Pieczone placki z cukinią i serem. Pyszne, pieczone placuszki z cukinii są niewiarygodnie smaczne i stanowią doskonały sposób na wprowadzenie do diety warzyw i ziół , takich jak: bazylia , tymianek , oregano. Warto szukać nowych sposobów na przyrządzenie cukinii. Plusem tych placków z cukinii jest szybki sposób ich przygotowania oraz to, że są pieczone w piekarniku. Te placki są cudownie pożywne, smaczne(...)miedź, mangan. Ceramika od @cera_michi Składniki jakie będą nam potrzebne: – 2 jajka – 2 szklanki startej cukinii – ½ szklanki bułki tartej – 3 łyżki posiekanego szczypiorku – 3 łyżki posiekanej natki pietruszki – ½ szklanki startego sera mozzarella – 1 łyżeczka posiekanej bazylii – ½ łyżeczki oregano – ½ łyżeczki tymianku – sól, pieprz Cukinię ścieramy na oczkach jarzynowych i odciskamy
Zdrowy Styl Joannyakurat mamy w lodówce. Mogą to być przesmażone z cebulą pieczarki, żółty ser, można dorzucić paprykę, pomidory, wędlinę lub mielone mięso, szpinak, czyli wszystko to na co mamy akurat ochotę. Bardzo polecam!!! Składniki na pieczone panzerotti: w zależności od wielkości 6-8 bułek CIASTO: 100 ml ciepłej wody 100 ml ciepłego mleka 100 ml jogurtu naturalnego 1 łyżka cukry(...)wałkujemy na owalny placek. Na nim układamy porcję farszu, posypujemy żółtym serem i zlepiamy pieroga. Gotową bułeczkę układamy na blasze i odstawiamy na około 20-30 minut do wyrośnięcia. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do temperatury 175-180°C. DODATKOWO: 1 roztrzepane jajko sezam Gotowe bułki smarujemy jajkiem, posypujemy sezamem i pieczemy do zarumienienia, czyli około
Rozpustne gotowanieProsta sprawa, bo połączenie idealne. To jak fish & chips, kawa z mlekiem, bułka z masłem, czy schabowy z mizerią. Są takie smaki, które pasują do siebie jak ulał i nie mogą bez siebie żyć. To takie pary idealne. Burak i ser kozi... mmmm... zanim się tego spróbuje można nawet być przekonanym, że nie lubi się buraczków, ale po spróbowaniu
Matka Żywicielkaidealnie rozsmarowywał się na grzankach. Posmarowałam nim bułeczki. Posypałam ziołami prowansalskimi i solą. Następnie pokroiłam suszone pomidory . i nałożyłam je na bułki. Kolej na szynkę parmeńską. Jest bardzo cieniutka i delikatna. Użyłam do zapiekanek dwóch serów: mozzarelli i sera koziego. Na wierzch posypałam słodką papryką. Wstawiłam zapiekanki do rozgrzanego piekarnika na około 10 minut. Smacznego
potrawyregionalnekromek chleba 1 papryka 15 dag małych pieczarek 2 łyżki majonezu 3 łyżki keczupu 10 dag drobno startego żółtego sera 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu 1/2 łyżeczki ostrej papryki łyżka masła olej i bułka tarta do wysmarowania formy 1. Cebule drobno posiekać, zeszklić na maśle, posolić i udusić do miękkości. 2. Marchewkę zetrzeć na tarce na drobnych(...)cebulą (część odkładamy do farszu). Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. 4. Blachę do muffinek (u mnie na 12 sztuk) wysmarować olejem i posypać bułką tartą. Z masy mięsnej zwilżonymi rękami utworzyć 12 kulek, włożyć do blachy i uformować "gniazdka" z wgłębieniem na środku. 5. Odłożoną cebulę podzielić na dwie części, do jednej dodać pieczarki
Kto ugości moich gości?Jakiś czas temu podzieliłam się z Wami przepisem na gniazda z mielonego mięsa z pieczarkami i serem . Tak bardzo mi zasmakowały, że postanowiłam trochę z nimi poeksperymentować Tym razem przygotowałam koszyczki z mielonego mięsa z warzywami. Jest to świetna propozycja na obiad, dzięki temu, że koszyczki pieczemy w piekarniku są one dużo zdrowsze nie tradycyjne kotlety mielone i smakują fenomenalnie(...)Składniki: 1 kg mięsa mielonego (u mnie łopatka wieprzowa) 1 jajko 4 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku ulubione przyprawy (u mnie papryka słodka, papryka ostra, mielone ziele angielskie) po połowie czerwonej, zielonej i żółtej papryki połowa małej cukinii 2 pomidory rzymskie/śliwkowe 125 g żółtego sera 1 łyżka masła pieprz sól Najpierw papryki kroimy w małą kostkę. Następnie rozgrzewamy
PatiGotujeSesja trwa w najlepsze, więc jest to doskonała okazja do poświecenia czasu na gotowanie i pieczenie, szczególnie nocą. Tak właśnie powstały te bułeczki, które spałaszowałyśmy ze
Czerwony Gupikłyżeczki koncentratu pomidorowego 3 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej ok. 50g sera żółtego Ew. sól i pieprz do smaku 3-4 łyżki śmietany 30% Dodatkowo : olej, jajka, bułka tarta Sposób przygotowania: Filety rybne myjemy, oprószamy delikatnie solą i pieprzem, panierujemy w jajku i bułce tartej i smażymy na złoty kolor(...)miękkości. Przyprawiamy, dodajemy koncentrat, wlewamy śmietanę, mieszamy i smażymy jeszcze 3 minuty bez przykrywki. Dno naczynia żaroodpornego wykładamy usmażonymi filetami, pokrywamy warstwą duszonych warzyw i posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy w 180 stopniach do rozpuszczenia się sera (10-15 minut). Podajemy na zimno lub na gorąco
Kolorowy PrzepisownikWypiek ten do najtańszych nie należy ale naprawdę warto go upiec bo jest przepyszny. Składniki: · 1 kg białego tłustego sera trzykrotnie mielonego · 10 jajek · 250 g masła lub margaryny(...)smarowania tortownicy · 2 łyżki bułki tartej Sposób wykonania: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Pod koniec ucierania nie przerywając dodajemy stopniowo po jednym żółtku. Do utartej masy dodajemy zmielony ser, mąkę, budyń i wszystko dokładnie mieszamy. Z 5 białek ubijamy sztywną pianę
Na słodko lub wytrawniewody 2 łyżki roztopionego masła szczypta soli morskiej FARSZ RUSKI 800 g ugotowanych ziemniaków 200 g białego sera twarogowego 1 cebula 200 g boczku parzonego suszony majeranek sól i grubo mielony czarny pieprz PANIERKA 2 jajka szczypta soli bułka tarta masło klarowane lub olej rzepakowy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: NALEŚNIKI W rondelku rozpuść masło. Nie gotuj go, tylko doprowadź(...)niezagiętych boków tworząc rulonik. PANIERKA W głębokim talerzu rozkłóć 2 jajka przyprawione szczyptą soli. Zamocz w nim dookoła zwinięte krokiety. Na drugim talerzu przygotuj sporą ilość drobnej bułki tartej. Krokiety obtocz w bułce tartej, która z łatwością przyklei się do klejących jajek. Opanierowane krokiety smaż przed samym podaniem, na rozgrzanej patelni z masłem klarowanym lub olejem rzepakowym. Obsmaż
ProstePesto.plcała paczka kilka czarnych oliwek 4 ząbki czosnku 4 łyżki przecieru pomidorowego 100 g sera gorgonzola picante (opcjonalnie – ja dałam) 2 łyżki przyprawy suszone pomidory z czosnkiem 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka soli ziołowej 1 łyżeczka słodkiej papryki jajko bułka tarta do panierowania olej do smażenia Wykonanie: 1.Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy lekko posiekaną(...)ziołową, ziołami, wciskamy 2 ząbki czosnku i dodajemy ser gorgonzola. Mieszamy do rozpuszczenia się sera. Studzimy. 3. Podgrzewamy wrap-a na patelni grillowej, układamy na 1/3 szerokości placka szpinak, na to mięso i na to oliwki. Zawijamy wrap tak jak krokiet. Moczymy w jajku i bułce tartej. Smażymy do zrumienienia na średnim ogniu. Gotowe. Smacznego! Można podawać do zupy
Mama z miastaPaluchy z serem. Ale nie jakieś tam zwykłe paluchy, ale wyrabiane specjalną metodą azjatyckich mistrzów. Metodą "tang zhong", znaną również pod nieco bardziej angielską nazwą "water roux". Od razu mnie to zaciekawiło i nie tracąc zbyt wiele czasu przystąpiłem do robienia własnych paluchów. A wspomniana metoda jest bardzo prosta, polega na odpowiednim zaparzeniu mąki. Powoduje to, że bułki są lekkie(...)water roux" - przepis poniżej 45 g roztopionego masła I dodatkowo: 1 jajko roztrzepane z 1 łyżką mleka na glazurę suszona, sproszkowana papryka i około 90-100 g żółtego sera do posypania Najpierw zatem szybki przepis na "water roux": Do garnka wsypać 50 g mąki pszennej chlebowej i zalać 250 ml zimnej wody. Podgrzewać na średnim ogniu cały czas mieszając
Marder&Marder ManufactureOstatnio bardzo często robię różnego rodzaju wypieki w domu. Tym razem postanowiłem przygotować klasyczne pszenne bułki. Przygotowałem znacznie więcej, bo tak przygotowane pieczywo można mrozić i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!akurat w domu- budyń i śliwki z kompotu- nie uśmiechało mi się mielenie sera na osiem małych drożdżówek.. Zawsze mam obawy, gdy korzystam z nowego przepisu z wykorzystaniem drożdży- czasem robi mi się dość twarda i chrupiąca skórka- o ile w bułkach pszennych czy rogalikach ona nie przeszkadza, to w cieście z owocami lub drożdżówkach(...)szczypta soli dodatkowo można użyć aromatu (użyłam waniliowego własnej roboty i trochę syropu ze skórki pomarańczowej zasypanej cukrem, ale o tym innym razem) 3 łyżki słodkiej śmietanki owoce, ser, budyń.. innymi słowy to, na co mamy ochotę Kruszonka: 1 łyżka masła 1 łyżka cukru 1 łyżka mąki Lukier: 2 łyżki soku z cytryny 1 szklanka cukru pudru Łączę ciepłe
Wrzosowa Polanaśmietana 30% 250 ml 3 łyżki zielonego pesto (ja użyłam Sottile Gusto) 6 łyżek startego sera Grana Padano Galbani (2 do sosu, 4 do posypania każdej porcji na koniec) pomidorki koktajlowe (ilość wedle uznania, ja dodałam pół opakowania) świeża bazylia Mięso połączyć z jajkiem, bułką tartą, natką, sokiem i skórką z cytryny. Doprawić solą i pieprzem, a następnie wymieszać(...)zajmie więcej czasu niż minutę, a następnie wlać śmietanę. Kiedy ta zacznie się gotować dodać pesto pulpeciki. Dokładnie wymieszać. Wrzucić przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i 2 łyżeczki startego sera, doprawić solą oraz pieprzem. Ugotowany makaron wymieszaj na patelni lub w garnku z sosem i pulpecikami. Na koniec posyp liśćmi bazylii i łyżką startego sera. Aromatyczny sos przed wymieszaniem
Karola gotuje