bułki z serem - 3510 przepisów (strona:153/234)

Kotlety mielone nadziewane pikantną morelą. 151

chcemy odmiany, czegoś innego. Robię mielone z różnymi dodatkami: śliwki, feta, sezam, grzyby, ser....itd, lista byłaby długa. Teraz sięgnęłam po morel ..... 0,5 kg mielonej łopatki kajzerka jajko średnia cebula 0,5 szklanki rosołu czarny pieprz i sól do smaku paczka suszonych śliwek bułka tarta tłuszcz do smażenia papierowe ręczniki Oraz: paczka suszonych moreli łyżka suszonego czosnku łyżka pieprzu

Dieta moja pasja
Devolay (pieczarki i cebulka) 134

się nie nudzi. Jak wiemy może on występować w różnych postaciach: z ogórkiem, masłem, serem, pieczarkami etc. Ja wybrałam Devolaya z pieczarkami, cebulą i masłem. Składniki na Devolay (pieczarki i cebulka; 2 porcje): pojedyncza pierś z kurczaka pieczarki około 300 g duża cebula masło mąka bułka tarta jajko Pierś z kurczaka umyć i podzielić na kawałki, delikatnie rozbić tłuczkiem

Karola gotuje
Łosoś faszerowany z fasolką i pomidorami 184

fasolki pokroić na mniejsze kawałki, połączyć z posiekanym koperkiem i posiekanymi pomidorkami oraz startym serem. Filet oczyścić i zdjąć skórę w każdym zrobić nacięcie. Do każdego otworu nałożyć farsz i spiąć wykałaczkami. Doprawić solą i pieprzem. W jednej miseczce roztrzepać jajka, a do drugiej wsypać bułkę tartą. Filety ryby obtoczyć w jajku, a potem w bułce tartej. Naczynie żaroodporne wysmarować

Kuchnia Pokoleń
Roladki drobiowe z pieczarkami 215

mięsa nałożyć przesmażone pieczarki i zwinąć w roladkę. Gotowe roladki panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju na wolnym ogniu aż będą złociste. Podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie ziemniaczki z koperkiem i surówka z pora i marchewki . Polecam też: Roladki drobiowe z serem i szpinakiem Roladki nadziewane fetą Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i mozzarellą

Monia miesza i gotuje
FASZEROWANE PIECZARKI 174

wymieszałam z  podsmażonymi ogonkami z pieczarek i cebulką. Dodałam natkę pietruszki, łyżkę bułki tartej,  delikatnie podsmażone starte ząbki czosnku, sól i pieprz do smaku. Wszystkie składniki dokładnie wymieszałam. Kapelusze pieczarek oprószyłam solą i pieprzem. I uzyskaną masą nakładałam ich wnętrza.  Pieczarki można posypać serem mozzarellą bądź parmezanem. Piekarnik nagrzałam do 200 C i ułożyłam pieczarki na blasze

potrawyregionalne
Mięsne kulki z serem, w sosie pomidorowym, z wolnowaru 250

mielonego mięsa wieprzowego  1  jajko, lekko roztrzepane 1/3 szklanki tartej bułki 1/2 - 1 łyżeczka czosnku suszonego  lub świeżego 1 łyżka posiekanej natki  pietruszki szczypta soli do smaku świeżo zmielony czarny pieprz 2 łyżki oleju  lub oliwa z oliwek 11 - 12 kawałków sera cheddar  - kostka ok 1x1 cm  Na sos  500 g opakowanie

Stare Gary
tradycyjny sernik krakowski 165

niej ciasto (wcześniej wykładamy blachę papierem do pieczenia lub smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą). Nakłuwamy ciasto widelcem i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180*C, pieczemy ok. 20-25 minut, do zezłocenia. W tym czasie przygotowujemy masę serową. składniki w temperaturze pokojowej! ~1kg sera twarogowego półtłustego, mielonego 2-3krotnie ~szklanka cukru + łyżka cukru z wanilią lub ekstraktu

chili & sugar
Błyskawiczny sernik z kokosową bezą (bez ciasta) 466

Sernik: 1 kg zmielonego białego sera 2 szklanki słodkiego mleka 2 budynie śmietankowe ( mogą być waniliowe) 2 całe jajka 4 żółtka ½ szklanki oleju 1 szklanka cukru Wszystko razem zmiksować i wylać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą fajansowej, podłużnej blaszki ( może być zwykła, ale wtedy należy ją wyłożyć dokładnie papierem do pieczenia). Piec w 180 stopniach

kuchcikownia
Ziołowe bułeczki 133

Wyrobić cias to .  Śmietanę połączyć z jajkami , wlać do ciasta, za gnieść. Ser zetrzeć na większych oczkach, natkę i koperek posiekać. Dodać wszytko do ciasta i zag nieść do czasu, kiedy będzie ładnie odchodzić od rąk.  Rozwałkować ciasto na wysokość, jaką chcemy mieć bułki i wykroić tr ó jkąty - w moim przypadku, lub uformować kuleczki - wielkość dow olna

Gaździnka warzy
Naleśniki z pieczarkami 199

Studzimy. Smażymy cienkie naleśniki i na środku każdego układamy pieczarki i dodajemy ser żółty. Zawijamy tak jak krokiety, żeby nadzienie nam nie uciekło ze środka. W miseczce rozkłócamy jajko i dolewamy troszkę mleka. Obtaczamy w nim naszego naleśnika, by potem obtoczyć jeszcze w bułce tartej. Obsmażamy na złoto z dwóch stron. I gotowe ;) Można je jeść

Lawendowe Niebo
Pychotka z twarogiem 165

ostudzić. 2. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać roztopioną margarynę , zmielony ser mąkę i proszek. Chwilę ubić mikserem . 3. Ciasto podzielić na dwie części , do jednej dodać kakao i 2 łyżki mleka. Wymieszać. 4. Wysoką formę z kominkiem wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą , 5. Do formy wlewamy najpierw ciasto jasne , ciemne, jasne . 6. Piec w temp

Sama słodycz i szczypta chili
I wyszedł z tego prosiaczek w pieczarkach 182

tłuściutka do tego. Zwykle smażyłam ją na szybko w panierce z bułki tartej, ale ostatnimi czasy uciekam od moich kuchennych stereotypów i trochę kombinuję. Dziś ją wyrolujemy.  Roladki pieczarkowo- serowe 2 płaty karkówki 7-8 szt. pieczarek 1/2 cebuli 4 plastry żółtego sera 1 łyżka musztardy 1 łyżka oliwy 1 łyżka mąki sól, pieprz Karkówkę rozbiłam tłuczkiem

bastalena
Sernik 929

szkl. oliwy z oliwek bakalie np. rodzynki (opcjonalnie) Oddzielić białka od żółtek. Do sera dodać wszystkie składniki prócz białek. Ubić pianę z 5 białek i lekko wymieszać. Dodatkowo konfitura brzoskwiniowa (lub morelowa, pomarańczowa) Przygotowanie Ciasto kruche wyłożyć na blaszce sernikowej wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Nakłuć ciasto widelcem. Spód zapiec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200oC przez

coolinarnastrefa.blogspot.com
Na pyszne śniadanie we dwoje 210

również wykorzystać. Bułeczki naprawdę świetnie smakują z żółtym serem i pomidorem - mówię Wam, nikt się nie oprze. Idealne na leniwe śniadanie we dwoje.Ciasto nieco się klei - ja odrobinę podsypywałam mąką, ale moim zdaniem nie warto dodawać jej więcej do ciasta - dzięki temu bułeczki będą lżejsze i bardziej puszyste. Pszenno-żytnie bułki z pieczoną papryką i czosnkiemSkładniki:(na 12 sztuk

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Zakręcone drożdżówki z twarogiem 156

Mięciutkie, pachnące, przepyszne! Kolejny raz wzięłam udział w akcji: Wypiekanie na śniadanie . Tym razem "na tapecie" były drożdżówki z białym serem. Zdecydowanie coś dla mnie :) Uwielbiam

Grunt to przepis!
Smażony camembert 233

Tego typu przekąski powinny być konsumowane wyjątkowo rzadko. Nie chodzi wyłącznie o wysoką zawartość tłuszczu, ale też niekorzystny wpływ serów pleśniowych na nasz organizm przy zbyt częstym ich konsumowaniu. Wiem, że to trudne, bo smażony camembert to ogromna pokusa dla seromaników, ale wierzę, że dacie radę ;) (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject(...)create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); SMAŻONY CAMEMBERT Składniki: - 1 camembert - 1 jajko - bułka tarta - masło klarowane - wyrazista konfitura (u mnie: morelowa i malinowa) Przygotowanie: Jajko roztrzepujemy w miseczce. Do drugiego naczynia wsypujemy bułkę tartą. Camemberta moczymy w jajku i obtaczamy w bułce. Smażymy na rozgrzanym maśle. Na początku na mocnym ogniu, a gdy lekko się zarumieni

Życie zamknięte w smaku

Proponowane wyszukiwania