bułki z serem - 3510 przepisów (strona:171/234)

Pizza na spodzie drożdżowym z sosem porowym, kurczakiem i pomidorami 171

farsz: 1 duży pomidor mięso z kurczaka- my wybraliśmy ugotowane mięso z udka  ponieważ jest znacznie delikatniejsze niż mięso z piersi kurczaka 15 g pora 150 g sera żółtego sos: 100 g pora odrobina oliwy z oliwek wywar z ugotowanego kurczaka, bądź wywar warzywny (opcjonalnie bulion) 50 ml gęstej śmietany 36% sól, pieprz do smaku odrobina soku z cytryny(...)minut, po czym dodać oliwę i wyrobić przez chwilę. Ponownie odstawić ciasto do wyrośnięcia na około 40-45 minut. Na blasze położyć papier do pieczenia, bądź oprószyć blachę bułką tartą. Rozwałkować ciasto- bądź rozprowadzić ręką ciasto na blasze. Formować w okrąg około 30 cm średnicy. Nakładać sos. sos: Por umyć, pokroić w plastry. Na patelni podsmażyć na oliwie, dodać przyprawy

KreatywnePiny
Tarta na słono z suszonymi pomidorami i kurczakiem 185

obsypać bułką tartą i wyłożyć ciastem. 4. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na 15min z obciążeniem. Następnie zmniejszamy temperaturę do 175 stopni C i pieczemy przez 20min bez obciążenia. Składniki na farsz: - dwie mniejsze cukinie - cebula - podwójna pierś z kurczaka - dwa ząbki czosnku - 200g suszonych pomidorów w oleju - sól - pieprz - słodka papryka - curry - ser żółty

Coś z niczego
Bulwy „au gratin” 124

parmezanem i bułką tartą. Na wierzchu ułożyć kawałek masła. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (najlepiej z włączoną funkcją grillowania) i zapiekać 15 minut. W oryginalnym przepisie użyta jest przyprawa Maggiego, ja jej nie użyłam. Można bulwy posypać lubczykiem, tymiankiem, majerankiem.... *Mornay – klasyczny sos francuski, wywodzący się z sosu beszamelowego z dodatkiem śmietanki i utartego twardego sera. zastawa

królestwo garów
Sofficini czyli pierożki inaczej... 215

szynki i sera na 1 pieroga). Są chrupiące z wierzchu a mięciutkie w środku, rozpływają się w ustach. Bardzo łatwo się je robi i są dość syte więc nie trzeba ich robić wiele. Składniki na 6-8 pierogów: 1 szklanka mleka 1 szklanka mąki łyżka masła 1/2 łyżeczki soli Farsz: 30 dkg pieczarek cebula Dodatkowo: 1 jajko bułka tarta

Pelusiowa Kuchnia
Weekend z grillem #2 162

nich formujemy bułkę, lekko spłaszczamy dłonią i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Oprószamy mąką, nacinamy ostrym nożem lub żyletką z wierzchu i zostawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia na jakieś 40 minut. Pieczemy 25 minut w 200 stopniach. FASZEROWANA CUKINIA 4 cukinie 2 czerwone papryki 4 dymki kilka pieczarek suszone pomidory kilkanaście czarnych oliwek 1/2 opakowania sera feta kilka

Marder&Marder Manufacture
Sernik prawie krakowski 180

manną i ser. Białka ubijamy na sztywną pianę i bardzo delikatnie łączymy z masą serową. Odciskamy rodzynki z wody, lekko osuszamy papierowym recznikiem i obtaczamy w mące, delikatnie dodajemy do masy serowej.Ciasto wyjmujemy  z lodówki. Po wyjęciu ciasta, wałkujemy je na cieniutki placek ( między dwoma arkuszami papieru) i wykleiamy nim dno wysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką (lub wyłożonej

Mia Cucina Sofieta
Pierożki z serem ricotta 191

Delikatne, malutkie pierożki z serkiem ricotta i borówką amerykańską. Osobiście uważam, że jagody byłyby lepsze, jednak w lodówce miałam tylko borówki :)  Składniki na około 70

Zabawa smakiem
Bułki pszenne pełnoziarniste z małymi ziarenkami 143

Wcale nie chce mi się dzisiaj gotować a Żarłoczek dotrze dopiero na kolację. Obiadu więc nie będzie, ale będą pyszne domowe bułeczki, które każdy zje sobie

Smaczna Pyza
Roladki Diabelskie 135

Kilka plasterków sera żółtego ·       10 dag salami Sposób przygotowania: 1.         Mięso kroimy w plastry i rozbijamy. 2.         Doprawiamy pieprzem oraz solą. 3.         Na każdy kawałek mięsa układamy po połowie plasterka sera żółtego oraz plasterek(...)Łyżkę gotowego farszu nakładamy na środek salami. 8.         Zawijamy roladki i panierujemy w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej. 9.         Smażymy na rozgrzanym oleju. 10.    Roladki gotowe. 11.    Smacznego

Kulinarna Chwila
KOTLET SCHABOWY Z PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI 322

bułce tartej.  Usmażyłam na gorącym oleju. Ziemniaki pokroiłam w plasterki- wyłożyłam je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posypałam je majerankiem,czerwoną słodką papryką,czosnkiem, przyprawą do ziemniaków i polałam je olejem. Wstawiłam do piekarnika w temp.200 stopni na około 40 minut. Pod koniec ich pieczenia włożyłam na blachę kotleta  na wierzch którego położyłam plaster żółtego sera

potrawyregionalne
Babka ziemniaczana 112

białym serem. Składniki: 2 - 2,5 kg ziemniaków (obranych) 400 - 500 g chudego dobrego boczku (może być surowy lub wędzony) 2 jajka 2 średnie marchewki 2 - 3 średnie cebule 2 ząbki czosnku 100 ml gorącego mleka 2 łyżki majeranku 2 łyżeczki pieprzu mielonego 2 płaskie łyżeczki soli łyżka oleju lub masła do posmarowania formy 2 - 3 łyżki bułki tartej

Kuchcik gotuje
TURECKIE CHLEBKI Z KURCZAKIEM 194

oczkach ser. Mieszamy, ewentualnie doprawiamy do smaku solą. Ciasto dzielimy na 5 części, każdą z nich lekko rozwałkowujemy na kształt prostokąta (moje ciasto było klejące, musiałam więc podsypać dodatkowo mąką). Każdy prostokąt smarujemy łyżeczką ketchupu i układamy na nim nasz farsz. Z ciasta formujemy łódeczkę, skręcając ściśle brzegi. Układamy na blaszce wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką lub bułką tartą. Pieczemy

Walijskie Pichcenie
Zamiast klopsow. 158

czerstwej bulki + mleko do namoczenia 100g fety okolo 7 suszonych pomidorow w oliwie sol, pieprz ziolowy 3-4 galazki tymianku wykonanie:Bulke namaczamy w mleku i gdy bedzie odpowiednio miekka odsaczamy ja i dodajemy do miesa.Cebule i czosnek siekamy i podsmazamy na oliwie. Gdy przestygnie dodajemy do mielonego. Dodajemy tez jajka, pokrojone w kostke pomidory i ser oraz przyprawy. Wszystko

Przysmaki Karolki
Serowa tarta z brzoskwiniami 196

300g sera twarogowego 1 jajko 1 cukier waniliowy (16g) 2,5 łyżki proszku budyniowego waniliowego lub śmietankowego Cukier do smaku – ok. 3-5 łyżek Dodatkowo: 3 spore brzoskwinie Przygotowanie: Z podanych wyżej składników zagnieść ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i wstawić na 20-30 minut do zamrażalnika.  Następnie wyjąć, rozwałkować. Wyłożyć na blaszce wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą

Fabryka pomysłów