Przepis na : śniadanie
Jajecznicę robiłem już chyba z 1000 razy, tym razem postanowiłem troszeczkę urozmaicić i jajecznicę zapiec w formie do muffinek. Jak wyszło - oceńcie sami, a jak smakuje ... wybornie.Składniki na ok 10 szt. 5 jajek 1/4 cebuli kawałek kiełbasy lub szynki 2 pomidorki szczypiorek 2 łyżki kukurydzy 2 łyżki groszku zielonego 30-40 dkg sera żółtego - starty na grube wiórki Przygotowanie:Cebula, kiełbaskę, pomidorki kroimy w kosteczkę ( cebulę drobniej ), jajka musimy rozbełtać ( podoba mi się to określ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...