bułki z serem - 3510 przepisów (strona:130/234)

Maliny. Porzeczki. Morele. Tymianek. Kanapka? Lodowa! 136

Joasi, która aż do matury woziła dla mnie bułki z mielonką tyrolską.  Bułki były z przedziałkiem, mielonka z galaretką .... mmh Duża przerwa miała smak mielonki popijanej gorzką herbatą z termosu. A później studia i koniec kanapek.  Czas drożdżówek z serem i wielkich kwadratowych ciastek francuskich z marmoladą i lukrem... A teraz?  Ulubiona kanapka? Zależy od sezonu

KUCHARNIA
Tosty francuskie 147

warto brać świeżego, gdyż wcale nie smakuje lepiej, jest wprost przeciwnie! - u mnie czerstwa bułka, podobna do wrocławskiej) o grubości ok. 1 cm dwa jajka 2 -3 łyżki zimnej wody dobrej, gęstej śmietany szczypta czarnego pieprzu duża szczypta soli 5-7 cienkich plastrów dowolnego żółtego sera ostra papryka w proszku do posypania do smaku klarowane masło do smażenia Jajka rozkłócamy

Kuchnia Prezydentowej
Roladki drobiowe z salami 187

Delikatny drób z wyrazistym akcentem Składniki 1 filet z kurczaka 5 dkg sera żółtego wędzonego 4 plastry salami sos piri-piri   do panierowania: 1 jajko sól, pieprz bułka tarta Sposób … Czytaj dalej Roladki drobiowe z salami

czarrna od kuchni
Schabowe z papryką i żółtym serem 133

spożywczą wówczas ani nie ubrudzimy deski ani tłuczka. Posypujemy solą pieprzem i odstawiamy. Jajko roztrzepujemy, kotleta maczamy w jajku później w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety. W międzyczasie paprykę kroimy w paski a ser żółty ścieramy na tarce. Jak kotlety będą z jednej strony już przyrumienione odwracamy je na druga stronę, na wierzchu każdego kotleta układamy

Piekielna Kuchnia Pati
Rolada schabowa z mięsem mielonym, szpinakiem i papryką 199

ząbki czosnku rozmaryn sol, pieprz 2 łyżki oleju Farsz: 200g mięsa mielonego 200g szpinaku świeżego lub mrożonego cebula 200g sera żółtego startego na tarce 2 ząbki czosnku pół czerwonej papryki sól pieprz jajko 2 łyżki bułki tartej   Dodatkowo: 300ml bulionu kilka listków laurowych kilka ziarenek ziela angielskiego 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki musztardy francuskiej  Mięso najlepiej przygotować

Czerwona Porzeczka
Miruna + ziemniaki z majerankiem + kabaczek = piątkowa propozycja obiadowa 158

mniej więcej 40 minutach ziemniaki wyjąc posypać startym żółtym serem (przed posypaniem nakłuwam jeszcze ziemniaki sprawdzając czy są miękkie). Kiedy ser się rozpuści wyjąc z piekarnika. Smażony kabaczek  Składniki 1 kabaczek vegeta pieprz  sól mąka jajko bułka tarta olej do smażenia Sposób 1. Kabaczka myjemy, kroimy w plastry o grubości 1,5 - 2 cm. Każdy plaster obieramy

Kuchenne aromaty
Z OpenCard w Bohemie i rzeszowski rynek 153

serif"; mso-fareast-language:EN-US;} Na pierwszym zdjęciu: dufinki (smażone kuleczki ziemniaczane), smażony kalafior w cieście oraz zielona fasolka z bułką tartą. Całkiem smacznie i nie tak bardzo drogo, nawet bez OpenCard. Na kolejnych zdjęciach prażony ser, frytki, zestaw surówek i jajko z majonezem. W menu jest nawet oddzielna zakładka „dania jarskie”. Na deser – naleśniki z kremem czekoladowym (niestety

Qlinarnie i Qlinarnie
Schab duszony w keczupie z cebulą i czosnkiem 443

koniec zapiekania można zdjąć pokrywkę, zetrzeć na wierzch mięsa żółty ser i zrumienić go. Ja tym razem obyłam się bez sera. Podawać jako danie obiadowe lub na gorącą kolację. Pasują do takiego mięsa ziemniaki lub chrupiąca bułka. Danie jest dość pikantne i aromatyczne, a keczup nadaje mięsu niezwykłej kruchości. Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Szybkie bułeczki zapiekane z salami 138

macie pomysłu na szybką kolację? A może nie wiecie co zrobić z czerstwymi bułkami? Wystarczy zajrzeć do lodówki, znaleźć tam jakąś wędlinę, szynkę albo a najlepiej salami, dodać starty ser, trochę śmietany, majonezu i mamy pyszne, chrupiące, zapiekane bułeczki idealne an kolację dla całej rodziny. Dodam, ze podałam takie bułeczki na kolacje dziewczynkom w urodziny córki i okazało się

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zapiekanka brokułowa 162

ilości osolonej wody (warzywa nie powinny być zbyt miękkie) po czym osączamy. Jajka rozmącamy z jogurtem, majonezem i drobno startym żółtym serem. Masę doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Brokuły rozkładamy równomiernie w naczyniu i zalewamy masą jajeczno - serową. Tak przygotowaną zapiekankę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy 20 minut

Zainspirowana w kuchni
Burgery z grillowanym serem, czerwoną porzeczką i szpinakiem 182

już pisałam dżem ten jest doskonały do serów i mięs. W mojej głowie natychmiast zrodził się pomysł, by te idealnie współgrające ze sobą składniki połączyć w domowych burgerach. Na ruszt wrzuciłam także filet z kurczaka. Uzupełnieniem jest świeży szpinak i kwiaty nasturcji. Kropką nad "i" są wyśmienite, rumiane bułki, oczywiście domowej produkcji. Mają bardzo chrupiącą skórkę, są bardzo puszyste(...)niezwyczajna kanapka do pracy. Składniki na 4 średnie burgery: Bułki: 1,5 szklanki mąki 3/4 szklanki lekko ciepłego mleka 1 łyżeczka cukru 10g drożdży szczypta soli żółtko 2 łyżki oleju śmietanka sezam Dodatki: 4 kawałki fileta z kurczaka (wystarczyła mi mała podwójna pierś) 4 plastry czerwonej cebuli 4 plastry sera na grilla Apetina 4 łyżeczki dżemu porzeczkowego z miętą* świeże

Wrzosowa Polana
BUŁKI Z OREGANO, CZOSNKIEM I SEREM 149

Pyszne, pachnące jak pizzerinki bułki. Można je posmarować tylko masłem i zajadać , polecam.                                                                          SKŁADNIKI : 500 g  mąki pszennej Wrocławskiej Lubella(...)formujemy bułeczki. Układamy je na blaszce do pieczenia i posypujemy po wierzchu oregano i tartym serem. Pozostawiamy na 15 minut do wyrośnięcia,  Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 190 *C, przez około 25 minut, po 15 minutach zmniejszamy temperaturę do 170* C. Kiedy bułki są ładnie wypieczone wyciągamy z piekarnika i studzimy. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Chicken-Burger! :) 373

sztuk. Przepis na sos czosnkowy znajdziecie na moim blogu w zakładce "sosy".  Życzę smacznego! :)  Składniki: 6 bułek "hamburgerówek" połówka piersi z kurczaka płatki kukurydziane- pokruszone do obtoczenia kurczaka cebula czerwona sałata pomidor ogórek- zielony lub kiszony ser żółty 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, papryka słodka musztarda Wykonanie:Kurczaka dzielimy na mniejsze(...)efekt wizualny jest nieco gorszy.Bułki kroimy i smarujemy od wewnątrz cienko musztardą, zapiekamy w piekarniku, tak żeby były ciepłe. Warzywa kroimy. Układamy wszystkie składniki na bułce według uznania, smarujemy sosem, ketchupem, majonezem, jednym słowem tym co lubimy najbardziej i gotowe

Czerwona Porzeczka
Bułki na hot-dogi 133

wiem co zrobić... Chleb? Jaki? Eeehhh... No i w końcu pomyślałem o takich zwykłych prostych pszennych bułkach. Okazało się to doskonałym pomysłem, bo wyszły naprawdę świetne! Takie puszyste i mięciutkie, idealne na śniadanie przy kawie, takie długie kanapeczki z wędliną, czy serem. Albo z czym tam lubicie, tak naprawdę nadają się do wszystkiego. Albo można z nich zrobić hot-dogi(...)uwielbiam hot-dogi :) Sałata, kawałek sera, jakaś cebula, trochę keczupu, trochę musztardy, oczywiście parówa i wychodzi z tego taka mega kanapa, że jemy jedną i odpadamy :) No i ślinka mi pociekła, motyla noga! Obowiązkowo jak z pracy będę wracał to parę rzeczy na hot-dogi kupię :) A tymczasem podaję przepis na bułki: 525 g mąki pszennej 50 ml wody

Marder&Marder Manufacture
Klopsiki z kapustą w sosie serowo-porowym 119

bulionu warzywnego lub rosołu 1 łyżka sera gorgonzola 1 łyżka serka śmietankowego (typu almette, turek, itp.) 50ml śmietanki 30% olej do smażenia 1 łyżka posiekanej pietruszki lub świeżych ziół – do posypania potrawy olej do smażenia     *** Do mielonego mięsa dodajemy, drobno pokrojoną cebulę, przeciśnięty czosnek, jajko, bułkę tartą oraz przyprawy- do smaku. Całość dokładnie mieszamy *** *** Kapustę kroimy(...)wszystkich stron na rumiano *** *** Mięso zdejmujemy z patelni. Pora dokładnie myjmy, osuszamy, kroimy w plasterki i podsmażamy przez chwilę *** *** Całość zalewamy bulionem lub rosołem, zagotowujemy *** *** Śmietankę łączymy z serami, dodajemy dwie łyżki gorącego wywaru, mieszamy i całość przelewamy na patelnię *** *** Całość mieszamy i gotujemy na małym ogniu, pod przykryciem, przez około 15 minut, do momentu, aż sos zgęstnieje. Potrawę doprawiamy

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania