bułki z serem - 3510 przepisów (strona:142/234)

Sernik kukułkowy z płatkami migdałowymi. 166

pieczenia Na masę serową: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 5 jajek 15 dag masła lub margaryny 1 cukier waniliowy niepełna szklanka cukru 20 dag masy krówkowej kukułka HELIO 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy 2 łyżki bułki tartej 20 dag masy krówkowej kukułka HELIO(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto nakłuwamy widelcem i oprószamy bułką tartą. Następnie wkładamy do lodówki na czas przygotowanie masy serowej. 2. Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie wbijamy stopniowo po jednym jajku i ucieramy, wsypujemy budynie w proszku, dodajemy ser i dokładnie ucieramy. Na koniec dodajemy masę krówkową i ponownie dokładnie

Izabelawkuchni
Bułeczki drożdżowe z serem i porzeczkami 130

Po raz kolejny pora na porzeczki. Tym razem w bułeczkach twarogowo-drożdżowych. Już od kilku dni za mną chodziły i w końcu udało mi się je

Pełny talerz
Bułki żytnie 40% z kminkiem, wg Hamelmana 265

kwaskowaty smak i ciemniejszy kolor. Mąka pszenna dodała lekkości. Dzięki zakwasowi i mące żytniej razowej bułki lepiej się przechowują, dłużej nadają się do jedzenia, choć najfajniej chrupią bezpośrednio po upieczeniu, zwłaszcza podane na śniadanie w słoneczny sobotni poranek na balkonie.Świetnie komponują się z serami i wędliną, a to chyba dzięki kminkowi...Wpis znalazł się na listach Na zakwasie(...)wymieszaniu odstaw pod przykryciem w ciepłe miejsce na 14-16 godzin. Optymalna temperatura wynosi 21 °C. Tuż po wymieszaniu zaczyn będzie miał konsystencję dość zwartej pasty.Składniki (na 9 bułek): 332 g zaczynu 273 g mąki pszennej chlebowej 159 g letniej wody 9 g soli 8 g świeżych drożdży9 g kminku6 g zmielonego słodu jęczmiennego (opcjonalnie)trochę czarnuszki do posypania

Grahamka, weka i kajzerka
Bułeczki drożdżowe z serem i z kruszonką 227

jajko całe 1 szklanka mleka 125 g mąki 75 g cukru 100 g masła kruszonka: 125 g mąki 75 g cukru 100 g masła opcjonalnie do środka: 500 g sera białego (nie z wiaderka!!!) 1 żółtko 1/2 cukru waniliowego Przygotowanie: ciasto: Składniki na zaczyn rozmieszać w ciepłym mleku i odstawić do wyrośnięcia. Suche składniki na ciasto mieszamy w misce, następnie(...)wyrośnięcia. Z ciasta formujemy 2 podłużne wałki, które kroimy na równe kawałki. Można zrobić bułki w 2 wersjach: tylko z kruszonką (jak dla mnie prostsza i lepsza) albo z nadzieniem serowym. 1) wersja z kruszonką: kawałki ciasta rolujemy w dłoni w kulkę. 2) wersja z seremser: Ser przeciskamy przez praskę lub mielimy dodajemy cukier i żółtko, mieszamy

Bon appetit mon amie
Krokiety z ziemniakami, chorizo i parmezanem 51

cebula 2 duże ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 jajko 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka masła szczypta chili sól pieprz Panierka: 3 duże jajka bułka tarta szczypta soli oliwa z oliwek do smażenia Przygotowanie: Naleśniki: Wszystkie składniki dokładnie zmiksować i odstawić na około 20 minut aby ciasto odpoczęło. Jeżeli używamy mineralnej wody gazowanej, dodajemy(...)zwinąć krokiety. W głębokim talerzu roztrzepać jajka z solą. Krokiety obtoczyć najpierw w jajku, potem w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej oliwie na złoty kolor (ze wszystkich stron). Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Sakiewki z kurczakiem, serem lazur i orzechami pekan → Orientalne paszteciki z ciasta francuskiego → Paluchy ziemniaczane ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, orzeszkami ziemnymi i sosem

Oryginalny smak
soczysty dorsz atlantycki na obiad z pieczonymi serowymi ziemniakami:airfryer 9240/30 147

łyżeczki, kucharek 2 szczypty, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, olej rzepakowy 4 łyżki, bułka tarta 4 łyżeczki ZIEMNIAKI: ziemniaki 1 kg, przyprawa do ziemniaków 2 łyżki, czosnek granulowany 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, olej rzepakowy 6 łyżek, ser żółty gouda 15 dag, surówka - w opisie ziemniaki obrać i pokroić w grubsze słupki, gotować w nie solonej wodzie(...)olejem i zostawić na 2-3 godziny w lodówce,urządzenie nagrzać na 190 C i posygnale filety położyć na papierze do pieczenia w koszu skórką do dołu, wierzch posypać bułką tartą i piec 22 minuty SURÓWKA: 20 dag kapusty kiszonej wymieszać z pokrojoną cebulką małą, do smaku doprawić cukrem, pieprzem, olejem rzepakowym na papierze do pieczenia dorsz jest bardzo delikatny

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto marchewkowe z wędzonym akcentem 101

mixu orzechowego 1 łyżka masła ( do posmarowania blachy) 1 łyżka bułki tartej do obsypania blachy Krem: 1-2 łyżka masła 1/2 opakowania wędzonego twarogu Pilos ( Lidl) 2-3 łyżki miodu ( radzę go dodawać stopniowo aby nie przesłodzić ) Połączyć ze sobą wszystkie składniki na jednolitą masę. Nałożyć na ostudzone ciasto. Ser wędzony dodaje tutaj bardzo ciekawego przełamania smaku :) Jajka zmiksować

Jemy Pijemy
KOTLETY Z MIĘSA WOŁOWEGO Z PŁATKAMI OWSIANYMI I ZIOŁAMI 188

pietruszki szczypiorek 1 cebula 1 ząbek czosnku suszona kolendra pieprz sól czosnek i chilli suszony ok 1/2 łyżeczki 2 łyżki ketchupu 2 łyżki ostrej musztardy ja dałam typowo Angielską bułka tarta do obtaczania olej do smażenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:  Pietruszkę, szczypiorek i cebulę dokładnie siekam. Marchewkę trę na grubych oczkach. W rondelku rozgrzewam łyżkę oleju. Następnie wrzucam poszatkowane zioła(...)ziołami i cebulą. Wszystko mieszam. Następnie dodaję ketchup i ostrą musztardę. Kolejno dodaję ser żółty oraz jajka i przyprawy w tym chilli oraz suszony czosnek. Wszystko mieszam. Na rozgrzaną patelnię wylewam olej. Następnie foruję kulki z mięsa które lekko spłaszczam i obtaczam w grubo mielonej bułce tartej. Smażę na rumiano z obu stron

Gotowanie Patki
Rolada z mięsa mielonego z omletem i warzywami 282

Składniki: 1 kg mięsa mielonego (u mnie wieprzowe, z łopatki); 6 łyżek bułki tartej; 2 duże jaja; 300 g pieczarek; 2 średnie cebule; 1 średnia, czerwona papryka; 1 średnia, żółta papryka; Sól; Pieprz; Olej. Omlet: 100 g żółtego sera (u mnie edamski); 2 duże jaja; 2 czubate łyżki majonezu; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Przygotować omlet.  Żółty ser zetrzeć(...)grube wiórki).  Żółtka jaj oddzielić od białek. Białka ubić mikserem na sztywną pianę, po czym dodać żółtka i wymieszać łyżką.  Do ubitych jaj dodać starty, żółty ser i majonez, przyprawić solą i pieprzem do smaku i delikatnie wymieszać łyżką.  Blachę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia.  Na tak przygotowaną blechę wylać masę na omlet i nadać

Gospodyni Miejska
Snack Wraps jak z McDonald's 169

przygotowań! Składniki na 4 wrapsy: 4 tortille 4 łyżki majonezu 4 łyżeczki jogurtu 200 g sera żółtego pokrojonego w słupki garść posiekanej sałaty lodowej ketchup wg upodobań Składniki na 4 kotleciki: 500 g piersi z kurczaka 1 jajko 2 ząbki czosnku 1 czubata łyżka bułki tartej 1 kromka pieczywa tostowego trochę mleka sól, pieprz chilli, słodka papryka Składniki na panierkę(...)kostkę, czosnek siekamy z grubsza; mieszamy z nasączoną kromką a następnie mielimy w maszynce do mielenia na średnich oczkach. Doprawiamy solą, pieprzem, chilli i słodką papryką, dodajemy jajko, bułkę tartą i dokładnie zagniatamy. Z tak przygotowanej masy formujemy 4 płaskie, podłużne kotleciki. 2. Rozgrzewamy olej w wysokiej patelni (ok. 3 cm oleju). Składniki na panierkę mieszamy ze sobą. Kotleciki obtaczamy

My Culinary Art
Fasolka szparagowa z bułką tartą 62

Fasolka szparagowa z bułką tartą. Fasolka szparagowa.      Gotowana albo pieczona fasolka szparagowa jest idealnym i najłatwiejszym dodatkiem do każdego głównego posiłku. Upieczona z czosnkiem, oliwą i parmezanem może też być niesamowitą przystawką lub pomysłem na lekką kolację.  Jak ugotować fasolkę szparagową.      Większość kucharzy pewnie powie, aby blanszować fasolkę szparagową. Potrzeba do tego dużego(...)fasolki ulubione dodatki np. masło, bułkę tartą, czosnek, sezam itp. Proste i szybkie danie z fasolki szparagowej gotowe w kilka chwil i w dodatku w jednym garnku. Inne pyszne pomysły na obiad, które mogą Ci się spodobać: Curry z kurczaka po indyjsku>>> Balsamiczne pieczone filety z kurczaka z serem mozzarella>>> Zupa tajska

Moja Książka Kucharska
Serowe sylwestrowe Fondue z żórawianą, czosnkiem, tymiankiem i chili - Zapiekany ser Langres 241

podany czas bo ser straci płynna konsystencję przez to, że białko zetnie się w nim zbyt mocno i ser będzie po prostu gruzełkowaty jak twaróg. Podawać gorący prosto z pieca maczając w nim na chrupiąco zapieczone długie paluszki wykrojone z bułki lub chleba. Również podłużne krakersy świetnie się nadają do nabierania fondue. Do sylwestrowego Fondue trzeba oczywiście podać również szampana

Sztuka gotowania w/g Samiry
Sakiewki ze schabu z młodymi ziemniaczkami- Kto pokona Mistrza ?? 238

Mamy schab już doprawiony i nacięty. Teraz faszerujemy go,wkładamy do środka naszą fasolkę z ogórkiem i serem. Końcówkę schabu możemy spiąć wykałaczkami choć ja nie miałam takiej potrzeby. Krok 4 Sakiewkę obsypujemy mąką, maczamy w jaju i obsypujemy bułką tartą. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron,a następnie dusimy przez chwilę i dalej smażymy na rumiany kolor. Krok

Różowa kuchnia
Pierożki schabowe z mozzarellą i suszonymi pomidorami 229

moich schabowych pierożków. Chciałam aby mozzarella pod wpływem temperatury nie wypłynęła i została w środku mięska dlatego też ser zamknęłam w środku. składniki: 7 grubszych plastrów schabu 14 kulek mini mozzarelli 7 suszonych pomidorów z oleju sól,pieprz 2 jajka bułka tarta olej lub smalec do smażenia Plastry schabu cienko rozbić tłuczkiem. Opruszyć z obu stron solą i pieprzem. Następnie

Monia miesza i gotuje
Kilka pomysłów na... 161

dzisiaj taki zlepek wszystkiego i niczego.. jak mój cały dzień dzisiaj ;)     burger z domowej bułki z batatowymi falafelami, burakiem i majonezem z kalafiora (vegan) chleb na zakwasie z żurawiną  cukinia faszerowana ryżem, fasolą czerwoną, kukurydzą posypane serem żółtym  potrawka a'la chili con carne, ryż (vegan) dyniowy bulgur z brokułem, suszonymi pomidorami, potem

More food, love and dreams
Pyszne bułki z bazylią i serem 140

łyżeczki suszonej bazylii - 4 dag świeżych drożdży - 2 łyżki oliwy smakowej, u mnie chili - 12 dag startego żółtego sera - 1 łyżeczka soli - 1 płaska łyżeczka cukru - 1 niepełna szklanka letniej wody - 1 kopiata łyżka roztopionego masła - 1 żółtko do posmarowania bułek 1. Drożdże rozpuszczamy w letniej wodzie z dodatkiem cukru, odstawiamy na 10 minut aby zaczęły fermentować. Do miski przesiać

Apetyczna babeczka
ślimaczki z serem i cynamonem 169

Tym razem coś drożdżowego na słodko.  Jedni mówią różyczki inni ślimaczki ale nazwa nie jest tak istotna jak smak a ten jest maślany i cynamonowy

Wypieki Rene
Sola na parze na pure z dyni i kilka słów o mojej diecie 173

niewielkich porcjach, w równych odstępach czasu, najlepiej 5 razy dziennie.  Produkty dozwolone: Pieczywo - jasne, pszenne, czerstwe (bułki, biszkopty, sucharki), płatki owsiane, płatki kukurydziane. Nabiał - chude mleko, kefir, maślanka, zsiadłe mleko, jogurt odtłuszczony, jogurt grecki, chudy twaróg, chudy biały ser, białko z jajek. Mięso - chude mięso: kurczak, indyk, królik, chuda wieprzowina np. schab, cielęcina. Wędliny - polędwica, chuda szynka, wędliny pieczone

Codzienne Gotowanie
Zupa warzywna z pulpecikami nadziewanymi mozzarellą 119

sparzone ,obrane i pokrojone (bez pestek) ,pomidory.  Filet z indyka mielimy ,mieszamy z musztardą ,solą ,pieprzem i bułką tartą.  Formujemy pulpeciki ,po czym je spłaszczamy i na każdy z nich wykładamy jedną ,osączoną z zalewy kuleczkę mozzarelli. Owijamy mięsem ser i obtaczamy w mące wymieszanej z odrobiną słodkiej papryki  Smażymy na rozgrzanym tłuszczu ,na rumiano

R'n'G Kitchen
Klopsiki z kozim serem 49

Składniki: 500g mięsa mielonego wieprzowego 100g sera typu feta (z  koziego mleka) sól pieprz pomidory krojone z oliwą i czosnkiem(Pudliszki) bulion   mąka  2 łyżki mleka jajko czerstwa bułka Sposób przygotowania: Do miski wrzucamy mięso,bułkę,mleko i jajko. Doprawiamy do smaku.Ser kroimy w kosteczkę i  wciskamy w środek uformowanych klopsików.Mięso obtoczone w mące

Wielki apetyt
Babka serowa z truflami 190

cukierków trufli  Wykonanie : Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel , dodać zmielony ser i delikatnie wymieszać. Wlać roztopioną letnią margarynę, stopniowo dosypywać mąkę z proszkiem , ciągle mieszając. Formę z kominkiem wysmarować margaryną i wysypać bułką lub kaszą manną . Przełożyć ciasto do formy. Trufle pokroić na kawałki i głęboko wcisnąć w ciasto  . Piec w temperaturze

Sama słodycz i szczypta chili
Wspaniały sernik 169

cukru (500g). To nie jest dużo zwłaszcza, że w oryginale podane jest 600g. Do sernika idzie bardzo dużo sera i ziemniaki, zatem sernik nie jest za słodki. 4. W oryginalnym przepisie podane jest, by formę wysmarować jedynie tłuszczem i posypać bułką tartą, ale ja dla pewności zamiast tego, wykładam formę papierem do pieczenia. Zawsze to łatwiej sernik wyłożyć z formy

In my kitchen
110. Sernik z brzoskwiniami i kruszonką 392

czasie brzoskwinie odcedzić z syropu i pokroić w kostkę oraz   ubić białka z cukrem na sztywno. Ser wymieszać z budyniem, dodać brzoskwinie a na samym końcu białka. Masę bardzo delikatnie wymieszać. Wyjąć ciasto z lodówki i posypać je bułką tartą, aby wchłonęło jak najmniej wilgoci z masy serowej. Na tak przygotowane ciasto wylać masę serową i zetrzeć

Jadło i czytadło
Domowe zapiekanki 198

duże pomidory obrane ze skórki. Doprawić pieprzem i solą, smaku doda również posiekana bazylia. dzięki takiemu sosikowi bułki staną się nasączone i smaczniejsze.  Składniki: 1 długa ciemna bagietka z pełnego ziarna 5 pieczarek 5 plasterków ulubionej wędliny 4 plasterki sera gouda domowej roboty sos pomidorowy  suszona bazylia szczypta chilli Przygotowanie: Bagietki przekrawamy na 4 części na mniejsze kawałki

ClauditteMissCooking
Mało obiektywna recenzja - Pizzeria Kawiarnia Viva Mikołów 187

wypieku bułeczkami. Jak zostanie Wam na talerzu chociaż odrobina sosu, zatopcie w nim kawałek tej bułki. Seks już nie będzie w tym dniu potrzebny. Przechodząc jednak do wczorajszego wieczoru, jadłem proste bułeczki drożdżowe wypieku własnego pizzerii, z serem i masełkiem czosnkowym.To jest bardzo popularna strawa, w wielu pizzeriach w Polsce i na Świecie. Jadłem to w wielu miejscach, ale najbardziej

BaRepas