bułki z serem - 3510 przepisów (strona:137/234)

Kotlety z kalafiora i brokuła 149

zostały widoczne różyczki. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Ser trzemy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do ubitych warzyw. Ostudzony boczek, jajko i około 2 łyżek posiekanej natki pietruszki dodajemy do masy. Wszystko razem dokładnie mieszamy, jeżeli masa jest za rzadka dodajemy trochę bułki tartej. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy

Kulinarne życie
Pierogi leniwe (kluski leniwe) 119

szybko przepis na kluski leniwe. Tradycyjnie każdy je owe kluski z bułką tartą i masełkiem, ale ja zdecydowałam się na wersję z truskawkami, równie pyszną. Póki co, jako że dziś Dzień Zwycięstwa, a ja jestem w Moskwie, czas biec na paradę :) Smacznego! Składniki: 500 g białego sera 150 g ziemniaków 2 jajka 2 łyżki oliwy ok.100 g mąki ziemniaczanej (zależnie(...)gotujemy. Ugotowane i przestudzone mielimy w maszynce razem z serem. Dodajemy jajka, mąkę i wyrabiamy ciasto. Z ciasta formujemy wałek o średnicy ok. 3 cm, spłaszczamy i kroimy w skośne kawałki o szerokość 2-3 cm. Wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę i gotujemy. Podajemy polane topionym masłem z bułką tartą, bitą śmietaną lub owocami

psgotujemy
SAŁATKA WARZYWNA Z TOFU 126

suszone tofu. Proponuję na dziś sałatkę z naturalnym tofu. Składniki: 180g naturalnego tofu mix sałat łodyżka selera naciowego garść czarnych oliwek 5 szt. suszonych pomidorów mała czerwona cebula ser feta do posypania sałatki grzanki Marynata do tofu: 2-3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka oleju sezamowego czosnek granulowany do smaku zioła prowansalskie kolorowy pieprz Sos do sałatki: Przepis(...)około7 minut na patelni. Wsypałam złociste kawałki do sałatki. Sałatkę wymieszałam i polałam sosem. Pozostało już tylko pokroić bułkę na kawałki. Podsmażyłam je na chrupko na patelni. Przyprawiłam ziołami, granulowanym czosnkiem i odrobiną oliwy. Posypałam nimi sałatkę. Starłam na tarce ser feta, który uwieńczył dzieło;-) Sałatka była pyszna! Polecam!   Zapraszam również na sałatkę z RUKOLI Z KOZIM SEREM

potrawyregionalne
Roladki z bagietki 114

kanapkowego, 4 liście sałaty masłowej, 10 dag szynki, 10 dag żółtego sera, ¼ papryki czerwonej, 4 ogórki konserwowe, ząbek czosnku, 1 łyżka ziół prowansalskich, sól, pieprz, folia aluminiowa, wykałaczki. Sposób przygotowania: Bagietkę kroimy w poprzek na 4 części. Następnie każdy z kawałków kroimy poziomo, ale nie do końca (jak bułkę do hod doga). Wydłubujemy ze środka miąższ chlebowy. Do twarożku dodajemy

Pobite gary Barbary
Krokiety z pieczarkami 141

szkl. mleka tłustego 1 szkl. gazowanej wody mineralnej 2 jajka szczypta cukru 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju Nadzienie: 1,5 kg pieczarek 1 duża cebula sól, pieprz Dodatkowo: bułka tarta 2-3 jajka olej do smażenia Do garnka wbijamy jajka, dodajemy mleko, wodę, mąkę, olej oraz sól i cukier. Wszystko dokładnie mieszamy (lub blendujemy). Odkładamy na co najmniej(...)wody. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Studzimy. (Dla wzbogacenia można dodać do zimnych pieczarek 1-2 garści startego żółtego sera). Do głębokiego talerzyka lub miseczki wbijamy jajka. Doprawiamy je niewielką ilością soli oraz pieprzu i lekko roztrzepujemy widelcem. Na oddzielny talerzyk wsypujemy bułkę tartą. Na usmażone naleśniki nakładamy pieczarkowy farsz. Zwijamy. Panierujemy w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy

Smaki Na Talerzu
Kotlety sojowe w serowym cieście 164

jajku i bułce tartej jak zwykłe schabowe. Mój mąż jedząc je pierwszy raz myślał że to mięso, tylko nie mógł odgadnąć jakie:) Dziś wersja "na bogato" - bardzo smaczna,fajna alternatywa dla mięsa lub rybki. SKŁADNIKI: (na 3-4 porcje) 1 op kotletów sojowych (100 g) bulion do gotowania/namoczenia kotletów 1 jajko 1/2 szkl mleka 5 dag sera żółtego startego

Kto ugości moich gości?
Leniwe pierogi, czyli kluski dla leniwych z białym serem 142

delikatne, lekko kwaskowate i po prostu pyszne. Najlepiej smakują polane stopionym masłem z cukrem i cynamonem lub z bułką tartą podsmażoną na masełku. Można je także podawać z sosem z powideł :) Składniki na leniwe pierogi 30 dag twarogu, czyli tłustego białego sera 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej Ser biały mielimy w maszynce do mięsa lub po prostu

Gotujemy i jemy
JAJKO SADZONE W KAJZERCE 124

listki bazylii 3 plasterki polędwicy łososiowej 1 jajko posiekany szczypiorek starty żółty ser sól pieprz A jak to zrobić: Z kajzerki odciąć górę i delikatnie ją wydrążyć. Posmarować w środku masełkiem czosnkowym. Pomidora pokroić w drobną kostkę i wymieszać z posiekaną bazylią, przełożyć do bułki oprószając solą i pieprzem. Plasterki polędwicy ułożyć w środku tak aby brzegi wystawały poza kajzerkę

Kuchnia w opałach
Meksykańskie pulpeciki z czerwoną fasolą 166

mięsa mielonego wieprzowo-wołowego1/2 czerwonej surowej papryki100 g czerwonej fasoli z puszki1 cebula2 ząbki czosnku100 g tartego żółtego seramały pęczek natki pietruszki1 jajko2 łyżki bułki tartej4 łyżki oleju do smażeniasól, pieprzSos pomidorowy:750 ml bulionu5 łyżek mąki tortowej1 łyżeczka papryki słodkiej1 szczypta papryki ostrej1 szczypta pieprzu4 łyżki przecieru pomidorowego250 ml śmietanki 30%Kiedy zobaczyłam składniki tego przepisu w gazetce(...)drobno posiekać.Teraz należy połączyć ze sobą wszystkie elementy. Mięso mielone łączymy z cebulą, papryką, fasolą, czosnkiem, żółtym serem, pietruszką i jajkiem. Całość doprawić solą i pieprzem i bardzo dokładnie wymieszać (najlepiej ręcznie) na jednolitą zwartą masę, dodając porcjami tartą bułkę.Z masy uformować pulpeciki i usmażyć je na rumiano z każdej strony na oleju.W międzyczasie przygotować sos pomidorowy

Świat Domowej Kuchni
BUŁKI ZAPIEKANE Z WĄTRÓBKĄ 327

Przepis mojej mamy, który mama zamieściła na swoim profilu w Polska Gotuje. Jak zwykle dostałam zgodę na publikację u siebie.Gdyby nie moja mama, nie mielibyście co

Przepisy Aleksandry
Ryba w sosie śmietanowo-koperkowo-sezamowym ze szpinakiem w zalewie serowo-czosnkowej 146

Urozmaiciłam go tylko o posypkę z bułki tartej i sezamu, naprawdę warto! Za to przepis zdecydowanie prosty a rybka wykwintnie dobra! Poniżej przepis na danie rodzinne, dla 4 osób. Składniki: Szpinak w zalewie serowo-czosnkowej: - szpinak/ 1 paczka mrożonego, może być w liściach lub rozdrobniony - 3 ząbki czosnku - 1 łyżka masła - 5 plasterków sera - 3 łyżki gęstej 12 voltowej śmietany(...)rybkę bułką tartą i sezamem. Pieczemy kolejne 5 minut. W czasie gdy robi nam się ryba, przyrządzamy szpinak. Szpinak w brykiecie czy w liściach nawet zamrożony wrzucamy do garnka, zalewamy 50 ml wody i dodajemy 1 łyżkę masła. W drugim garnku gotujemy woreczek ryżu. Rozmrożony, gotujący się, miękki szpinak doprawiamy 3 ząbkami rozdrobnionego czosnku, 5 plasterkami drobno pokrojonego sera żółtego

upichcona
Domowa pizza 264

misce.DODATKI DO PIZZY300 g szynki160 g salami500 g pieczarek lub grzybów leśnych1 duża cebula400 g sera żółtego1 słoiczek papryki konserwowej (ok.300g)1/2 słoiczka czarnych oliwek (75g) Kiedy ciasto już wyrośnie smarujemy blaszkę do pizzy (34 cm) oliwą i posypujemy  bułką tartą. Jedno nasze ciasto wałkujemyna blaszce i nakłuwamy widelcem. Możemy też oczywiście zrobić pizzę na zwykłej blasze(...)przyprawiając solą, pieprzem i papryką czerwoną. Połowę układamy na pizzy. Następnie kładziemy połowę reszty naszych dodatków - szynkę i paprykę konserwową pokrojoną w kostkę, oliwki posiekane w krążki i utarty ser. Pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni w piekarniku z termoobiegiem przez około 20 minut

Moje Kuchenne Rewelacje
Sernik z bezą orzechową 631

białek- szczypta soli- 15 dag cukru- 15 dag mielonych orzechów włoskich- 1 łyżka mąki- 1 łyżka bułki tartejPrzygotowanie:Mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem siekamy z masłem i smalcem, następnie dodajemy jajko oraz żółtko, zagniatamy ciasto. Ciastem wyklejamy dno wcześniej przygotowanej blachy. Ser dwukrotnie mielimy, dodajemy wszystkie składniki masy serowej i dobrze wyrabiamy robotem. Przelewamy masę na ciasto. Białka

Zainspirowana w kuchni
Pulpety mięsne z pieczarkami w sosie serowym 75

Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Szalotkę siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Do składu dodajemy mięso mielone, jajka, bułkę tartą, doprawiamy solą i pieprzem. Masę wyrabiamy, formujemy kulki, które smażymy na smalcu.   Do zimnej wody wsypujemy starty ser. Podgrzewając rozpuszczamy ser wolno wlewając śmietanę. Gdy już ser połączy się ze śmietaną, dodajemy pulpety. Podgrzewamy, doprawiamy solą i pieprzem

R'n'G Kitchen
PIECZONE BAGIETKI Z JAJECZNYM FARSZEM (wersja II) 128

kiełbasa zwyczajna * 1 mała czerwona papryka * 6-7 pieczarek * sól Wykonanie: Z bagietek wyciąć środki. Jajka rozklepać dodają ser, majonez i sól. Kiełbasę, oczyszczone pieczarki i paprykę pokroić w kostkę, dodać do jajek, wymieszać. Nałożyć farsz do bułek, ułożyć je na blaszce i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180'C około 15-20 minut. Najlepiej smakują jeszcze

Zrób to smacznie
Kofta indyjska 136

idę do Kuchni ;) Propozycja podania: kofta + brązowy ryż + surówki + sos do kofty Kofta indyjska  www.kuchniasmakow.blogspot.com 150 gram białego półtłustego sera 3 średnie ugotowane ziemniaki 1 cebula natka pietruszki papryka konserwowa - do smaku, pokroić w kostkę 1 jajko, mąka, bułka tarta sól, pieprz, olej Wszystkie składniki wymieszać, ugnieść, uformować kuleczki. Kuleczki obtoczyć w jajku, mące i bułce tartej. Smażyć

Kuchnia smaków
Roladki z indyka z żurawiną i oscypkiem 142

kotleta układamy paski oscypka i suszoną żurawinę, Zwijamy roladki składając boki do środka, spinamy wykałaczkami. Panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy roladki na złoty kolor z obydwu stron. Zamiast oscypka możemy użyć wędzonego sera żółtego

Bajeczna Kuchnia
(Nie) codzienne mielone (pieczone kotlety wołowo-wieprzowe z boczkiem i serkiem) 215

robimy kotlety z mięsa wieprzowego to powinniśmy jeszcze dodać czerstwą bułkę namoczoną w mleku, i odciśniętą... W wersji wołowo-wieprzowej bułki nie trzeba dodawać. Serek kroimy w paski grubości ok. 1 cm. Porcję mięsa rozpłaszczamy, kładziemy na nim kawałek sera, następnie lepimy kotlety. Każdy kotlet zawijamy w plasterek boczku. Kotlety układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy

IMPRESJA SMAKU
Kotleciki z kaszy jęczmiennej z papryką 220

zostało, pisząc "kubek" mam na myśli taki tradycyjny o pojemności około 250 ml. ;)1 średnia świeża papryka,1/2 - 2/3 opakowania sera feta - według smaku,5 większych ząbków czosnku,1 mała cebula,mały pęczek natki pietruszki,2 jajka,2 łyżki bułki tartej,bułka tarta do opanierowania,sól, pieprz, ostra papryka - do smaku.Paprykę umyć, wykroić gniazda nasienne ze środka i pokroić

Codzienna kuchnia niecodzienna
KOFTA EGIPSKA 157

kofta.Składniki:pół kg jagnięciny podhalańskiej1 jajko1 czerwona cebula1 ząbek czosnkubułka tarta1/2 łyżeczki cynamonu Kamissól morska Kamisczarny pieprz mielony Kamisdodatkowo:ser kanapkowo sałatkowyczerwona cebulaolej rydzowy2 cukinieWykonanie:Mięso mielimy, do mielenia wrzucamy też cebulę. Dodajemy przeciśniety przez praskę czosnek, jajko, bułkę tartą, cynamon ,sól i pieprz. Tak doprawione mięso odstawiamy na noc do lodówki. Po tym czasie formujemy kotleciki podłużne, nabijamy

Z Majeczką w kuchni

Proponowane wyszukiwania