i pulpeciki z makaronem razowym ugotowanym al dente. :) "Mówię" wam pycha ! SKŁADNIKI NA 3-4 PORCJE: Pulpeciki: mięso mielone drobiowe ok. 400 gram czosnek 2 ząbki cebula 1/2 szt. natka pietruszki suszona 2 łyżki sól 1 łyżeczka pieprz świeżo mielony 1/3 łyżeczki żółtko z jednego jaja bułka tarta 2 łyżki olej

Kuchnia Paulettes
Arancini z nadzieniem musztardowo-miodowym i gruszką 164

risotto. Tradycyjne nadzienie to ser, groszek, mięso. U mnie jest to serek musztardowo-miodowy i kawałki gruszki. Takie połączenie to strzał w dziesiątkę. Ostra musztarda jest lekko wyczuwalna, doskonale współgra ze słodkim miodem i gruszką. Wymienione składniki nadają niezwykłego aromatu i nie potrzebują już żadnych dodatkowych przypraw. Wisienką na torcie jest chrupiąca panierka z bułki tartej. Składniki: pół szklanki ryżu

Wrzosowa Polana
Krokiety drobiowo-pieczarkowe 384

rozdrabniamy, dodajemy wystudzone pieczarki, ser żółty trzemy na tarce jarzynowej o średnich oczkach, dodajemy przyprawy, łączmy wszystko dokładnie, odstawiamy. Na naleśnik kładziemy porcję nadzienia rozsmarowujemy. Boki naleśnika i jeden z końców zawijamy do środka, następnie zwijamy wzdłuż dłuższej strony, w kierunku nie zawiniętej części. Krokiety panieruję w roztrzepanym jajku z dodatkiem mleka, potem otaczam w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym

kgwjanczewo
Chleb z twarogiem i jogurtem 122

postanowiłam wykorzystać inny typ sera, a mianowicie twaróg i domieszać jogurt naturalny , jako kolejny nietypowy dodatek. Ciasto chlebowe wyszło dość zwarte, ale przez to łatwo formowalne w zgrabny, owalny bochenek. Sam chlebek ma smaczną, półtwardą skórkę oraz bardzo miękki i delikatny środek. Chlebek wcale nie jest ciężki czy zbity, wręcz przeciwnie, przypomina bardziej konsystencją miękką bułkę, niż typowy chleb

Grunt to przepis!
bułki z nadzieniem pizzerki 186

Dzisiaj na kolacje upiekłam pyszne pizzerkowe bułeczki. Składniki: - 1 szklanka mąki pszennej - 1/2 szklanki mąki razowej - 1 jajko - 20g drożdży - 1/4 szklanki wody - 1/4 szklanki mleka

Tanio szybko zdrowo
Chleb razowy pesto na starterze Tang Zhong 227

Chleb ze smakiem zielonego pesto. Prosty pomysł, wykonanie też - wystarczy do chleba razowego Tang Zhong dodać odrobinę pesto. Oczywiście można użyć pesto czerwone. Świetnym dodatkiem na

Grahamka, weka i kajzerka
Jazowskie kotlety z ziemniaków – kuchnia podkarpacka 248

popularne są na całym Podkarpaciu,   choć w różnych zakątkach różnie się je doprawia. W Bieszczadach do ugotowanych ziemniaków dodaje się biały ser, a farsz przyprawia się majerankiem (na blogu przepis na bieszczadzkie kotlety z ziemniaków i sera ). W Jazowej, niewielkiej wiosce położonej w okolicach Strzyżowa (gmina Wiśniowa), do ugotowanych ziemniaków dla smaku dodaje się podsmażoną na maśle cebulkę. Masę(...)ziemniaczaną zagęszcza się mąką, a na koniec dodaje się jajko, dzięki czemu kotlety są zwarte, mimo że są miękkie i delikatne w smaku. Przed usmażeniem kotlety panieruje się w bułce tartej. Najlepszym dodatkiem do tego dania jest sos z suszonych grzybów i surówka. Przepis na jazowskie kotlety z ziemniaków pochodzi od pań z Koła Gospodyń Wiejskich w Jazowej i został

Trzeci talerz
bruschetta z pomidorami i mozzarellą 167

świeża bazylia wykonanie: Bułki przekroiłam na pół, posmarowałam oliwą. Pomidory sparzyłam, obrałam ze skórek, wydrążyłam gniazda nasienne i pokroiłam w dość drobną kostkę. Do pomidorów dodałam posiekaną cebulkę, czosnek oraz bazylię, osoliłam do smaku. Całość rozłożyłam na bułeczkach. Na wierzchu ułożyłam kawałki mozzarelli. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na chwilę, tylko do rozpuszczenia sera

babka w formie
Warsztaty z Frosta – relacja 165

Dorsza w kruszonej bułce na czarnej soczewicy, w pomidorach i pieczonym czosnku/ jajko poche z topinamburem/ palone masło i czosnek niedźwiedzi Lasagne z batatami/ karmelizowane pory z chrzanem/ sałatka ze smażonych pieczarek Chrupiące kulki z ziemniaków i łososia/ siekany sos ziołowy/ majonez pietruszkowy/ frytki z kalarepy w tempurze Dorsz smażony w ziołowym maśle/ soczewica z serami pleśniowymi/ sos jabłkowo-waniliowy

karmelowy
Placki ziemniaczane z fetą i szpinakiem 177

serem feta. Można dodać również suszone pomidory, pasują tu idealnie. Ktoś chętny? :) Składniki: 500 g ziemniaków 1 cebula 100 -150 g liści szpinaku świeżego (lub ok. 350 g mrożonego ale nie rozdrobnionego)  1-2 ząbki czosnku  1 łyżeczka masła  150 g fety  3 czubate łyżki mąki pszennej 1 jajko 3 łyżki tartej bułki sól, pieprz olej

bistro mama
delikatny sernik z nutą piernika... 191

cukier 1 szklanka, ser na sernik 1 kg, skórka z cytryny 1 łyżka, sernix 1 opakowanie, przyprawa do piernika 1 łyżka jajka, cukier w robocie utrzeć do białości dodać twaróg śmietankowy pokruszony /można dać zmielony/, startą skórkę z cytryny, zamiast budyniu wsypałam sernix i wymieszać nie za długo tortownica 24cm - wysmarowana masłem i tartą bułką posypana, do blaszki dać

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety z kaszy gryczanej z pieczarkami 270

Kotlety z kaszy gryczanej z pieczarkami...Delikatne, rumiane i chrupiące kotlety z kaszy gryczanej.Wzbogacone smakiem pieczarek i cebuli.Zdrowa kasza zamiast tradcyjnego mielonego.U mnie w otoczeniu pieczarek

Gospodyni Miejska
Ciastka gnieciuchy serowe z rabarbarem 114

Każdej wiosny czekam niecierpliwie, aż pojawi się rabarbar. Można z niego wyczarować pyszne wypieki. Tak też powstały te ciastka idealne do kawy, do mleka, do herbaty

Bułka z Chlebem
Chleb pszenny z kozim serem i kminkiem 203

Nie miałem możliwości uczestniczyć we wrześniowej piekarni Amber , ale zaproponowany tam przepis tak mnie zaciekawił, że znalazł się on na mojej liście chlebów do szybkiego upieczenia

Grahamka, weka i kajzerka
Beef burger 185

ostrożni skonsumują dobrze wysmażonego kotleta. Niemniej jednak - hamburger czy jak zwą niektórzy burger to po prostu porcja zmielonego i usmażonego mięsa (najczęściej jest to wołowina) pomiędzy dwoma kawałkami bułki. Niestety często gęsto jakieś budki z jedzeniem, pseudo bary serwują takie niby to burgery, które mają tyle wspólnego ze świeżością ile ja z miss ziemi krapkowickiej... Więc dlaczego(...)mnie jest ich grubość (ok.1-1,5 cm). Gdy widzimy, że mięso do polowy swojej grubości zrobiło się sine, wówczas przerzucamy je na drugą stronę. Następnie posypujemy odrobiną startego żółtego sera i przykrywany patelnię rzecz jasna przykrywką albo małą miseczką metalową. Dzięki temu mięso szybciej "dojdzie" w środku oraz ser roztopi się błyskawicznie. Smażąc mięso pamiętajmy - nie ma temperatury

Right Behind The Kitchen

Proponowane wyszukiwania