Zamiast klopsow.

Zamiast klopsow.

Zamiast klopsow.

W czasie ostatnich zakupow dalam sie poniesc i zaszalalam. Przytargalam do domu kilka doniczek pachnacych, swiezych ziol. Co roku kupuje nowe, bo jakos nie mam do nich reki i nie umiem utrzymac ich przy zyciu dluzej niz pare tygodni. O ile z bazylia jakos sobie radze, tak z tymiankiem za kazdym razem ponosze bolesna kleske. Rozmaryn i mieta juz nie sa tak oporne, ale tez nie ma sie czym chwalic.Dzis kilka galazek mojego ulubionego tymianku dodalam do prostej pieczeni z mielonego miesa. Wykorzystalam to co mialam... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przysmaki Karolki

Autor

PrzysmakiKarolkiPrzysmakiKarolki

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, feta, pieczenie, cebula, pomidor, susz, mięso, ciekawe przepisy, czosnek, do pracy, rozmaryn, bułki, jajko, proste i szybkie przepisy, pieczeń z mielonego, suszone pomidory, dania mięsne, mięso mielone, pomidory z serem, siekane, klopsy, ser feta, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego

Inne przepisy z Przysmaki Karolki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Gosia, 29 marca 2011 22:59:16

I moim ukochanym ziolem jest tymianek :) i musze przyznac,ze trzyma sie u mnie-...jedynym wlasnie,ktory za nic nie chce sie trzymac jest wlasnie bazylia ku mojemu ubolewaniu,bo tez ja uwielbiam....Ten klops w tak wzbogaconej bardzo interesujacej wersji brzmi i wyglada oblednie apetycznie -podoba mi sie :)Pozdrawiam :)

Jagienka, 29 marca 2011 23:29:03

Z doświadczenia wiem, że kupnej bazylii nie da się długo hodować - najlepiej jest samemu posadzić i wtedy jest szansa na jej dłuższe utrzymanie. Lepszy ma tez aromat - takie fajne grube listki - polecam w kolorze fioletowym - fajny efekt w jedzeniu :-D

Majana, 29 marca 2011 23:29:50

Pyszna musi być ta pieczeń. Lubię takie domowe :)Wiesz, ja jeszcze pasztetu sama nie robiłam, a chciałabym bardzo:)Pozdrawiam.

Biedr_ona, 29 marca 2011 23:58:12

Dzięki takim pomysłom, nie brakuje niczego w kuchni, a monotonia schodzi na ostatnie miejsce ;>www.przysmakiewy.pl

Tilianara, 30 marca 2011 18:17:54

Efekt wyśmienity i jak jest tam jeszcze tymianek to już pełnia szczęścia :)A ziółka spróbuj kupić w jakimś centrum ogrodniczym, przesadź do dobrej ziemi wymieszanej z piaskiem i trzymaj na balkonie. Powinny Ci się ładnie utrzymać, tylko trzeba podlewać i podcinać, by nie rozrosły się za bardzo i jak zaczną kwitnąć, to obcinać kwiatki, bo choć ślicznie one wyglądają to osłabiają roślinki. Te ziółka z supermarketu nie nadają się niestety do uprawy.Powodzenia :)

aga, 30 marca 2011 19:24:45

efekt bardzo smakowity:) fajne smaki i moje ulubione suszone pomidory... mniam:)

kucharka, 1 kwietnia 2011 18:17:40

Mmmm... czuję włoskie inspiracje, jeszcze bym kilka oliwek pewnie dodała (moja mała obsesja). Chyba już wiem co w niedziele wyczaruje:)Pozdrawiam.gotowalnia.blogspot.com

judik1119, 3 kwietnia 2011 22:15:41

Super pomysł, fajne połączenie smaków:) Pozdrawiam:)

Karolka, 4 kwietnia 2011 10:27:18

Gosiu zaintrygowalas mnie tym tymiankiem. Nie wiem dlaczego u mnie jest mu tak zle.A tymianek w tej pieczeniu jest rewelacyjny.Jagienko rok temu wysialam sama bazylie i to byla moja wielka porazka. Zupelnie nic mi z niej nie wyroslo.A nasion fioletowej bazylii to ja nigdzie nie widzialam.Majanko ta pieczen to proscizna wiec goraco Cie namawiam zebys sprobowala ja zrobic.Mi tez sie marzy taki prawdziwy pasztet z miesa mielonego kilka razy, ale jakos nie moge sie zabrac za niego.Bierd_ona to wlasnie dlatego, ze nie lubie monotoni ciagle wymyslam cos nowego :-)Tili Kochana bardzo Ci dziekuje za te uwagi o ziolach. Postaram sie zakupic sadzonki w jakims centrum ogrodniczym, no i bede probowac odpowiednio o nie zadbac :-)Aga ja tez lubie suszone pomidoryKucharka a wiesz, ze i mnie korcilo zeby dolozyc do pieczeni oliwki, ale akurat nie mialam pod reka. W tym zestawieniu super by pasowaly.Judik dziekuje :-)Milego dnia Wam wszystkim zycze.