bułki z serem - 3510 przepisów (strona:113/234)

Hamburger bardzo domowy 128

tłuszczu. Ciepłe bułeczki przekroić, posmarować obie części majonezem. Na dolnej ułożyć kotlet i dodatki:-plaster żółtego sera, -cieniutkie plasterki cebuli, -grubsze plastry pomidora......i polać keczupem. Przykryć górną częścią bułki i...można zajadać.To jest moja, skromna wersja hamburgera. Powinnam dodać jeszcze ogórek konserwowy i sałatę, ale dodałam to, co miałam

Codzienna kuchnia niecodzienna
Krakowskie klopsy w sosie serowym 127

oliwa z oliwek szczypta soli sos serowy kubek śmietany 18% (sojowej lub zwykłej) ulubiony „śmierdzący” ser pieprz ząbek czosnku oliwa brokuł ryż Wykonanie: Kilka ziaren kuminu, ziela angielskiego i kolendry ucieracie w moździerzu. W misce mieszacie mięso z jajkiem, bułką, startym czosnkiem, przyprawami, solą i koperkiem. Formujecie klopsiki wielkości orzecha włoskiego. Smażycie na oliwie na rumiany kolor. Odkładacie(...)minut. Odcedzacie. Czosnek siekacie drobno, wrzucacie na sporą patelnię z odrobiną oliwy. Lekko podsmażacie. Wrzucacie brokuł i podsmażacie dalej. Po chwili wlewacie śmietanę i dodajecie porwany na kawałki ser. Smażycie tak parę minut, aż się roztopi. Piekarnik nagrzewacie do 180 stopni. Do naczynia żaroodpornego wrzucacie klopsiki, brokuł i zalewacie sosem serowym, pieprzycie według uznania. Wkładacie do piekarnika

GRUBY WAŁEK
Drożdżówki z serem 119

wałkujemy prostokąt . Smarujemy serem i składamy ciasto. Chwytamy za dolną  część ciasta i składamy do 1/3 (tak jak na fotografii), a następnie chwytamy za górną część i przykładamy. Pokroić na równe 12 części. Każdy pasek przekręcić w ósemkę i odłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Poczekać około 15 minut  aż bułki wyrosną. Piec w 180 stopniach

O kuchni z uczuciem
Krokiety z kaszą gryczaną 155

Składniki (na 8 krokietów) : Farsz: 100g kaszy gryczanej, 350g pieczarek, 1 cebula, 120g suszonych pomidorów, odsączonych, 60g startego sera żółtego, olej do smażenia. Ciasto: 400gmąki pszennej, 1 jajko, 250ml wody, 400ml mleka, sól. Panierka: 2 jajka, odrobina mleka, bułka tarta, sól, pieprz, olej do smażenia. Przygotowanie: Farsz: Kaszę ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Po ugotowaniu dobrze odsączyć i ostudzić(...)mniejsze kawałki. Wszystkie składniki wymieszać razem z serem żółtym. Doprawić do smaku. Ciasto : Wszystkie składniki na ciasto razem wymieszać (zmiksować). Usmażyć naleśniki. Krokiety: Naleśniki zawinąć razem z farszem ( sposób zawijania tak jak  tu kliknij ). Jajka roztrzepać z odrobiną mleka, soli i pieprzu. Zawinięte krokiety opanierować w jajku i bułce tartej. Posmażyć na rozgrzanym tłuszczu ,z obu stron, na złoty

W kuchni u Moniki
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym + film 193

pysznym smakiem zachwyci wszystkich miłośników pieczarek.     Składniki na 4 porcje : 20 pieczarek 250 g mięsa mielonego 2-3 łyżki bułki tartej 1 jajko 1 cebula 2 łyżki masła pęczek natki pietruszki 150 g startego żółtego sera czarny pieprz sól Przepis : Obraną cebulę drobno siekamy. Z oczyszczonych pieczarek odrywamy nóżki a następnie ścieramy je na tarce o dużych oczkach(...)cebulą, surowe jajko, bułkę tartą oraz posiekaną natkę, całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy. Tak przygotowanym farszem nadziewamy kapelusze pieczarek. Pieczarki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do temp.180st C , 5 minut przed końcem pieczenia pieczarki posypujemy żółtym serem.   Artykuł Pieczarki faszerowane mięsem

Smakowite Dania
Śniadaniowy placek 150

dodatkiem i  wziąć  w  rękę . Składniki na 4 porcję 4  jajka 1/2  kostki sera białego 1/2  pęczka natki pietruszki 1/2  pęczka koperku 1  ogórek gruntowy , może być szklarniowy   2 łyżki bułki tartej 1/2 szklanki mleka 3 łyżki oleju do smażenia ( u mnie jest to olej rzepakowy) sól,pieprz do smaku

Eli Gotowanie
Zapiekanka z młodymi ziemniaczkami, klopsami i zieleniną 191

kolację. Każdemu będzie smakować. SKŁADNIKI: 1/2 kg młodych ziemniaków, 30 dag mięsa mielonego wieprzowego, 1 jajko 2 łyżki bułki tartej, 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej, 1 cebula, 1/2 pęczka natki pietruszki, 1/2 pęczka szczypiorku, 4 łyżki śmietany 18%, 5 dag sera żółtego 3 łyżki oleju, sól, pieprz, oliwa do smażenia. PRZYGOTOWANIE: 1. Wyszorowane ziemniaki w mundurkach gotuję na półtwardo(...)mięsa mielonego dodaję jajko, bułkę tartą, paprykę mieloną, odrobinę soli i pieprzu. Dokładnie mieszam. Z masy formuję małe klopsiki. Klopsy chwilę obsmażam na oliwie. 3. Szczypiorek i natkę pietruszki drobno siekam. Cebulę kroję w piórka. 4. W naczyniu żaroodpornym układam naprzemiennie porcję ziemniaków, klopsiki, cebulę oraz zieleninę. Całość skrapiam olejem i oprószam solą oraz pieprzem. Ser ścieram na tarce

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kotlety ziemniaczane z serkiem wiejskim 330

umyć i ugotować w osolonej wodzie. Wystudzone przecisnąć przez praskę. Por drobno pokroić w kostkę. Serki wiejskie osączyć. Do ziemniaków dodać por, ser, jajko, wymieszać. Doprawić solą i duża ilością pieprzu. Z masy uformować kotlety, obtaczać w bułce tartej albo płatkach owsianych. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron  na złoty kolor

magiczna kuchnia Kasi
Kluski leniwe z serem białym 1242

KLUSKI LENIWE   ( KOPYTKA) SKŁADNIKI ( na dwie osoby): 450 g białego sera 1 czubata szklanka mąki 2 jaja sól SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ser zmiel w maszynce lub przeciśnij przez praskę. Przełóż do dużej miski, dodaj mąkę, jajka i około 1/4 łyżeczki soli. Zagnieć ciasto na jednolitą masę - w razie potrzeby - jeśli ciasto jest za luźne - dodaj odrobinę mąki(...)wkładaj na wrzątek porcję klusek. Gotuj ok. 2 min. aż wypłyną, i wyjmuj na półmisek łyżką cedzakową. Polej roztopionym masłem,lub masłem z bułką tartą i posyp cukrem i cynamonem. kluski leniwe przepis kopytka z serem bez mąki

Calzonella.com
Kotlety drobiowe zapiekane z serem i pieczarkami 5809

Kotlety drobiowe zapiekane z serem i pieczarkami to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów. Można je również zrobić, gdy z dnia poprzedniego zostaną nam kotlety, a chcielibyśmy

Kulinarne Przeboje
Ciasto z serem i malinami 356

dodatkiem szczypty soli. Dodawać cukier i ubijać. Dodawać po jednym żółtku. Wsypać resztę składników. Ciasto wylać na posmarowaną tłuszczem i oprószoną bułką tartą blaszkę. Piec około 45 minut w 180 stopniach.Masa serowo - śmietankowa: Ser zemleć. Żelatynę rozpuścić w 4 łyżeczkach gorącej wody. Wszystkie składniki wymieszać. Ciasto z serem i malinami:zimny biszkopt przekroić wzdłuż. płaty

Bon Appetit Małgorzaty
Sernik wiedeński 173

znalazłam u mojej mamy. SKŁADNIKI NA TORTOWNICĘ 24 CM: 0,5 kg sera trzykrotnie mielonego (kupuję ten) 1 czubata łyżka skrobi ziemniaczanej 1 szklanka cukru 12 dag masła 4 duże jajka małe opakowanie cukru wanilinowego 5 dag rodzynek 10 dag smażonej skórki pomarańczowej DODATKOWO: masło i bułka tarta do formy cukier puder do oprószenia WYKONANIE: Rodzynki namoczyć, dokładnie osączyć. Masło(...)białek. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym na kogel mogel, dodać go do sera, zmiksować. Następnie kolejno, cały czas miksując, dodać wystudzone masło, skrobię ziemniaczaną i bakalie. Dno tortownicy wyłożyć większym kawałkiem papieru, przyciąć go obręczą, boki tortownicy wysmarować masłem, oprószyć bułką tartą (jeśli tortownica jest całkowicie szczelna, można ją w całości wysmarować masłem i oprószyć bułką). Piekarnik rozgrzać

Kuchenne zapiski Edyty
Naleśnikowy cordon bleu 207

szkl sól olej -1/2 łyżki tłuszcz do smażenia FARSZ ser żółty -7 plastrów szynka -7 plastrów polędwica sopocka -7 plastrów papryka czerwona -0,5 szt papryka żółta -0,5 szt keczup do dekoracji pietruszka do dekoracji. majonez -7 łyżeczek sól i pieprz Panierka: jajka -2 szt bułka tarta PRZYGOTOWANIE: Do miski wsypać mąkę,dodać jajka,sól,olej,wodę(...)położyć po plastrze szynki, polędwicy sopockiej i po dwa słupki papryki żółtej i czerwonej. Farsz nakryć żółtym serem,a w koło naleśnika ułożyć natkę pietruszki. Naleśniki składamy, zanurzamy w rozmąconym jajku z solą i pieprzem. Panierujemy w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor, po tym czasie zmniejszyć ogień

Kuchnia Danusi
Cannelloni wołowo-drobiowe z dodatkiem Campagnolo 137

jajka Wedle naszych upodobań świeża pietruszka i koperek drobno posiekany (ja dodałam) 4 garście tartego żółtego sera 4 łyżki parmezanu kilka plastrów włoskiego salami "Campagnolo" Makaron Cannelloni Sposób: Musimy jak zwykle za szykować mięso. do mięsa dajemy dwa jajka, wyciśniętą bułkę , wszystkie zioła ,pieprz, sól przcisniety przez prasę czosnek i starta cebulę i mieszamy by połączyć. Blendujemy jedna(...)gotujemy!!! Smarujemy spód naczynia żaroodpornego  i układamy nasze rurki PAMIĘTAJMY TYLKO JEDNA WARSTWĘ Następnie zalewamy naszym sosem pomidorowym. Pieczemy pod przykryciem 20 minut w 200C Następnie posypujemy serami i pieczemy następne 15 minut Smacznego

Viola cooks with passion
Zapiekane bułeczki z arabską nutą i wędzonym kurczakiem 164

przebudzeniu strasznie marznę. No cóż temperatury rzędu 4-5 stopni są bardzo odczuwalne. Rano miałam straszną ochotę na świeże, ciepłe pieczywo. Niestety w chlebaku miałam jedynie lekko czerstwe bułki z dnia poprzedniego. Ale i z nich da się wyczarować śniadaniowe cuda. Zapraszam Was na moje zapiekane bułeczki z arabską nutą i wędzonym kurczakiem. Spróbujcie. Składniki: (na 2 sztuki) 2 małe(...)plaster żółtego sera szczypiorek Przygotowanie: Odcinamy dno bułeczek, następnie wydrążamy środek uważając by nie zrobić dziury.Bułeczki układamy na blasze do pieczenia. Plaster sera tniemy w drobne paski lub kostkę i posypujemy nim obficie wnętrze wydrążonych bułek. Następnie odcinamy z wędzonego kurczaka dwa grubsze plastry, które tniemy w kostkę. Tak przygotowanego kurczaka nakładamy do bułeczek. Wszystko posypujemy szczyptą przyprawy arabskiej

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania