bułki z serem - 3510 przepisów (strona:105/234)

Klopsiki z mięsa mielonego indyka nadziewane mozzarellą i suszonymi pomidorami 88

kawałków suszonych pomidorów, 1 mozzarella (200 g brutto-125 g netto), 1 sucha namoczona bułka, 1 jajko, 4 duże ząbki czosnku, ½ łyżeczki soli, ½ łyżeczki pieprzu Wykonanie: Do miski dajemy mielone mięso, namoczoną i odciśniętą bułkę, jajko, pieprz, sól, mieszamy. W drugiej miseczce mieszamy ser mozzarella pokrojony w drobną kostkę, pomidory pokrojone bardzo drobno, czosnek przepuszczony przez praskę. Mięso dzielimy

Bułka z Chlebem
Bagietka nadziewana kurczakiem i mozarellą 498

serem mozarella, to pomysł na ciepłe dani, który możemy zaserwować na kolację, lub na spotkaniu ze znajomymi. 50 minut 1 bagietka składniki: bagietka 6 plasterków sera mozarella 1 mała pierś z kurczaka 1 jajko bułka tarta do panierowania 10 g parmezanu 1 łyżka posiekanej pietruszki 3 łyżki oliwy z oliwek sól 1 ząbek czosnku wykonanie: Kurczaka myjemy, kroimy w paski

Ania i Marcin gotują
Drobiowe kulki z fetą i suszonymi pomidorami 173

mała cebula 1 sucha kajzerka 10 kawałków suszonych pomidorów z zalewy 1 jajko 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 100 g sera feta olej do smażenia Do obtoczenia: 2 jajka, bułka tarta Mięso umyć, oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i przekroić na pół. Kajzerkę namoczyć w ciepłej wodzie ok. 5 minut a następnie

Bullio
Cukiniowe kąski z piekarnika. 122

Zwał jak zwał...idealne na spotkanie przy meczu ...Z ketchupem lub innym sosem. Mniam... Składniki; 1 średnia cukinia 3 ziemniaki ok pół szklanki startego żółtego sera sól, pieprz, chili lub słodka papryka 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki mąki pszennej ( lub więcej) 3 ząbki czosnku 1 jajko       Przygotowanie; Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości a następnie tłuczemy

Radość kipiąca uśmiechem.
Klasyczna Chała (Chałka) - Smaki Izraela 166

chałkami klimatami zbliżonymi do słodkich drożdżówek, a tu na moim stole wylądowała chałka smakiem kojarząca się z bułką, ale to coś pomiędzy słodką a śniadaniową bułką. Ta chałka świetnie pasuje do plasterków szynki i sera, a także do masełka i konfitury. Długo utrzymuje świeżość i naprawdę jest bardzo łatwa w wykonaniu. Jedynie potrzebuje trochę więcej czasu niż moja poprzednia chałka

Blondynka Gotuje
Kotlet de volaille 142

czerwonej mąka/bułka tarta 1 jajko sól, pieprz Sposób wykonania: Plastry schabu dokładnie rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Na każdy plaster układamy po plasterku sera, kawałku papryki i ogórka. Kotlety panierujemy i jajku, bułce i mące. Smażymy na złoty kolor z obu stron

Smaki Natalii
Drobiowe kulki z fetą i suszonymi pomidorami 362

mała cebula 1 sucha kajzerka 10 kawałków suszonych pomidorów z zalewy 1 jajko 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 100 g sera feta olej do smażenia Do obtoczenia: 2 jajka, bułka tarta Mięso umyć, oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i przekroić na pół. Kajzerkę namoczyć w ciepłej wodzie ok. 5 minut a następnie

Bullio
KROKIETY BURACZKOWE Z BROKUŁEM I FETĄ 143

Farsz :  1 duży brokuł 100 g sera fety 1 ząbek czosnku pieprz do smaku                                                                  Dodatkowo :  bułka tarta do panierowania  1 jajko sos pieczarkowy

Kulinarne Fantazje Marioli
Roladki z pomidorem i fasolką 231

Szybkie i smaczne Składniki 1/2 kg schabu suszone pomidory 2 garście fasolki szparagowej 2 plasterki sera żółtego ostry sos do panierowania: jajko sól, pieprz bułka tarta Sposób przygotowania Schab przekroić … Czytaj dalej Roladki z pomidorem i fasolką

czarrna od kuchni
Bekon burger truflowy z jajkiem przepiórczym 151

mięsa wołowego z karczku lub łopatki QMP, 100 g parzonego boczku, sól, olej, 4 maślane brioche lub bułki do burgerów, 4 jajka przepiórcze, 120 g startego sera bursztyn, 4 łyżki majonezu, 4 liście sałaty karbowanej, kilka kropel oliwy truflowej W maszynce do mięsa zemleć mięso. Dodać pokrojony w drobną kostkę b oczek.    Przyprawić solą i pieprzem. Uformować burgery

królestwo garów
Grillowana wołowina z mozzarellą 138

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Polędwicę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i mielimy na najmniejszych oczkach. Do zmielonego mięsa dodajemy jajko, sól, pieprz, zagęszczamy bułką tartą. Mięso dzielimy na 4 porcje. Każdą kulkę sera dzielimy na pół. Tak przygotowany ser (1/2 kulki) owijamy mięsem, rozpłaszczamy. Przygotowane kotlety grillujemy   z obu stron. Cebulę razem z posiekanym czosnkiem podsmażamy

R'n'G Kitchen
Recenzja noży Victorinox ze sklepu Ostry-sklep.pl 180

warzyw, sprawdziły się idealnie. Nawet miękki pomidor był pokrojony w perfekcyjne paski. Z pieczywem noże poradziły sobie nie mniej dobrze :) Bez problemu kroiły miękki chleb, bułki, czy bagietki. Wreszcie nadszedł czas na najtrudniejszy test – sery. Znacie tą frustrację, kiedy próbujecie pokroić fetę, a ona kruszy się na desce, rozpada w nieregularne grudy, zamiast schludnej kostki? Z tymi nożami bez problemu

Kolizje Smaków
PLACUSZKI Z CHLEBA, SZYNKI I MOZZARELLI 166

przegląd lodówki, bo przepis możemy sobie dowolnie modyfikować wg własnego smaku, lub wg tego co mamy akurat w lodówce.A ja miałam:100g pieczarek100g szynki (lub innej chudej wędliny)ser mozzarella ok 50gsólpieprzostra paprykaolejbułka tartakoperek zielony (świeży lub mrożony)2 jajka3-4 kromki chleba2 gotowane na twardo jajkaWykonanie:Pieczarki i szynkę kroimy na drobną kosteczkę. Przesmażamy na minimalnej ilości oleju(...)jajka, dorzucamy mozzarellę strata na drobnych oczkach, przyprawy, koperek i wszystko dobrze wyrabiamy na jednolitą masę. Dłońmi zwilżonymi w zimnej wodzie formujemy płaskie placuszki (kotleciki) i obtaczamy każdy w bułce tartej. Smażymy z obu stron na rozgrzanym dość mocno oleju. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniczku i ... zjadamy: z ketchupem, surówką lub po prostu same. Smacznego

Walijskie Pichcenie
Kotlety mielone ze szpinakiem i fetą 179

coś, że chce się je jeść i jeść :) Podane z surówką z młodej kapusty, przepis tutaj.Składniki: 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej, 1 ser feta (u mnie żółty), 1 cebula, 1/3 szklanki bułki tartej, 4 łyżki mleka, 1 jajko, 500 g mrożonego szpinaku, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki masła, sól, pieprz.  Przygotowanie:     Na patelni

Aga w kuchni
Włoski Mikołaj, czyli chrupiąca bruschetta 289

włoskiej przekąski, jaką jest bruschetta. Każdemu się uda, a efekt w postaci ochów i achów ze strony konsumentów jest murowany. Do dzisiejszej wyprawy użyłem: 2 bułek typu ciabatta, puszki pomidorów w puszce, 150 gram sera mozarella, 1 szalotki, 2 dużych ząbków czosnku, 5 suszonych pomidorów, kilku plasterków salami, 2 łyżek octu balsamicznego, oliwy z oliwek, ziół prowansalskich, soli morskiej, czarnego

Wyprawy kulinarne
Me(e)at me at the pizza 200

kluczowy składnik jakim jest ciasto? Co z tego wyjdzie? Kiedy pizza przestaje być pizzą? Mizza czyli mięsna pizza  400g mięsa mielonego 3-4 łyżki bułki tartej (lub płatków owsianych) 2 łyżki startego żółtego sera 1 jajko 1 ząbek czosnku natka pietruszki ulubione przyprawy 1 łyżka masła 1 pomidor zielone oliwki papryczki jalapeno sos taco ostrysos czosnkowy Mięso wymieszałam

bastalena
KNEDLE SEROWO ZIEMNIACZANE ZE ŚLIWKAMI 149

również   knedle z białym serem i orzechową panierką   Składniki: 0,5 kg ziemniaków 0,5 kg białego półtłustego sera 1 szklanka mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 2 jajka szczypta soli śliwki  kawałek masła bułka tarta cukier cynamon Ziemniaki ugotowałam w osolonej wodzie w mundurkach. Wystudziłam je, obrałam i przecisnęłam przez praskę. Do ziemniaków powędrował również(...)przeciśnięty przez praskę biały ser. Wsypałam mąkę, sól i wbiłam jajka. Wszystkie składniki wymieszałam. Odrywałam po kawałku ciasto, formowałam z niego małe kulki,  spłaszczyłam i powstały małe placuszki. Na środek każdego z nich układałam śliwki. Uprzednio wydrylowane i przekrojone na połówki. Ciasto zlepiłam i powstały piękne knedle o okrągłym kształcie. Wrzucałam je partiami na osolony wrzątek. Gotowałam przez około

potrawyregionalne
Krokiety z pieczarkami i serem żółtym 229

szkl mąki  4 łyżki oleju szczypta cukru   szczypta soli Farsz: 2 cebule 1 łyżka masła 50 dag pieczarek 25 dag sera żółtego sól, pieprz, słodka i ostra papryka Dodatkowo:   1 jajko 3 łyżki mleka bułka tarta do obtaczania olej do smażenia 1. Naleśniki: Wszystkie składniki ciasta naleśnikowego dokładnie wymieszać. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu(...)Przestudzić. Ser zetrzeć na tartce na grubych oczkach, dodać do reszty farszu, wymieszać. Ewentualnie jeszcze doprawić do smaku ( farsz musi być dobrze doprawiony, najlepiej na pikantnie, żeby całoś ć nie wyszł a mdła). Kłaść porcje na naleśnika, zawijać krokiety. 3. Jajko do panierki roztrzepać widelcem, dodać mleko. Gotowe krokiety panierować w jajku z mlekiem, a następnie w bułce tartej. Podsmażyć

Kto ugości moich gości?
Kotlety mielone z serkiem topionym 165

wiem ja Wy, ale ja lubię jak ser się ciągnie np.w pizzy..a tu w kotletach jest tak samo..serek topiony pod wpływem temperatury rozpuszcza się... 50 dkg mięsa mielonego 1 cebula  1 ząbek czosnku  1 czerstwa bułka  1 szkl.bulionu 2 jaja 1-2 łyżki(...)kwaśnej śmietany sól, pieprz wegeta serek topiony Bułkę namoczyć w bulionie.Do mięsa wbić jajka, dodać do smaku przyprawy,drobno pokrojoną cebulę,czosnek,odciśniętą bułkę, i wszystko wymieszać.Mięso podzielić części, każdą rozpłaszczyć, na środek dać kawałek sera , uformować kotlet .Następnie lekko spłaszczyć,układać na gorący olej i smażyć z każdej strony

Moje domowe kucharzenie
Pieczone kotlety mielone z kozim serem 141

ziemniakami. Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 1 czerstwa kajzerka 1 cebula 1 łyżka sezamu 100 g sera bałkańskiego koziego 1 ząbek czosnku sól pieprz słodka papryka Cebulę pokroić w drobną kostkę, bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. W misce wymieszać wszystkie składniki i uformować kotlety. W każdym kotlecie zrobić wgłębienie łyżeczką i ułożyć kawałki sera. Blaszkę wyłożyć

O kuchni z uczuciem
” Kościerskie ” sakiewki drobiowe z lubczykiem i pieczarkami 161

nawet dzieciom Składniki dla 4 osób : 4 filety z piersi kurczaka , średniej wielkości 3 plastry sera – drobno pokrojone opakowanie pieczarek – około 0,5 kg ( można mniej ) 2 cebulki średniej wielkości 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka siekanych liści lubczyku sól , pieprz do smaku bułka tarta do obtoczenia 2 jajka olej do smażenia Filety z kurczaka , płukamy , oczyszczamy tradycyjnie(...)dodatkiem wyciśniętego praską czosnku , solą i pieprzem . Odstawiamy do wystygnięcia . Zimny farsz mieszamy z posiekanym lubczykiem , oraz drobno pokrojonym serem i pakujemy do drobiowych kieszonek , dociskamy . Filety solimy , pieprzymy z wierzchu , obtaczamy w roztrzepanym jajku , następnie w bułce tartej i ponownie w jajku i bułce . Dociskamy panierkę i formujemy ładny kształt , odstawiamy na 30 minut do lodówki

Ogrodnik w podróży
Sałatka ze szpinakiem, boczkiem i serem pleśniowym 119

jako surówka do obiadu. Ja podałam ją do zapiekanki ziemniaczanej. Sałatka ze szpinakiem, boczkiem i serem pleśniowym Składniki: około 200 g świeżego szpinaku baby 250 g boczku surowego wędzonego w kostce 100 g sera z niebieską pleśnią 1 pół bagietka lub dwie pszenne bułki Dressing musztardowo-miodowy: 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki miodu 2 łyżeczki musztardy (u mnie(...)patelni co boczek – dzięki temu nabierze więcej smaku. Kiedy będą rumiane i chrupiące przesypujemy do miseczki. Później myjemy szpinak, dobrze osuszamy i wrzucamy do miski. Następnie dodajemy boczek. Ser kroimy w kostkę i posypujemy nim sałatkę. Do miseczki dodajemy sok z cytryny, musztardę, miód, sól i pieprz. Całość dokładnie mieszamy do połączenia składników. Następnie dolewamy stopniowo olej/oliwę cały

PatiGotuje
Bakłażan pieczony faszerowany 112

pieczarek 1/2 kg chudego mięsa z indyka lub innego ulubionego 2 średnie cebule 3 ząbki czosnku 100 g twardego sera żółtego 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka tymianku pieprz i sól do smaku 1 łyżka bułki tartej oliwa z oliwek do posmarowania wnętrza bakłażanów i do smażenia farszu sól do posypania wnętrza bakłażanów, aby pozbyć się goryczki Przygotowanie(...)następnie w pióra. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzać 3 - 4 łyżki oliwy, zeszklić cebulę, dodać pieczarki i lekko przesmażyć. Następnie dodać mięso, czosnek i przyprawy (oprócz soli), smażyć około 5 - 6 minut. Dodać pokrojony miąższ z bakłażana i bułkę tartą, przesmażyć i doprawić pieprzem, solą (brać pod uwagę

Kuchcik gotuje