mięsa) wymienione poniżej. Komponowanie własnego burgera składa się z 5 kroków: Pieczywo: chrupiąca pszenno-żytnia bułka lub maślana brioche do wyboru Mięso: burger wołowy (maksymalnie 3 sztuki, pierwsza w cenie, kolejne po 5 zł) i bekon (maksymalnie 5 sztuk po 2,50 zł). Ser (maksymalnie 3 porcje do wyboru): topiony, topiony z papryczką lub naturalny cheddar i ser cesarski. Dodatki(...)zbyt dużego doświadczenia, bo w Maku stołuję się raczej od wielkiego dzwonu, to smak ichniejszego mięsa, jak i sosów jest mi znany. Dostępne w nowej ofercie bułki i dodatki są raczej w porządku. Klasyczne i takie, że każdy znajdzie coś dla siebie. Szczególnie na duży plus zasługują tutaj buraczki marynowane, które uwielbiam. Jednak uważam, że największym minusem nowego podejścia jest
Food Squareboczku. Zobacz przepis Wtorek: Sałatka z kozim serem i granatem Niezwykle prosta sałatka, która świetnie sprawdza się w roli lekkiego lanczu, ale idealnie nadaje się na danie na imprezę. Goście będą zachwyceni. Gwarantujemy to! W sałatce zachwyca zestawienie owocowych smaków, soczystych i świeżych z orzechową nutą rukoli. Całość dopełnia wytrawny, kozi ser. Zobacz przepis Środa: Pulpety włoskie ze spaghetti warzywnym(...)czerwone Cebula szalotka Sery/nabiał/jajka Kozi ser Parmezan 1 jogurt grecki 250 ml 2 jajka Zioła Kolendra Pietruszka Makarony/kasze Kuskus Makaron ryżowy Ryż Mięso/owoce morza Krewetki Udka z kurczaka Polędwiczki Mielony indyk 400 g Boczek wędzony Konserwowe 1 puszka fasoli 1 puszka kukurydzy Dodatki Garść orzechów pistacjowych Przecier pomidorowy Bułka tarta Sok z cytryny Przyprawy Przyprawa włoska (oregano
Niedzielny kucharzSerowe bułeczki kojarzące się z groszkiem ptysiowym, o miękkim, serowym wnętrzu Składniki (na 12 sztuk): 450g sera (kremowego – jak do sernika) 2 jajka 125ml oleju
SandraFrej.comWitajcie Kochani! Dziś mam dla Was pyszną alternatywa dla tradycyjnej, włoskiej pizzy z tłustym, ciężkim żółtym serem, a mianowicie pizzę w greckim wydaniu
Rozpustne gotowanieNa weekend nie musi być obowiązkowo ciasto. Można upiec pyszne i puszyste drożdżówki na przykład z serem. Wiem, że są osoby nie umiejące robić ciasta drożdżowego
Ewa w kuchnioleju z orzechów włoskich 30 ml octu balsamicznego 1/2 łyżeczki miodu Bułka tarta oraz jajko do panierowania Cebulę pokroić w półpiórka. Wymieszać z solą, cukrem i octem balsamicznym. Zostawić na 10 minut. KROTOS pokroić w kostkę. Kostki maczamy w jajku a następnie bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju do uzyskania złocistego koloru. Ogórki kroimy(...)grubą kostkę. Orzechy włoskie prażymy. Olej orzechowy, ocet balsamiczny i miód mieszamy. Rukolę cebulę, ogórek maliny oraz borówki mieszamy ze s obą. Dodajemy panierowany ser KROTOS, prażone orzechy włoskie oraz polewamy dressingiem miodowym Mozna modyfikować sałatkę wg władnego uznania i zamiast dressaingu miodowego przygotowac dresing jogurtowy Smacznego
Kuchnia w oparachczęstym dodatkiem dań głównych. Szczególnie w wersji gotowanej na parze, z bułką tartą czy tak jak w przepisie poniżej, w wersji zapiekanej. Tutaj znajdziesz wiele przepysznych inspiracji z fasolką szparagową w roli głównej, wszystkie przepyszne! Dzisiaj proponuję fasolkę szparagową zapiekaną z grzybami w sosie śmietanowym, pod warstewką sera. Danie jest łatwe i szybkie w przygotowaniu, polecam gorąco! Scroll down
karmelowypomysł na wykorzystanie ziemniaków z poprzedniego dnia. Składniki 4 szklanki puree z ziemniaków 2 szklanki startego sera mozzarella 1 duże jajko 1/4 szklanki mąki (lub 1/2 szklanki mąki na bardziej kremowe ziemniaki) 2 – 3 łyżki szczypiorku lub pietruszka świeża (posiekać) 1/2 szklanki bułki tartej oliwa z oliwek lub olej rzepakowy do smażenia jogurt naturalny Przygotowanie Ziemniaki połączyć z jajkami
Wasze Przepisyserem. Zrobiłam bułeczki. Oczywiście były pyszne. Ja po prostu uwielbiam, połączenie drożdżowego z serem. Jeśli też lubicie takie połączenie, to konieczne spróbujcie tych bułeczek. Miękkie ciasto drożdżowe, nadzienie serowe, a na wierzchu kruszonka. Coś pysznego. Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 2 łyżki cukru 30 g. drożdży 3/4 szklanki ciepłego mleka 1/3 szklanki oleju 2 jajka 1 żółtko szczypta soli Ser(...)przygotowane bułeczki, przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia Następnie, we wgłębienie każdej bułeczki, nałożyć ser. Włączyć piekarnik na 180 stopni. Bułeczki podrosną w czasie nagrzewania piekarnika. Przygotować kruszonkę. Do miseczki włożyć wszystkie składniki i rozetrzeć palcami. Gotową kruszonką posypać wierzch bułek. Tak przygotowane bułeczki, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut
Agusiowe smakołykiDziś coś z kuchni sezonowej z racji tego, że od jakiegoś czasu można już dostać świeżą cukinię. Składniki: 800 g młodej cukinii 1 cebula 2 ząbki czosnku 200 g sera typu feta 1 por 3 łyżki mleka 4 jajka sól, pieprz gałka muszkatołowa siekany koperek Sposób wykonywania: 1. Cukinię umyć, zetrzeć na tarce jarzynowej na dużych oczkach. Dodać troszkę soli(...)zamieszać. 3. Cukinię mocno odcisnąć z nadmiaru soku. 4. Wszystkie składniki wymieszać: odciśniętą cukinię, roztrzepane jajka, ser z porem, cebulą i czosnkiem, dodać 2-3 łyżki mleka, doprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem. 5. Masę przełożyć do żaroodpornego naczynia natłuszczonego i obsypanego bułką tartą. Piec 50-60 minut w 180st.C (aż powierzchnia się zetnie i lekko przyrumieni). Po upieczeniu odczekać
Kuchnia domowa Anisztuk) i wrzucamy na grill elektryczny lub patelnię grillową. Podsmażamy kilka minut z każdej strony. Bułki przekrawam na pół i wewnątrz smaruję odrobiną oliwy z oliwek i kładę na minutę na rozgrzany ruszt grilla. W wersji ze zdjęcia są z roszponką, serem, pomidorem, suszonymi pomidorami, majonezem i ketchupem. Oczywiście można eksperymentować z dodatkami. Idealnie nadaje się boczek, ogórek konserwowy, liście
Emskie Smakidżemu i nacinamy wzdłuż ostrym nożem, dokładnie tak jak w przepisie na Tureckie bułeczki z serem (masło zastępujemy dżemem), zwijamy i formujemy zgodnie z instrukcją w tamtym przepisie. Gotowe bułeczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, a na sam środek bułki wciskamy truskawkę. Tak przygotowane drożdżówki zostawiamy do wyrośnięcia na około 20 minut (w tym czasie nagrzewamy
Rozpustne gotowaniewszystko rozsypać starty na tarce - lub pokrojony w drobną kostkę, tak jak u mnie - ser wędzony. Płat ciasta wraz z nadzieniem zwinąć wzdłuż dłuższego boku, formując rulon jak na roladę. Ułożyć zlepieniem do dołu w blasze wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą lub kaszą manną - kasza manna jest tu według mnie lepsza, bo nie tendencji do przypalania się
Grunt to przepis!indywidualna. Podałam przykładowe. (1 mała pizza; około 17 cm średnicy) 60g-100g czerstwego pieczywa (chleb, bułki; świeże też się nadaje, ale to w ostateczności) mleko do namoczenia pieczywa 1 jajko (małe) sól, pieprz Dodatki: 2-3 łyżki sosu pomidorowego 15g żółtego sera 30g szynki suszone pomidory szczypiorek prażona cebulka Dodatkowo: ulubiony sos (polecam sosy Folwark ) Pieczywo rozmoczyć w mleku
Di gotuje