śmietana 30% 250 ml 3 łyżki zielonego pesto (ja użyłam Sottile Gusto) 6 łyżek startego sera Grana Padano Galbani (2 do sosu, 4 do posypania każdej porcji na koniec) pomidorki koktajlowe (ilość wedle uznania, ja dodałam pół opakowania) świeża bazylia Mięso połączyć z jajkiem, bułką tartą, natką, sokiem i skórką z cytryny. Doprawić solą i pieprzem, a następnie wymieszać(...)zajmie więcej czasu niż minutę, a następnie wlać śmietanę. Kiedy ta zacznie się gotować dodać pesto pulpeciki. Dokładnie wymieszać. Wrzucić przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i 2 łyżeczki startego sera, doprawić solą oraz pieprzem. Ugotowany makaron wymieszaj na patelni lub w garnku z sosem i pulpecikami. Na koniec posyp liśćmi bazylii i łyżką startego sera. Aromatyczny sos przed wymieszaniem
Karola gotujekajzerka jajko 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz, pieprz ziołowy, papryka ostra Sos pomidorowy: 2 szklanki bulionu drobiowego szklanka passaty pomidorowej niewielka cebula ząbek czosnku pół łyżeczki cukru sól, pieprz, oregano, bazylia, papryka ostra niewielka garść świeżych ziół: np. oregano, bazylia, kolendra, szczypior Dodatkowo: 200 g ulubionego makaronu (kolanka, wstążki, penne) 100 g sera żółtego np. parmezan(...)ścieramy na tarce o drobnych oczkach i odciskamy dokładnie z nadmiaru wody. Bułkę rwiemy na kawałki i zalewamy około pół szklanki wody. Odstawiamy na 10 minut, następnie odciskamy z nadmiaru wody i rozdrabniamy widelcem. Mięso przekładamy do miski, dodajemy cukinię, bułkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, jajko, bułkę tartą i przyprawy. Całość wyrabiamy dokładnie na jednolitą masę. Formujemy kotleciki o kształcie
e-PrzepisyKulinarnegodzinkę do lodówki. Po tym czasie wałkujemy 1/2 ciasta i dajemy je na dno blaszki, wcześniej posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą lub wyłożonej papierem do pieczenia. MASA SEROWA Białka ubijamy ze szczyptą soli i połową cukru. Ser dajemy do miski i wlewamy do niego trochę mleka i cukier. Całość miksujemy blenderem.Stopniowo dodajemy resztę mleka i żółtka, cukier waniliowy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuJak to się mówi, potrzeba matką wynalazków i tak właśnie było w tym przypadku. Zabrakło chleba, a w takich chwilach sklep daleko, albo brak chęci do
dom-agi.plCzas czytania: 4 min Jednym z najpopularniejszych dań na świecie jest pizza, można zjeść ją w każdym zakątku świata! Wariacji na temat pizzy znajdziecie niezliczone ilości
SprawdzonaKuchnia.plKolejna wersja panującego w naszym domu szybkiego śniadania. Zwłaszcza gdy robi je mój mąż :) Szybko, prosto i na ciepło. Składniki: (6 rogalików) opakowanie ciasta francuskiego
Gotowanie i blogowaniemnóstwo przeróżnych dodatków. ;-) W tym przypadku to rozpływający się w ustach ser wypełniający kotlety. Zamiast smażyć - piekę, kotlety są wtedy dużo smaczniejsze, bardziej miękkie, wytapia się z nich tłuszcz. Zapraszam na pyszny, domowy obiad. :-) 500g mięsa mielonego 200g serka topionego 1 nieduża cebula 3 łyżki bułki tartej 1 małe jajko 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki(...)pieprz 1. Cebulę drobno siekamy. Serek topiony kroimy na sporej wielkości kwadraty. 2. Mięso mielone mieszamy wraz z bułką tartą, cebulą, jajkiem i przyprawami. 3. Z mięsa mielonego formujemy kotlety preferowanej wielkości, w środek wkładając po dużym kawałku topionego sera. 4. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut
Szefowa kuchniKraina Mięsa 1 bułka z pełnego ziarna (w gazecie jest to bułka tarta) 1 łyżka przyprawy do kurczaka Prymat 6 ząbków czosnku 3 ogórki gruntowe 3 łyżki jogurtu greckiego Tolonis 3 łyżki oliwy z oliwek (gazetka zaleca olej rzepakowy) cebula 1/3 sera sałatkowego feta Luxmilk sól i pieprz do smaku świeże oregano (dodałam dodatkowo) 1 jajko(...)minut, góra i dół). Mięso mieszamy z utartą na tarce bułką, przyprawą do kurczaka, posiekaną 1/4 cebuli, odrobiną posiekanej natki, dodajemy także 1 jajko. Lepimy kulki i z nich formujemy takie rurki grube :) nabijamy na patyczki szaszłykowe. Smażymy aż mięsko stanie się chrupiące. Ser kroimy na paski lub plastry, dodajemy świeże oregano i cebulkę. Do jogurtu dodajemy natkę
ClauditteMissCookingprzygotowań zostanie Wam kawałeczek buraka :) Składniki: - 2 opakowania sera typu mozarella - 1 mały ugotowany burak - olej lniany, sól, pieprz, majeranek lub bazylia do smaku Na początek , ubrana w rękawiczki kroję buraka w plastry. To samo robię z serem. Wszsytsko razem układam naprzemiennie. Polewam oliwą, przyprawiam. Podaję z grzankami lub plastrami bułki paryskiej
Kuchnia Pełna EmocjiPomysł na wykorzystanie lekko czerstwego pieczywa (bagietek, bułek czy chleba) - domowe zapiekanki nadziane farszem cebulowo-pieczarkowym i posypane startym serem mozzarella ♥ Pomysł na proste, szybkie i tanie danie na ciepło. Składniki na porcję dla 2 osób: 1 bagietka (może być z dnia poprzedniego) 0,4 kg pieczarek 1 duża cebula 200 g startego sera mozzarella sól, pieprz 1 łyżka
Ugotowaćżaden inny. Ale wracając do tych bułek... Przepis okazał się strzałem w dziesiątkę, nic nie trzeba było dopracowywać. Pierwsze podejście i sukces. Bułki mają przyjemny cebulowy aromat i delikatny posmak, są idealne do kanapek z serem czy wędliną. »»» CZYTAJ DALEJ
Marder&Marder ManufactureCzas całkowity 45 min Składniki 4 filety z kurczaka pieprz czarny sól Nadzienie 100 g chorizo 2 średnie pory 1 szalotka 4 plasterki sera cheddar 2-3 łyżki masła pieprz biały Panierka 1 jajko 1/2 szklanki bułki tartej Dodatkowo oliwa do smażenia Instrukcje Filety kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Przy pomocy ostrego noża nacinamy każdy filet wzdłuż
Wędrówki po kuchniniezapomnianym smakiem. Soczysty kurczak z suszonymi pomidorami i mozzarellą. Składniki: - 2 piersi z kurczaka ok. 400g - rosół z kury Knorr - 1 szt sera mozzarella - 100 g suszonych pomidorów - 3 yżki oliwy z oliwek - 1 łyżeczka bułki tartej Przygotowanie: Jedną kostkę rosołową Knorr rozcieramy z 3 łyżkami oliwy z oliwek. Tak przygotowana marynata sprawi, że mięso będzie soczyste. Nacieramy nią kurczaka
Kulinarne życiesię składników. Jeśli zostanie nam trochę sałatki a nie będziemy mieli już na nią ochotę, to możemy zrobić sobie z niej zapiekanki. Na bułkę lub chlebek nakładamy pozostałą sałatkę, a na nią ścieramy lub dajemy paski sera. Zapiekamy w 190 stopniach 5-10 min. Smacznego
Gotowanie...to proste !Składniki: Na 4 zapiekanki 1 długa bagietka lub bułki paluchy 350-500 g 4 łyżki masła koło 300 g startego żółtego sera keczup przyprawy ew.Śmietanka kremówka 1/4 szklanki Wykonanie: Bagietkę przekrajmy tak by powstały 4 części. Smarujemy cienko masłem . Pieczarki kroimy w półplasterki. Masło topimy, podsmażamy pieczarki Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni - najlepiej termoobieg+grill lub sam grill
Od kuchni czyli o wszystkim po trochę