bułki z serem - 3510 przepisów (strona:144/234)

Makosernik czyli ciasto makowo-serowe 282

sparzyć, odsączyć na sicie, dwa razy przekręcić przez maszynkę. Ucieramy żółtko z cukrem, dodajemy stopniowo mak, potem bułkę tartą. Na koniec łączymy z pianą z białek ubitą wcześniej na sztywno i dodajemy parę kropli aromatu. Warstwę makową wykładamy na podpieczone ciasto. Składniki [SER]: 1 kg sera 25 dag cukru pudru 5 jaj pół kostki masła lub margaryny bakalie aromat cytrynowy

psgotujemy
Śródziemnomorskie paluchy chlebowe – z oliwkami i rozmarynem 370

minut, wyjmujemy naczynie z wodą, zmniejszamy temperaturę do 200⁰C i dopiekamy jeszcze 10-15 minut. Gotowe bułki studzimy na kratce, żeby dać odparować wilgoci. Te paluchy są wytrawne, mocno orzechowe i zdecydowane w smaku. Zdecydowanie najlepiej pasują do deski wędlin lub serów i kieliszka wytrawnego wina – do dżemu się nie nadają. Warto zrobić je chociaż raz, tym bardziej

Karo in the Kitchen
Kurczak Parmigiana 226

bułki tartej. Każdy kotlet (i polędwiczki) obtaczamy najpierw w mące, później w jajku, a następnie w bułce wymieszanej z parmezanem. Smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu jeśli mamy patelnię z  nieprzywierającym dnem, a w głębokim tłuszczu jeśli do patelni przywierają smażone rzeczy (ser z panierki się roztapia i może przywierać do dna). Smażymy piersi bezpośrednio po panierowaniu. Gotowy sos przelewamy

Bazując na smaku
Chleb marchwiowy - listopadowa piekarnia 180

marchewkowy też swoje zrobił. Świetnie smakuje z samym masłem, twarożkiem, dżemami, ale też z wytrwanymi serami i wędlinami. Upieczcie koniecznie! A na razie zobaczcie to cudo, które wyszło z blachy: ------ Podobne: Chleb marchewkowy na zakwasie Puree z marchwi i kalafiora Bułki marchewkowe

Weekendy w domu i ogrodzie
Klasyka nad klasykami – kotlet de volaille 194

kotlet de volaille nadziewany jest masłem i koperkiem lub  masłem ziołowym. Niekiedy zdarzają się kombinacje z serem, szynką itd., ale to już nie klasyka. Składniki: Dowolna ilość piersi z kurczaka ( dobrze gdy są średniej wielkości ) Masło ( schłodzone) Sól Pieprz Mąka Jajka Bułka tarta Olej Wykonanie: Pojedyncze piersi z kurczaka rozklepujemy przez folię, tak aby nie uszkodzić mięsa. Przyprawiamy solą

Smaki Ewy
Kotlety drobiowe z bulgurem i fetą 201

kotlety mielone. Czasami narobimy czegoś za dużo ,później zostaje i...uwielbiamy kulinarne freestyle :D Składniki 100 g sera feta bakłażan 1 łyżeczka oregano 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki kaszy bulgur 500 g mielonego mięsa drobiowego 100 g pieczarek 1/2 szklanki bułki tartej bułka tarta do obtoczenia 1 jajko natka pietruszki sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false

R'n'G Kitchen
Bułka z kurczakiem i camembertem na prowiant 203

Zamarynować w soli, ziołach i oliwie z oliwek. Grillować na 4 do pięknego zarumienienia. Jeśli macie "wczorajsze" bułki, proponuję podgrzać je w piekarniku, odzyskają świeżość i będą chrupkie :D Pomidorka i camemberta pokroić w plasterki. Na ciepłe bułeczki położyć kurczaka pomidora i ser. Przyozdobić bazylią i skropić czosnkową oliwą. Smacznego

MarciochaKucharzy
Zupa pieczarkowa z pulpetami 130

Dodać pieczarki i cebulę do garnka z miksowanymi warzywami. Gotować ok 20 min. Przygotować pulpety - dodać jajko, bułkę tartą, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową, uformować małe pulpeciki i smażyć na rozgrzanym oleju. Pulpety podać z zupą. Można dodatkowo posypać starym żółtym serem

pink envelope
Babeczki mięsne z pieczarkami. 213

mielonej wieprzowiny 1 całe jajko 1/2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka majeranku 1 roztarty ząbek czosnku 1/3 szklanki bułki tartej 1/2 łyżeczki papryki słodkiej Sól pieprz do smaku Farsz: 250 g pieczarek 1 cebula olej do smażenia sól, pieprz Do posypania Starty żółty ser Ja zaczynam od przygotowania farszu. Pieczarki ścieram na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroję w drobną kosteczkę

O kuchni z uczuciem
Domowy hamburger 258

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszny domowy hamburger z domową pieczoną bułka (nie te napompowane gotowce w sklepach) której przepis znajdziecie tu na blogu. Grillowany kotlet drobiowy (równie dobrze może być z mięsa wołowego) z roztopionym serem na wierzchu. Do tego grillowana cebulka i warzywa z pysznym sosem jak dla mnie

Marta Gotuje
CHRUPIĄCA TARTA SEROWA Z KURCZAKIEM I KUKURYDZĄ + KONKURS 194

goście będą zachwyceni! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * ciasto francuskie – 300 g * kukurydza Bonduelle – 150 g * filet z kurczaka – 150 g * groszek zielony Bonduelle – 100 g * ser żółty o wyrazistym smaku np. cheddar – 150 g * papryka żółta – 1 szt * cebula – 1 szt * czosnek 2 ząbki * duże jajko – 2 szt * śmietana 18% gęsta(...)tarty delikatnie natłuszczamy masłem i obsypujemy bułką tartą. Wykładamy ciastem francuskim , nakłuwamy na spodzie i podpiekamy w nagrzanym do 190C piekarniku przez 5 minut. Na patelni rozgrzewamy odrobinę masła, dodajemy posiekaną cebulę oraz czosnek, oczyszczonego i pokrojonego w kosteczkę kurczaka, przesmażamy, wrzucamy paprykę oraz kukurydzę – mieszamy. Jajka roztrzepujemy ze śmietaną, dodajemy starty ser i doprawiamy do smaku. Na podpieczony

Ostra na Słodko
Tradycyjne kotlety mielone 196

Tradycyjne kotlety mielone zazwyczaj są podawane z marchewką z groszkiem, albo zasmażanymi buraczkami i ziemniakami z wody. Kotlety te bardzo często królują na polskich stołach jako

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Create Your Taste w McDonald's - Czy nadchodzi burgerowa rewolucja? 157

mięsa) wymienione poniżej. Komponowanie własnego burgera składa się z 5 kroków: Pieczywo: chrupiąca pszenno-żytnia bułka lub maślana brioche do wyboru Mięso: burger wołowy (maksymalnie 3 sztuki, pierwsza w cenie, kolejne po 5 zł) i bekon (maksymalnie 5 sztuk po 2,50 zł). Ser (maksymalnie 3 porcje do wyboru): topiony, topiony z papryczką lub naturalny cheddar i ser cesarski. Dodatki(...)zbyt dużego doświadczenia, bo w Maku stołuję się raczej od wielkiego dzwonu, to smak ichniejszego mięsa, jak i sosów jest mi znany. Dostępne w nowej ofercie bułki i dodatki są raczej w porządku. Klasyczne i takie, że każdy znajdzie coś dla siebie. Szczególnie na duży plus zasługują tutaj buraczki marynowane, które uwielbiam. Jednak uważam, że największym minusem nowego podejścia jest

Food Square
Zdrowa dieta słoikowa 169

boczku. Zobacz przepis Wtorek: Sałatka z kozim serem i granatem Niezwykle prosta sałatka, która świetnie sprawdza się w roli lekkiego lanczu, ale idealnie nadaje się na danie na imprezę. Goście będą zachwyceni. Gwarantujemy to! W sałatce zachwyca zestawienie owocowych smaków, soczystych i świeżych z orzechową nutą rukoli. Całość dopełnia wytrawny, kozi ser. Zobacz przepis Środa: Pulpety włoskie ze spaghetti warzywnym(...)czerwone Cebula szalotka Sery/nabiał/jajka Kozi ser Parmezan 1 jogurt grecki 250 ml 2 jajka Zioła Kolendra Pietruszka Makarony/kasze Kuskus Makaron ryżowy Ryż Mięso/owoce morza Krewetki Udka z kurczaka Polędwiczki Mielony indyk 400 g Boczek wędzony Konserwowe 1 puszka fasoli 1 puszka kukurydzy Dodatki Garść orzechów pistacjowych Przecier pomidorowy Bułka tarta Sok z cytryny Przyprawy Przyprawa włoska (oregano

Niedzielny kucharz
SEROWE BUŁECZKI PTYSIOWE 115

Serowe bułeczki kojarzące się z groszkiem ptysiowym, o miękkim, serowym wnętrzu Składniki (na 12 sztuk): 450g sera (kremowego – jak do sernika) 2 jajka 125ml oleju

SandraFrej.com
Grecka pizza. 182

     Witajcie Kochani! Dziś mam dla Was pyszną alternatywa dla tradycyjnej, włoskiej pizzy z tłustym, ciężkim żółtym serem, a mianowicie pizzę w greckim wydaniu

Rozpustne gotowanie
Drożdżowe bułki z serem 178

Na weekend nie musi być obowiązkowo ciasto. Można upiec pyszne i puszyste drożdżówki na przykład z serem. Wiem, że są osoby nie umiejące robić ciasta drożdżowego

Ewa w kuchni
SAŁATKA OWOCOWO-WARZYWNA Z PANIEROWANĄ FETĄ 101

oleju z orzechów włoskich 30 ml octu balsamicznego 1/2 łyżeczki miodu Bułka tarta oraz jajko do panierowania         Cebulę pokroić w półpiórka. Wymieszać z solą, cukrem i octem balsamicznym. Zostawić na 10 minut. KROTOS pokroić w kostkę. Kostki maczamy w jajku a następnie bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju do uzyskania złocistego koloru.   Ogórki kroimy(...)grubą kostkę. Orzechy włoskie prażymy. Olej orzechowy, ocet balsamiczny i miód mieszamy. Rukolę cebulę, ogórek maliny oraz borówki mieszamy ze s obą. Dodajemy panierowany ser KROTOS, prażone orzechy włoskie oraz polewamy dressingiem miodowym Mozna modyfikować sałatkę wg władnego uznania i zamiast dressaingu miodowego przygotowac dresing jogurtowy Smacznego

Kuchnia w oparach

Proponowane wyszukiwania